Важни въпроси за сбирките, които искам да задам - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Важни въпроси за сбирките, които искам да задам
Важни въпроси за сбирките, които искам да задам
sat_com Дата: Понеделник, 24-08-2015, 6:49 PM |Съобщение 1
От скоро
Група: Потребител
Постове: 8
Статус: Извън линия
Здравейте, както може би предполагате, аз съм алкохолик. Искам да попитам за сбирките в Бургас, как протичат те, какво се очаква от мен, когато дойда за първи път, някак си не ми идва да говоря още от началото, може би искам да послушам малко първоначално. Има ли хора по сбирките в Бургас, има ли хора, на които наистина са им помогнали тези сбирки и къде се вписва цялата история с Господ. Тоест прочетох 12-те стъпки, но някак си ми идва пресилено участието на Господ във всичко. Християнин съм всъщност, но отдавна съм загубил вярата в Бог, и то не заради алкохола, някак си си мисля, че Бог, ако има такъв, ме е прецаквал във всеки един важен момент през живота ми, колкото и аз сам да съм си виновен.
 
hope Дата: Сряда, 26-08-2015, 9:03 AM |Съобщение 2
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Привет от мен, sat_com smile

Не съм от Бургас, но се разпознах във въпросите ти, защото и аз се питах за същото преди да започна работа по 12-те стъпки, преди да отида на първата сбирка на АА.
В Бургас със сигурност ще намериш възстановяващи се алкохолици, които също ще ти отговорят, и то очи в очи. За мен живата връзка със себеподобни е незаменима. От теб, от всеки новодошъл, както изобщо от всеки един на сбирка не се изисква нищо. Освен да се съобразяваш с реда й, разбира се smile Нито е необходимо да говориш, нито е задължително.Ако и когато поискаш ти самият - тогава smile Изборът е изцяло твой.
А дали помагат сбирките - на мен определено, убедена съм - и на всички които ги посещават. Заради споделените опит, надежда и сила - както казваме ние. Но за да не пиша излишни неща, казвам ти простичкото "Няма как да знам дали нещо работи, докато не го опитам" - ето това е един от новите начини на мислене, до които се докоснах в моето възстановяване. А то е от 7 години smile Затова - опитай, това мога да ти кажа.
Относно Господ - както го пишеш. Ние казваме Бог какъвто Го разбираме. Ето това е разковничето. Всеки един от нас е свободен да си избере Сила, която да му помага, да го обича, да го напътства, да го закриля, да го води напред. Някаква Сила, която е наистина по-силна от болестта ни и която може да ни и освободи от нея. Сила по-висша от самите нас. Някои наричат тази Сила Бог, други определят Бог по друг начин, при всеки е различно. Но е доста обширна тема, то затова по този въпрос се говори не само в определени стъпки, но и в цялата ни програма. И аз като теб се плашех в началото, и аз се чувствах предадена и наказана от Бог, но след като се запознах и с програмата, и с други възстановяващи  се - вкл. и на сбирки, разбрах разликата. При мен тя се свеждаше до това, че Бог не е задължително да бъде Бог от религията. Това беше разковничето, от което тръгнах, за да определя сегашния Бог - какъвто Го разбирам.
Дано съм ти помогнала с нещичко. И успех! Най-вече на първата ти сбирка! smile
 
sat_com Дата: Сряда, 26-08-2015, 11:10 PM |Съобщение 3
От скоро
Група: Потребител
Постове: 8
Статус: Извън линия
Благодаря ти, Надежда. smile Ще се опитам до края на седмицата да отида на първата си сбирка.
 
hope Дата: Четвъртък, 27-08-2015, 10:41 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Успех, приятелче!:)  И ако ти се споделя - пиши как е минала. Изобщо пиши за всичко, което те вълнува. Със сигурност написаното от теб ще е полезно за друг, който те прочете smile

ПП. Вчера исках да ти напиша нещичко за "наказващия" ни Бог. Ще го напиша сега - какво разбрах и на сбирки, и чрез работата си по Стъпките: Бог никога не ме е наказвал, забравял, пренебрегвал, никога не се е отричал от мен и никога не ме е изоставял. Това съм правила със себе си самата аз, с помощта на алкохола, с помощта на зависимостта си. Самата аз. Никой друг. Бог винаги е бил до мен и ме е обичал както може да обича само Той. Но аз съм била прекалено упоена, сляпа и заета, за да видя и усетя всичко това.
Усещането на тази любов е нещо наистина неописуемо. Пожелавам ти от цялото си същество да я изпиташ! smile


Съобщението поправено от hope - Четвъртък, 27-08-2015, 11:06 AM
 
sat_com Дата: Четвъртък, 27-08-2015, 10:39 PM |Съобщение 5
От скоро
Група: Потребител
Постове: 8
Статус: Извън линия
Надежда, на колко години си, ако не е тайна. Просто ми е интересно хора на какви години ходят на тези сбирки, чисто от любопитство го питам, ако не искаш не ми отговаряй. Аз съм на 30. smile

Иначе да, смятам да пиша тук нещо като блог. Ще споделям впечатления от всяка една сбирка. Е, разбира се няма да издавам имена или някакви конкретни работи, с които хора могат да се разпознаят, но така или иначе ще водя нещо като дневник тук, надявам се да ви е интересно.

Утре гледам, че има насрочена сбирка за Бургас, ще се обадя на един от оставените телефони в сайта, за да разбера точно къде трябва да отида и така... Пожелайте ми успех. smile


Съобщението поправено от sat_com - Четвъртък, 27-08-2015, 10:43 PM
 
hope Дата: Петък, 28-08-2015, 9:01 AM |Съобщение 6
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
E все пак съм дама, и не ми се ще да ти кажа годините си  tongue . Но съм на доста повече от твоите smile  И да - ще намериш телефона за Бургас.
sat_com , на сбирки съм се срещала с хора от 16 години до 60 че и повече smile Мисля, че и в Бургас ще се срещнеш с хора на най-различна възраст. Но при нас - поне за мен беше изненадващо да го разбера - се оказа, че независимо от годините, всички мислим по един и същи начин, чувстваме по един и същи начин, бягаме от едни и същи неща, стремим се към едни и същи неща... Но ти сам ще го разбереш и усетиш. Вярвам в това. smile
Вече ти пожелах успех, но пак ти го пожелавам - от все сърце! smile Успех и на първата сбирка, и в споделянето, и във всеки твой нов ден!
До скоро!
smile
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Важни въпроси за сбирките, които искам да задам
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz