Как възникват 12-те Традиции на АА - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Как възникват 12-те Традиции на АА
Как възникват 12-те Традиции на АА
July Дата: Неделя, 29-05-2016, 5:33 PM |Съобщение 1
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
През април 1946г., Бил У. написва статия за Grapevine озаглавена „ Дванадесет Предложения Точки за АА Традиция“ , едно ранно представяне на това, което по-късно ще стане известно просто като Дванадесетте Традиции. С обичайната си предпазливост, Бил оглеждал програмата около 10 години, след като той и Доктор Боб се срещат в Акрон през 1935г., и осъзнал, че когато АА порасне, ще бъде важно да запази единството и целеустремеността си. През 1940г., Бил получил стотици писма от АА групи, които били възникнали из цялата страна. Писмата съдържали молби за помощ по спорни въпроси - въпроси за груповата автономност, въпроси за анонимността, за сътрудничество с външни организации и други подобни.
Тези писма, които Бил ще нарече „ интересни главоблъсканици и вълнуващ опит“, изиграли ключова роля за помагане на формулирането на Дванадесетте Традиции. Публикувани една след друга в Grapevine, от декември 1947 до ноември 1948г., и приети на Първата Интернационална Конвенция в Кливланд, Традициите предоставили насоки (не правила), за да помогнат на АА групите за бъдещите отношения помежду им в Анонимни Алкохолици и с външния свят.
„Аз предлагам тези предложения,“ пише Бил в тази статия от първи април 1946г., „ не като максима на отделен човек, нито като някакъв вид верую или кредо, а по-скоро като първи опит да се представи този групов идеал, посоката на който ние следваме наистина, водени разбира се от Висшата сила през тези десет години минало.“
Днес, АА групите продължават да използват Традициите и да се стремят към този групов идеал, тъй като те носят своето послание на надежда за още страдащите алкохолици по целия свят.
http://www.aa.org/…/e…/the-twelve-traditions-digital-exhibit
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Как възникват 12-те Традиции на АА
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz