АА Конвенцията 2011..... - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » АА Конвенцията 2011.....
АА Конвенцията 2011.....
stefko Дата: Вторник, 02-08-2011, 9:44 PM |Съобщение 1
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Здравейте,братя и сестрици,мили алкохолици.

Пиша ви във връзка с предстоящата АА-Конвенция,която би трябвало да ни обедини като членове на това Братство и аз имах доста силно желание като член на АА,дори да се подготвя за това относно Дванадесетте Традиции на Анонимни Алкохолици.Колкото обаче времето минава,колкото повече "информация" относно тая Конвенция на Витоша,или "Екскурзия" до Рударци получавам,толкова повече ама въобще не ми става ясно за какво става дума.Нито ми е ясно кой,какво е предложил във връзка с тази ежегодишна Конвеция,нито пък ми е ясно какво и от кого е прието относно това касаещо всички от АА в България.В нашата група ми стана ясно,че ще има Конвенция на Витоша,на която щели да сме заедно с Ал-анон,ще има хора от Варна,Стара Загора и Бургас,а малко по-рано щяло да има някаква "Екскурзия" до Рударци с основното участие на АА от София .Това са нещата,които са ми известни.
Това,което ми се струва,че би трябвало да се направи,преди да се вземе някакво решение от когото и да е в АА-пространството в България е да се оповести на всеослушание какво смята някой от АА да прави,какво някой друг би искал да направи и в крайна сметка заедно да решим къде и с кого да е тази Конвеция на Анонимни Алкохолици.Тази Конвенция се провежда само един път в годината,и на нея щеше да е добре да присъстват хора от всички АА-групи в БГ,а както се вижда-при единно съгласие -и хора от Ал-анон.Явно обаче все още съм доста зле,щом дори за миг съм могъл да предположа,че заедно можем да постигнем някакво съгласие за каквото и да е,а в същност това,което става днес и сега, съвсем ясно показва,че въобще не е нужно да се ходи където и да е,за да се види,че в България Анонимни Алкохолици съществува,но в същото време и го няма щом въобще не функционира като част от цялото АА по света-така,както се прави навсякъде.Иначе имам добри спомени от това "кой,колко добре работи за АА,как някой си нищо не прави за АА,или още по-лошото -пречи на Братството като цяло",но сега просто искам да споделя това,което виждам от километри,и което е доста неприятно за отбелязване,и което рано или късно щеше да излезе наяве.Истината е,че в страната ни нямаме никакво единство,по нито едно становище относно дейността на Анонимни Алкохолици,всеки може да прави или да не прави каквото си поиска,може да ползва името на АА както си поиска или с няколко думи-в момента сме една разпръсната алкохолишка сбирщина,която си прави или не прави абсолютно каквото си иска.В същото това време всеки един постоянно си търси "виновни" за това,че нещо не става,а то няма как да стане,докато всеки един от нас не се вземе в ръце и не види,че само като едно цяло можем да оцелеем и да изпалняваме нашата основна и единствена цел-да предаваме Посланието на АА на тези,които все още страдат.За това са създадени и опазени и до днес всичките Дванадесет Традиции на АА,които пазят Братството от самите нас като негови членове,а и от всякаква външа намеса.
За това виждам,че при тая ситуация,въобще не ми е нужно да ходя където и да е,за да угодя на когото и да е,за да не угодя на когото и да е,а сега имам възможността да споделя това,което ме вълнува като един редови член на АА в България.

Благодаря ви,за възможността да пиша тук и сега,като все още имам зрънце надежда,че при добро желание от страната на всеки от нас,нещо би могло да се промени за благото и доброто на АА като цяло.Ще съм благодарен,ако и други вземат участие относно състоянието на АА в момента в БГ,а също така и да видим може ли да сторим нещо за нашето Единство на практика,а не само да тръбим наляво и надясно "Колко можем,колко знаем" и най-вече-"Колко сме прави!Колко другите са криви!".................................. tongue

Бъдете здрави и трезви още 24 часа,и доскоро.
Поздрави-Стефко. wink


Съобщението поправено от stefko - Вторник, 02-08-2011, 10:09 PM
 
Guest Дата: Сряда, 03-08-2011, 8:27 AM |Съобщение 2
Група: Гост





Благодаря за споделеното, Стефко! smile
Мисля, че за всяка една анонимна общност, както си е в Пета Традиция, основното и главното е да предава посланието за възстановяването. Но нейното послание - на Общността, а не нечие друго - било лично или пък и на някоя друга Анонимна Общност. Достатъчно е според мен да се спазват както е нужно Традициите - особено Първа, Втора и Трета. smile
И да се помни, че ако за личното възстановяване са работещи Стъпките, то Общността живее в зависимост от това спазват ли се Традициите й. Така, както са разработени, а не както могат да бъдат "преработени"...

Oтново - благодаря ти! Пожелавам на приятелите си от АА да постигнат Единство, което поне според мен е така необходимо. smile
 
detenazaleza Дата: Сряда, 03-08-2011, 9:05 AM |Съобщение 3
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
Здравейте на всички и от мен,
от сутринта три пъти чета поста на Стефко.
Благодаря ти Стефко за написаното.
Ще говоря и аз единствено и само за себе си и за това какво чувствам и какво мисля, колкото и погрешни да са мислите ми и ако е така дано Бог ми помогне да прозря истината.
От сутринта доста време отделих на този пост - чета и препрочитам и се чудя какво да кажа защото това което мисля и аз от доста време насам е точно това което е написал Стефко. От миналия месец питам за тази конвенция кога ще е как ще е и къде ще е, тъй като последните две май бяха все на морето и по икономически причини не успях да отида до там. Следя форумите но да си призная или съм пропуснала нещо или просто никъде не е оповестено за конвенцията на АА Бг тази година. Може би е рано, може би има много причини поради които това не е направено но наистина се присъединявам към мнението, че би следвало това да бъде предложено по групите и да бъде решено без значение колко човека има една група. Създадени групи на АА има и по други градове - не само във Варна, Стара Загора и Бургас - независимо колко малки са и колко не значителни за някой. Не знам защо но ми се струва че дори и интергрупата която беше избрана по някакви причини и да взема някакви решения които да се свеждат до групите някак не се получава, защото никъде не срещаме публикувани решения или каквото и да било. Но пак казвам това е моето мнение с което не бих искала да засегна никой или да обидя някой.

Бог да ни благослови братя и сестри и дано постигнем Единство.
 
July Дата: Сряда, 03-08-2011, 11:46 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Date: Събота, 23-07-2011, 12:18 PM | Message # 1

Нашите приятели от АА София ни се обадиха с предложение,
тази година конвенцията ни да е около София.
Покрай това изникна идея да я направим съвместно с Ал-анон, които вече са организирали място около София на 30.09., 01.10. и 02.10.2011г.и са изпратини покани в чужбина.
След гласуване двете групи във Варна са за предложението.
АА Стара Загора също го приеха.
В Добрич гласуването също е за.
По- долу ще постна поканата на Ал-анон.
Говорила съм с приятели от София да опитаме да актуализираме цените, при полужиние, че ще наемем целият хотел за три дни.

Каквото получа като информация, ще продължа да поствам тук.

July Date: Събота, 23-07-2011, 12:40 PM | Message # 2
Ето и тяхната програма:
Attachments: 2ndBG_Conventio.doc(426Kb)
Прикачени файлове: 2ndBG_Conventio.doc (425.5 Kb)
 
July Дата: Сряда, 03-08-2011, 12:36 PM |Съобщение 5
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Копирах си поста от работният форум на интергрупата.
Има такъв форум. Не е таен. Беше създаден с цел работа. Но така или иначе до момента не се получава да се свърши някаква работа там.
Някой ден, може би да стане. smile
Както и да е. Сега ще понапиша каквото знам тука.
След това предложение, което беше внесено като предложение в групите за обсъждане и ласуване, се оказа, че явно не сме се разбрали.
Около София, са имали в предвид приятелите ни от София - Рударци.
Тъй като вече имахме предложение и гласувано и действия- да намалим цената, на хотела във Витоша, да започне съставяне на програма за провеждане на АА Конвенцията( нищо, че е с Ал анон, все пак са две отделни мероприятия на едно място, ако е рекъл Бог), точно поради тези действия и гласуване, се обадих на хора от гласувалите групи да им кажа за Рударци.
Групите пак обсъдиха - 2-Варна, 1- Добрич и 1- Стара Загора и потвърдиха първоначалното си решение или взеха ново решение, като първото си решение. В разговори с приятелите ни от София, това им беше казано и в лични разговори те казаха, че не искат да раздвояват и щом Конвенцията ще е там- на Витоша, Рударци щели да обявят като събиране на групи.
Ами това е до момента.
И сега ще си позволя личен коментари ли, споделяне, мнение, отношетие, както ще да се нарече.
Аз незнам, кое е най-доброто. Просто вярвам, че ще се случи. Бил казва, че често доброто е враг на най-доброто.
Може най- доброто да е да се разединим.
Моя мъж казва: за да се оправи една работа, трабва бая да се обърка. Е на цитирам разни хора, щото не знам.
Всичко е възможно smile
 
ctefka Дата: Понеделник, 08-08-2011, 9:17 PM |Съобщение 6
От скоро
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Здравейте,братя и сестри!Това,за което искам да пиша касае не само групата на ,,Пиротска,,защото става въпрос за принципни положения по АА-ски.Като отговорник на групата предавам мнението на членовете й.Искаме да обърнем внимание на отговорника на група ,,Приятели,, относно обновения сайт на АА София-доколкото знам отскоро.Тъй като АА София не се състои от една,а от две групи смятаме,че не е етично,когато се прави нещо толкова сериозно да се пренебрегва мнението на другата група.И тъй като в сайта има препатка към ,,Арка,, ви молим да не слагате под един знаменател двете групи а именно:Групата на ,,Пиротска,, се разграничава от направения сайт най-вече по тая причина и ви молим да смените името на сайта си с "Приятели "София. Тенденцията някой да прави нещо, без да е поискал мнението на другите е плашещо в АА.За какво единство можем да говорим след като нямаме реален контакт и нещата не се обсъждат заедно,а някой ги решава еднолично?Нали в АА няма лидери,а има само един авторитет-този на любящия ни Бог?В тази връзка е аналогичен и случая с конвенцията на ,,Витоша,,.В крайна сметка разбрахме,че тя ще се състои на Рударци,но никой не поиска нашето мнение-дори от Варна не бяхме оведомени изобщо за тази идея.Колко простичко би било всички идеи да се обсъждат в зародиш,а не пост фактум-и то от всички.Защото нали един от най важните принципи е да се зачита мнението на другия,но как би могло да стане без диалог?А нали само така можем да станем единни!Нали това искаме всички!Бъдете трезви!Бог да е с всички нас!
 
detenazaleza Дата: Неделя, 14-08-2011, 7:32 AM |Съобщение 7
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
Здравейте братя и сестри.
Някой може ли да каже вече има ли някаква яснота относно конвенцията и какво се случва, защото от всякъде се чува различно а нищо още официално никой не е казал.
 
loyola Дата: Сряда, 17-08-2011, 9:44 AM |Съобщение 8
С опит
Група: Потребител
Постове: 63
Статус: Извън линия
Това е вариантът, който се оформи след доста гласувания, прегласувания (в едната от варненските групи бяха 3) (по групите на АА в България).
Това е от пост на Много усмивки в чата на интергрупата на 03.08
"9, 10, 11 септември (нощувки на 9 и 10 септември)
Хотел Рударци на 15 км от София.
Маршрутка за Рударци тръгва на всеки час от площад Руски паметник.
Една нощувка на човек е 10 лева.
3 хранения – петък вечер, събота на обед и събота вечер по 6 лева – 18 лева
Общо 2 нощувки плюс храна 38 лева.
Минерален басейн и плаж на 300 метра от хотела.

Платено е капаро. Краен срок за заявки – 25 август, защото трябва да обявим точната бройка на хората в хотела. (Хотелът има общо 58 легла)
http://roudartsi.domino.bg/hotel.htm
В момента вървят разговори за предложения за тема на конвенцията.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » АА Конвенцията 2011.....
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz