Добре дошли! - Page 53 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Добре дошли!
elica Дата: Неделя, 26-05-2019, 12:33 PM |Съобщение 781
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей, alimdominus!

Аз знам какво е алкохолът да бъде преди всичко. Бях там. Преди десет години. Беше ад. Не исках да е така. Но не можех по друг начин. Алкохолизмът ми, а не самият алкохол беше проблема. Алкохолизмът, който ме караше да вземам алкохол, за да преживявам живота - и в лоши моменти и в хубави моменти и без причина... Правех компромиси със всичко, което беше важно и значимо за мен - с близките си, децата си, приятелите си, работата си, със себе си. Дълго време се самозаблуждавах, че мога да се справя сама. На финала се предадох, защото стана безнадеждно. Бях загубила много, бях загубила и себе си. Потърсих помощ. И я намерих сред анонимните алкохолици. Те имаха решение. А аз имах нужда точно от това. Защото всичко, което бях изпробвала се оказа неработещо. И алкохолизмът ми прогресираше. Това, което те ми предложиха беше подкрепа, сила, надежда и опит - какво да правя всеки ден, за да изчезне потребността ми да пия. Програмата 12 стъпки, която предприех със спонсор от АА. Това спаси живота ми. В началото бях малко предубедена, но видях, че това е проработило за тях, а те бяха като мен. Сега това "те" вече е "нас" за мен. Животът ми се промени. Имам добър живот. Самата аз предавам на новите, които идват това, което ми беше дадено на мен. Така мога да го запазя. smile Единственото работещо нещо, което мога да предложа на алкохолик, който иска да спре да пие и да промени живота си е това. Простичка програма за действие.
 
emabook Дата: Понеделник, 27-05-2019, 10:03 AM |Съобщение 782
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
elica, За тези 10 години трезввеност, имала ли си провал смисъл пиене и после пак да не пиеш, или наистина 10 години без никакъв алкохол?
 
elica Дата: Сряда, 29-05-2019, 7:03 AM |Съобщение 783
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
emabook, не, нямала съм пробив. Програмата, която се предлага в АА е нов начин на мислене, действия и живот. Когато започвам да се уча да живея по този нов начин, на духовна основа (да не се бърка с религиозна!),  потребността ми от алкохол изчезва. Просто на мястото на алкохола идва нещо друго, което е по-силно от алкохолизма ми. smile
 
annastoyanova Дата: Сряда, 29-05-2019, 1:28 PM |Съобщение 784
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Присъствах на няколко сбирки на АА в моя град,но останах разочарована.По ми прилича на седянка пред блока отколкото на място за психотерапия и споделяне. Основната тема често остава на заден план и се дискутират делнични неща.Освен това на сбирките присъстват почти винаги само мъже и не ми е особено комфортно. Моля ако има жена от Бургас с моя проблем бих се радвала да се запознаем.Гарантирам топло отношение и подкрепа.
 
emabook Дата: Сряда, 29-05-2019, 2:40 PM |Съобщение 785
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
ХОра, бъдете по-активни, имаме нужда от помощ, не всеки може и иска да ходи на сбирки...
 
elica Дата: Сряда, 29-05-2019, 7:45 PM |Съобщение 786
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
annastoyanova, ще ти дам на "лични" телефонния номер на жена от Бургас. Тя ще очаква да и звъннеш. smile
 
annastoyanova Дата: Четвъртък, 30-05-2019, 8:32 AM |Съобщение 787
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
elica,много благодаря! smile
 
demetra Дата: Събота, 08-06-2019, 10:16 AM |Съобщение 788
От скоро
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Здравейте! Как да се справя с абстиненцията, стигнах дъното! От вчера ви чета, рева и пак чета! Искам да спра да пия, но всяка сутрин се чувствам зле. И лошото е, че не е махмурлук. Лошото е, че тялото ми е така привикнало, че ако не пия - сърцебиене, задух, ръцете ми треперят.. Просто отврат! Взех си валидол, витамини - нищо не помага. След 2 дни ми свършва отпуската и като си помисля, че ще отида на работа и ръцете ми треперят, а трябва да попълвам документи- ще пукна! Последния път - едвам успях да напиша, каквото е нужно - с почерк на първолак.
 
emabook Дата: Понеделник, 10-06-2019, 2:14 PM |Съобщение 789
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
demetra, много е трудно, пиши каквото ти е надуша, ако искаш разкажи ни повече за себе си и болестта ти?
 
demetra Дата: Вторник, 11-06-2019, 7:55 AM |Съобщение 790
От скоро
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
emabook, 2, 3 дни я карах на по 1 бира на обяд и 1 вечерта, за да намаля ефекта от абстиненцията. 2 бири през интервал, не бяха нищо, в сравнение с литрите концентрат, които изпивах ежедневно. На 3тия ден се събудих бодра, в настроение, работоспособна. Ръцете ми не трепереха, околните забелязаха, че изглеждам свежа. Но пуста еуфория от постигнатото - вечерта изпих 4 бири една след друга, днес пак съм подпухнала и зле. Уверих се, че не мога да пия, от днес спирам напълно..
 
emabook Дата: Вторник, 11-06-2019, 8:27 AM |Съобщение 791
С опит
Група: Потребител
Постове: 57
Статус: Извън линия
demetra, И аз съм в момента понеделник-петък трезвен, петък и събота зле и неделя абстиненция, понеделник едвам идвам на работа, не съм намерил все още начина как да не пия.От кой град си, всички казват за сбирките, че помагали и били единствения шанс.
 
demetra Дата: Вторник, 11-06-2019, 4:46 PM |Съобщение 792
От скоро
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
emabook, ти пак си добре. Аз отначалото пиех само по поводи, после уикендите, последната година - всеки ден, като драстично увеличих дозата. Преди - половин бутилка вино ми стигаше, накрая - по 2, че и 3 за денонощие. Уплаших се като установих, че ми треперят ръцете. Тогава осъзнах, че вече има и физическа зависимост, не само психическа. От няколко дни карам само на бира, но и нея ще я изключа постепенно.
 
rominageorgieva90 Дата: Понеделник, 17-06-2019, 8:33 AM |Съобщение 793
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Привет на всички . Не съм влизала тук отдавна, последно се регистрирах и писах тук зимата. Бях абсолютно надъхана да търся промяна. Много силно вярвах, че съм способна на промяна. Писах тук тогава, изчетох целия форум, а после направо се реших да ида на сбирка. На коя сбирка и къде - няма значение. Тази сбирка несъмнено беше едно от най-интересните преживявания в живота ми досега, но по някаква странна причина след като сбиркатаа приключи и аз излязох навън, се чувствах тотално сгромолясана и ми се пиеше девет повече от обикновено. Не знам защо ми подейства така. Освен това аз съм изключително нерелигиозен човек, а като гледам сбирките в София и като цяло стъпките са някакви такива... в подобен контекст. Което също ме отблъсна. Много се чудех дали да отида пак, но не отидох. Държах под някакв елементарен контрол пиенето си тогава за около има няма месец. От няколко месеца обаче преживявам тежка раздяла и преминах през редица емоционални сривове. Пиенето ми започва да се влошава с всеки изминал ден. Не мога да спра. Пия до тотално насиране, с извинение. И сега последната една седмица аз не знам къде се намирам. Онзи ден от стаята си изхвърлих сигурно 15 галона бира, които съм изпила чисто сама и то за нормативно късо време. И сега усещам, че отново е време да диря някаква помощ. Но сякаш сбирките не са моето нещо. Имам нужда да се запозная с такива хора и да говоря с тях. Имам нужда от хора минали през тия кръгове на Ада, с които просто да си говоря. Ето от това имам нужда. Ще помоля ако на някой му се занимава... да ми пише. Хем нови приятели, хем да се разсея хем да има кой да ни говори и на кого да говоря аз. Имам нужда от някаква емоционална помощ. Не зная дали някога ще спра да пия напълно. Наистина не зная, защото с тази чума се боря от 10 години. Просто става все по-Зле и искам да сложа поне минимален контрол над количествата. Благодаря , че ме изслушахте ... ще се радвам да си поговорим

Съобщението поправено от rominageorgieva90 - Понеделник, 17-06-2019, 8:36 AM
 
rominageorgieva90 Дата: Понеделник, 17-06-2019, 9:28 AM |Съобщение 794
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
Относно сбирките , не ме разбирайте погрешно. Много уважавам хората, с които се запознах там. Техния кураж и всичко, което повечето от тях са постигнали и са сложили отдавна животите си в ред. Просто някакси не го усещам да е моето нещо това.
 
magisd Дата: Вторник, 25-06-2019, 8:28 PM |Съобщение 795
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравейте ,не съм писала отдавна,но редовно влизам и чета.Не пиша просто защото няма какво да добавя за справянето с алкохола освен,изписаното и предложеното тук из темите.А то е АА,воля,промяна.АА е помогнало на много,волята помага много в началото,и промяната в мисленето и начина на живот помагат после да си трезвен ден,след ден.Аз не съм член на АА,но смело мога да твърдя,че те помагат и всичко което ви пречи да стигнете до тях,са куп причини и оправдания .Един отказва да им даде шанс,щото били надути,друг защото са набожни,трети защото са му чужди,но истината е,че в тях човек може да открие това,което му е нужно.Не е задължително да си вярващ в Бог,ното всички там да ти харесат,дори не е задължително да ходиш при тях,има и онлайн сбирки.Но човек спиращ алкохола е нужно да прочете литературата им,чуе историите им,изучи опита им,и да не спира да търси своя начин да спре.Аз посетих няколко онлайн сбирки,прочетох книгите им,намерих приятел сред тях и научих много,научих че Контрола не се връща НИКОГА,научих че пия защото грешно мисля,реалността ми е непосилна,научих че има много,като мен,осъзнах до къде съм стигнала,но и че все пак не всички алкохолици са обречени,има и успели да се справят и това ми даде сили да опитам и аз,е трезва съм вече 6г. и АА имат принос за това,другото беше воля ,но само в началото ,а после и промени,много и драстични.Така,че приятели съветвам ви да им дадете шанс макар и виртуално,и да си нагодите нещата,както на вас ще помогнат.Друг съвет е ,особено при жените,защото сме по лабилни ,се потърси и психическа помощ.Знам,че звучи страшно,но една тревожност,депресия или страх,могат да те връщат отново,и отново към чашката,докато не те погубят.Всичко е в главите ни,и за да сме толкова зависими от алкохола проблема тръгва от там.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 25-06-2019, 8:47 PM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Добре дошли!
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz