ЛИЧНИ ИСТОРИИ - Page 8 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Гост Дата: Вторник, 25-06-2013, 2:57 PM |Съобщение 106
Група: Гост





"Това, което майка ти казва, е правилно, НО ТО Е ПРАВИЛНО ЗА ЕДИН ЗДРАВ ЧОВЕК, НА КОГОТО СЕ КАЗВА, СТЕГНИ СЕ, ОПРАВИ СЕ, НЕ ХЛЕНЧИ, МОЖЕШ !!!! Но ти не си здрава, ако един човек се налива всеки ден, всеки, и не може да го преодолее, ако вижда, че това вреди на здравето му и продължава да пие, АКО ВИЖДА, ЧЕ АЛКОХОЛА ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО МУ И ПРОДЪЛЖАВА да го пие, ТО ТОЙ НЕ Е С РАЗУМА СИ !!! "
Мда, Кет, абсолютно си права. Нещо в психиката ми не е наред. Факт. Затова казах, ако се случи да пропия отново, аз съм за психиатър.
За жалост майка идея няма.
 
kethen Дата: Вторник, 25-06-2013, 3:22 PM |Съобщение 107
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, сигурно така се вдъхнових, сега се сещам защо, защото така ми казваше на мен и моята майка, да, сигурно за това, че мога, че трябва да се стегна, че няма нищо, да не се оплаквам, че винаги съм се оправяла, знаеш ли, като че ли това е причината, ти натисна нещо в мен, гледай как ми помагаш ти сега ! Но аз нямах сили, наистина, много пъти съм се опитвала да се оплача за нещо, и тя ме прекъсваше и ми казваше, че нейният живот също не е лесен и че аз почти нищо не съм видяла, гледай как излязоха на бял свят някои мои мисли и чувства, които бях заровила, защото майка почина ...
Лора, така е, аз съм слушала и съм послушала и съм повярвала, и щях да ида на кино почти, извини ме за израза, но ето, аз съм тук и мога да ти кажа с увереност, майките НЕ ВИНАГИ СА ПРАВИ, НЕ ВИНАГИ ЗНАЯТ ВСИЧКО, МАЙКИТЕ ПОНЯКОГА МОГАТ ДА ГРЕШАТ ! Това ми е доста трудно да ти го напиша, но е важно, защото от това може да зависи животът ти по-нататък !!!
Чао мила и смелост !
 
Гост Дата: Сряда, 26-06-2013, 9:49 AM |Съобщение 108
Група: Гост





Здравей, Кетхен!
Снощи нещата се пообъркаха. Не съм пила, не е това.
Върна ми се другарчето, виното го нямаше, но имаше бира.Човека си е налял, нормално. Бирата е студена, стъклото е изпотено, препи ми се. Излязах на терасата, настоението ми се скофти. Нищо не вдяващ, гаджето излиза при мен, пита какво се случи. Как да му кажа, че бирата ме дразни. Не че ме дразни, ами ми се пие. Как да поискам да излее бирата, той нищо лошо не е направил човека, аз съм за бой, че съм алкохоличка. Скофтих посрещането. Стоях мълчах, мълчах, реших да проявя въображение и да оправя нещата. Влязах в стаята, преглътнах си слюнката, сервирах, сипах си чаша ледена вода и седнахме да се храним. Мълчание. Всеки яде. Той умислен. Прииска ми се да си отида у дома. Там съм в безопасност, защото аз алкохол в къщи няма да внеса вече никога. Мислих си за старите дни, как си пием виното, смеем се, всеки споделя. Ясно е че съм била в депресия през тези години, виното ме отпускаше, развързваше ми езика, ставах си стария човек – оптимист. Сега е друго. Започнах да задавам въпроси, той се пооживи /мълчалив е по природа/, имало смешни случки, после аз разказвах, поотпуснах се и как да е минаха два часа. Обаче бързам да си тръгна. Сега пък нямам смелост да му кажа, че бирата, невинната за хората бира, ми бърка в здравето. Виж сега какъв егоизъм от моя страна. Ми нека си пие човека. Аз съм тази, която има проблем, не той. Довечера пак ще се сме заедно. Ще искам да му разкажа какво стана снощи. Обаче подозирам, че разбра. Но той си е такъв. И копче няма да ми каже, ако усети, че аз не съм готова. Да видим.
Не искам да изпадам в паника, но Кет, това, че не пия вече почти месец, не е нищо кой знае какво. Направила съм само малка крачка напред, щом тъпата бира ми стана проблем. Още много път ще трябва да извървя. Много дълъг.
Кажи ми ти кога спря да реагираш на алкохола на масата, на която си и ти. И как?

Added (26-06-2013, 11:49 AM)
---------------------------------------------
Кет, защо нямам симптоми на абстиненция? Това, че снощи ми се препи бирата като я видях, е по-различно от това друга вечер като нямам алкохол, макар да се сещам за него, но нито ми е нервно, нито пък се разтрепервам, че го нямам? Тези дни в офиса има алкохол, в др.стая е, но не ме блазни. Да отида ли на психиатър?

 
kethen Дата: Сряда, 26-06-2013, 9:50 AM |Съобщение 109
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора, сега ще се опитам отново да отговарям изречение по изречение, за да не пропусна нещо, страшно топло бе, и так ами действа тази топлина, че мозъкът ми се е размекнал...

"Върна ми се другарчето, виното го нямаше, но имаше бира.Човека си е налял, нормално. Бирата е студена, стъклото е изпотено, препи ми се. Излязах на терасата, настоението ми се скофти. Нищо не вдяващ, гаджето излиза при мен, пита какво се случи. Как да му кажа, че бирата ме дразни. Не че ме дразни, ами ми се пие"

Искам да те уверя, от моя си опит, това е напълно нормално, съвсем рано ти е, ама съвсем рано, просто нямаш и на идея колко ти е рано да можеш да ги гледаш тези проклети бири и да не ти се пие, довери ми се, съвсем нормално е това ! Сега ще ти разкажа нещо, като се лекувах и лежах по цял ден и мислих, и имах гадже, което идва няколко пъти и се отдръпна от мен, и аз така страдам и плача и такива. И една сестра една вечер ми говори, с мен изобщо много хора отделиха време и говориха, и така, тя ми казва следното, виж сега, дори и да не те изостави това момче, ти трябва да го оставиш, аз казвам, ами аз го обичам, тя ми казва, абе каква обич, та той пие, и то по много, ти като излезеш оттук трябва да се пазиш, ама знаеш ли как да се пазиш, ама изобщо до теб не трябва да има хора, които пият, изобщо ... Аз пак си знам моята, обичам го, и такива, Боже, ето днес мога да го напиша това, и да ти кажа честно, сега не бих седнала и кафе да пия с този човек, не че нещо съм се превъзнесла, просто има различни интереси и разбирания, нашите не се пресичат изобщо, няма как да се пресичат интересите ми с човек, който пие вечер почти по бутилка ракия ... пък ако ще да е и Ален Делон, той пък остаря, айде, да кажем Антонио Бандерас, хихиххи ... Това не го свързвай пряко с твоя случай, не искам да кажа, че твоя приятел е като моя, не, просто искам да ти подскажа, че е нормално да ти пречат бирите му !

. Как да поискам да излее бирата, той нищо лошо не е направил човека, аз съм за бой, че съм алкохоличка.

Ой, но така няма да се разберем, това не  Е ПРАВИЛНА, НЕ Е ПРАВИЛНА МИСЪЛ И ПОСТАНОВКА.  Болестта алкохолизъм си е като всяка друга болест, и няма защо да се обиждаме, или да казваме, че сме за бой, това е тъпата ни народопсихология, за бой е, защото пиянства или е пияна ... знам го така добре това, ама не е така, и не е правилно.
Ако си болна от рак, какво ще кажат хората, тя е за бой, защото е болна от рак, нали няма да се каже така, а АЛКОХОЛИЗМЪТ Е РАК НА ДУШАТА, ЗАЩОТО УНИЩОЖАВА ДУШАТА, А НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ КАТО УМРЕ ДУШАТА, УМИРА И ТЯЛОТО !!!!

 Ще продължа после, целувки от мен !!!!
 
Гост Дата: Сряда, 26-06-2013, 10:29 AM |Съобщение 110
Група: Гост





Кет, виж как става при нас. Аз ти бях казала, че човека не е пиел преди мен, с мен започна, ама той пие чаша-две вино като сме заедно, ако ме няма не пие. Компания ми прави с две думи. Отивала съм в тях по всяко време, алкохол в чаша не съм виждала. Обаче като отида и той машинално ми сипва, а и на себе си, просто ми знае тертипа. Бирата снощи е рядкост, беше горещо, той като няма проблем, защо да не си сипе бира.
Днес ми трябва цялата концентрация, а аз за моя си дерт мисля. Захващам се здраво за работа.
Ще чакам да ми пишеш, моля те, Кет
 
kethen Дата: Сряда, 26-06-2013, 10:45 AM |Съобщение 111
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, офф, така е сложна тази тема, и така болезнена за мен, та затова се налага да си почивам, не знам дали съм права или не, но мога да ти споделя, нас двамата с мъжа ми примерно като че ли алкохола ни свързваше, когато имаше алкохол, тогава говорихме, тогава аз се отпусках да философствам, и така ме бива в това, повярвай ми, но без алкохол не мога да кажа нищо, разбираш ли, взаимоотношение, което се основава на алкохол, не е РЕАЛНО, ТО Е ОТРАЖЕНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА АЛКОХОЛА ВЪРХУ ЧОВЕЦИТЕ !!!!
Дано да ме разбираш, но взаимоотношение е дума, която характеризира връзката между хората, това отношение, на английски думата се състои от две думи, отношение, и кораб, значи, има един кораб, в който отиват двама души и искат в този кораб да им е спокойно, да им е добре, да им е комфортно, та пак да потърсят този кораб, за да им стане добре, разбираш ли, отиват там със себе си, носят най-доброто от себе си, и се настаняват в кораба, ама ако те не са ИСТИНСКИ, ако са дрогирани в кораба, следователно и отношението е фалшиво, В КОРАБА ОТНОШЕНИЕТО СТАВА ИСТИНСКО САМО ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА АЛКОХОЛ, ПОМИСЛИ ВЪРХУ ТОВА.  
Това ми дойде сега наум, може да ти се вижда и един краен пример, но истината е, че сега, като съм трезва, не мога да проведа разговор с мъжа си, потретвам, не пренасяй всичко върху себе си, просто помисли  !!!!
 
Гост Дата: Сряда, 26-06-2013, 11:06 AM |Съобщение 112
Група: Гост





Кет, аз имам много въпроси, моля те, ако това те натоварва, не отговаряй!

И утре е ден.

Снощи мислих точно върху това...върху последния ти пост и последните редове.................Не съм внушаема, не пренасям в/у себе си, но ти ми четеш мислите.

"Мислих си за старите дни, как си пием виното, смеем се, всеки споделя. Ясно е че съм била в депресия през тези години, виното ме отпускаше, развързваше ми езика, ставах си стария човек – оптимист. " - това те е провокирало, Кет, защото ... и си е така....

Баси дългата тема стана! Целувам те.
 
Гост Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 9:24 AM |Съобщение 113
Група: Гост





Здравей, Кет!

Само за протокола - снощи нямаше бира на масата. Видях една кутийка в хладилника. Казвам му: ако ти се пие бира налей си, не ми пречиш. Отговаря - имаме студен айрян. Повече за нищо около моя проблем не се говори. И така.
Лека, Кет! Благодаря ти отново за всичко!
 
kethen Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 1:38 PM |Съобщение 114
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,
вчера наистина нямах сили повече да ти пиша, виж колко интересно е това, пиша и разбрах някои неща за себе си, колко е невероятна тази Програма !
Говорила съм много за мъжа си, ама много, обвинявала съм го го първо, после се ядосвах, после не мога да го гледам, после не искам да го гледам, после не ми пука какво му се случва сега, после пък ми е жал, защо да страда той, и така, много емоционални състояния, явно още не съм му простила, ето това е като че ли истината, опитвам се да простя, ама не съм. Много съм говорила и писала за него, и даже съм анализирала защо изобщо той беше до мен тези години, нали аз поисках това ... и така нататък, искам да ти кажа следното, явно не съм  МУ простила, и като писах за него вчера и ми стана зле. Защото осъзнах, че отношенията ми с него са алкохолни отношения, и това за първи път ги написах и го осъзнавам ... алкохолни отношения. Това не се признава лесно, не се пише лесно, и не се осъзнава лесно. И така ти ми помогна да напиша нещо и да го осъзная, въпреки че доста време мина оттогава, което показва ясно, че травмите и нараняванията не си отиват защото ние искаме така, или пожелаваме, или както казват, времето лекувало и такива, не, само Бог може да излекува от болката, да направи така, че да я няма, да се излекува сърцето, и сърцето да се напълни с любов отново. Супер емоционално стана, ама това е положението.
Постъпила си чудесно, поздравявам те, много се радвам !
Само така, като види този човек, че си твърда, че си с категорични намерения, че постоянстваш, само тогава ще те подкрепи !!!
Аз за съжаление не съм била никога така твърда, аз примерно прокламирах пред някого си че няма да пия, а пък се криех от него и пиех, защото знаех, че това не е правилно, и може да ме изоставят ... Това е истината, и тя е много тежка, но нямах сили да спра да пия, нямах, даже пред заплахата да остана сама, да ме изоставят, което пък е така страшно в представите ми, че нямаш на идея, и даже заради това пак не можех да не пия.
Само последователност, упоритост, и твърдост, значи с тази болест борбата е твърда, първо няма почивен ден, после няма почивна ситуация, после няма безопасни мисли, няма, за това е важно да има човек до теб, който се нарича спонсор, и заедно да минете през един куп ситуации БЕЗ АЛКОХОЛ !!!
Ами Лора това е засега !
Бъди смела и силна !
 
kethen Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 1:41 PM |Съобщение 115
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Пропуснах нещо, мисля си, че този човек много те обича и държи на теб, виж как се съобразява с положението, в което си !!!

Целувки !!!
 
Гост Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 2:25 PM |Съобщение 116
Група: Гост





Кет, днес става един месец, откакто не пия. До преди този месец си мислех, че никога няма да мога да го постигна. Ама стана. Обаче тези 30 дни, на фона на всичките, през които съм пиянствала, е просто нищожен. Не искам да го омаловажавам, не, радвам се много, но за себе си съм решила да правя така: колкото повече време минава, да го съпоставям с времето, през което съм пила. Като се изравнят - тогава ще мога да кажа, че съм постигнала голям успех. Значи ми остават някакви си 5-6 години още:) Изобщо не съм в безопастост, всеки ден е опасен. Като си лягам и се моля за най-близките ми, благодаря на Бога, че ме опази и днес да не пия и го моля да ми помогне да не пия и утре. Чувствам тази едномесечна победа толкова крехка...не изпадам в паника, не, просто като прехвърлям прочетеното през месеца за тази болест, косата ми настръхва. Не смятам изобщо, че съм се откачила.
За моето момче - той май вярва в мен повече, отколкото аз си вярвам.
Кет, какво е спонсор? Искам да си изтегля Програмата за възстановяване, нещо не ми се получава. Ще опитам от вкъщи, да не е от тук.
Кет, само още един въпрос - моля те, кажи ми защо нямам абстиненция? Четох в един форум, че имало хора, които дълго пият, но не се пристрастяват, т.е. водят се хора, които злоупотребяват с алкохол, но не са се пристрастили, нещо такова. Абе за себе си смятам, че Бог ме пощади в това отношение, но дявола сякаш седи и ми гледа сеира, кога ще се огъна. Не че вярвам в дявола, ама нещо такова си представям.
Прегръщам те много, много нежно.
 
kethen Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 2:53 PM |Съобщение 117
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, 
поздравявам те, успя, един месец си е един месец, може на някой да му се стори нищожен, но си е едно стъпало, така да се каже, разбира се, че имаме занапред някакви си  smile само пет - шест години, така е  tongue .

Не си в безопасност, и аз не съм в безопасност, знаеш ли защо, защото това е хронично заболяване, просто ще си го носим, и няма как, в момента двете обаче сме в безопасност, защото сме две, това е, иначе, поединично се умира !!!

Ами спонсор е човек, който е алкохолик, трезвен е, работил е по Програмата на Анонимни алкохолици, възстановява се, или е вече възстановен, който е готов  ДА ТРЪГНЕ С ТЕБ ПО ПЪТЯ НА ТРЕЗВОСТТА И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО КАТО СЕ ПОДПРЕТЕ НА СТЪПКИТЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ АЛКОХОЛИЗЪМ !!! Стана много дълго като че ли, дано си ме разбрала.
Програмата за възстановяване, ами отваряй сайтовете и чети, има доста информация !

Не знам защо нямаш абстиненция, аз лично съм имала много тежки абстиненции, последните, около зимата, Коледа на 2010 година, бяха много тежки, много, треперих, ръцете, цялото ми тяло, много тежко, трудно работих ...

Виж сега, усещам те накъде биеш, дали пък случайно не сме сбъркали, и ти си не си алкохоличка, и примерно, си само един тежък пияница, и понеже нямаш абстиненция, имаш още мегданец да пиеш,
виж сега, това си го избий от главата, просто ми се довери, губене на време би било, на нерви, на енергия, на скъпоценен живот, да си блъскаме сега главата какъв ти е точно статуса, медицински или там не знам какъв ... остави това, алкохолът ще те погуби по пътя на разискването, анализирането, умуването, колебаенето, не,
просто алкохолът за теб е нещо като отрова и това е положението !!!
 
Гост Дата: Четвъртък, 27-06-2013, 4:24 PM |Съобщение 118
Група: Гост





"Виж сега, усещам те накъде биеш, дали пък случайно не сме сбъркали, и ти си не си алкохоличка, и примерно, си само един тежък пияница, и понеже нямаш абстиненция, имаш още мегданец да пиеш, " biggrin

Ся, ако ти кажа, че не съм си го мислила, значи мазно лъжа...Обаче, на всички тестове, които изнамерих и на всички въпроси, на които отговорих, излезе, че съм алкохоличка. А и аз дълбоко в себе си го зная. Ако не бях, една чаша вино през пет дена, щеше да ми е предостатъчна, да, ама не. Но това също не е най-важното. Най-важното е, че ако продължавам да пия, аз няма да оцелея, защото и черния дроб ме заболя, защото само дето не загубих детето си, защото се излагам, а е на 14 години, защото дома ми стана кочина, защото се бях откъснала от света, изключвам гаджето, защото започнах да забравям къде и кога съм яла или спала, и без време се превърнах в старица. Ей такива неща.
Айде, Кет, лека, миличка!
 
Гост Дата: Петък, 28-06-2013, 8:58 AM |Съобщение 119
Група: Гост





Здравей, мила Кет!

Вс.е наред, не съм пила.

Вчера към 5 следобед, клиент домъкна бутилка уиски, ядки, бонбони, коли. И понеже пред моето бюро има нещо като маса, наредиха чаши, сипаха си, настроението се повиши. Аз си кютам, налях си кола. Гледам уискито и ми се препи, макар уиски да не обичам, изобщо твърдия алкохол не ми е присърце. В един безмозъчен момент реших, че ако си сипя по-малко от 50 гр.даже, нищо няма да ми се случи, само ще изпитам сладкото чувство на отпускане и омая. Борих се така известно време, вече бях посегнала да си наливам...и пита колегата, Лора, ти наля ли си уиски или само кола пиеш? Викам, ами сипах си, ай, наздраве! И ми мина някак си желаниета... и така, устисках де, ама на косъм бях. Честно. Та, опасността е огромна. Снощи си казвам, че ако си бях наляла, щеше да е супер мизерно, щото нали вчера правих един месец...и щях да се чувствам като пълен профан.
Хубав ден, Кет!
 
kethen Дата: Петък, 28-06-2013, 1:18 PM |Съобщение 120
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей мила Лора,
отново поздравления, Бог те пази, обаче и ти трябва да си нащрек !
Всъщност Бог обича всяко свое създание и се опитва да му помогне, стига да Го потърсим !
Много неща предстоят занапред, така е, много ситуации ще има, много емоции, не бива да те плаша, но същевременно трябва да те науча да бъдеш предпазлива и нащрек !
Вярно е, че сега ще ги гледаш хората как си пият, ще си мислиш защо е така, защо те могат, а ти не можеш, защо си болна, защо така се случи с мен, поне аз съм си задавала такива въпроси, но това е едва сега, в началото бях много изплашена и стресирана, и умирах от страх от този алкохол, мислих си, че все едно ме преследва, и ще скочи върху мен някоя бутилка !
Това, което ти се е сторило, е много добре описано в Голямата Книга на Анонимни алкохолици, точно такива мисли идват ненадейно, че малко алкохол няма да навреди,
"Изведнъж ми хрумна мисълта, че ако налея 30г уиски в млякото, то няма да ми навреди на пълен стомах. Поръчах уиски и го изсипах в млякото. Смътно усещах, че не постъпвам много умно, но все пак се чувствах сигурен, защото поемах уискито на пълен стомах. Експериментът премина толкова добре, че си поръчах още уиски и го налях в още мляко. Тъй като и това наглед не ми навреди, опитах още едно.”Така започна поредното пътуване на Джим до психиатрията. Имаше опасност да бъде затворен принудително в заведение, да изгуби семейството и положението си, да не говорим за страшните психически и физически мъки, които пиенето винаги му причиняваше. Той знаеше много добре, че е алкохолик. И все пак, всички доводи, че не трябва да пие, бяха изтласкани с лекота настрана от глупавата мисъл, че може да пие уиски, ако го смесва с мляко."
но ти помниш това, което ти пратих първоначално, за липсата на ензима, който разгражда алкохола в организма, и това е причина за невъзможността за контролирано пиене, и това означава, че трябва да се пазим от първата чаша.
Така е, ще идват такива  мисли, защото това е стереотип, няма как за един месец да сменим мисленето, няма как !!!
Справяш се много добре, Лора,  браво !
Намери ли линк и информация за Програмата на Анонимни алкохолици ?
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz