Помощ - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Помощ
Помощ
Гост Дата: Сряда, 25-03-2015, 12:16 PM |Съобщение 16
Група: Гост





Здравейте, аз съм госта със съпруга алкохолик. Опитах се още в началото да се регистрирам, но има някакъв проблем или в системата или в моя компютър - затова пиша като гост. Наистина се нуждая от подкрепа и помощ.Нямам опит с алкохолизма, аз самата не пия и може би затова ми е трудно да вляза в проблематиката.Не искам да оставям впечатление ,че не обичам съпруга си.Напротив, аз го обичам и съм го подкрепяла дълги години - но не знам как да се преборя с него, за него.Всички се отдръпнаха от него, приятелите също - само аз и детето сме с него и ни е безкрайно трудно да му помогнем...
 
elica Дата: Сряда, 25-03-2015, 1:06 PM |Съобщение 17
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Сигурна съм, че обичате съпруга си.
Както съм и сигурна, че имате нужда от подкрепа и помощ.
По тази причина ви препоръчах Ал-Анон.
Тук са телефоните, на които може да влезете във връзка с тези хора. Те знаят за какво става въпрос.

http://www.al-anon-bg.info/%d0%ba%....2%d0%b8
 
elica Дата: Четвъртък, 26-03-2015, 9:58 AM |Съобщение 18
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Пак здрасти! smile

И аз доливах. После започнах да купувам и да крия. За да не се окажа в ситуация да нямам пиене. Не познавам човек, който да пие нормално, дори и да прекалява понякога, и който да крие алкохол. И който да се запасява. На тязи хора просто и през ум не им минава да правят това. Те нямат угризенията, не им се налага да лъжат, защото нямат усещане да имат проблем.
При мен в момента, в който започнах да си задавам въпроси (абе, защо нещо не е наред с моето пиене, какво точно не е наред?), да лъжа, да крия, да пия тайно вече ми беше ясно (въпреки че с цялото си същество не желаех това), че имам проблем, с който не мога да се справя сама. И всичките ми опити да контролирам употребата се проваляха. И не можех да върна положението, такова каквото беше само преди няколко години, когато пиех по-рядко, по умерено, когато спирах на второто-третото питие например. Извън волята ми и силите ми беше.

Мисля, че в един от постовете ми до теб ти бях споменала, че никой друг освен теб не може да определи дали си алкохолик или не. И никой освен теб не може да вземе решение и да потърси помощ.
Хубав ден!
 
zainteresovan Дата: Събота, 09-01-2016, 4:43 PM |Съобщение 19
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Пак съм аз /с ника "искащмнение" и май още един по темата/, но вече регистриран 10 месеца по-късно след първото ми мнение. Явно само този факт е достатъчен за извода, че имам проблем. Продължавам да нямам абстинентни симтоми, нямам бели петна след пиене, почти не залитам, помня си всичко, но без пиене съм издържал най-много 2-3 дни. Все си намирах повод, просто защото ми се пие. По празниците по правило си пия от обяд. Бутилка домашна ракия на ден. Уж викам спирам, като бе от понеделник, ама ми подари един приятел 2 бутилки уиски. Само това й чаках, за да се оправдая пред жената, че има повод и вчера вечерта изпих едната бутилка. Даже скришом веднъж я разредих с вода, с идеята уж, че не съм пил толкова и да остане в бутилката. Леко леко, казах майната му и я изпих до дъно, като поех риска яко да ме навикат, като се види, че бутилката я няма. Махмурлук иначе никакъв нямам. От днес почнах с Есенциале форте, поне да имам причина да не пия. Ей така да прочистя черния дроб.
Явно от всичко казано, извода е един: тръгнал съм надолу и е въпрос на време да започна да пия от сутринта или пък ако не, да увредя сериозно здравето си.


Съобщението поправено от zainteresovan - Събота, 09-01-2016, 4:46 PM
 
elica Дата: Неделя, 10-01-2016, 8:23 AM |Съобщение 20
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здрасти отново! smile

Аз почти нямам какво да добавя към поста ми от миналата година, по-горе. Всичко, което пишеш е било и при мен така.

Включително и това, как търсиш разликите с хора, които според теб са отявлени алкохолици - "нямам бели петна", "нямам абстиненция". Тия неща и аз ги използвах дълго време, да оправдавам пиенето. Защото още тогава, когато не пиех от сутринта, дълбоко в себе си знаех, че имам голям проблем. Това е все едно да си подсвиркваш в тъмното, за да си докажеш, че не те е страх. Т.е. самозаблуда.

Ако искаш можеш да си направиш тест - започни да пиеш и спри внезапно. Опитай да го направиш повече от веднъж. 
Или опитай да не пиеш примерно месец.

И ако не успееш да се справиш можеш да потърсиш помощ.
На мен ми помогна АА.

Успех!
И пиши тук как вървят нещата.
 
zainteresovan Дата: Понеделник, 11-01-2016, 8:20 AM |Съобщение 21
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Ще видя до къде ще го докарам, вече трети ден грам не съм пил и с всеки ден все повече не ми се пие. М/у другото преди 6 м. някъде като правих една диетка не бях пил грам една седмица и след това когато си сипах една ракия не я изпих с кеф. С една чаша приключих. Просто явно ако не пия известно време организмът ми не иска чак така алкохола. Но ще видя де, да не прибързвам със заключенията.
 
zainteresovan Дата: Сряда, 03-02-2016, 6:28 PM |Съобщение 22
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Няма какво да говоря-по определението на СЗО, не 100 %-ов, а 1000 промилов алкохолик. Да, нямам бели петна, падания, махморлук, абстинентни симтоми, сутрин съм като нов макар вечерта да съм изпил 500 мл. и нагоре концентрат /което някои описват като показател за алкохолизъм/ и т.н. Това, че ме влече да пия, да пия само вечер и макар да мога да спра, когато усетя, че ще ми прилошее, но продължавам с кеф до този момент, е достатъчно показателно. Вчера взех една 500 мл. бутилка ракия. Изпих я цялата, но жената не видя. Днес тя щеше да се прибере по-късно и аз взех още едно шише от същата ракия и веднага преполових шишето, та като се прибере да кажа, че бутилката е от вчера, като съм си определил да пия два дни по 250 мл. Демек въртя суча, само и само да скрия истината.
С оглед изложеното, дори да нямам все още проблеми, изводът за мен е един-алкохолик.
 
elica Дата: Петък, 05-02-2016, 9:22 AM |Съобщение 23
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
И сега? smile
 
zainteresovan Дата: Събота, 06-02-2016, 11:35 AM |Съобщение 24
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Мисля, че мога да не пия, но просто трябва тотално да се въздържа.....явно иначе не става. Като не пия по-дълго време...една седмица например, после ако пийна едно не ми се пие чак толкова. Ама като си пия почти всеки ден, не мога с едно-пие ми се и това е. Бях почнал с Есенциале форте и вчера вечерта не го пих с вечерята, та да пия алкохол. Щото казват да не се пиело заедно и двете неща. Не знам вредно ли е много. Просто понякога без алкохол ми е скучно и затова почвам, ама не спирам с едно.....тъй като търся и ефекта от замайването, а той идва вече след поне 250 мл. и то на гладно. Даже умишлено понякого първо пия на гладно, за да ме хване. Ако това не е вид алкохолизъм здраве му кажи. Ще се заинатя и ще опитам няколко месеца да не пия, поводи, празници....никакво пиене. Поне нямам абстинентни симптоми и мисля, че ще се справя. Въпросът е психически да се настроя, че животът ми следва да протича без алкохол-малко трудно е да го приема, но явно няма друг начин. Поне цигарите ми остават, ама и тях ще махам, живот и здраве. Правил съм го няколко пъти за по години наред.

Съобщението поправено от zainteresovan - Събота, 06-02-2016, 11:38 AM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Помощ
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz