Конференцията в Полша - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Конференцията в Полша
Конференцията в Полша
July Дата: Петък, 18-11-2011, 0:29 AM |Съобщение 1
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравейте приятели.
На няколко пъти ще гледам да опиша всичко по повод на 40-тата полска Конференция на която имахме възможността да пристъстваме и да придобием опит, сила и надежда. Колкото мога ще го споделя и с вас.
В Полша има 2250 групи на АА. Структурата на самата Конференция се състои от:
- 54 делегaти, от които 26 делегати са първи мандат/термин, както казват поляците/ и 28 делегати, втори мандат.
- 14 попечители, от които 5 първи мандат, 4 втори и 5 трети.
Местната фондацията е образувана от 15 алкохолика и 4 не алкохолика.
Делегатите служат 2г., а попечителите 3г.
Делегатите са излъчени от 13 региона, които има в Полша. Всеки регион има собствена структура- интергрупа и регионално бюро по обслужване. В регионите има по 4-ри комитета или /комисии както казват поляците/ по служене, също както и в Конференцията-
Комисия по финанси, комисия за литературата, организационна комисия и комисия за информация. В регионалните бюра по служене, има директор, които организира работата, човек отговарящ за телефонната информационна линия, модератор в Интернет, касиер, човек служещ за литературата. Същата е организацията в централното бюро по служене във Варшава, като там освен изброените има и юрист, както и човек, който работи във връзка с професионалистите и друг който е координатор за връзка със затвори, отрезвителни, полицейски участъци.
На Конференцията бяха поканени международни гости, които да споделят и добият опит от Латвия, Украйна, Беларус, Словакия, Великобритания и ние от България, също гости от Ал- Анон в Полша, както и гости от държавна организация занимаваща се с проблеми на зависимите в Полша, с която АА Полша явно си сътрудничи, без да се присъединява и гости от терапии в затворите. Мда, колкото и невероятно да изглежда за някой, двама човека от въпросните организации бяха поканени като гости на Конференцията и те изразиха благодарността си за сътрудничеството с АА..
По време на Конференцията бяха дискутирани, обсъдени и решени няколко неща..
Колкото и голяма да е структурата, някой от въпросите бяха еднакво актуални както за нас, така и за тях. Примерно как да се поканят групи, които нямат представители в регионалните интергрупи, комитети, бюра и Конференция. Въпроси свързани с литературата и актуализация на цените и други, които са достатъчно далечни от нас и скоро няма да са ни актуални, като примерно, какво да направят защото имат 186 затвора, а само 150 групи в тях и че там работата е трудна и дава плодове след доста дълга работа и търпение.
На Конференцията бяха предложени и приети 5 промени:
- увеличи се с 1 броят на не алкохолиците във фондацията и станаха съотношение 14 на 5
- увеличиха времето за служене – на делегати от 2 на 3г., на попечители от 3 на 4г.
- приеха кратката форма на концепциите. Трябаше да избират кратката или дългата форма да се публикува в литература на АА в Полша.
- Приеха книга написана от Тадеуш за историята на АА в Полша, като одобрена литература на АА в Полша.
- И приеха, че окончателно човек може да служи в бюрото по служене 4г. и най-много още 1г.
На малцинството въздържали се 1 и против 2-ма, беше дадена думата да изложат мнение и да се обосноват. Тъй като 2/3 от гласовете бяха за -всички предложени промени се приеха.
Ще продължа да ви пиша, вече за нашето участие в международните работни срещи и предложенията за конкретна помощ отправени към АА в България, но по-късно. smile
 
July Дата: Петък, 18-11-2011, 0:46 AM |Съобщение 2
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Ето и няколко снимки от Централното Бюро по служене в Полша:
Прикачени файлове: 5999532.jpg (142.1 Kb) · 7295239.jpg (83.2 Kb) · 9312752.jpg (94.3 Kb)
 
July Дата: Петък, 18-11-2011, 0:53 AM |Съобщение 3
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Прикачени файлове: 4486674.jpg (100.8 Kb) · 9890029.jpg (148.1 Kb) · 6419281.jpg (122.6 Kb)
 
July Дата: Петък, 18-11-2011, 1:02 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Освен работните сбирки, на отделните комисии, на всяка една от които имахме възможността да присъстваме, бяха организирани и три работни сбирки с международните гости. Най -много бяха дошлите от Украйна 5 човека, всички останали по двама В това число Дерек- попечител в GSO Великобритания и Уйлям също служещ в структурата на GSO в там. Всеки сподели, колко групи на АА има в страната в която живее. 80, 40 и ние с най-малко 8. Насърчиха ни хората да продължим да ходим, както британците така и поляците, като споделиха с всички международни гости, че от догодина обмислят да приемат да покриват 80 % от разходите по пътя на един човек, а вторият да си покрива сам или службата на АА в страната от която е. Казаха, че няма по-радостен момент от това, както детето ти когато тръгне само и си поема отговорността. Споделиха също, че ако някоя страна в която има АА срещне затруднения и няма възможност, напише им и ги помоли за това, ще обсъдят и решат, дали да поемат и на вторият човек. Споделихме за нашата литература и ни насърчиха отново да помолим словаците за това. Направено е. Също както Полша е помогнала на тях, те желаят да ни помогнат финансово за литературата. За да го направят първо е нужно да се учредим юридически. Имейлите са в мен и всички международни имейли ще споделя с всеки, който желае да върши работа и с всички ви. Словаците дадоха два на които на напишем писма с молба за помощ. От Украйна също споделиха, че ще ни отговорят, ако искаме от опита им, как са го направили те. Поляците са готови веднага да дойдат при организирани от наша страна и желание за международни сбирки на теми актуални за нас, като са готови да покрият сами разходите си, само да им пратим покани, дати и теми. Хората от GSO Великобритания също ще го направят.
Дадена ни беше думата и на самата Конференция, извън работните международни срещи. Казахме от колко години има АА в България, от кога имаме интергрупа, колко групи имат представители в интергрупата, че до момента имаме 4 организирани Конвенции и че броят на групите се е увеличил в последните години, че имаме сайт. Веднага от Украйна го качиха и разпространиха в АА във всички руски републики оставихме го и в Полша и там ще го качат на тяхната страница.
След изказването ни хората се развълнуваха. Докоснахме сърцата им, предвид колко мънички сме ние още. От всякъде дойдоха прегръдки, любов и протегнати ръце за помощ. Извикаха ни от региона Оущин в Полша, предложиха ни спонсорство като интергрупа на интергрупа. Казаха, че ще поемат разходите по пребиване на 2-ма, 3-ма от нас и те ще идват на собствени разноски. Можем да се организираме за 4-ри живи работни сбирки на интергрупата. Толкова пъти примерно в Полша се събират комитетите по служене на живо, като 2 от сбирките може да са с тях. Един път ние да отидем в годината, един път те, освен на Конференцията, за да достигнем и ние, дай Боже един ден Конференция в България.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Конференцията в Полша
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz