Тема на nadejda_posledna - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Тема на nadejda_posledna
Тема на nadejda_posledna
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 4:58 PM |Съобщение 16
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Дублирах поста съжалявам

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 5:00 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Петък, 10-11-2017, 5:45 PM |Съобщение 17
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Това с чертичките е добра идея,може да последвам примера ти.
Лично аз имам с какво да се занимавам и това е малката ми дъщеря.Тя ще е моята сила.И всички вие.За момента не мога да посещавам срещите,не защото нямаме в нашия град а защото няма на кой да оставям малката през това време.Честно казано никой не знае за проблема ми,просто явно рано се осъзнах преди да започна да правя прекалено много глупости.Само мъжа ми ,разбира се знае,че пия,но едва ли мисли,че проблема е толкова сериозен,че да не мога да се откажа сама.
Ще търся хобита,ще започна да готвя(до сега нямах желание),ще излизам повече на разходки и чист въздух.Колко добре звучи ,за жалост и преди съм си мечтала за тези неща,но всичко това буше заменена с половин бутилка уиски на ден.
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:09 PM |Съобщение 18
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Олеле господин Бебов, не толкова жестоко ,моля. Осъзнала съм какво е алкохола и именно затова съм тук при другите бойци..."Плачеща мишка" може да съм била , докато съм надигала чашата, но сега не мисля че е така. Не представям алкохола като непобедимо чудовище, защото, ако беше така, нямаше да се пробвам изобщо да го преборя. 
Решена съм да се справя! В това да трупаш практика, опит и знание от хора, които са успяли да победят - няма нищо лошо. Да споделям страховете си, съмненията си  не е нещо ненормално. Предполагам, че всеки е имал подобни "хленчения" в началото на пътя smile Вселенския конфликт не ме интересува, сега за мен е важно да оправя своя личен. Благодаря за пожеланието за успех, който ми пожелавате, аз се радвам за вашият smile
 
nadejda_posledna Дата: Петък, 10-11-2017, 7:44 PM |Съобщение 19
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Ами че Вие така знаете ли колко хора може да изплашите още в началото на пътя? Вместо да ги нахъсате, може да стане обратното. Нахъсването ще е от полза на хората, които са някъде по средата и се колебаят.
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 7:47 PM |Съобщение 20
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Надежда моето мнение е,че макар и по брутални в повечето думи на бебев има смисъл и логика.Не мисля,че са насочени,към някой конкретно,а по скоро са нахъсващи за всички ни.Мисля,че да Бог е над всичко и алкохола е нищо пред него.Да се нахъсаш срещу проблема,поне при мен действаше.Разбирам и възмущението,че стискаме зъби,избутваме и тн.но явно той също не се е осетил,че го пишем образно,дали ще стиснеш зъби или ,ще се правиш на лъв е без значение важното е да останеш трезен.Всеки сам ще намери пътя си,дали ще е на войната или на смирението за всеки е индивидуално.Бебе не бъди толкова категоричен и твърд в постовете си,отстрани изглежда,че съдиш и омаловажаваш опитите на останалите.
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 9:34 PM |Съобщение 21
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Бебо пишеш така,зсякаш ти си единствения на света, дето има опит.Назоваваш нещата такива каквито ТИ ги виждаш,и точно Ти не приемаш мнение и опит различни от твоето.Четеики те без да искам да те обидя,оставам с впечатлението,че все още си обсебен от собсвеното си Аз,но ще те приемем и такъв споко,възможно е да е вследствие на болеста.Аз не мога да се ориентирам,ти си е този форум да помагаш или да критикуваш!

Съобщението поправено от magisd - Петък, 10-11-2017, 9:53 PM
 
magisd Дата: Петък, 10-11-2017, 10:18 PM |Съобщение 22
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Струва ми се безмислен диалога.Не съм искала да хвърлям кал,за злоба и завист пък да не говорим.Но ще подчертая,че само Аз съм останала с такова впечатление.Моето мнение не е критерии за никой,но имам право на него.Не е задължително винаги да сме на едно мнение за да виреем в един форум.Извинявам се ако съм те обидила,всичко добро ти пожелавам.
 
July Дата: Петък, 10-11-2017, 10:29 PM |Съобщение 23
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Добра вечер от мен.
Радвам се, че доста хора споделят опита си. Това е полезно.
Ще поставя линк към книжката "Живот в трезвеност". Правя го като отговор на въпроса на nadejda_posledna  С какво започнахте да си изпълвате времето, за да несе подсещате за алкохола? Намерихте ли си някакво хоби и занимавка, която да
ангажира вниманието ви и да ви отклони от пиенето.
Тази книжка на мен много ми помогна в началото на моето възстановяване. 
В "6. Активизирайте се" Има доста практични насоки.
Ето книжката: Живот в трезвеност
 
nadejda_posledna Дата: Събота, 11-11-2017, 8:35 AM |Съобщение 24
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Мили хора добро утро!
Вече съм горд притежател на третата чертичка на вратата! Пожелавам Ви един прекрасен безалкохолен ден smile
 
magisd Дата: Събота, 11-11-2017, 8:59 AM |Съобщение 25
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Добро утро nadejda приятен трезвен ден и днес ти пожелавам.Бебев не мога да ти помогна относно сайта ,аз също имам известни затруднения с него,но преполагам аз греша някъде.
 
tanyaivanova1984 Дата: Събота, 11-11-2017, 9:44 AM |Съобщение 26
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
Добро утро,Надежда.
Моят първи безалкохолен ден отмина,днес ме очаква втория..Пожелавам един прекрасен ден.
 
nadejda_posledna Дата: Събота, 11-11-2017, 9:45 AM |Съобщение 27
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Е Бебо не така, защо искаш да бъдеш изтрит? Някой да не те е нагрубил?
 
magisd Дата: Събота, 11-11-2017, 10:47 AM |Съобщение 28
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
nafejda аз абселютно не умишлено и съвсем несъзнателно засегнах бебо явно.От няколкото му поста тук,вероятно съм останала с гршни впечатления,и грешно съм разбрала смисъла на постовете му.Може и отношението му към shundi да ми е повлияло.Както и да е,извиних се и отново го правя ,не съм имала за цел да засягам някой,нито пък да обиждам някой.Не мисля и ,че съм го направила,но ако така ме е разбрал,приемам и се извинявам.Успех му желая .
 
elica Дата: Неделя, 12-11-2017, 8:21 AM |Съобщение 29
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте всички! smile Радвам се, че сте тук. И благодаря, че споделяте. През годините, в които съм в АА все повече осъзнавам, че споделянето е важна част от моето възстановяване. А когато с мен споделят други като мен, идва усещането, че не съм сама, че има изход.
Също така разбрах, че за мен не е добре да измествам фокуса от себе си, да коментирам чужди действия. Всеки е в правото си да прави избор. Аз избрах да се възстановявам. Да съм в програмата на АА, да я прилагам в живота си. Да споделям с тези, които търсят начин да се измъкнат, какво точно правя, за да живея трезво и пълноценно. И за мен не е важно какво другите избират да казват или правят. Важно е аз какво правя.
Момичета, има ли нови чертички днес? smile

И пишете тук, споделяйте, задавайте въпроси. В началото се скъсвах да задавам въпроси на хора, които имаха стабилна трезвост, които живееха по 12-те стъпки, защото често при мен идваше объркването и аз се обезверявах, увесвах нос. Когато говорех с тях, надеждата, че и с мен нещата ще се получат се възвръщаше. И така ден по ден. Резултатите идват. 

Пожелавам ви трезв и спокоен ден!
 
nadejda_posledna Дата: Неделя, 12-11-2017, 8:48 AM |Съобщение 30
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Здрасти Ели. Да днес сутринта нарисувах още една чертичка. Снощи беше ад, защото не можех да спя и мускулите ме боляха много. Тази сутрин също ме боли тялото и имам чувството , че се разболявам. Не знам дали това е свързано с алкохола или наистина се разболявам. Иначе психически съм спокойна. Много искам да изкарам и днес един чист ден smile
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Тема на nadejda_posledna
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz