24 часа на ден м.АВГУСТ - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 24 часа на ден м.АВГУСТ
24 часа на ден м.АВГУСТ
detenazaleza Дата: Понеделник, 15-08-2011, 6:47 AM |Съобщение 16
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
15.08.2011г.

Мисъл
„Веднъж алкохолик – алкохолик за цял живот. Започвайки да пием отново след период на въздържание, за кратко време става по-лошо от всякога. Ако сме допуснали, че сме алкохолици трябва да изключим резервите от всякакъв вид, дори и най-малката, че някой ден ще бъдем устойчиви на алкохол. Какъв вид мислене доминира при алкохолика, който отчаяно експериментира с първата напитка? Паралелно със звученето на мотивите, там работи и някакво безумно тривиялно извинение за приемане на първото питие. Мисълта за това, какви ужасни последищи може да има е съвсем краткотрайна.”
Дали съм се отказал от всички оправдания за приемане на първото питие?

Медитация
„Където двама или трима са обединени в едно, аз ще бъда там между тях.”
Когато Бог открие двама или трима човека в съюз, които искат единствено Неговата воля да бъде изпълнена, които искат единствено да Му служат, Той има план, който може да се разкрие за тях. Божията милост идва при хората, които са заедно на едно място и са единодушни. Съюз като този върши чудотворна работа. Бог е в състояние да използва такива хора. Само добро може да дойде чрез такива просветени хора, обединени в една група от една и съща цел и един и същи ум.

Молитва
Моля се да мога да бъда част от обединена група.
Моля се да мога да допринеса със споделянето си за основната света цел.
 
detenazaleza Дата: Вторник, 16-08-2011, 3:17 PM |Съобщение 17
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
16.08.2011г.


Мисъл
"Алкохоликът е абсолютно неспособен да спре да пие на базата на себепознанието. Ние трябва да допуснем, че не сме в състояние да направим достатъчно за себе си. Волята и себепознанието никога няма да достигнат до странните душевни пукнатини, когато ние сме привлечени от алкохола. Психически алкохоликът е много болен човек. И последното признание от присъдата, че ние можем да се погрижим за себе си сами, трябва да бъде заличено. Духовните отговори и програмата на действие са единствената надежда. Само духовни принципи биха решили нашите проблеми. Ние сме напълно безпомощни без подкрепата на Божественото. Нашата отбрана срещу пиенето трябва да дойде от Висша Сила."
Приех ли духовните отговори и програмата за действие?

Медитация
Почивай сега докато животът, вечният живот, течащ в твоите вени, в сърцето и ума ти не те покани да задействаш себе си. След това с радост действието ще започне. Когато си изморен действието не е никога ефективно. Силата на Божият дух е винаги на разположение на уморените ум и тяло. Той е твой лечител. Превърни това тихо време за общуване с Бог във време за почивка, за мир, за излекуване. След това изгрей с освежен дух и излез на работа, знаейки, че твоята сила е готова да срещне всеки проблем, защото е подкрепена от Божията сила.

Молитва
Моля се мирът, който открих да ме направи ефективен.
Моля се да бъда освободен от всякакво напрежение през днешния ден.
 
detenazaleza Дата: Сряда, 17-08-2011, 4:39 PM |Съобщение 18
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
17.08.2011г

Мисъл
"За този, който чувства, че е атеист или агностик, духовният опит изглежда невъзможен, но да продължи както той мисли е катастрофа. Да бъде обречен на алкохолна смърт или да живее на духовна основа са не винаги лесна алтернатива, пред която да се изправи. Но ние трябва да се изправим пред факта, че трябва да намерим духовна основа в живота, или не. Липсата на власт е нашият проблем. Ние трябва да намерим сила, чрез която да живеем, и това трябва да е сила, по-голяма от нас самите."
Открих ли тази сила, чрез която мога да живея?

Медитация
Слънчевата светлина е смехът на природата. От нея струи живот. Слънцето и въздухът са добро лекарство. Природата е милосърдна сестра за уморените органи. Остави я да намери своя път към теб. Божията благодат е като слънчевата светлина. Остави цялото си същество да се обгърне с Духът Божий. Вярата е душевното дихание в ритъм с Божественото. Тя радва сърцата на човешките същества. Духът Божий лекува и се грижи за ума. Остави това да се случва и всичко ще бъде наред.

Молитва
Моля се да мога да живея озарен от слънчевата светлина на Божият дух.
Моля се умът и душата ми да бъдат заредени с енергия чрез Него.
 
detenazaleza Дата: Четвъртък, 18-08-2011, 9:08 AM |Съобщение 19
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
18.08.2011г.

Мисъл
“Ние агностиците, открихме, че веднага след като бяхме в състояние да отхвърлим предубежденията и изразявахме желание да повярваме в по-виша от нас Сила, получавахме резултати, въпреки че нито един от нас не можеше изцяло да определи или разбере тази Сила, която е Бог. Трябваше да си зададем само един въпрос: “Вярвам ли сега или искам ли да вярвам, че има Сила, по-висша от мен?” Веднага щом някои може да каже, че вярва или че иска да вярва, ние настойчиво го убеждаваме, че е на правилния път. Мнoгoкратно е доказано между нас, че върху тази проста основа може да бъде изградена невероятно ефективна духовна структура.”
Пожелах ли да завися от една по-могъща Сила, макар и да не мога напълно да определя или разбера?

Медитация
Ние търсим Божието присъствие и знаем, че „ които търси, намира”. Това не е толкова въпрос на търсене , колкото на вътрешно съзнание за Божествения дух в сърцето си. За да постигнем Неговото присъствие , трябва да предадем на волята Му и малките, и големите неща от живота си. Това прави Божията насока възможна за нас. Някои неща ни отделят от Бог – казана невярна дума, страх, недостатъчно вдъхновение, ненужна критика, прояви на инат и негодувание. Това са неща, с които държим на разстояние ума си от Бог. Думите на любовта, безкористното приемане и примирение, както и един акт на услужливост - те въвеждат Бог по-близо до нас.

Молитва
Моля се да мога да мисля, да казвам и да правя неща, които ме отвеждат по-близо до Бог .
Моля се да мога да Го намеря в една искрена молитва, една добра дума или безкористен акт.
 
detenazaleza Дата: Петък, 19-08-2011, 8:56 AM |Съобщение 20
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
19.08.2011г.

Мисъл
„Вярващите притежават една логична идея за това какво представлява живота…
В личните ни истории ще откриете различните начини, по които всеки разказващ се доближава и възприема Силата, която е по-висша от него. Няма значение дали сме съгласни с определен подход или схващане. Опитът ни е научил, че за нашата цел тези неща не трябва да ни тревожат. Това са проблеми, които всеки трябва да разреши сам за себе си… И все пак тези мъже и жени са невероятно единодушни по отношение на едно нещо. Всеки един от тях се е приобщил към Сила, по-висша от него, и вярва в нея. Тази сила при всички е извършила чудото, непосилно за човека.”
Гледам ли на вярата си във Висшата си Сила като на революционна промяна в начина си на живот и мислене?

Медитация
Упованието в Бог е съзнанието на божественото Му величие. Когато се отнасяме към него с преклонение и почит, Бог ни помага да развием своето смирение и така да се доближим до Него. Земята е храм на Неговата божественост и мястото, където Той я прилага.. Бог дава на тези, които му се доверяват една божествена сила, божествена любов и божествено изцеление. Ние трябва само да отворим сърцето си за Него и да се опитваме да поемаме частица по частица от Неговия дух. Когато тихо- в душата си Му се доверяваме, нашите мисли се издигат и осъзнаваме, че Неговата божествена сила може да бъде и наша, че можем да се наслаждаваме на Неговите любов и изцеление.


Молитва

Моля се да мога да почитам и се прекланям пред Бог , като усещам и чувствам Неговия Дух. Моля се да не преставам да искам и приемам Неговата сила в живота си.
 
detenazaleza Дата: Понеделник, 22-08-2011, 12:17 PM |Съобщение 21
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
20.08.2011

Мисъл
"Когато стотици хора са в състояние да кажат, че осъзнатото присъствие на Бог е най-важната част от живота им, те създават основателна причина, поради която човек трябва да има вяра. Когато видим другите да решават проблемите си чрез проста зависимост към Духа на Вселената, ние трябва да спрем да се съмняваме в Божията сила. Нашите идеи не работят, но Божията го прави. Дълбоко в себе си всеки мъж, жена или дете носи основната идея на Бог. Вярата в Сила по-голяма от собствената и чудотворните демонстрации на влиянието Й в нашия живот са факти, древни колкото човешката раса."
Склонен ли съм да разчитам на Духа на Вселената?


Медитация


Не трябва да живееш твърде дълго със старите грешки, падения и неуспехи в миналото. Справи се със срама, угризенията и презрението към себе си. С Божията помощ си изработи ново самоуважение. Ако не уважаваш сам себе си и другите няма да те уважават. Ти се състезава, спъва се и пада, изгрява отново, а сега се устреми към целта за по-добър живот. Не стой да изследваш дълго мястото, където си паднал - само ще изпиташ съжаление заради забавянето, заради късегледството, което не ти позволява да видиш истинската цел по-скоро.

Молитва

Моля се да не гледам назад.
Моля се да мога да се издигам и да слагам ново начало всеки ден.
 
detenazaleza Дата: Понеделник, 22-08-2011, 12:19 PM |Съобщение 22
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
21.08.2011г.

Мисъл


„Кои си ти, за да твърдиш, че няма Бог?” Така бе заложен крайъгълният камък на вярата за нашия приятел. Никакви превратности не я разколебаха по-късно. За него алкохолният проблем престана да съществува. Бог му бе възвърнал здравия разъм. Какво е това, ако не чудо на изцеление? И все пак елементите му са съвсем прости. Обстоятелствата го бяха принудили да пожелае да вярва. Той смирено се остави в ръцете на Създателя си - и тогава позна истината.По различен начин Бог ни възвърна здравия разум. За този човек откровението дойде внезапно. Някои от нас достигат до него по-бавно. Но Той се яви пред всички, които искрено Го търсеха.Когато се приближихме до Него, Той сам се разкри пред нас.”
Разбрах ли как мога да намеря истината и как мога да си възвръщам здравия разум?

Медитация

„Ето, готов съм да се променя”. При всяка промяна във и на начина на живот, оставяме много неща зад себе си. Понякога земните неща сковават нашата духовност; чувставаме, че има неща, които не можем да надскочим. Тогава трябва да разхлабим малко онези връзки, които ни притеглят към земята, да се освободим от земните желания, които ни пречат. Нашата нова свобода ще зависи от способността ни да се издигнем над земните неща. Подрязаните криле ще могат да растат отново, ще можем да виждаме светлината и красотата по начини,неизвестни ни преди. Трябва само да поискаме да бъдем освободени.

Молитва

Моля се да бъда освободен от нещата, които ме задържат.
Моля се духът ми да бъде освободен, да може да усеща свободата.
 
detenazaleza Дата: Понеделник, 22-08-2011, 12:20 PM |Съобщение 23
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
22.08.2011г.

Мисъл
"Не се възстановяват онези, които по природа не могат да бъдат честни със себе си. Има такива нещастници. Те не са виновни; вероятно така са се родили. Те по натура не са в състояние да възприемат и развият един начин на живот, който изисква безмилостна честност. Вероятността да се възстановят е по-малка от средната. Има и такива, които страдат от тежки емоционални и психически смущения, но много от тях се възстановяват, ако притежават способността да бъдат честни."
Напълно честен ли съм със себе си и с останалите?

Медитация
Ти може да се възползваш от грешките си, неуспехите, загубите и страданията. Не е толкова важно това, което се случва, а това което можеш да извлечеш от събитието. Вземи твоето страдание, трудностите и лишенията и ги използвай за да помогнеш на някоя бедна душа, изправена пред същите проблеми. Тогава нещо добро ще произлезе от твоето страдание и светът ще стане по-добро място заради това. Доброто, което правиш всеки ден от живота си ще продължи да живее, след като проблемите и стреса са си отишли, след като трудностите и болката са изчезнали.

Молитва
Моля се да мога да използвам за добро моите грешки и падения.
Моля се нещо добро да бъде резултат от моя болезнен опит.

http://www.hazelden.org/web/public/thought.view?catId=1901
 
detenazaleza Дата: Вторник, 23-08-2011, 5:22 PM |Съобщение 24
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
23.08.2011г.


Мисъл
Ние, които сме приели принципите на АА, сме изправени пред необходимостта от цялостна и дълбока морална инвентаризация. Ние трябва да се изправим пред истината за себе си и да се отървем от онези неща, които ни блокират и пречат да се развиваме. Ние се опитваме да направим равносметката най-вече честно. Търсим пропуските си – и в мисленето, и в действията си; търсим онова което е причинило зависимостта ни – и безсилието, и неуправляемостта ни. Недоволството, притаената обида е враг номер едно, който води до ненужно нещастие. Ако искаме да живеем, ние трябва да са освободим от гнева.
Опитвам ли се да живея ли без негодувание и гняв?


Медитация

Трябва да имаме предвид, че нашата цел е да се стремим към добър живот - който се опитваме да постигнем. Не бива да позволяваме на малките неща да ни отклоняват от пътя. Да не се плашим или негодуваме от това, че за да ги преодолеем, се налага да правим нови и нови опити всеки ден. Да се опитаме да видим своята цел , която да е водещата. Да помним, че при изкачването на една планина, трябва да отваряме очите си за да виждаме каменистите или трудни места, от които е възможно да се уморим. Но ако знаем, че всяка преодоляна стъпка ни води до върха на планината, от които пред нас ще се разкрие един непознат, прекрасен нов пейзаж , това ще направи изкачването по-лесно, по-лесно ще постигнем и целта си.

Молитва
Моля се да мога да осъзная, че животът без цел е безсмислен живот.
Моля се да мога да търся новия живот - който не само е добър, но и си струва да се боря за него.

http://www.hazelden.org/web/public/thought.view?catId=1901
 
detenazaleza Дата: Сряда, 24-08-2011, 6:56 AM |Съобщение 25
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
24.08.2011г.

Мисъл
"Когато виждахме нашите грешки, ние се вслушвахме в тях. Поставяхме ги преди нас в черно и бяло.
Ние признахме нашите грешки честно и бяхме готови да ги превърнем в сила. Ние прегледахме нашите страхове из основи. Помолихме Бог да ги премахне и започнахме да превъзмогваме страха. Много от нас се нуждаеха от пренастройка по отношение на секса. Започнахме да вярваме, че сексуалната енергия е Божий дар, следователно е добро, стига да се използва правилно. Не бива никога да се използва леко или егоистично, нито да се презира или да се върши с неохота. Ако сексът е неприятен, ние надхвърляме себе си в помощ на другите и така изключваме нашите умове в мисленето за нас самите."
Изправих ли се лице в лице с моите сексуални проблеми по подходящ начин?

Медитация
Придържай се към убеждението, че всичко е възможно с Бог.
Ако това вярване наистина е прието, е направена крачка нагоре, по която една човешка душа може да се изкачи от най-ниската яма на отчаянието до най-възвишените нива на душевно спокойствие.
По силите на Бог е да промени твоят начин на живот.
Когато видиш промяната в някой друг, благодарение на Божията намеса, няма място за съмнения, че всичко е възможно в живота на хората чрез силата, която идва от вярата в Него, който управлява всички ни.

Молитва
Моля се да мога да живея окуражен.
Моля се да мога да вярвам дълбоко в това, че всичко е възможно с Бог.
 
detenazaleza Дата: Събота, 27-08-2011, 8:55 AM |Съобщение 26
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
25.08.2011г.

Мисъл
Ако споделим и разкрием нашите недостатъци и с друг, ние придобиваме смирение, смелост, честност и наистина започваме да получаваме от програмата. Трябва да бъдем напълно честни с някого, ако очакваме да бъдем разбрани и да заживеем щастливо в този свят. Ние трябва да бъдем твърди спрямо себе си, но винаги внимателни към другите. Трябва да превъзмогваме своята гордост , защото тя ни пречи да се променяме - затваря светлината, с която да усъвършенстваме характера си и отваря пролука за миналото. След като преминем тази стъпка, ние ставаме готови да погледнем света в очите.
Готов ли съм да разкрия всичките си недостатъци с друг човек?

Медитация

Никога не позволявай духът ти да се измори. Понякога ненужни или прекалени грижи или отвличане на вниманието могат да направят духа ти слаб. В такива моменти той ще стане силен отново, ако помниш, че духът на Бог е винаги с теб, за да те подкрепя и обновява. Нито едно действие, с което искрено искаш Божията помощ, не е напразно. Физическата умора и умственото изтощение изискават време за почивка, подсказват че е необходимо да пообщуваш с Бог. Когато сме изправени пред обстоятелства, които не можем да променим, отстъпваме и изчакваме, молим се и изчакваме Неговата сила да се влее в нас.

Молитва
Моля се да не говоря и действам, когато съм емоционално нестабилен и неуравновесен.
Моля се да мога да изчакам, докато бурята премине.
 
detenazaleza Дата: Събота, 27-08-2011, 8:57 AM |Съобщение 27
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
26.08.2011г.

Мисъл

”Подчертахме, че е абсолютно необходимо да имаме готовност. Готови ли сме да оставим сега Бог да отстрани от нас нещата, които признахме за съмнителни? Може ли Той сега да ги отстрани без остатък? Ако все още се държим за нещо, с което не можем да се разделим се молим да се сдобием с готовност.Когато сме готови, казваме нещо от рода на следното:“Създателю мой, сега съм готов да ме приемеш целия, с доброто и лошото. Моля те отстрани от мен всеки недостатък на характера ми, който пречи да бъда полезен на Теб и моите събратя.
Дай ми сила, когато си тръгвам оттук, за да изпълня волята Ти.”

Медитация

Не можем да променяме законите на природата , на Вселенета. Ако искаме да се възстановяваме и бъдем трезви, трябва да ги спазваме. Приемането на законите на природата в края на краищата ни дава почивка, спокойствие, смирение. Във всички отношения – и с природата, и с хората, трябва да се опираме на новите морални закони, съобразени с волята на Бог. Ако се опитаме да продължим сами или прекъснем процесите за придобиване на честност, чистота, безкористност и любов, ще си попречим сами, и то в голяма степен. Ако не спазваме или заобикаляме моралните и духовни закони, подобно на законите на природата, се обричаме на бедствия. Ако сме непочтени, нечестни, егоистичен и горделиви, няма да можем да живеем според духовните закони и ще страдаме от последствията.


Молитва

Моля се да мога да спазвам законите на природата и духожните принципи, съобразени с волята на моя Бог.
Моля се да мога да живея в хармония с всички закони на живота
 
detenazaleza Дата: Събота, 27-08-2011, 9:01 AM |Съобщение 28
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
27.08.2011г.

Мисъл
„ Трябва да бъдем готови да компенсираме всички хора, които бяхме наранили. Трябва да направим възможно най-доброто, за да поправим щетите, нанесени в миналото. Когато се извиняваме, когато казваме: „Извини ме за…/че…” или ”Съжалявам за…/че…”на някого, той със сигурност ще бъде впечатлен от искреното ни желание да поправим грешките си. Понякога признаването на собствените ни грешки премахва и най- дългата вражда. Дори и нашите най-безмилостни кредиторите понякога се изненадват приятно. Като цяло, ние трябва да бъдем готови да направим правилното нещо за другите, без значение какви могат да бъдат последиците за самите нас.”
Дали полагам искрени усилия, за да компенсирам хората, които съм наранил?

Медитация
Благодатта към Бога лекува дисхармонията и безредието в човешките взаимоотношения.
Трябва да оставиш онова, което ти пречи, обърква и затруднява, в ръцете на Бог.
Той поема грижата за всяка дисхармония и всяко безредие.
Трябва да повярваш, че Той няма да ти причини повече болка от един лекар, който се заема да те лекува.
Трябва да имаш вярата, че Бог ще направи всичко необходимо, и то възможно най-безболезнено за теб.
Но трябва да си готов да се довериш на това духовно лечение, дори ако не можеш да видиш смисъла или ползата от него.

Молитва
Моля се да мога да постигна необходимата ми духовна дисциплина.
Моля се да мога да приема всичко, за да мога да живея по-добър живот
 
detenazaleza Дата: Неделя, 28-08-2011, 8:23 PM |Съобщение 29
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
28.08.2011г.

Мисъл "
Ние трябва да продължим да правим личната си инвентаризация и да продължим да посрещаме грешките заедно. Трябва да израстнем за разбирането и ефективността. Това не е въпрос, който можем да решим за една нощ, това трябва да продължи през целия ни живот. Продължаваме да се вглеждаме в егоизма, нечестността, негодуванието и страха. Когато ги извадим наяве, ние молим Бог да ги отстрани. Не трябва да почиваме на стари лаври. Това само може да доведе до нови неприятности. Ние не сме се излекували от алкохолизма. Това, от което наистина се нуждаем е ежедневно забавяне на присъдата чрез поддържане на нашето духовно състояние."
Поддържам ли ежедневно моето духовно състояние?

Медитация
Щастието не се намиря пряко, то е страничен продукт на любовта и служенето.
Службата е закон за нашето съществуване.
С любов в сърцето си, винаги можеш да си в служба на другите.
Живот, изпълнен с енергия, радост и удовлетворение се гради върху любов и служба.
Хората, които мразят или са егоистични вървят против закона на собственото си съществуване.
Те държат сами себе си далеч от Бог и другите хора.
Малки жестове на любов и окуражаване, на служба и помощ, заличават неравностите в живота и помагат за изглаждане на пътя ни.
Ако правим всичко това, ние спомагаме за споделянето на нашето лично щастие.

Молитва
Моля се да мога да дам моята част на любов и служба.
Моля се да не се отегчавам в опита си да правя нужното добро.
 
detenazaleza Дата: Вторник, 30-08-2011, 2:31 PM |Съобщение 30
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
29.08.2011г.


Мисъл
„ Стъпка единадесета препоръчва молитва и медитация...Като се събудим, ние мислим за предстоящите 24 часа. Разглеждаме плановете за деня. Преди да започнем, молим Бог да ни предпази най-вече от самосъжаление, безчестие и егоистични постъпки. При такива условия ние можем да използваме умствените си способности уверено, защото в крайна сметка Бог ние дарил с ум, за да го използваме. Нашите мисли ще бъдат възвисени, когато разума е освободен от користни мотиви.”
Искрен ли съм в желанието да следвам Божията воля днес?

Медитация
Вдишвай вдъхновението на доброто и истината. Това е духът на честността, чистотата, безкористността и любовта. Той е лесно достъпен, ако ние сме готови да го приемем изцяло. Бог ни дава Неговия дух , но и свободата, правото на избор - да приемем или не Неговата воля. Когато избираме пътя на егоизма, алчността и гордостта, ние отказваме да приемем духа на Бог. Когато избираме пътя на любовта и служенето, ние приемаме духа на Бог, той се влива в нас и ни прави нови.

Молитва
Моля се да мога да избера най-подходящия начин.
Моля се да не преставам да го следвам до края.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » 24 часа на ден м.АВГУСТ
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz