Искам трезвен живот - Page 5 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Искам трезвен живот
Гост Дата: Сряда, 15-03-2017, 11:47 AM |Съобщение 61
Група: Гост





Е това не е истина просто, изхабих един час за да напиша подробен отговор, и накрая както винаги ми дава, че кода не се приема, когато върнах ми даде грешка 404, когато се опиах да върна към текста, страницата и текста се загубиха. Е то па бива свинщина, бива скапан форум, бива спрял, бива подигравка с пишещите ама това пък вече не се издържа. Колко пъти се оплаквах от самото начало изявявайки точно проблемите, ама никой не чува, то явно само аз се оплаквам, другите отдвна са се отказали да пишат изобщо, не явно а е направо очевидно. Тва на нищо не прилича ебаси свинщината тъпа! Да пиша един час и да ми изчезне! Една секунда повече няма да загубя повече в тоя скапан, ама наистина скапан форум, нито за писане, нито за четене.

Added (15-03-2017, 11:47 AM)
---------------------------------------------
Забравих от нерви да си напиша името на горния пост- Коцето!

 
Коцето! Дата: Четвъртък, 16-03-2017, 11:03 AM |Съобщение 62
Група: Гост





elica ,
права си- ако аз не съм алкохолик, какво ще правя на сбирка на такива. Затова не мисля да посещавам повече такива. Там винаги ще се опитват да ми внушат, че аз съм безпомощен алкхолик, който не може да се справи сам, аз винаги ще твърдя обратното. Тогава пък, ще се опитат да ми внушат, че аз не признавам, че имам проблем, на фона на очевидното, което отново е обратното. Това ще доведе до неприязън и отчуждение. Мисля да си го спестя.
Не мисля също, че АА има властта да привдъхне желание, така че всеки може да се справи, стига да поиска, защото има ли желание, ще има и начин!

Успех от мен!
 
July Дата: Четвъртък, 16-03-2017, 10:17 PM |Съобщение 63
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
АА е скапано, сайта, хората и целия свят е в заговор срещу Коцето. Да му вдигат нервите и да му правят живота гаден.
Разбирам Коце. Разбирам. Хей те това, е алкохолизъм. Алкохолизма не е употребата на алкохол. Алкохолизма е невъзможността за неупотреба, защото целия тоя ш...ан свят застава срещу тебе и ти нямаш средството да го заобиколиш. Не можеш да живееш без да пиеш, защото страда душата ти и главата ти. Хей ти определение на алкохолизъм. И само с не пиене не става, защото си оставаш със същата тази страдаща душа и глава. Направо може да си откачиш ако не пиеш. Пиеш за да не откачиш, а откачаш защото пиеш. От това изходите са три:
1.лудница
2.смърт
3.възстановяване с духовна програма

Те това е положението, брат!
Кое избираш от 1 до 3?
 
Коцето! Дата: Петък, 17-03-2017, 9:49 AM |Съобщение 64
Група: Гост





Лесно се замазва реалната констатация на действителността, както и очевидно упоменатите от мен факти, с обвинения в алкохолизъм, много е удобно наистина..
- А защо не съм пил от както съм спрял?
- Алкохола променя ли истините, казани от мен?
 
hope Дата: Петък, 17-03-2017, 10:43 AM |Съобщение 65
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Здравей, Коцето smile

Мога само да се присъединя към написаното от July, защото се оказа самата истина при мен.
Знаеш ли, дълго време, след като се свързах с АА в един друг форум, преди около 8 години, си казвах, че всъщност не съм като тях. Защото - проблема ми с алкохола е от 90-те години на миналия век - можех успешно, сама да спирам алкохола. За месеци, за година, че и повече. Но неизменно - до февруари 2008 год. рано или късно - при болка или загуба, или пък неразбиране от другите и от целия свят - посягах към чашата. Отделно от това си имах и лекарствена, и хранителна зависимост (анорексия). Можех да се контролирам за месеци, но след това неизменно идваше дъното.
Нямам намерение да пиша дълго, просто защото наскоро изгубих сестра си и все още много ме боли. Но това, което научих в АА, и което всъщност и ми отвори очите, и ме спаси, беше как да живея без алкохол. Нещото, което ми липсваше преди. И което не мога  - поне аз - да правя напълно и съвсем сама. Трезва и чиста съм от 9 години, но благодарение на АА, Анонимни наркозависими и приятелите ми с лекарствена и хранителна зависимостт. smile
Едно от нещата, на което ме научи моят спонсор от АА и на когото винаги ще бъда признателна, е всяка сутрин да си превеждам нещичко - мисъл или цитат - било от английски, било от руски. Нещо, което правя и до ден днешен, разбира се, напоследък нямам предишното време да го правя всяка сутрин. Затова и тук поствам "моите дарове" - от благодарност към възстановяването ми и към всички, които ми подадоха ръка в него. Едни от тях са АА - Варна, които винаги ще бъдат на едно такова специално място в сърцето ми. И с надеждата, че мога да помогна и на друг четящ ме, освен на себе си.
Много още исках да ти пиша, но просто сега не мога. И в тази връзка - не знам как щях да превъмогна загубата на сестра ми, ако не беше Програмата 12 стъпки и на всички онези, с които се свърах покрай нея. С които не винаги си говорим или пишем, но сме заедно дори и в мълчанието си.
Поздрави от мен. Стискам ти палци за твоя път - този, които си избереш. smile


Съобщението поправено от hope - Петък, 17-03-2017, 11:31 AM
 
Коцето! Дата: Петък, 17-03-2017, 11:03 AM |Съобщение 66
Група: Гост





Браво hopе ,
радвам се за теб, всеки сам намира своя път, именно това казах. Не виждам да съм се провалил досега. Не мисля, че АА е Бог, през който ако непремнно не мина, ще съм провален. Не искам да ходя на място на което непременно да ме убеждават, че съм като всички там, че е невъзможно да съм различен, че сутрин като стана трябва да заплувам с мисълта, че съм безнадежден алкохолик, безпомощен, треперещ, жадуващ за алкохол- защото това просто не е така- ФАКТ!! Излиза, че АА е някаква вселенска федерация в която ако не влезеш, и през която ако не минеш, е невъзможно да спреш алкохола..
 
hope Дата: Петък, 17-03-2017, 11:28 AM |Съобщение 67
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Не, Коцето, 
Не твърдя подобни неща за АА. Просто споделям моя опит и това, което ми е помогнало и продължава да ми помага. smile А и в Голямата книга на АА пише, че този път не е задължителен за всички, а само за тези, които го искат и които не намират друг изход. Не цитирам точно разбира се.

Така е, Коцето, всеки е свободен да намери своя си път. Този, който му помага да се възстанови и да живее пълноценно възстановявайки се. Пътят, който си избира да бъде свободен от алкохол или каквато е да е била зависимостта или проблемът му.
Искрено се надявам  и се моля всеки един от нас да намери своя път и да го следва с цялото си сърце.
Поздрави, и още веднъж - успех! smile
 
Коцето! Дата: Понеделник, 20-03-2017, 9:14 PM |Съобщение 68
Група: Гост





hope,
аз нямам спонсор, не ми и трябва, ходих веднъж в АА и вече не мисля да ходя. Повечето които спират алкохола ги е страх, чувстват се безпомощни, неуверени. Именно това АА се опитва да ми внуши, както и, че независимо какво казвам и мисля, рано или късно ще го призная. За разлика от вас, аз знам, че ако искам мога, имам НЕСЛОМИМАТА увереност, че ще бъда победител в тая война, дори и да се случи да загубя битка! НЕСЛОМИМА повтарям! Изключително убеден съм в това, и ви уверявам, че няма да дойде деня в който да почукам на вратата ви и да призная онова, което вие искате. Съжалявам, но не заставам зад, нито подкрепям казаното от July , нито това от теб. Има някаква матрица, през която ако не минеш, и условия, които ако не изповядаш, АА не те приема, нито те счита за възстановяващ се. Аз трябва да призная, че съм напълно безпомощен алкохолик, ако не го направя, това непременно, единствено и само означава, че аз укривам проблема от себе си- смешно просто! Аз трябва след като призная, че съм на дъното и безпомощен, да мина през 12 те стъпки, иначе няма как да се оправя, невъзможно е. Ето, днес е събота и аз пак няма да ходя, това според АА означава провал. В началото имах идеята да стана част от АА с цел да помагам на себеподобни, но се оказа, че дълбоко съм грешал. Оказа се, че аз трябва да приема матрица, която да налагам на всеки нуждаещ се от помощ, неотклонно, роботизирано да следвам модела, което означава да заблуждавам възгледите си, да се самозалъгвам. За мен всеки случай е различен, индивидуален и уникален, и не може да се слага под общия знаменател на АА. Твоят случай е хубав, този на July също, историята на Бил също, но тези пътища не са моят или нечии път, и не могат да бъдат критерии. Мислете за мен каквото искате, определяйте ме като July като какъвто искате, аз съм си аз, ще си остана аз, и на пук на всичко и всички, ще бъда победител и то без АА. Има как да живея и без алкохол, както и на кой да помагам живеейки така, но от тук натам, моят път и този на всички вас от АА, се разделят окончателно в две различни посоки!
..................

Аз мога, уверен съм в това и това не е его. Това че вие не можете, далеч не означава, че всички са като вас, не им го втълпявайте!
Аз не съм алкохолик, както и много други хора, това, че вие сте, не означава, че всички са като вас, не им го втълпявайте!
Аз не съм на дъното, това, че вие сте били, не означава, че всички са като вас, или ще бъдат такива, не им го втълпявайте!
Аз няма да ходя в АА, но въпреки това ще успея! Аз няма да мина през 12 стъпки, но въпреки това ще успея! Аз няма да налагам на хората, че са безпомощни алкохолици, че не могат да се справят без АА, но въпреки това ще им помагам!

Съжалявам, но не намерих нищо от това което очаквах във, или около АА, освен празни приказки!

Added (20-03-2017, 9:14 PM)
---------------------------------------------
Здравейте,
обръщам се към модераторите. Последния мой коментар бе много несмислен, мога ли да помоля да го изтриете, както и този сега, за да не стои в нищото без връзка, благодаря предварително!!

 
Коцето! Дата: Сряда, 22-03-2017, 12:14 PM |Съобщение 69
Група: Гост





Здравейте!

Не бях прав, абсолютно ненужен, безпричинно гневен и безсмислен коментар от моя страна. Не бива да се говори така за АА. Тези дни чета 12 те традиции и съм особено впечатлен! Всъщност това наистина са духовни практики, неосновани на себелюбието и егото, аза', което прави АА изключително различна организация/общество от всяко друго! Това го няма дори в никоя религиозна деноминация, а аз познавам много от тях,,отвътре" и мога да кажа, че те също са организации за властуване и контрол, използвайки вярата на много честни и предани миряни.. АА има богата история и наистина всичко извън 12 традиции и стъпки, отдавна би обезличило и дори затрило АА. Точно заради липсата на личното облагодетелстване, смирението и безкористнното желание за себеотдайна помощ, се проявява Висшата Сила в АА, благодарение на която и до днес АА е същата. Така че е очевидно, че тук Бог действа реално, използвайки членовете на АА като свои инструменти, затова аз съжалявам за глупавия и гневен, с нищо полезен и градивен коментар, който наистина отново моля да бъде изтрит!

Благодаря!!
 
hope Дата: Сряда, 22-03-2017, 1:42 PM |Съобщение 70
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Здравей отново,

Изкуших се само да ти напиша: Честита пролет! smile Честита да е и на всички четящи и пишещи тук! smile
Нека ти донесе слънчеви - и в букалния, и в преносния смисъл, много и само светли и спокойни трезви дни! Да озарява пътя ти, както и на всеки един от нас!
Да ни е ведро и свободно в душите и сърцата! smile
 
Коцето! Дата: Сряда, 22-03-2017, 9:04 PM |Съобщение 71
Група: Гост





Малко трудно ще стане вече това, или поне не скоро, но по важни са пожеланията- Благодаря!!

Честита и на теб и каквото си пожелала, да ти се върне по три smile
 
hope Дата: Четвъртък, 23-03-2017, 3:10 PM |Съобщение 72
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Когато - тогава! smile Стискам палци!!!

И аз ти блгодаря!
smile  flower
 
elica Дата: Петък, 24-03-2017, 6:21 AM |Съобщение 73
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Честита пролет на всички и от мен! Хубаво е, че ви има smile
 
July Дата: Понеделник, 27-03-2017, 3:25 PM |Съобщение 74
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Честита пролет и от мен! heart  flower
 
July Дата: Понеделник, 27-03-2017, 3:29 PM |Съобщение 75
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Поради невъздържаност, използване на обидни епитети и неспазване правилата на форума, последният пост на НЕРЕГИСТРИРАН потребител Коцето,
е премахнат от администратора на сайта!
В случай, че се наложи да бъдат премахнати още  мнения на същият нерегистриран потребител, екипа на сайта ще наложи  БАН на IP адреса му, което ще доведе до невъзможност да публикува повече в този форум!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz