Искам трезвен живот - Page 3 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Искам трезвен живот
Гост Дата: Събота, 25-02-2017, 8:50 AM |Съобщение 31
Група: Гост





Здравей, Коце! Описал си всичко толкова добре, заля ме тъга, отчаяние и ужас едновременно.Бях загубила човешкия си облик и аз, в последните години на пиянството си. Бях груба, арогантна и безпардонна и същевременно, много уплашена, страхлива. Бях изгубила както пътя, така и началото и края. Душата ми се гърчеше от вина и самосъжаление едновременно. Това трябваше да има край, повече не можех да живея така. Правила съм опита да се самоубия,но той е бил по скоро вик за внимание и помощ отколкото акт на самоунищожение. Защото по Неговата воля днес съм жива и съм трезва. Минах по пътя на самопознание, психиятри, клетви , че ще се променя. И въпреки всичко пиех всеки ден, до безпаметност, до откат. Рдин ден се погледнах в огледалото, оттам ме гледаше непознат човек. Това не съм аз. Колко съм жалка, развалина. Къде бяха останали мечтите ми, къде се изпари любовта към хората и живота . Това подпухнало, безволево и гнусно същество което ме глядаше - бях аз. Бях сразена и унищожена от невинния алкохол, кротко стоящ в бутилки по рафтовете в магазините. Нима не мога да спра да пия, та аз имам семейство, деца, работа. Имам всичко за което хората мечтаят и едновременно с това то за мен не означаваше нищо. Бях нещастна. Нямаше радост в живота ми. Психически бях стигнала дъното, може би даже тинята вече влизаше в гърлото ми. Тогава отидох на първата си сбирка на Анонимни Алкохолици. Бях пробвала всичко друго. Там видях трезви хора, казваха че са алкохолици, но бяха трезви. Така започна моето пътуване, понякога крачка напред, после встрани и даже назад. В началото ме водеше завистта , че те са се сетили да изтрезнеят преди мен. Но пред очите ми стоеше доказателство - те не пиеха. Аз исках същото. И бях готова да направя всичко за да се случи това. И така ден след ден. Няма невъзможни неща - стига наистина да пожелаеш и да си готов да направиш съответните действия. Голяма прегръдка и дерзай
 
Stoicho Дата: Събота, 25-02-2017, 11:00 AM |Съобщение 32
Група: Гост





Здравей Коце. Прочетох много внимателно,описал си си, доста добре нещата! Повярвай ми,докато го четох ме върна в моя предишен живот! Искам да споделя това,че сам опитвах колко ли пъти,вярвах си че ще мога да се справя сам с моята воля ,сила,знания и умения- беше напразно хвърлени усилия! Бях тотално победен от алкохола. Опитвах какво ли не,до някъде се оправях за известно време,но после...започвах с още по голяма сила,пиех до безсъзнание. Няколко пъти влизах в болница,детоксикации и пак и отново се започваше с малко,после пиене до безумие. Сам, не можех да се справя,но и не признавах положението си,а и помощ не исках,голямо самочувствие,голяма гордост имах. С една дума,бавно но сигурно се убивах! Но тогава... не мислех така! Докарах си задника на сбирки. Признах си безсилието,алкохола ме победи, да се справя сам, не можах. Сега се чувствам щастлив,че избрах АА и живея един достоен живот,прекрасен! Дълго време се заблуждавах,че сам ще се справя,това е болеста коварна,объркваща всемогъща! Повярвах,и се доверих на АА,от там се засили и вярата ми,това ми помага. Чувствам се свободен и не ми се пие,но сам нямаше как, това да стане! Успех Коце!
 
Коцето! Дата: Събота, 25-02-2017, 1:15 PM |Съобщение 33
Група: Гост





Здравейте,

Много благодаря на всички ви за приветливото отношение и подкрепата! Аз също силно се надявам, че скоро ще се видим!
Отдавна знам за АА, както и съм се интересувал какво представляват. Аз не просто вярвам, но съм напълно убеден във ефективността и успеваемостта на АА. Явно за някой неща не съм се изразил достатъчно добре, и затова не сте ме разбрали. Нямах пред вид ,аза", ,,аз ще се справя, аз мога, сам ще го направя"- не, далеч не. Отдавна съм разбрал, че имам проблем. Отдавна съм признал и пред себе си, без особени опити за справяне с него обаче, дори почти никакви на фона на жестоките битки, които са водили мнозина от вас. Казах само, че знам на какво се дължи успеха на АА, който не съществува никъде другаде- на СИЛАТА, за която казах, че съм имал общо, доста общо, и съм познавал лично! Разбира се, че методиката е важна, 12 стъпки определено, споделянето на опит също, общението със себеподобни е незаменимо, но! Има и нещо друго, което решава изхода от тази битка, и това е СИЛАТА, пред която признаваме, че сме безпомощни. Ние не признаваме пред, или във АА това, а пред себе си и пред СИЛАТА, пред Бога. Хората от АА помагащи на себеподобните си, са просто инструменти на СИЛАТА, както и целия наличен арсенал като 12 стъпки, опит, политика и т.н. Аз няма какво да признавам пред Бога, той е запознат със всяко обстоятелство в моя живот, и на двама ни всичко е ясно, аз просто трябва да избера да се боря, да пожелая да ми помогне да се върна отново, или по скоро да отида съвсем другаде, защото както ви бях споделил, всичко започна от конфликта ми със СИЛАТА. Сега вече съм пожелал това, ясно ми е, че това не става само със желание, и че ме чака тежка война. Съзнавам, че най вероятно ще загубя някоя и друга битка, но моята цел е да спечеля войната. От опит зная, че за СИЛАТА няма невъзможно, защото невъзможното за човеците е възможно за Бога! Нито съм сам, нито съм ,,аз" в тая война. Зная в Кого съм повярвал някога и зная Кого съм познавал, както и че Той няма да ме остави да загина, освен ако аз не избера сам това. Но Силата няма да направи нищо вместо мен и теб, не! Всичко като цяло зависи единствено и само от нас, от Главния зависи само невъзможното за нас. Точно когато падаме но с надежда в Него, точно тогава сякаш нещо ни закрепва, уж случайно. СИЛАТА често върши чудеса, да не казвам постоянно, но по такъв начин, че да изглеждат като естествено следствие на обстоятелствата. Едни вярват, че им е помогнала СИЛАТА, Бог, Първопричината, Светлината или както и да я наричат тази Висша Сила, други, че им е помогнало АА, трети, нещо друго в АА. Всичко е вярно, но зад всичко стои Всевишната Сила, която е винаги готова да помага- очевидно е, и е невероятно!
Както написах в предния пост, аз не просто вярвам, аз зная, че корените на тази война не се свеждат само до съдържанието в бутилката, нито просто до пристрастяването на тялото към алкохола, тази война има духовен аспект, там лежи ключът. Да, определено волята на пияницата е много отслабена, но за мен лично има и нещо друго, има друга сила, обратна нашата воля и волята на СИЛАТА, която изнасилва ума ни в желанието да ни накара да пием. Именно затова, често пъти тази борба е непосилна за нас, ако не признаем своята слабост пред себе си и пред СИЛАТА!!

Аз просто споделям свой възгледи, не налагам такива. Възгледи от опит и лични наблюдения, като се старая минимално да изпадам в подробности!

.............

Не съжалявайте, че сте загубили нещо, че сте загубили времето си, пропилели живота, или  младостта си например, а сега трябва да се борите жестоко, за да се върнете там, където бихте били ако не бяхте посегнали към чашката, където са вашите себеподобни сега и то едва ли не като белязани. Вие сте живи, тук и сега, вие не знаете какви са намеренията на СИЛАТА, и дали всичко това е просто ей така, случайно. Ако бяхте като вашите съседи, роднини, бивши приятели, които сега живеят един порядъчен живот просто ей така, за самите себе си, или затворени в свойте семейства, по щастливи ли мислите, че щяхте да бъдете? Пътя на пиянството в който сте ходили, битките с него и победата над него са ви променили завинаги, направили са ви други хора- ЗАВИНАГИ! Не е ли прекрасно това, че сте победители, че имате опит и сега можете да помагате на себеподобните си? Кое  щастие е по голямо от това да спасиш себеподобен от гибел? Нима има такова? И нима то се изразява в порядъчността, в купуването на повече вещи, коли, по добро жилище и живот за собствено удоволствие, удобен и лек живот? Та вие сте блажени, вие сте съработници на Светлината- най скъпоценното нещо, което ,,порядъчните" никога не могат да имат, но не го съзнавате сега... нищо случайно няма- твоят случай също! Тези мой думи нямат за цел да ви успокоят, те просто посочват фактите огледайте се. Огледайте се, и преоткриите колко сте блажени!

,,Неведоми са Неговите пътища"
 
Georgi Дата: Събота, 25-02-2017, 8:15 PM |Съобщение 34
Група: Гост





Здравей, Коце! Не знам дали като пиша тук ще видиш написаното, но моля Дианка да ми каже, ако трябва да ти го препратя някъде. Горе Стойчо доста добре е написал доста неща. Така, че няма да го повтарям.
Така както се описваш се вижда, че не си наясно кой е пияница и кой алкохолик. Мисля, че се заблуждаваш, че ще можеш сам да спреш да пиеш и, че тялото ти е по-различно от на другите и много лесно ще се справиш!!! Един от белезите на алкохолика е, че той се смята за по-различен от другите, дори когато е дошъл в АА (говоря от личен опит и наблюдения върху себе си и други събратя). И че ще успее да се справи с алкохолизма си сам. И най-големия му проблем идва от това, че не се признава за алкохолик, А ТОВА Е ЗАЩОТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЗНАНИЯ ЗА ТОВА КАКВО В ДЪЛБОЧИНА ПРЕДСТАВЛЯВА АЛКОХОЛИЗМА!!! Капана който искам да ти опиша и в който мисля, че се намираш е погубил много алкохолици. И толкова по-трудно се излиза от него колкото по-голямо е самомнението ни базирано на това, че сме много умни и интелигентни и че сами ще се спраявим с проблема или само като се обърнем към Висшата сила, пък дори да сме изчели и цялата литература на АА. Там са описани случаи в които алкохолици, които редовно ходят на сбирки и знаят цели глави от Голямата книга наизуст са умирали в мъки от алкохолизма. И са питали, защо се получава така. Отговорено им е, че не прилагат нещата които знаят наизуст. 
Но нека да се върна към капана в който умират множество алкохолици, доста от които са по-умни и интелигентни от мен (преди мислех, че съм толкова умен и интелигентен, че мога да се справя с всяка ситуация или проблем). Същото беше и с проблема с алкохола за който ми трябваха 26 години за да осъзная и да се предам, че сам не мога да се справя. Под "сам" имам предвид и това, че се опитвах да използвам Бог да ми помага да се справя с проблема с алкохола извън АА. Т.е. опитах и Бог да ми помогне, но не се получи да си Го ползвам, както егото ми казваше).
Но нека да ти кажа нещо много важно за алкохолизма. Волята по отношение на пиенето ни няма никаква сила, която има във всяко друго отношение. Защото ума ни е обсебен от ефекта на алкохола. Т.е. знаем, че когато имаме проблем или сме уплашени, щом пийнем и всичко ще се оправи и ще се чувстваме добре. Това ни е станало рефлекс, който изпреварва всякакво обмисляне. Процеса на обмисляне на последствията липсва при алкохолика. А когато пийнем, вече не можем да контролираме пиенето си. Мисленето ни е болно и разумът ни е увреден и не може да взима правилни решения. На пръв поглед взимаме правилно решение да не пием, а после пием(дори и след дълъг период трезвост. При мен най-дългия такъв период преди АА и програмата на АА е 3 години и 7 месеца). Защо? Защото действията които предприемаме за отстраняването на алкохола от живота ни са неправилни. А те са неправилни, защото взимаме решение да се справим с проблема САМИ и се въртим в кръг да измисляме все нови и все "по-мъдри и гениални" решения. А всъщност не ние, а най-големия ни враг егото измисля тия решения, които знае, че доникъде няма да оправят проблема. Защото сега виждам, че е било невъзможно, егото ми да изхвърли от мен егото ми (ДА УТОЧНЯ, ЧЕ В ОСНОВАТА НА АЛКОХОЛИЗМА СТОИ ЕГОИЗЪМ ЕГОЦЕНТРИЗЪМ-Т. Е. ЕГОТО НИ, ЗА КОЕТО МИСЛЯ, ЧЕ СИ ЧЕЛ и си мислим че това сме ние) Ха ха. Голям капан е това. УЖАСЯВАЩ КАПАН В КОЙТО СЕ НАГЛЕДАХ ДА УМИРАТ МНОГО АЛКОХОЛИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!! Както казваше моя споносор впоследствие, че това е все едно да седиш в едно блато в което бавно но съгурно потъваш и да се опитваш да се измъкнеш от него дърпайки се за косата!!!!!!

Продължава в долния коментар, че е дълъг и не може да се публикува цял

Added (25-02-2017, 8:15 PM)
---------------------------------------------
Стигнах до АА по божията милост. И въпреки това, се въртях в капана цели 21 месеца за да намеря сам изход и се запивах през няколко месеца въпреки, че ходех на сбирки(иначе през тия месеци се чувствах точно както ти описваш, че ти идват сили и всичко в мен се събуждаше за живот. Респективно и самомнението и гордостта и самочувствието ми се връщаха-т.е. егоцентризма ми се съживяваше и ме поробваше отново). И така беше до момента, когато се уплаших много и сам поисках помощ, ама истински, от сегашния ми спонсор преди 5 години и 5 месеца (откогато не съм пил и живея нормално и щастливо). И започнах да правя всичко, което той ми препоръчваше. Т.е. пак използвах иначе много силната си воля, но в правилната посока - в действие по програмата, а не в егоистични опити да спра да пия. Този начин за нас алкохолиците е най-успешния който познавам. Поне според мен. За да съм честен за мен е единствения. Програмата е пътя по който опознаваш болестта алкохолизъм в дълбочина и с помощта на Бог ни се отнема желанието за пиене. А ти ми говориш, че ще се справиш сам с алкохолизма си и ще дойдеш в АА за да помагаш на други!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирам те и дано да си рабрал за какво ти говоря дотук за да разбереш в каква заблуда си и всичко това го правя с цел да ти помогна: " Решил съм да не пия повече, да се справя тотално с алкохола от тук и завинаги, бързо ще се окопитя и живна, знам го, след което искам да дойда във АА, и да помагам на хора като мен с всичко което мога, защото само като помагаш на другите, помагаш на себе си!!"
Сам не усещаш как си заглобен в тоя капан от който без чужда помощ няма измъкване. И тая помощ е на първо време от човек от АА който се е възстановил от алкохолизма и който ние наричаме спонсор.
Нека да ти кажа някои неща до които стигнах вследствие на задълбочената работа по програмата за да знаеш моята гледна точка. 
Алкохолиците се имаме много умни (с голям интелект) и интелигентни и че можем всичко сами да постигнем чрез тях. Нека ти кажа какво открих за себе си. Открих, че алкохолизма сваля интелигентността на толкова ниско стъпало, че се превръщаме в идиоти. Само като се сетя, като се погледнех в огледалото на какво приличах, това сега ми е достатъчно доказателство за правилните ми изводи. Интелекта е капацитета на ума, интелигентността взима решенията. Интелигентността е здравия ни разум. А за каква интелигентност и за какъв здрав разум може да парадира един алкохолик, на базата на сътворените от него "чудеса" и на базата на това в което се е превърнал животът му?
Защото умът може да е колосален, но без разум (интелигентност, т.е. способност да взима правилни решения) може да се превърне в най - разрушителна сила. ЗАТОВА ДОКАТО НЕ ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ ЗА ДА СПАСИМ ЖИВОТА СИ, А НЕ ПРОСТО ДА СПРЕМ ДА ПИЕМ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ.

 
Гост Дата: Събота, 25-02-2017, 8:37 PM |Съобщение 35
Група: Гост





Георги,
Вие или не сте прочел поста ми, или наистина нямам думи за изказванията Ви, на фона на постовете ми!!
Не че ви пренебрегвам, но заради ниската форма на разбиране, което извиква същата на общуване, Ви моля, занапред да не ме коментирате, или просто да забравите за мен! Останете си прав с всички ваши възгледи- настоявам да останете такъв, но аз просто Ви моля за нещо определено. Все пак ако ви е трудно и не можете да се въздържите, ще Ви разбера- няма проблем. Приятна вечер и Успех!!
 
July Дата: Събота, 25-02-2017, 8:44 PM |Съобщение 36
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Коце, привет.
Георги, беше писал преди да е прочел твоят последен пост от днес Дата: Събота, Днес, 1:15 PM. Поради технически причини и това, че аз репоствам, неговият отговор излезе след твоя. Отговорността за това е моя като администратор.
Моля извини ме!
 
July Дата: Събота, 25-02-2017, 8:56 PM |Съобщение 37
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Ако имаш желание, пиши ми на: july_mf@abv.bg
Така, ще имам твой имейл и бих могла да ти отговоря по-подробно за случилото се.
 
Гост Дата: Събота, 25-02-2017, 8:57 PM |Съобщение 38
Група: Гост





Никой няма вина, така, че не виждам за какво е необходимо да се извинявате. Аз не съм пренебрегнал Георги в нищо, просто го помолих ако не е достатъчно ,зрителен'' да не участва в дискусията, с цел да не се разваля нейното качество, както и изразих, че го разбирам в своята преданост и искреност за помощ- нищо друго!
 
July Дата: Събота, 25-02-2017, 9:03 PM |Съобщение 39
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Ок. Все пак, пиши ми ако решиш. 
 
Гост Дата: Събота, 25-02-2017, 9:21 PM |Съобщение 40
Група: Гост





В смисъл? Nе те разбрах, July, прощавай?

Added (25-02-2017, 9:21 PM)
---------------------------------------------
И ти!!

Хах... излиза сякаш, че ако не съм безпомощен и ако не призная своята безпомощност във/ или пред АА, и ако непременно не поискам помощ от там- аз съм ЗАДЪЛЖИТЕЛНО безнадежден случай! Излиза, че ако познавам, непознавам, или няма значение, но поискам помощ от СИЛАТА, тя нама да ми МОЖЕ да ми помогне ако не съм обвързан, посетил, признал АА, като върховно средство за помощ, от което е зависима и с което се съобразява самата СИЛА, така ли? Значи СИЛАТА е зависима от АА? О, оо никога не съм знаел това, едва сега го научавам. Ако съм се преборил ,,сам", аз съм съвършено негоден за инструмент който да помага в АА, така ли?
.........
Моля да ме извините, аз нещо съм се объркал явно, останете си със здраве!!

 
July Дата: Събота, 25-02-2017, 9:38 PM |Съобщение 41
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Бих могла да ти опиша в мейл, защо така се получи.
В момента, понеже не си регистриран, не бих могла да комуникирам с теб в лични съобщения. За това предложих варианта с мейла.
Сега извън техническите подробности. smile
Когато четох споделеното от теб по обяд за Силата, си спомних част от историята на нашия основател (основателя на Анонимни алкохолици) Бил У. Той споделя, че Бог достига до повечето хора постепенно, но въздействието му върху него било внезапно и пълно. Ето как го описва : "... Изпитах чувство на победа, последвано от такова спокойствие и ведрина, каквито дотогава не бях познавал. Бях изпълнен със сигурност. Чувствах се издигнат, като че ли силният, чист вятър на върха на планината издухваше всичко лошо."
После споделя, че за момент изпаднал в паника и потърсил неговия приятел лекаря, за да го попита дали все още е с ума си. Лекарят с удивление го слушал докато говорил. След това поклатил глава и казал: “С теб се е случило нещо, което аз не разбирам. Но по-добре се придържай към него. Каквото и да е, то е по-добро от това, което беше преди”
И аз искам да ти кажа същото сега. С теб се е случило нещо. По-добре се придържай към него. Каквото и да е, то е по-добро от това, което беше преди. smile
 
Гост Дата: Неделя, 26-02-2017, 10:51 AM |Съобщение 42
Група: Гост





В последните постове на ,, Гост" забравих да си напиша името, съжалявам: ,,Коцето" Моля за извинение, не се усетих.

Added (26-02-2017, 10:51 AM)
---------------------------------------------
Здравей July!

Благодаря за имейла, но засега не виждам причина да ти пиша, макар че някой хора искат да ми вменят такава. Също така, отново някой хора' искат непременно да ми вменят нуждата ми от помощ, дори си позволяват още преди да са прочели, да започнат да ме категоризират, да ме определят, да ми разясняват как аз не знам кой съм, какво съм, че нямам познания какво е пияница и алкохолик. Че съм заблуден, че няма да се справя ако не отида непременно в АА, че... какво ли не.. Излиза, че аз съм безмозъчен идиот, който не знае какво е, и който има непременна нужда от помощ, идеща единствено и само от АА, и ако не мина през АА никаква сила не може да ми помогне!! Някой се лутал 20 месеца, друг 20 год. преди да открие АА. Моите уважения затова, както и към АА- не веднъж го казах, но аз имам свой път който трябва да извървя, и той не е твоят. С моите обувки може да ходите, но мят път не можете да извървите, той е само мой, така както вашият е само ваш! Между мен и СИЛАТА няма посредници, както например се явяват религиозните деноминации за стадата имащи нужда от водач(пастир). Немерението на СИЛАТА е, аз да изляза от своите тесни рамки за да намеря своята индивидуалност и свобода, докато намерението на някой', е да ме убедят, че ако не стана част от стадото, и не вляза в неговите рамки, за мен няма надежда, няма да се справя, СИЛАТА няма да ми помогне, и аз ще бъда завинаги черната овца. Съгласен съм да съм черна, но Негова овца! Този пост не се отнася за теб July, той визира ,,реформаторите", според които непременно трябва да съм от тяхната каста, иначе не съм прав, греша и съм обречен на провал- безнадежден случай! Не виждам какво повече имам да напиша или споделя занапред. Желая успех на всички ви!!

,,Ако прогледнеш в земята на слепите, ще бъдеш обявен за луд, на който му се привижда"

 
babaraina24 Дата: Неделя, 26-02-2017, 5:52 PM |Съобщение 43
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Здравей, Коце!
Четейки постовете ти, видях себе си в много редове. Аз също съм в началото на своята трезвеност. Все още осмислям онова, в което съм потънала. Все още много неща са ми чужди и непонятни в АА. Към днешния ден съм трезва от месец, но не мога да кажа, че съм спряла. Просто не зная дали съм... Знам, че имам нужда да поговоря с някого, но за момента всички ми се струват далечни. Сякаш съм сама на някакъв раздрънкан, пробит кораб и крещя нещо на хората на брега, в далечината... и те нещо викат, но нищо не разбирам, нито нещо някому казвам всъщност.
Не знам защо го пиша това, сигурно просто искам да го напиша някъде и го оставих тук... Ще се радвам да си "поговоря" пишейки с теб. Не знам дали ще ти помогне, може би ще помогне на мен.
Каквото и да решиш - желая ти успех smile
 
Коцето! Дата: Петък, 03-03-2017, 5:29 PM |Съобщение 44
Група: Гост





Здравей, babaraina24

Много се радвам за теб! Цял месец? Това е чудесно, ти си победителка, но неразбирам защо не си сигурна, че си спряла след като не пиеш? Аз например прилагам следния подход, не броя времето а си казвам: само днес няма да пия, на всяка цена и за нищо на света няма да пия днес. И се получава добре да ти кажа. Специално днес обаче съм в някаква дупка, нещо между депресия, умора и силна негативност затова и не мога да пиша добре в момента. Винаги когато искаш или имаш нужда, можеш да ми пишеш за всичко, не се колебай да го сториш.

Желая ти хубав ден и успех!

Added (01-03-2017, 12:09 PM)
---------------------------------------------
Много интересно- когато си пиеш редовно всичко е нормално, но когато спреш, всеки компромис който направиш, всяко напиване е сякаш фатално! Губиш сякаш десет пъти повече. Сякаш някой разбира че искаш да се откачиш но не иска да те пусне и те дебне на мушка, за да те ликвидира, само да сбъркаш! С всеки компромис минаваш на косъм от смъртта, от осакатяване, ставаш десет пъти повече за резил, губиш повече пари и вещи от всякога, нараняваш се по лошо от всякога, връщаш се много, много назад. Има нещо такова, затова по добре никакви компромиси, защото всеки може да бъде фатален, мисля си. А би било много жалко да си тръгнал в правия път, да искаш да си свободен и трезвен и едно напиване, което обикновено(поне при мен) е до безпаметност, да те приключи и да загубиш всичко.

Added (03-03-2017, 5:29 PM)
---------------------------------------------
Защо никой не пише?

 
July Дата: Петък, 03-03-2017, 9:14 PM |Съобщение 45
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Така е. Болестта алкохолизъм  е хронична, прогресираща е смъртоносна.  Изходите от нея са три. Лудница, смърт или възстановяване.
АА предлага духовна програма за възстановяване.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz