12 препоръки Как да съхраним трезвостта - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 12 препоръки Как да съхраним трезвостта (Сега, когато сме спрели)
12 препоръки Как да съхраним трезвостта
July Дата: Неделя, 09-10-2011, 2:16 AM |Съобщение 1
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Сега, когато сме прекратили пиенето, нашата главна задача е да съхраним трезвостта. Ето няколко практически съвети, основани на нашия опит, които могат да ви бъдат в помощ.
Алкохолизмът е болест, а не фатална трагедия. smile Достатъчно е да не се прави първата глътка и то само ДНЕС – някакви си 24 часа. След първата чаша ставаме предишните пиеши алкохолици.
Помнете, че алкохолът е по-силен от нас и че „силата на волята” тук не може да помогне. Гладът, умората, гневът и самотата са нашите основни врагове.
Ето ги и препоръките:
1. Яжте толкова, колкото можете. На сит стомах по-малко ще ви се прииска да пиете.
2. Ако се е появило силно желание да пиете, то просто може да бъде предизвикано от потребността на вашия организъм от течност, което някога е доста силно. Така че пийте повече, само това да не е нещо спиртно. Плодови сокове и напитки, чай, кафе със захар прекрасно удовлетворяват потребността на вашия организъм от течности.
3. Алкохолът частично е разрушил във вашия организъм витамин Б – вземайте таблетки с този витамин. Алкохолът е възможно да е нарушил здравето ви като цяло – добре би било да поговорите за това с лекар.
4. Чувството на депресия може да бъде свързано с чисто физическата вялост. Старайте се да се поддържате в добро физическо състояние, правете поне разходки.
5. Не седете уморен в пространството, блуждаейки в мислите. Правете нещичко. В свободното време вие можете:
- да почистите обувките си;
- да се заемете с външността си;
- да вземете вана;
- да почетете или да гледате нещо;
- да се разходите (велосипед? ски?...);
- да послушате музика;
- да позвъните на някого
и прочее ...
6. Не се оставяйте в самота, срещайте се с приятели от АА. Не се притеснявайте да звъните на членове на АА по телефона (за да се въздържите от първата чашка, за да обсъдите някакъв въпрос, за да поговорите за работите в днешния ден ... и просто да съобщите, че всичко е наред). Споменете си, че този, към когото се обръщате, е възможно да се нуждае от вашето обаждане, също толкова колкото и вие.

7. Съставете си план за целия ден. Постарайте се да го изпълнявате така, както сте го набелязали, но без пренапрежение. Не се стремете „само да поставите отметка”. Възможно е, да не го изпълните, но направете това, което успеете.
8. Правете всичко без бързане, не твърде много и не твърде бързо. Ние, алкохолиците се опитваме да преувеличаваме всичко. Не усложнявайте.
9. Най- важното – на първо място. Установете приоритетите в своите работи и намерения, помнейки, че трезвостта е с преимущество пред всичко останало.
10. Да загубите спокойствие е разкош, който не можете да си позволите. Помнете, че другият човек може и да е прав. Поради това бъдете търпеливи и избягвайте емоционалните взривове.
11. Няма такива проблеми, които не биха се влошили след пиене. Проблемите могат да бъдат решени, само оставайкии трезви.
12. Колкото се може по-често ходете на сбирки на групи АА. Четете литературата на АА.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 12 препоръки Как да съхраним трезвостта (Сега, когато сме спрели)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz