Добре дошли! - Page 57 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Добре дошли!
detenazaleza Дата: Понеделник, 10-04-2023, 9:27 AM |Съобщение 841
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
Здравейте , 
пореден ден в който отново  чета  и отново  осъзнавам  в какъв омагьосан кръг съм и ми се  иска   днес да е едно  ново  начало. Повтарям го всяка сутрин и  някак   все   ме  напуска  "волята" ми и  след   бирата на  обяд  си казвам,  от утре.  
Минаха  много  години в  които   отново всеки ден си казвам,  от  утре. 
Дано днес    е    първият ден!
 
slpstoilova Дата: Четвъртък, 18-05-2023, 5:51 AM |Съобщение 842
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Здравейте! Участвам в множество чуждестранни групи, но за първи път пиша в български форум. Бях спряла да пия за едни прекрасни 7 месец, след това забременях и за съжаление настъпи спонтанен аборт. След това се досещате, имах нужда да заглуша мислите си, дори да се накажа по някакъв начин, и започнах да пия отново. Никога не съм имала произшествия, големи обръщащи живота преживявания с алкохола, моята отрова е бирата, но определено злоупотребата е налице. От два дни съм решена да направя тези седем месеца поне 14. Бих искала да попитам има ли опция за личен чат с участници на форума, който да направи комуникацията по-лесна и бърза. Взаимната подкрепа е изключително важна в тези моменти. Благодаря!
 
slpstoilova Дата: Четвъртък, 18-05-2023, 5:52 AM |Съобщение 843
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Ще се радвам да имаме възможност да общуваме !,

Съобщението поправено от slpstoilova - Четвъртък, 18-05-2023, 6:37 AM
 
Dana Дата: Вторник, 20-06-2023, 10:53 AM |Съобщение 844
От скоро
Група: Потребител
Постове: 4
Статус: Извън линия
Здравейте. Можете да ни потърсите на място в групите на АА или на посочените телефони. За сега нямаме опция с личен чат към сайта ни
 
vladimir_vladimirov88 Дата: Понеделник, 25-03-2024, 4:52 PM |Съобщение 845
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
rominageorgieva90, моля пиши ми. Явно вървя по твоите стъпки. Разликата е, че утре отивам на среща за първи път и много се вълнувам. Много искам да ме посъветваш и относно раздялата, защото при мен тече, а скапания алкохол е причината.
 
vladimir_vladimirov88 Дата: Понеделник, 25-03-2024, 4:53 PM |Съобщение 846
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
rominageorgieva90, моля пиши ми. Явно вървя по твоите стъпки. Разликата е, че утре отивам на среща за първи път и много се вълнувам. Много искам да ме посъветваш и относно раздялата, защото при мен тече, а скапания алкохол е причината.
 
nightlyevil Дата: Вторник, 28-05-2024, 6:54 PM |Съобщение 847
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте.
Мъжът ми има проблем с алкохола.
Първо да кажа, че е двустранно обременен - баща му е бил алкохолик, дядо му по майчина линия, с когото е израстнал - също.
Не е на фазата, в която се напива всеки ден. По-скоро е , или поне беше, от типа "запойна злоупотреба с алкохол". Можеше седмици да не близне, после се напиваше до пълна неадекватност, по 500-1500 мл. концентрат. И то не на заведение с приятели, а вкъщи, без компания. Включително когато сам е гледал детето, когато аз съм отсъствала. Стигна се до случки, при които синът ни го видя да не може да върви по коридора и да пада; да е толкова пиян и неадекватен, че да постави синът ни в риск.
На няколко пъти поставях проблема. Той отказва да види, че има такъв. Говорих с психиатър и с психолози с опит в зависимостите и те са съгласни с мен, че проблем има и то сериозен.
Когато установих какви количества алкохол липсват вкъщи и за колко време ги е изпил казах "Или си тръгваш, или спираш да пиеш". С неохота обеща, че ще спре. Не защото смята, че има проблем, а за да не му дудна или да не си тръгна.
От тогава не веднъж, прибирайки се от работа, имах съмнения, че е пил, даже всичко в мен, познавайки го, крещеше, че е пил. Но се самонавивах да му имам доверие.
Тази вечер го хванах, че пак, сам вкъщи, докато съм била на работа, е пил до степен да се напие и даже не е разбрал, че детето е с температура.
И за него пак правя от мухата слон.
Може дълго време да не пие, но после не спира. Случвало се е да иде на работа (лекар е) неизтрезнял, защото се напи сам вкъщи по средата на седмицата. Поне 10 пъти се е случвало, прибирайки се от работа, да установя, че е пиян, докато е сам с децата през нощта, до степен да не може да реагира адекватно при създала се ситуация. Големият ни син вече го е виждал да не може да си стои на краката и да се налага да го нося до дивана. Случвало се е да е толкова пиян, че да настъпи и счупи туба с препарат, без за разбере, та аз като се прибрах от работа паднах на разлетия препарат и се насочих за 2 седмици - на мое място можеше да е детето, ако беше станало до тоалетната. А той беше толкова пиян, че не чуваше нищо.
Но за себе си, той проблем няма, аз съм филмарка. Лъже и се крие и не разбира, че това е червен флаг.
Отказва психолог, отказва психиатър, отказва да иде на среща на АА. В годините съм пробвала с добро, с лошо, с молби, с мотивация, със скандали и заплахи, с добри и лоши примери. Безсилна се чувствам. Не знам как да го накарам да осъзнае, че има проблем.
 
yordanovayoana9292 Дата: Понеделник, 10-06-2024, 3:27 PM |Съобщение 848
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте.Жена на 32 години съм и може би от около 15 годишна започнах да употребявам алкохол.Като по-малка не всяка вечер,но се е случвало да имам бели петна след някое парти.От около 10 години с няколко месеца или години прекъсвания усещам,че имам проблем с алкохола.Пия само вечер,но всяка вечер и пия предимно бира, но се е случвало и да пия нещо друго,ако няма бира.Количеството е около 3литра бира всяка вечер.Наскоро може би преди 10тина дни имах 10дневен детокс така да го кажа ,без капка бира.Но след тези 10 дни усещам,че пак започвам на ново и всяка сутрин като се събудя си казвам край няма повече,стане ли 18 часа си измислям неща от типа,че все пак не почвам от сутринта и бе пия концентрат,и си купувам пак бира.

Съобщението поправено от yordanovayoana9292 - Понеделник, 10-06-2024, 3:32 PM
 
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz