ЛИЧНИ ИСТОРИИ - Page 9 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Гост Дата: Петък, 28-06-2013, 3:39 PM |Съобщение 121
Група: Гост





Кет, днес главата ми пуши.

Страшно много ти благодаря, че ме изслушваш, много, Кет! Господ здраве да ти дава. Ти си с мен, не съм сама. Ти си повече с мен, отколкото приятеля ми. Не заради друго, а защото ме разбираш изцяло.

Изгубих един документ, целия офис обърнах - няма го. Шефа ще ме застреля.
Айде, Кет, не намерих линк, утре ще търся, айде лека от мен.
 
kethen Дата: Петък, 28-06-2013, 9:08 PM |Съобщение 122
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Лора, само да уточня, духът на АА е с теб, това не съм аз, аз съм проводник на информация !!!
Вярно е, че не си сама, и няма да си вече сама, и няма да се налага да пиеш в самота, ето това е духът на АА, имаш много приятели, които те разбират и подкрепят !
Приятелят си е приятел, той не е болен, и няма защо да ги знае тези неща, те са ни необходими на нас двете, за да се възстановяваме.
Чао мила и смелост !!!
 
Гост Дата: Понеделник, 01-07-2013, 8:15 AM |Съобщение 123
Група: Гост





Здравей, мила Кет!

Набързо минавам да ти кажа, че не съм пила.
Вчера изпратих гаджето, шетах наляво-надясно и към пет часа ми се препи. Кет, защо става така? Колкото повече време минава, толкова повече ми се допива. Мислих, че е обратно - стария навик да го изтласкам назад...имам чувство, че вече не съм така нащрек, успокоих ли се, не знам. Взех книга, мотах се да ми мине желанието, после ядох/много ям/ и надвечер ми мина. И така.
Само да ти кажа, че онзи документ се намери biggrin в...папките на шефа, взел го, ама не помни.
Лека, Кет!
 
kethen Дата: Понеделник, 01-07-2013, 9:15 AM |Съобщение 124
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей мила Лора,

мисля си, че вече писахме и говорихме, че  Е НОРМАЛНО ДА ТИ СЕ ПИЕ, ВИЖ, АКО МИ КАЖЕШ, ЧЕ НЕ  ТИ СЕ ПИЕ, ТОГАВА ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ, ПЪРВО, ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД, ВТОРО, ЧЕ МОЖЕ БИ МЕ ЛЪЖЕШ, НОРМАЛНО Е, ЧЕ ТИ СЕ ПИЕ !!!
Алкохолизмът е хронично, прогресиращо заболяване, от което се полудява и умира !!!!!!!!!
Трябва да се предприеме нещо, което да замести действието на алкохола върху съзнанието ти, ако няма алкохол, трябва нещо друго, и това другото е ДУХОВНА ПРОГРАМА !!!
По отношение на заместването на алкохола с храна, примерно, много мога да ти пиша, защото на мен първата ми зависимост е храната, обаче не му е мястото тук, пък и малко бързам сега, има време.
Радвам се, че всичко е наред, моля те, прочети отново върху това, което ти написах, и си помисли да се 
включваш на сбирки, няма да минеш без това !
Айде, чао засега !
 
Гост Дата: Понеделник, 01-07-2013, 2:36 PM |Съобщение 125
Група: Гост





Здравей, Кет!
Изтеглих си 44 въпроса и отговора относно Програмата и намерих и нещо от Петър Кралев. Принтирах си, ще чета у дома. Прегръщам те!
 
kethen Дата: Понеделник, 01-07-2013, 2:57 PM |Съобщение 126
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Искам да ги видя, можеш ли да ми пратиш линк ?
Не съм убедена, че това е Програмата на Анонимни алкохолици, Програма за възстановяване, бих ти пратила един линк, който е най-добрия за мен, но е на английски, ще се оправиш ли ?
Няма да мога да ти го превеждам, имам някои таблици оттам преведени, но само които съм ползвала.
 
kethen Дата: Понеделник, 01-07-2013, 3:00 PM |Съобщение 127
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
http://themsag.org/bbca/untreated.html ето това е линка, много е полезно, дано да ползваш английски.
Но мила, не ме слушаш, нищо де, аз да кажа, пък ти както си решиш, трябват ти сбирки, добре би било да слушаш сбирки, има онлайн сбирки, ето в събота слушах, и снощи имаше, това ти ТРЯБВА !!!
 
kethen Дата: Понеделник, 01-07-2013, 3:07 PM |Съобщение 128
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Оф, как съм разпиляна днес, нищо, аз мисля, че те разбирам, искаш дискретност и се страхуваш, че ще трябва да говориш пред много хора, и че те ще слушат. Имам такъв пример, затова се сещам, че това може да е причината, и аз например уважих това желание на една жена, просто всеки има право на свое мислене и мнение.
В Анонимни алкохолици, на всяка сбирка четем още в началото някои правила, и най-важното за мен - анонимността, каквото видим на сбирките, каквото чуем, остава там. Моето мнение е, че ако човек има нужда от помощ, и търси помощ, и става въпрос за живота му, на второ и трето място е кой какво чува или не чува и какво може да каже някъде, и да не е дискретен, или информация да изтича.
Освен това, знаеш ли, аз вярвам на Бог, може да има много хора, които примерно не са доброжелателни към мен, примерно, но на сбирките на АА работи в Бог в сърцата и умовете на хората, така че няма да се случи нищо лошо. Примери за това бол, искали дискретност, пък се знае за Лайза Минели, за Уитни Хюстър и други, и какво ???? Едната е жива и здрава, други ги няма, защо е така ?
За мен човек, който си следва Програмата стриктно, който следва тази Духовна Програма, който е вътрешно честен и запазва почтеност и душевна хигиена, на такъв човек нищо лошо няма да се случи, него Бог го пази !!!
Помисли моля те върху това !
 
Гост Дата: Вторник, 02-07-2013, 8:24 AM |Съобщение 129
Група: Гост





Здравей, мила Кет!

И снощи не съм пила.

Кет, знам, че ти си видяла само добро от сбирките на АА и знам, че от сърце искаш да ми помогнеш. За сега още няма да потърся тази помощ, да видим. Това, че говоря с теб някак ми е достатъчно за сега. Кажи ми за онлайн сбирките. Как мога да се включа?
Кет, какво значи зависим от храна? Аз не съм слаба по природа и винаги се стремя да съм си на едни и същи килограми, вече десет години си стоя на 53 кг. Важно ми е, бивша лекоатлетка съм и така съм научена. Това, което забелязвам сега е, че много ям, но и грам не съм качила. Смятай алкохола колко е калоричен...Имало е дни да не се храня, само да пия...Абе позор.

Хубав ден, Кет! Днес ще е претрупан ден.
 
kethen Дата: Сряда, 03-07-2013, 1:03 PM |Съобщение 130
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей мила Лора, 
Вчера не ти отговорих, надявам се, че всичко е наред !
Уважавам правото ти на избор, наистина аз съм видяла добро и полза от АА, но ще те оставя да си решиш сама, тогава, когато решиш, след толкова време, колкото ти е необходимо. Все пак ние имаме и така наречената свободна воля !!!
Онлайн сбирките на АА се провеждат по скайп. Могат да се включат алкохолици, които желаят това. Няма ограничения. Организацията на сбирката е същата като на живата, само че хората не се виждат, а само се чуват. Има си предимства и недостатъци, най-доброто е живата сбирка, защото тя създава една атмосфера, която прасъздава нормалните човешки отношения и така един алкохолик се учи да общува с другите хора, да изслушва, да се изказва, да мисли и да води някакъв вид социален контакт, това, което му е липсвало години наред. На онлайн сбирките има водещ, след четене на правилата и преамбюла, се чете нещо, или се избира тема, и хората се изказват, това е. Анонимно е.
За храната ще ти пиша после.
Целувки !
 
Гост Дата: Четвъртък, 04-07-2013, 1:59 PM |Съобщение 131
Група: Гост





Здравей, Кет!!!!

Всичко е наред при мен, не съм пила и днес няма да пия.

Вчера попаднах на една статия, в която се описва как точно протича една сбирка на АА в София. После прочетох някаква жена, която уж казва, че е алкохоличка, обаче отрича или по-скоро в един форум се дразни с член на АА. Много грубо изказване, беше доста пила ми се струва. Хора всякакви. Четох чужди истории, някой много подобни на моята, други много по-драматични, хора, които са били многократно на интоксикация и продължават да се наливат, други трезви от 7 години, дете на 16 г., което пише за вечно пияната си майка...съпруга с 25 г.брак с алкохолик, баща с 2 деца, ма жена му дроб...Целия следобяд четох/имах 2 дни компенсация/ и багодарих на Бога, че ме е пазил да не стигна баш дотам, щото аз и греших и пиянствах...макар винаги да съм знаела, че имам проблем, никога не съм го отричала, в себе си знаех и ме болеше от това. Нито ми е било трудно да призная, чета, че хората не си признават...години, аз си знаех, че имам проблем. Може и това да ми е помогнало, не зная. Веднъж ти казах, че покрай теб пораснах, ти може би не ме разбра, но ме накара да вникна в болестта и сега се чувствам като човек, които по-леко диша, по е доволен от себе си, събирам се, аз съм си, трезва съм.

Лек ден, Кет, днес ще копам и заради двата дни! Целувам те!

Added (04-07-2013, 3:59 PM)
---------------------------------------------
Здравей, отново Кет!

Така се случи, че търсейки инфо, попаднах на неща написани от теб. Познах по стила на писане. Дълго е и само по диагонал прочетох. Много изстрадани неща си писала, Кет.
Прегръщам те.

 
kethen Дата: Четвъртък, 04-07-2013, 2:16 PM |Съобщение 132
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
А, сещам се какво си прочела, оф, то наистина е много тежко, много, сега като го препрочитам, и се чудя как съм издържала, да сещам се. Но Бог ми даде нови сили и ме направи борбена, иначе бях много лабилна, то и сега не съм кой знае колко стабилна, но преди беше нещо страшно, да да.
И аз те прегръщам !
 
kethen Дата: Четвъртък, 04-07-2013, 2:17 PM |Съобщение 133
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Много се радвам, че съм полезна Лора, и че мога да направя  нещо добро, от това по-хубаво няма на този свят !
Дано си все така добре, от сърце ти го желая, ти ми стана близка, и те усещам добре.
Чао засега !
 
Гост Дата: Петък, 05-07-2013, 9:10 AM |Съобщение 134
Група: Гост





Кет, мисля, че когато човек е лабилен и раним и толкова гол като теб тогава, като малко дете, то той тогава е най-истински и силен по особен начин. Много е лесно да си сложиш маска и юруш напред. Много е трудно да признаеш толкова лични и съкровени неща, въздействието е мигновено. Била съм толкова гола пред един мъж. Това направи връзката ни свята.
Но се радвам, че е останало зад гърба ти.

Радвам се и че ме усещаш, верно съм добре тези 40 дни!
Лека и целувки!

Added (05-07-2013, 11:10 AM)
---------------------------------------------
Здравей, мила Кет!

Наред е при мен, снощи не съм пила. Обаче за кратко зверски ми се препи. Стана така: имах уговорка за излизане, но нещо се скофти при дружката/щяхме да ходим до мола/ и като останах без план и като имах сготвена манджа, изведнъж се оказах без ангажименти и ми се допи. Искам да вникна в механизма на моето пиянство. Значи остана ли само със себе си и ми се допива. Това вече го осъзнах. Взех да лъскам банята, сресах котето и разни други дребни неща и то стана време да лягам. Отмина ми... В събота след работа ще ходим на кръчма. Кет, нищо не искам да казвам, ама ме е страх. Преди време съм била на зверски диети, щото спорта го изискваше, аз на глад много търпя. Казвам си, че щом на първичния глад съм успяла да се опра, значи и на алкохолния ще мога. Така като ги сравнявам ми става по-понятно и леко. Да видим.
Виж как страха от провал ти намалява силите.

Лека, Кет, хубав и нахилен ден!

 
Гост Дата: Събота, 06-07-2013, 11:53 AM |Съобщение 135
Група: Гост





Кет, изчетох целия сайт, там, където те намерих онзи ден. Мога много да коментирам, но не е нужно. За себе си имам яснота.

Искам да ти пожелая, а и на себе си също, с Божията помощ да се опитаме да следваме правилния път, в чест на трудно постижимото равновесие между духа и тялото, мисълта и действието, мъдростта и смелостта, амбицията и яснотата, любовта и...абе там каквото е.

Бог да е винаги с теб, ти си много смел човек.

С много обич и признателност: Валерия
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » ЛИЧНИ ИСТОРИИ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz