Алкохолна Абстиненция? - Page 7 - Форум на АА в България
Алкохолна Абстиненция?
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 1:01 PM |Съобщение 91 |
От скоро
Група: Потребител
Постове: 13
Статус: Извън линия
| И на мен така ми щракаше няколко месеца, но не предприех конкретни действия, сух период седмица максимум съм имала, но за последния месец нещата ескалираха наистина. Доскоро се заблуждавах, че е нормално да пия всеки ден, заради стреса, самотата, преумората, мъката.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 1:03 PM |Съобщение 92 |
От скоро
| И на мен ми щракане, но се оправдавах пред себе си с преумора, мъка стрес, самота
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 1:05 PM |Съобщение 93 |
От скоро
| Много се извинявам, че пуснах съобщението няколко пъти. За първи път пиша във форум и то от телефон.
|
|
| |
emabook |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 2:39 PM |Съобщение 94 |
С опит
Постове: 57
| rumischneider, Ужас, едвам оцелях, сега ми просветна, не искам и да мисля за алкохол пак, и друг път съм спирал за 2-3 дена, но после пак, като си пия бирата вечер гледам да не прекалявам, но напоследък, доста често се прекалява
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 2:49 PM |Съобщение 95 |
От скоро
| emabook, аз бях така до съвсем скоро, залъгвах се, че мога като другите да пийна малко бира или вино, без да прекалявам. Успявах 2 или 3 пъти. После седмица въздържание, после запой, напиване.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 2:54 PM |Съобщение 96 |
От скоро
| emabook, в момента и аз мразя алкохола и се страхувам от него, но не знам колко дълго ще трае...опасявам се да не се подхлъзна пак, с чаша вино или коктейл.. зачетох всичко което намерих за хапчета, капки, ваксина.. надеждата ми е тук да ми помогне някой със съвети
|
|
| |
emabook |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:00 PM |Съобщение 97 |
С опит
| Да и аз чета в нета, всички говорят за възстановяване чрез сбирки в АА, едва ли ще имам физическата възможност, , но крайно съм надъхан да приключвам с този алкохол
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:12 PM |Съобщение 98 |
От скоро
| Аз намерих координати близо до моя град, но не съм готова психически. Страх ме е. Засега реших да пиша тук, да споделям.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:19 PM |Съобщение 99 |
От скоро
| Психолог може би или някой с когото да споделям на тази тема.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:23 PM |Съобщение 100 |
От скоро
| Най- близките ми казват, ами просто спираш!!! Е как просто спирам като се треса от нерви и това ми е дори като успокоително било( пиенето) после и навик. Сега вече осъзнавам, че не мога да контролирам да остана с едно или две питиета. Но как да овладея ситуацията в мащаб???? В бъдещето.
|
|
| |
emabook |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:44 PM |Съобщение 101 |
С опит
| Ми аз ще следвам идеята да не пия днес, да не мисля в дълсгосрочен план, така ще се проваля
|
|
| |
nade11 |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 3:53 PM |Съобщение 102 |
С опит
Постове: 66
| Здравейте, има сбирки, в които можете да се включите и през Skype.Можете да се включите и само да слушате.На мен лично ми помогнаха много в началото. Погледнете за инфо в една от първите теми в сайта - "Сбирки на АА в България".Към всяка сбирка е посочен адрес и дали имат Skype. Спокойна, добра и трезва вечер!
Съобщението поправено от nade11 - Понеделник, 29-10-2018, 9:40 PM |
|
| |
magisd |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 8:00 PM |Съобщение 103 |
С опит
Постове: 342
| Ами,разбирам ви,сега сте под влияние на тревожността,вината,и уплахата,и сте уплашени.Била съм така много пъти.Тези симптоми ще отминат скоро след ден,два ,три.Пиите течности,чай ,кантарион,мента,маточина помагат много за тревожността и безпокойството.Но лошото идва,когато се успокойте.Сега не ви се вярва,но колкото повече отминава абстиненцията,толкова повече ти се пие.Затова ви съветвам,четете истории,литература,проучете всичко за алкохолизма,изгледайте някой филм,има шанс това да ви стресне,но и ще ви държи влага ,това ще ви задържи трезви временно,но е напълно възможно през това време да откриете пътя,към трезвенноста.Успех ви желая и пишете,ще помагаме,когато с каквото можем.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 8:05 PM |Съобщение 104 |
От скоро
| Да, magisd, за това се регистрирах, защото се опасявам, че скоро пак ще ми се допие. Благодаря за съвета за чайовете. Помагат ми. Четох във форума историите на участниците.
|
|
| |
besniq |
Дата: Понеделник, 10-12-2018, 3:25 AM |Съобщение 105 |
От скоро
Постове: 1
| Здравейте, не исках да пускам нова тема, тъй като тази е близка по смисъл до моето питане. Аз също консумирам алкохол почти всяка вечер, денем никога... и не мога да мина само с едно и след някоя по-тежка вечер обикновено първите 3-4 часа от другия ден ми минават в сърцебиене, треперене и познатите паник атаки най-вече. Но срещам известна разлика между "алкохолна абстиненция" и "тежък махмурлук" в моя случай това е по-скоро махмурлук, поради простата причина, че щом отмине, не се появява до другия път когато прекаля сериозно. Идеята ми е, че разбирам абстиненцията в смисъла на подобен тип махмурлук, който обаче не отшумява със седмици. По-компетентните лица нека ми кажат дали греша, интересно ми е да разбера дали го тълкувам правилно. Благодаря!
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|