Нужда от съвет и споделяне - Форум на АА в България
Нужда от съвет и споделяне
| |
nade11 |
Дата: Сряда, 10-10-2018, 7:57 PM |Съобщение 1 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 66
Статус: Извън линия
| Здравейте, търсих вчера информация относно Наставничеството.Намерих в "Опит, сила и надежда" - "Сбирки на АА за новаци", че има такава във "Въпроси и отговори за наставничеството", но търсейки в "Литературата на АА" днес не мога да открия подобен материал. Имам проблем, който застрашава трезвеността ми и се надявам, ако имате информация да ми помогнете като споделите опита си. Останах без спонсор.Приех с тъга онзи ден съобщението от моя спонсор, че е останал без спонсор и се притеснява да не ме подведе.Имам два телефонни номера на членове на групата ни, но не зная как се постъпва в такава ситуация.Моля ви да споделите опит, ако имате такъв.Поплаках си, след като затворихме.Вчера аз се обадих, поговорихме, разбрахме се, че ще се виждаме и чуваме, затворихме и пак си поплаках. Тези дни съм сама с Бог.Помага ми, когато се помоля, но изпитвам страх.Страх от това как ще се справя и какво да направя. Вкъщи си имам алкохолик, който за съжаление последните дни се напива до безпаметност, нагрубява, псува.Моля се и за него и за себе си - да намеря смирение в случващото се и в личен план.Помага ми, когато се концентрирам, но се улавям, че съм изнервена и гневна в определени ситуации. Спокойна, лека и трезва вечер!
Съобщението поправено от nade11 - Сряда, 10-10-2018, 9:41 PM |
|
| |
elica |
Дата: Четвъртък, 11-10-2018, 5:49 AM |Съобщение 2 |
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
| Здравей, nade11! 
Питаш как се постъпва в този случай. Ами просто си избираш друг човек, чиято трезвост ти допада и го молиш да стане твой спонсор. Просто е. Както и програмата ни. Само в главите ни е сложно. Поздрави!
|
|
| |
nade11 |
Дата: Четвъртък, 11-10-2018, 9:52 AM |Съобщение 3 |
С опит
| Благодаря elica, така е.В главата ми е сложно  Спокоен, усмихнат и трезвен ден! Поздрави
|
|
| |
nade11 |
Дата: Вторник, 23-10-2018, 7:23 AM |Съобщение 4 |
С опит
| Здравейте, намерих информацията, за която бях писала, когато открих темата. Ще я споделя в случай, че някой има интерес или нужда от тази информация: http://www.aa-bg.info/publ....1-1-0-7 Спокоен, слънчев и трезвен ден!
|
|
| |
magisd |
Дата: Вторник, 23-10-2018, 7:38 PM |Съобщение 5 |
С опит
Постове: 342
| Наде аз сега водях темата.Как си?Справи ли се със ситуацията?Ако има нещо пиши ми и на лични,може и да поговорим.И горе главата,трезвеността ти не зависи ,само от спонсора,а от теб.Решиш ли можеш да се справиш.Въпрос на нагласа,всичко е в главата ти,можеш да се справиш сама докъто намериш друг ,важно е да имаш търпение и да си трезва.Ден за ден я караш,и ще видиш всичко ще се нареди,ако вече не е.АА ,спонсора и стъпките са патерици,помагат,но трезвенността зависи от теб,и аз вярвам,че ще я задържиш!
|
|
| |
nade11 |
Дата: Вторник, 23-10-2018, 7:57 PM |Съобщение 6 |
С опит
| Благодаря magisd, добре съм.Справих се.Трудни дни и седмици, но ги преминавам.Трезва и без алкохол.Понякога се страхувах ужасно и днес пак ме дострашава, но е нормално.Търпението уж ми е силна черта и съм търпелива, но алкохолика до мен вечер, а и през почивните дни ми е голямо изпитание.От събота вечер имам нов спонсор.Не се познаваме, чуваме се през Skype.Днес ми каза, че досега не съм работила по програмата на АА, след като е прочела първото ми писмо.Поговорихме.Съзависимостта ми е голямо бреме.Бях чела миналата седмица доста по темата, даже се постреснах.От дете съм съзависима с баща алкохолик.Сега ми стана още по изхабяващо - трезв алкохолик - съзависим.Ще се боря, Маги.Ще се уча да овладявам страховете и придобитите навици - да живееш с алкохолик, да си алкохолик.Ще премина надявам се. Поздрави и спокойна и трезва вечер
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 25-10-2018, 3:23 PM |Съобщение 7 |
С опит
| Нормално е да те е страх Наде,аз не пия от 5г. и пак се страхувам понякога.А това със съзависимостта,какво да ти кажа знам какво е,и научих,че не можеш да помогнеш на човек който не иска,и рано или късно ако искаш да спасиш поне себе си трябва да продължиш сам.Успех,не се предвай,ще помагаме,пак ти казвам винаги можеш да ми пишеш на л.с и дори да поговорим.
|
|
| |
rumischneider |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 4:20 PM |Съобщение 8 |
От скоро
Постове: 13
| Здравейте, момичета и момчета! Отскоро се регистрирах във форума. Мога ли просто така да звънна на някой или да му пиша на лични?
|
|
| |
magisd |
Дата: Понеделник, 29-10-2018, 7:22 PM |Съобщение 9 |
С опит
| Здравей.Аз лично нямам против да ми пишеш,бих помогнала с каквото мога.
|
|
| |
emabook |
Дата: Вторник, 30-10-2018, 7:47 AM |Съобщение 10 |
С опит
Постове: 57
| И на мен пишете, имам нужда от споделяне, днес първи ден без алкохол, малко ми се вие свят, но закусих и сега ми е по-добре
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|