Нужда от съвет - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Нужда от съвет
Нужда от съвет
psyxoo Дата: Неделя, 14-10-2018, 10:40 AM |Съобщение 1
С опит
Група: Потребител
Постове: 22
Статус: Извън линия
Здравейте, това исках да го напиша и споделя още при регистрацията но стана така, че го отложих. Дойде времето да се осъзная и да пробвам да се поправя затова и се регистрирах във форума да потърся съвети,мнение, помощ да се справя с проблема. Аз съм на 30г пия от 8-9г почти всеки ден като от регистрацията във форума до сега съм трезвен само 2 или 3 дни имах във които съм пил за момента дори и това само да си пишем някви неща и да споделям ми помага, но прoблема ми е доста по сериозен. На кратко, бащата беше алкохолик и почина от това, брат ми и той е алкохолик по-дълго и по-тежко състояние от моeто, почти провален, раздели се със жена си, почна да пие повече има и лошо пиянство. Hа моменти и аз едва го понасям и ми идва да му тегля една майна, има отвратително пиянство, но до някъде знам през какво минава и не е изобщо лесно ако нямаш подкрепа да спреш пиенето. Pазбирам че ако аз не се поправя и за него ще е трудно някой да му помогне тa си загиваме и двамата, вярвам че има шанс дори и за кратко да спре ще е успех. Опитвал съм се преди години да му помогна но не стана, постоянно му говоря, поставял съм му ултиматум но не помогна, разбира много добре че е алкохолик и иска да спре, но не може. Mислехме за клиника но финансови затруднения и не отидохме и си продължиxме, той си пие и аз си пия, говopили сме си доста, голям инат е и ако види правилния начин вярвам че може да се спре. Проблема при мене също е сериозен но мисля е още в начална фаза и имам голям шанс да се спра като за сега се държа. Всеки един съвет ще е полезен, кажете ми какво да правя как се процедира в такъв случай. Tой в момента е във Англия, но мисля по празниците или догодина по някое време ще се пребере. Има ли клиника,хапчета каквито и да е медикаменти, доколкото видях от темите тук няма много опции, но те са стари и може да е излезнало нещо ново или дaли има АA във англия основно за българи, понеже не знае добре английски или българи които са там миналa по тоя път и могат да помогнат да поговорят с него и да му дадат съвeт.
Поздрави !
 
magisd Дата: Неделя, 14-10-2018, 1:24 PM |Съобщение 2
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравей psixoo!Какво да ти кажа,трябва той сам да поиска,трябва и ти сам да поискаш.Не знам за хапчета лекуващи,лично мнение е,че няма такива.Алкохолизма не се лекува,каквото и да пиеш ефекта ще е временен и пак ще зависи от теб,вас дали ще го пиеш.Към контролирано пиене не може да се върнеш,така,че шанса е човек да осъзнае,че не трябва да пие никога повече алкохол.Ти си в по рана фаза,възползвай се от това.Загубил си баща си,виждаш какво става с брат ти в прогреса на болестта.Тя убива същността на човек и го променя до неузнаваемост.Така,че се бори с зъби и нокти ти да не стигаш до тази фаза.Опиваш се да помогнеш на брат си,но според мен трябва първо да се погрижиш за себе си.Не казвам да не се опитваш да му помагаш,но когато и ти прекаляваш,и злопутребяваш с алкохол трудно можеш да респектираш човек,и лесно може да се оправдае,че ти нали си спрял и цъфнал та вързал,пък него си взел да лекуваш.Погрижи се за себе си.И тъй,като брат ти явно е зле направи го бързо.Посети ти АА,чуй ги,чети за болестта,за да помогнеш на някой трябва и ти да вярваш в това,което му предлагаш.Ако трябва откривайте начина заедно.Заедно посещавайте сбирки онлайн ,заедно търсете варянт,ако той не иска ти сам го прави.И когато усетиш промяната,когато твоето лечение започне,живота ти ще започне да се променя към добро.Това ще стимулира и него.Успех желая и пиши.
 
July Дата: Неделя, 14-10-2018, 5:59 PM |Съобщение 3
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
В Англия има много сбирки на АА. Има българи, които ги посещават.  Три неща са нужни  за възстановяването ни от алкохолизъм . Това са честност, непредубеденост и готовност
 
psyxoo Дата: Вторник, 16-10-2018, 9:56 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Потребител
Постове: 22
Статус: Извън линия
Благодаря за мненията.

@July 
Имаш ли някакви координати, градове,места къдете се събират ?
 
nade11 Дата: Вторник, 16-10-2018, 10:38 AM |Съобщение 5
С опит
Група: Потребител
Постове: 66
Статус: Извън линия
Здравей, psyxoo
може да влизате на сбирки и през Skype.В началната страница на сайта, отдясно има "Групи на АА" в България, когато влезеш там разгледай - има групи, които имат Skype.Погледни и в началната страница на форума - в една от първите теми също има такава информация.
На мен ми помагат, когато нямам възможност да присъствам на живо.Моята домашна група има сбирки на живо само в неделя, което не ми е достатъчно.
И моят баща е алкохолик, партньорът ми също, приятелка и др.Не мога да им помогна, докато сами не решат, че имат проблем и искат да спрат.
Успех и от мен!
Спокоен, усмихнат и трезвен ден smile
 
July Дата: Събота, 20-10-2018, 2:12 PM |Съобщение 6
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
psyxoo, ето координати, градове, места  сбирки:

https://www.alcoholics-anonymous.org.uk/
 
meri_dinolova Дата: Понеделник, 24-05-2021, 6:05 PM |Съобщение 7
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте!
Сложна е системата за регистрация и достъп до форума.
Набързо ще обясна ситуацията. Имам по-голям брат, който си е жив алкохолик. От вчера от към 14,30 часа е започнал безразборен алкохолен маратон. Цяла нощ е вилнял на къщата, тормози родители ми, комшиите, а всички останали нас (сестра, деца, племенници - дистанционно по телефона). Мама и тати са на по 75 години, такъв срам и позор до сега не са брали. Брат ми е на 53 и от доста време пие, но от скоро от март месец, след, като го изгониха от ведомственото жилище се премести на къщата при родителите ми. 

Години на ред се мъчим да му помогнем с мама, но резултата няма. Моля ви кажете ми, как да постъпя! Спешно се нуждая от съвети и наставления!

Благодаря предварително на отзовалите се!
 
nade11 Дата: Вторник, 03-08-2021, 12:09 PM |Съобщение 8
С опит
Група: Потребител
Постове: 66
Статус: Извън линия
Здравей,
поговорете с него, когато е трезвен. Разкажете му, че има хора, които са били в неговото положение и са намерили изход. Посъветвайте го да дойде на сбирка.
Трябва той да желае да спре да пие.
Контактите на групите в Блгария са поместени по-горе.

Хубав и спокоен ден!
 
niketo9 Дата: Събота, 18-09-2021, 7:06 AM |Съобщение 9
От скоро
Група: Потребител
Постове: 5
Статус: Извън линия
Сложна е системата за регистрация и достъп до форума,съгласен съм.Трябва три пъти да си ………..
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Нужда от съвет
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz