Сбирки на АА в Пловдив - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Сбирки на АА в Пловдив
Сбирки на АА в Пловдив
kethen Дата: Петък, 23-08-2013, 7:52 AM |Съобщение 16
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,
От няколко дни ми се иска да ти напиша нещо, но все се разсейвам с друго и така си мина времето. 
Мислих си, ти сега си доволна и си добре, и сигурно ти минава мисълта, че всичко е ок, и винаги ще е така.
Иска ми се да ти кажа, това, което направихме двете, това е едно добро начало, много обнадеждаващо, много хубаво, но само начало.
Болестта алкохолизъм е хронична, разрушаваща и смъртоносна, можеш да попиташ някой лекар и да прочетеш още инфо.
Тази болест няма да си отиде само защото ние започнахме някаква борба срещу нея. Има много примери, много написани истории, добре би било да започнеш да четеш списанието на АА Грейпвайн, в което има поместени много истории на хора, които са засегнати от алкохолизма. Те описват и споделят, тази болест иска работа, и то за цял живот. Това не се харесва на никого, повярвай ми, но е истина.
Та исках само да те предупредя, този процес, който започнахме, той трябва да продължи.
Заради това са сбирките на Анономни алкохолици, заради това е и Програмата на АА, заради това са контактите и работата с други алкохолици.
Всичко това съвсем неслучайно е измислено и се използва.
Просто искам да те предупредя, когато нищо не правиш за болестта си, всъщност ти се връщаш назад. 
Запазването на едно добро и стабилно състояние при тази болест означава всеки ден да правиш нещо за нея.
Поздравявам те.
Целувки !
 
Гост Дата: Понеделник, 02-09-2013, 10:31 AM |Съобщение 17
Група: Гост





Здравей, мила Кетхен!

Отдавна не съм влизала тук. При мен нещата са наред, нито съм пила, нито ми се пие особено. И новите ми изследвания са добри, работата върви, абе добре е напоследък. Даже качих две кила, та замязях на жена вече.
В контекста на това, което ми пишеш, ше ти кажа, какво правя примерно поне веднъж в седмицата. Чета. Връщам се към първите статии, към първите си стъпки, ей така да видя кое как съм осъзнала вече, кое съм пропуснала...и все научавам нещо ново от прочетеното преди време. Намерих една статия, не съм я чела преди, в която пише, че първите два-три месеца са белязани от еуфорията на това, че си радостен от факта, че вече не пиеш. После някак позабравяш огромната опасност и посвикваш и някой хора точно след трите месеца започват да пият пак. Аз това го изпитвам сега на собствен гръб. Независимо, че боря и друга болест, независимо от един нагледен пример в моето обкръжение, независимо от всички шитни, които ми причини тази гадна болест, АЗ Кет, аз понякога си мисля, че изобщо няма да ми навреди една малка бира....В такива моменти ми идва да си забия един шамар, само от допуснатата мисъл. На 28,08 направих 3 месеца без алкохол. Снощи пържих картофи на момичетата и докато шетах така ми се допи бира, макар да знаеш, че не я обичам. В такива моменти трябва да седна, да се овладея, да премисля, да се върна към началото, да си събера ума...и ми минава, де. Та, опасността си стои, тя няма да мине ей така, аз го зная вече и най-вече го знам от теб. Щото те статиите са хубаво нещо, но ти си човека, който ми наби в тиквата огромната опасност. Аз може и пак да съм на същото ниво без теб, но по-трудно щях да проумея нещата, защото една искрена изповед ти отваря очите така, както писаното слово не винаги може. Абе ще си останеш в мен за винаги
Рязко спирам сега, щот шефа спира колата отпред smile
 
kethen Дата: Понеделник, 02-09-2013, 3:05 PM |Съобщение 18
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей Лора,
Гледай какво нещо, и аз отдавна не бях отваряла тук и писала, и сега, гледам, писала си ми.
Чета всичко това и много се радвам за теб, за възстановяването, за болестите, които преодоляваш, за труда да четеш и  да си нащрек, за осъзнаването на еуфорията, в която всеки от нас се е потапял, радвам ти се.
Написах ти, това е само началото, това е само проглеждане така да се каже, пробуждане.
Необходим ти е духовен опит, и духовно пробуждане, необходимо е наистина духът ти да се събуди и той самият да те пази от алкохола, това е най-интересното и за мен лично е чудо. Не винаги може да се сетим какво е било казано, написано, кой и коя е казал това или онова, което също се използва според мен в трудни моменти, но най-голямото чудо за мен е Бог да те пази далеч от алкохола, Бог да те избави от обсесията на алкохола, ей така, да не ти се пие, просто да не ти се пие, да изпитваш такава наслада и удоволствие от живота, от естествените удоволствия, които животът на тази планета предлага, та да не се сещаш или да търсиш допълнително удоволствие, така спокойно да приемаш нещата от живота, та да не ти е необходимо успокояване с алкохол, за мен това е Чудото !
Бях ти писала и отново ще ти го напомня, за нас алкохолът е лекарство, така е запечатано в съзнанието ни, и няма как да не идва отново и отново като болкоуспокояващо, като средство за радост или удоволствие. 
Такива мисли ми идват днес и реших да ти напиша, че трябва да се работи по Програма за възстановяване от алкохолизъм, трябва да се видят нещата вътре в нас, такива, каквито са, истинските причини за пиенето ни, кое ни пречи, и защо ни пречи, къде и кога, коя е истинската причина ние да се държим по някакъв начин, да правим това или онова, и да стигнем до корените на заболяването, до корена  - и като го изнамерим, да се молим за неговото отстраняване. Преди няколко дни чух една забележителна дума и ще ти я напиша, Програмата на АА е радикална, много ми хареса тази дума, радикална, из основи, изцяло, това е Чудо !   Иначе няма да има стабилна трезвост, ако пък искаш рационално да го погледнем.
Много може да се пише, и бих ти писала, и отново и отново, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот.
Вярвам, че ще търсиш и ще намериш пътя.
Чао.
 
Гост Дата: Понеделник, 09-09-2013, 1:43 PM |Съобщение 19
Група: Гост





Здравей, мила Кет!

От пет дни живея под огромен стрес, чисто житейска драма. Аз знаех, че това ме очаква.
Кет, чувствам се безпомощна, а трябва да мобилизирам всичкия си ресурс. Май няма да мина без нещо успокоително, щото ми се струва, че като нищо ще захапя пак шишето. За сега нямам още проблем, молитвите ми са горещи и денонощни. Ще се справя. Ма дълго ще продължи.
Айде, Кет, ще се справя. Ще отида до джипито за нещо успокоително. А знаеш как ме е страх от тях.
 
kethen Дата: Вторник, 10-09-2013, 9:13 AM |Съобщение 20
С опит
Група: Потребител
Постове: 75
Статус: Извън линия
Здравей, мила Лора,
Предлагам ти Програмата, много хора живеят чрез нея, независимо от житейските трудности и препятствия.
Не искам да изглеждам като зла весталка, ама ти бях писала, няма как, това е болест на душата, и няма как да се живее с нея, без да се противопостави нещо, по-силно от нея.
Възможно е да се посрещат всички житейски проблеми с помощта на Програмата на АА.
Успокоителното лекарство е като алкохола, средство за регулиране на реалността, ето сега, идват трудности, и ти не ги искаш, това първо, после, не можеш да ги понесеш, и трето искаш да избягаш, и четвърто и пето, и шесто -  не ти харесва реалността и не искаш да я приемеш, или не можеш, моите уважения, Лора, но реалността е такава, каквато е !
Но колкото и да се уважаваме, няма да се оправят нещата.
Молитвите са необходими, и много важни, но трябва да са конкретни, трябва да се знае за какво точно се молиш !
Не може примерно да ме моля така, моля те Боже, онази жена на работа, разбирай дадена колежка, много ми пречи, защото ми казва това или онова, моля те, Боже, нека тя да спре да говори, или да я няма, или не знам какво....
Не, това е неправилно, или даже глупаво !
Трябва да се моля да се променям аз, моите недостатъци да се редуцират, да се намалят моите несъвършенства, за да мога да приемам реалността :)))
Това е мила, не мога да те окуража колкото и да ми се иска, колкото и да си ми симпатична или мила ...., защото тази болест е такава, не можем да приемаме реалността, реалността я приемаме с помощта на алкохола, това е, алкохолът е средство за живеене, за адаптиране, за всичко ....
Трябва ти радикално решение !!!
Обичам те.
 
Гост Дата: Петък, 20-09-2013, 10:27 AM |Съобщение 21
Група: Гост





Здравей, мила Кет!
Набързо минавам да ти кажа, че не съм пила и съм толкова благодарна на Бог, че ми помага. Как щях да се справя сега ако още пиех, идея нямам.
На 28.09 стават 4 месеца без да пия и съм много, много горда.
Снаха ми ми донесе някакъв чай/колежките и го пиели/, мирише на валериан и добре ми действа, та не съм пила никакви успокоителни.
Целувам те, обичам те, ПОМНЯ ТЕ!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Сбирки на АА в Пловдив
  • Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz