помощ за сестра алкохоличка - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » помощ за сестра алкохоличка
помощ за сестра алкохоличка
kamelia Дата: Четвъртък, 30-04-2015, 8:41 AM |Съобщение 1
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте, имам нужда от помощ.

Сестра ми от доста години пие. Започна плавно и бавно да се напива. Веднъж в месеца, на няколко седмици, веднъж в сесмицата, през ден, доколкото разбрах от съпругът и вече всеки ден.
Никога не е признавала, че има проблем. Даже ни е укорявала, че едва ли не ние сме пияни.
сестра ми беше надеждата в цялата рода. От малка пишеше стихотворения и разказчета,които бяха публикувани във вестници. Приеха я държавна поръчка в Софийския университет,стигна до 5 курс, паралелно завържи театрална критика. Беше толкова красива, че постоянно я спираха мъже по улицата. Слаба, с красива коса спускаша се на вълни, с перфектно излъчване и блестящ ум.
През цялото време имаше 8 г връзка с добро момче. Случайно в нашия квартал отвориха ново заведения и тя се влюби, може би в един от най-неподходящите хора. последва бурна връзка и ожениха. нещата не им се получиха, той бе прекалено затворен  и студен - дете израстнало в  семейство на разведени родители и егоист. Отблъсквана от него и заслепена от ревност беше запхочнала да пие. Той ни звънеше и ни тормозеше, че пак се  е напила.Семейството ни се срина. Дойде пъвата ракова операция на майка ни. Всичко вървеше  така, докато той не се  прибра една сутрин от нощна смяна и не я завари с друг мъж в леглото. Последва развод. Междувременно тя бе родила и дете. Прибра се вкъщи при нас, но продължи да пие и скита. Оказа се, че детето не е от законният и тогава съпруг а от мъжа , с който беше в леглото. След скандали отиде да живее при него. там пак пиеше, но ние не я веиждахме а и тя лъжеше,че е спряла. ....отново започна паралелна връзка с втори човек. последваха просташки истории, побоища, пиене и т.н С връзките на баща ми започна работа в телевизия. имаше свое предаване. от работата се запозна с втория й съпруг. Отново бурна любов.Ожениха се. Тя роди второ дете. Междувременно първото остана да го отглеждаме ние.  Отначалото уж не пиеше....уж...лъжеше, обещаваше за последно и тн.н появи се пияна в студиото и пак заради
връзки не я уволниха дисциплинарно,а съкратиха. от тогава, вече 2-3 г паразитира. мъжът й ходи на работа а тя цял ден вкъщи ,излиза взима пари от приятели уж на заем и пие. дължи пари на много хора.
онзи ден съпругът й ми звънна да кажи, че пак се е напила, била с детето, разбили да вратата,за да влязат при тях. имат преписки от закрила на детето...скарали се . събрала някакми неща и няма...не знаем къде е.
моля кажете ми как да й помогнем.не слуша никой,  не се интереслува как се чувстваме.пъвото си дете въобще не я вълнува, вече разбирам , че и второто. не признава, че има проблем.
можем ли ние да я вкараме в клиника за лечение? Вашите сбирки са за хора осъзнали,че имат проблем. а тя не признава.
благодаря ви
 
July Дата: Сряда, 06-05-2015, 7:01 AM |Съобщение 2
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравейте,
извинявате за закъснелия отговор. Доколкото съм запозната с законите...можете да я настаните в болница за лечение с прокурорска заповед и без нейно желание. Личният ми опит обаче показва, че за възстановяване от алкохолизъм е нужно желанието и участието на самия алкохолик. 
Към близките - Вижте тази брошура. Може да ви помогне с насоки и съвети. 
Надявам се да съм ви била полезна. 
Пишете пак при нужда. 
Хубав ден!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » помощ за сестра алкохоличка
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz