как да спря да пия - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » как да спря да пия (как да спря да пия)
как да спря да пия
Гост Дата: Сряда, 05-11-2014, 9:29 PM |Съобщение 1
Група: Гост





здравейте на 36 години сам пия редовно от 18 години.всичко е ок но започнах да трепаря знам че е от алкохола и искам да го спра.имали не какви лекарства за треперенето че ми пречи на работата.знам си проблема и искам да сбра с алкохола
 
Гост Дата: Петък, 07-11-2014, 10:36 AM |Съобщение 2
Група: Гост





Моля и на мен някой да ми отговори дали помагат капките Алкофитал
 
elica Дата: Вторник, 11-11-2014, 8:54 AM |Съобщение 3
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте Гости. smile

За Гост 1 : Единственото лекарство, което познавам срещу треперенето (което и аз имах, и не минаваше докато не вкарам 100-200 гр алкохол сутрин) е спирането на алкохола. Не беше лесно. Не стана като си кажа край, от днес го спирам и съм нов човек. А съм казвала това десетки пъти, кълнях се, че го спирам. Ама все от утре. wink Години наред пиех, гърчих се и треперих. Накрая, когато вече не можех да живея така потърсих помощ. Анонимни алкохолици. Подадоха ми ръка. Започнах да се уча как да живея без да пия. Програмата 12 стъпки. Това е, което помогна на мен.
п.с. Алкохолът ми пречеше не само на работата. Страдаше всяка една област от живота ми.

За Гост 2 : Не съм чувала за тези капки. И да помагат за какво?

Ако искате може да се регистрирате тук. И да пишете, ако имате и други въпроси.

Успех и на двама ви!
smile
 
Гост Дата: Сряда, 12-11-2014, 4:33 PM |Съобщение 4
Група: Гост





Казват, че помагат да се откажеш от алкохола. Спирало да ти се пие, има много реклами, затова питам. В съдържанието им имало зелен овес, който ти подтиска желанието за пиене. Жена ми ми каза иска да ми помогне
 
elica Дата: Четвъртък, 13-11-2014, 9:12 AM |Съобщение 5
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Добро утро! 

Възможно е и да подтискат желанието. И съм сигурна, че жена ти иска да ти помогне. Но никой друг вместо теб не може да го направи.
Аз лично не познавам алкохолик, който да е удържал дълго без да пие отново с помощта на капки, лекарства, отвари и т.н.
А познавам десетки алкохолици - от страната и чужбина.

И всъщност в АА разбрах, че само да спра да пия по един или друг начин (аз спрях в болница, под лекарско наблюдение) не е достатъчно. Защото минава известно време и отново посягам към алкохола. За да ме отпусне, за да разкарам напрежението и тревожността, раздразнението, безпокойството, за да се забавлявам по-добре, за да ме вдъхновява, за да се чувствам по-силна, по-умна, по-решителна. Т. е. вземах го като лекарство. Но той до един момент ми помагаше, до един момент ми даваше. После започна да взема от мен. И колкото и да се наливах не можех да усетя онова състояние на покой, към което се стремях. От друга страна ми изглеждаше много плашещо да спра алкохола завинаги. Направо не можех да си представя как ще живея без него. Но се оказа възможно.
Трябваше ми промяна в цялата нагласа към мен и към света. Промяна в начина на мислене, в навиците, в действията, които доведоха до промяна в гледната ми точка и възприятията ми към живота, в начина, по който се чувствам в различните ситуации, които животът ми поднася - без значение дали е свързано с финанси, работа, взаимоотношвния с хората, любовни отношения... Но не знаех откъде да започна, какво точно да направя. И тогава се свързах с хора като мен, които имаха същия проблем. Но бяха го решили успешно. Знаеха как. И използвах техния опит. 12 стъпки на АА. Вече казвам "нашият" опит, защото съм част от това. 12 стъпки на АА. Не съм пила оттогава, пет години и нещо.

Но това е моят път. smile

Ти можеш да опиташ всичко, което решиш. Ако решиш да спреш пробвай да си казваш, че е само за днес. Без да мислиш за утре, вдругиден и т.н. Само днес без алкохол. По-лесно става така.

И можеш да пишеш пак.
Хубав ден!
 
Гост Дата: Петък, 14-11-2014, 9:15 AM |Съобщение 6
Група: Гост





здравей

радвам се, че ми отговори. Купихме ги капките. Снощи за пръв път ги пих, замайват малко и мен ме отпуснаха. Не съм пил снощи
казваш значи да не мисля за утре дали ще пия, ще пробвам и така. Благодаря ти!!!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » как да спря да пия (как да спря да пия)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz