24 часа на ден м.АВГУСТ - Page 3 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 24 часа на ден м.АВГУСТ
24 часа на ден м.АВГУСТ
detenazaleza Дата: Вторник, 30-08-2011, 2:33 PM |Съобщение 31
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
30.08.2011г.

Мисъл

"Опитът на практика показва, че нищо не би ни предпазило по-добре от употреба на алкохол, от задълбочената работа с други алкохолици. Отнеси посланието до други алкохолици. Ти можеш да помогнеш, когато никой друг не можа. Можеш да подсигуриш доверие в другите, когато те се провалят. Животът ще придобие ново значение за теб. Да виждаш, че хората се възстановяват; да виждаш как те помагат на други от своя страна; да гледаш как самотата изчезва; да виждаш как приятелството расте заради теб; да имаш множество приятели; това е опитът, който не бива да пропускаш."
Готов ли съм винаги с охота да помагам на други алкохолици?

Медитация

Една от тайните на богатият живот е изкуството да даваш. Парадоксът на живота се крие в това, че колкото повече даваш, толкова повече ще имаш. Ако отдадеш живота си в служба на другите, това ще те спаси. Можеш да се раздаваш изобилно и така ще живееш в изобилие. Ти си богат в едно отношение - имаш дух, който е неизчерпаем. Не позволявай егоизмът да те държи далеко от споделянето на този дух. С любов, в помощ, с разбиране и симпатия, давай и ще ти бъде дадено. Сподели своето лично спокойствие и комфорт, своето време, своите пари и най-вече сподели себе си. И ти ще живееш в изобилие.

Молитва

Моля се да мога да живея за да давам.
Моля се да мога да науча тази тайна на изобилния живот.
 
detenazaleza Дата: Сряда, 31-08-2011, 2:49 PM |Съобщение 32
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
31.08.2011г.

Мисъл
"Търсете новодошли, когато те все още са нервни и уплашени. Може би те ще са по-отзивчиви когато са депресирани. Останете насаме с тях ако е възможно. Кажете им достатъчно за своите алкохолни навици и опит за да ги окуражите да говорят за себе си. Ако те желаят да говорят, оставете ги да го направят. Ако не са комуникативни, говорете за проблемите, които алкохола е причинил на вас, без това да се превръща в четене на морал или лекция. Когато те разберат, че вие знаете всичко за "алкохолната игра", започнете да описваш себе си като алкохолици и им разкажете как сте разбрали, че сте болни."
Готов ли съм да разкажа за себе си пред друг нуждаещ се?

Медитация
Опитай се да не даваш път на критиката, вината, презрението, или съденето на други, когато се опитваш да им помогнеш. Ефективността в помощ на другите зависи от самоконтрола ти. Ти може да бъдеш пометен от спонтанното физическо желание да критикуваш и обвиняваш, освен ако не контролираш отблизо емоциите си. Трябва да имаш стабилна основа за духовен живот, която те прави наистина скромен, ако наистина искаш да помагаш на други хора. Бъди благ с тях и твърд със себе си. Това е начинът да бъдеш полезен за зареждането на един отчаян дух с нова надежда. И не търси лично призвание за това, че си използван като оръдие на Божиите дела.

Молитва
Моля се да мога да избягвам съденето и критиката.
Моля се да съм винаги готов да помагам и градя за другите, вместо на ги принизявам и свалям долу.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 24 часа на ден м.АВГУСТ
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz