Отвратително пиянство - Тема на casiopeiya - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Отвратително пиянство - Тема на casiopeiya
Отвратително пиянство - Тема на casiopeiya
mariyakrezhova Дата: Понеделник, 05-06-2017, 1:50 PM |Съобщение 1
casiopeiya
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Здравейте. Пия доста от няколко години, т.е. 3. На приливи и отливи. В началото - веднъж в месеца. Сега стигнах до 2 пъти седмично.
Вчера направих нещо наистина ужасно. Нараних близък човек. За съжаление се
случва за втори път. Първият път си обещах, че няма да правя така
повече, но уви. От алкохола е. Миналата година лежах на 4-ти километър
заради предозиране на лекарства след запой.
Отвратителна съм, не мога да се понасям.
Имам проблем с мъжа си. Имам две деца, едно от първи брак. Не мога да понеса
мисълта, че трябва да се разведа пак и мисля, че това е основата, от
там се започна. Харесвам го, но е безотговорен и не мога да разчитам на
него. Лъже ме за добро утро. Например вчера ме излъга, като викаше
такси. Звъннал на 2 такси компании, която дойде първа. И след това го
питам кой му звъни по телефона, той ми казва не знам. След няколко часа
си призна, но често не си признава. Нещата ескалираха, когато разбрах за
голям заем, който той е изтеглил зад гърба ми.
Не искам темата да се превръща в семейния ми проблем. Но умирам от ужас, че ще трябва да
гледам двете деца сама, родителите ми почти не помагат. И пия, за да се
скрия от това. От нещастието си в момента и в от това, че ще стана
самотна майка и ... Чувствам се обречена.
Но все пак, първото, което трябва да направя, е да спра да пия. Мисля уикенда да отида на една сбирка. Мисля, че трябва.
 
July Дата: Понеделник, 05-06-2017, 6:30 PM |Съобщение 2
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравей mariyakrezhova,
това което споделяш ми е много близко. Аз се разделих с моя бивш съпруг 5г. след като попаднах в АА. Изплатих голям съвместен заем, както и негови лични дългове. Имам две чудесни момчета, които бяха в пубертета при раздялата ни. Децата останаха при мен и съм много щастлива, че успяхме да се справим.  Днес имам щастливи деца, а аз съм щастлива жена.  Вярвам, че Бог ми помогна  за това и съм напълно убедена, че нямаше да ми се случи ако не бях намерила АА и не бях спряла да пия. Така, че правилно усещаш. Иди на сбирка. Не на една. Иди на достатъчно. Първо най-важното е да спреш да пиеш и да започнеш да се възстановяваш.
 
casiopeiya Дата: Вторник, 06-06-2017, 11:45 AM |Съобщение 3
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Децата ми са още доста далече от пубертета. Изобщо не ми е ясно как ще ги 'избутам' до там. Бутам, бутам, със собствени сили няколко дни , в най-добрия случай няколко седмици и следва наливането. На 5-тото наливане правя някоя яка простотия, съжалявам, казвам си, това беше за последно, после следват още няколко седмици, после пак влизам в цикъла и така... я карам вече поне 2 години. Никой проблем не реших за това време, нищо кой знае какво не се е влошило също, но имам някакви индикации, че скоро ще започнат да се влошават нещата. Работата, семейството .. Не искам да става по-зле, достатъчно труден е живота и без това.
Зациклих на втората стъпка - вярването. В Бог-надали, по-скоро във висшата сила на АА.. хареса ми идеята за групата. Нали всъщност това е и една от причините човек да започне да употребява - за да се чувства част от някаква група, понеже е загубил принадлежност... Никога не съм принадлежала към каквото и да е...
 
July Дата: Вторник, 06-06-2017, 7:51 PM |Съобщение 4
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Много хора зациклят на "Бог". smile И аз бях една от тях. Програмата е духовна. Не е религиозна.
Не позволявай на предубежденията, които може би храниш към духовните термини да те отклонят от това честно да си зададеш въпроса какво означават те за теб. В началото това бе всичко от което се нуждаехме, за да започнем да израстваме духовно.
 
elica Дата: Събота, 10-06-2017, 7:50 PM |Съобщение 5
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Аз дълго "смилах" Втора стъпка. Не стана изведнъж това с вярването. Беше процес. Важното беше да продължавам да опитвам. Казваха ми - опитвай да живееш така, все едно вярваш. Ас се чувствах доста глупаво от това. Но в един момент го усетих. smile
С чувството за принадлежност също не ми се получи веднага. В АА имаме девиз : "Дай време на времето", но през това време трябваше да действам. С малки стъпки, всеки ден. 
Ще се радвам да споделяме заедно тук, момичета.
 
casiopeiya Дата: Вторник, 13-06-2017, 1:12 PM |Съобщение 6
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Здравейте. Снощи се сетих за този форум и за темата си. Отидох на сбирка. Днес сигурно ще ми бъде 7-ми ден /ако отида/. Много изморително ми идва, работя понастоящем и в събота, децата, домакинството и всичко, заедно с ежедневни сбирки, но ще се старая да удържа колкото може повече без да прескачам ден. Дори и да прескачам, да е не повече от 2 пъти седмично. Чувствам се чудесно. Определено това е моето нещо. Но да не тръгвам с голямата торба с очакванията. Опитвам се да не се ентусиазирам прекомерно.
За вярата - ами някак си изведнъж ми се получи заради отвратителната глупост, която направих при последния запой. Някой/нещо се погрижи нещата да са наред след това. На косъм.
 
elica Дата: Вторник, 13-06-2017, 7:48 PM |Съобщение 7
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей, casiopeiya. Радвам се, че се чувстваш добре. Това, че ходиш често на сбирки също е добре. Когато аз стартирах, в моя град (Варна) имаше сбирки два пъти седмично. След това станаха три. Сега има всеки ден. Но аз продължавам да ходя три пъти седмично. Това ми е достатъчно, защото аз също имам задължения - към семейството си, работата, близките. И ми е нужно време и за мен, за почивка. Максимализмът винаги ми е играл лоша шега. Ако обаче не бях взела стъпките със спонсор и я карах само на сбирки едва ли щях да изкарам това трезво време, което имам сега. Просто за човек като мен само сбирките не са достатъчни. smile
Спокойна вечер!
 
casiopeiya Дата: Петък, 16-06-2017, 8:36 AM |Съобщение 8
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Здравейте пак. Искам да попитам, ако си избера спонсор и не ми допада работата с него, какъв е начина да премина на друг спонсор? Случва ли се това?
 
bumbar Дата: Петък, 16-06-2017, 9:31 AM |Съобщение 9
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте. Проблемите са от пиенето. Аз не мога да мина с една чаша. Например по един месец се контролирам. И после се влиза в един безкраен кръг. Самотен. Скандали в дома. Без приятелка от сума ти време... После една дълга и трагична абстиненция. Разбира се, загубих си работата, приятелите. Дори наскоро ми се случи да съм заспал пред вратата на апартаминта. Какво са си помислили комшиите не ми се мисли. Срам и позор. А иначе се имам за интелигентен... Пълни глупости.
 
casiopeiya Дата: Петък, 16-06-2017, 12:15 PM |Съобщение 10
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Здрасти. Опитай да се обадиш на някой от телефоните. Посети сбирка. И аз бях така, можех да карам по месец на сухо, но за съжаление после пак обратно... На мен групата много ми помогна, макар че съм там само от 10-тина дни. Пробвай, може да е твоето нещо! Нищо няма да загубиш.
Аз се обадих на телефона, който е даден за групата, която е в удобния за мен квартал. Веднага ми обясниха кога се провеждат групите, казаха ми добре дошла и изобщо се отнесоха прекрасно с мен. Осмелих се да отида и оттогава агонията изчезна. Не само, че не съм пила, но и се чувствам по съвсем друг начин. Днес колежки ми казаха, че съм променена .. и това за седмица. Купих си пудра за лице, за да изглеждам по-добре, а не бях слагала грим от няколко години. Много мога да пиша, но стига толкова.
За последните две седмици в групата дойдоха още 2-ма нови хора, никой от тях не повтори. Явно не им е допаднало. Аз се задържах и смятам да е така занапред. Опитай.
 
elica Дата: Петък, 16-06-2017, 7:38 PM |Съобщение 11
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей, casiopeiya! Да, случва се да преминаваме през стъпките с различни спонсори. В АА се препоръчва преди да помоля някой да бъде мой спонсор да се огледам добре, да избера човек, чиято трезвост ми харесва. Аз имах известен проблем със спонсорите - нещо не успяваха да ми помогнат в началото. biggrin Това - в кръга на шегата. Защото в един момент се оказа, че искам да ме обгрижват, или пък гордостта ми не беше съгласна с това, което те ми препоръчваха, включваше се и мързелът ми много често. Държах ги отговорни, че не винаги се чувствам добре, т.е. - не могат да ме разберат и помогнат. Докато в един момент разбрах, че проблемът да не ми харесва това и онова си е от моите кусури, че те са хора като мен, че не са някакви учители, а просто алкохолици, които са придобили опит и ако искам - да го взема. Ако не - моя работа. Оттогава съм си с един спонсор, който не съм сменяла. smile

А начинът да премина, както ти казваш на друг спонсор е откровено да поговоря със стария и да помоля новоизбрания да ми помогне да премина през стъпките, за да се запозная с тях. След това идва ежедневната им употреба.
 
casiopeiya Дата: Понеделник, 19-06-2017, 8:47 AM |Съобщение 12
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Въпросът е, че не мога още да си харесам спонсор, а ми се иска. wink  Ще лежим със сина ми в болница след 2 седмици и искам да имам на кой да се обадя в случай на нужда, просто наистина е по-добре така, затова е бързането.
А с тези, които са на линия, не мисля, че ще мога да се сработя добре, т.е. притеснявам се, че няма да мога да се сработя. А са и от кратко време трезви, едната жена е с 22 години трезвост и пробив преди 1 година, даже си мисля, че няма и да приеме, а другата е с 5 години в АА и 2 години трезвост от тях... Много ми е трудно да взема решение. Благодаря ви, че ви има в този така труден за мен момент.
 
elica Дата: Понеделник, 19-06-2017, 8:05 PM |Съобщение 13
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Когато аз за пръв път прекрачих прага на АА, в стаичката имаше 5-6 човека. Само един от тях беше с трезво време над година. И всички бяха със спонсори, спонсорираха се един друг. Това беше преди 8 и половина години. Тия хора извървяха дълъг път до днес. И аз с тях. Днес всеки един от тях е трезв и има пълноценен живот. И продължаваме заедно напред. Така че опитът ми показва, че най-важно е моето желание да следвам стъпките и да действам за собствената си промяна. Това е моята, вътрешна работа. Спонсорът просто е мое огледало. 
Аз помолих една жена да бъде мой спонсор след седмия ми месец в Братството. Докато се реша на това (а се реших, защото еуфорията от спирането на алкохола започна да изчезва и усещах как падам надолу, появиха се униние, тревога, напрежение) аз бях взела телефони и скайп на няколко души от АА. И звънях или се срещахме на живо с тях, когато имах нужда, когато бях объркана или идваха емоции, които ме застрашаваха с пробив. Ако искаш да се обадиш винаги ще има на кой. И никога няма да си сама, освен ако ти самата не го пожелаеш, casiopeiya. smile
 
casiopeiya Дата: Вторник, 20-06-2017, 9:27 AM |Съобщение 14
От скоро
Група: Потребител
Постове: 12
Статус: Извън линия
Да, благодаря ти много. И аз снощи горе долу до същия извод стигнах. Няма да бързам с избора на спонсор, и без това сега ми е доста напрегнато в житейски план. Ще го оставя за след юли месец. Пък за в случай на нужда ще се договоря с няколко души, че може да се наложи да им звъня. Аз съм твърдо решена да нямам пробив и просто се безпокоя изключително много, че по време на болничния престой ще бъда напрегната и .. знаеш.
Много ми се искаше да поговоря за това вчера на сбирката, но не успях да се отпусна. Отидох с тази идея, да обсъдя този момент и не успях. Надявам се утре да успея.
 
elica Дата: Вторник, 20-06-2017, 3:25 PM |Съобщение 15
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Разбирам те, когато казваш, че ти е трудно да се отпуснеш и да споделяш. И при мен беше така. Честността, за която четем всеки път в началото на сбирката (главата "Как действа програмата") при мен в началото беше много мижава. Много ме беше страх да говоря, да споделям открито за себе си. Постепенно това се променяше, виждах как хората споделят и че това носи облекчение и се престрашавах все повече и повече. Сега няма нещо, което да не мога да споделя с моята спонсорка. 
А относно спонсорството и работата по стъпките - аз отлагах. Казвах си - И така се справям и то не зле. Ок, имам нужда от сбирките и от другите като мен, но мога и без спонсор. Ами че аз я разбирам Програмата. Докато не стана зле и не ме заболя отново душичката. Така че, ако си решила да тръгнеш по тия прости стъоки (за сложни хора ;)) моята препоръка е да не отлагаш много момента. Разбира се, решението го вземаш ти.
Прегръдки и спокоен ден, casiopeiya.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Отвратително пиянство - Тема на casiopeiya
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz