Какво мога да направя днес - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Какво мога да направя днес
Какво мога да направя днес
detenazaleza Дата: Сряда, 15-06-2011, 10:55 AM |Съобщение 1
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
Винаги съми мала нужда от доказателства за това, че всички хора около мен са наясно, че аз сещуствевам. Винаги съм искала да съм центъра на вселената и около мен да се върти целия свят, да съм най - добра, да съм най - внимателна, да съм харесвана и обичана от всички хора които срещам по пътя си. Никога не съм се интересувала от присъствието на другите хора, защото в целия ми живот аз съм била най - важната. Винаги съм смятала, че знам какво е най - доброто за хората около мен и съм настъпвала по пътя всеки които излизаше от моето мнение. Контролирах всичко в живота си и този контрол ме доведе до дъното. Когато срешнах по пътя си АА и когато започнах действия по програмата разбрах, че има и други хора на тази земя. Че аз съм просто песъчинка от цялата вселена. Тропах с крак и се питах защо не ме обичат по начина по който аз исках. Раозбра, че дори не съм знаела и това как се прави, защото това което правех е да ограбвам хората около мен - оковавах ги във вериги и ги правех роби на моето его. Днес съм щастлива когато видя усмивката на друго лице. Всяка сутрин започвам деня си с мисъл за друго човешко същество и се моля на бог, да мога да бъда полезна с каквото и както мога.
Не мога да направя кой знае какво или поне така си мисля, но мога да изслушам, другите вместо да ги пренебрегвам, мога да се усмихна когато съм тъжна вместо да обидя някой, само днес мога да се постарая да не показвам чувствата си когато са негативни, само днес мога да приема това което ми се случва като част от живота и да не поставям рамки и ограничения водени от моя мозък който ми диктува кое е лошо и кое е добро. Всяко нещо което ми се случва е едно от чудесата на света - да съм тук - днес - в реалността. Само днес ще мисля за предстоящите двадесет и четири часа , защото вчера е минало, а утре още не е дошло. Само днес ще се опитам да не се занимавам само със себе си и да се огледам наоколо. Самож днес ще се постарая да изслушам другите, а не да ги пренебрегвам.

Added (15-06-2011, 12:55 PM)
---------------------------------------------
Днес е петнадесети юни денят в който много от учениците се връщат с бележници в къщи. Чакам и моя син да се прибере, да ми донесе да видя. Тайно се надявам да се гордея с оценките му , но всъщност надеждите ми знам, че ще останат напразни, защото все пак знам какво е било през цялата учебна година и знам през сроковете оценките, забележките, наказанията и др. такива. Даже и училището ще сменяме сега.
Та днес днес ми се е свил стомаха на топка в очакване. Преди малко идва приятелката ми има страхотно дете, послушно, учи се добре носи му бележника милото завършва с пълен отличен и какво направих аз - виждам сълзи от радост в очите на приятелката си, а не мога да и се зарадвам, не мога защото пак съм обсебена с моите си неща и изпитвам завист , завист към това което има тя а аз нямам. Болни амбиции за детето си имам нищо друго. Не знам защо съм решила че то трябва да следва пътя който аз му чератя, защото уж аз като майка трябва да знам кое е най - добро за него, само дето забравям една малка подробност - аз не съм господ и няма как да чертая живота на друго човешко същество. Трябва да приема спокойно това което не мога да променя, трябва да приема спокойно, че сина ми не е отличник но все пак завършва училище и вместо да се отчайвам и вместо да страдам от това да съм благодарна. Благодаря ти Господи от цялото си сърце, че ме дари с дете. Благодаря ти, че има на кой да се зарадвам, за кой да се грижа така както ти прецениш и до толкова колкото мога. Благодаря ти, че това е най - голямата ми радост в живота и смисъла. Бог отново се е погрижил за мен да имам дете , да е здраво, да играе, да му се радвам. Онзи ден се прибра с букет в ръката - за мен, бях щастлива от постъпката му. Един малък жест от него стопли дуата ми. За това трябва да мисля днес и да му се радвам а не да завиждам на приятелките си, да искам да променя изцяло сина си, да страдам от това, че не постига нещата които аз искам защото неговия път само бог знае какъв е и какво му е предопределено и кака.
Господи, моля те в днешния ден - пази детенцето ми така както пазиш мен от всички беди и несгоди. Помогни ми и на мен да приема волята ти. Помогни ми и ме избави от недостатъците на характера ми които ми пречат да бъда полезна на детето си и които ме докарват до лудост и до вътрешно напрежение.
Благодаря ти господи за всичко което ми донесе в живота и благодаря за това, че ме направи майка.

 
МАРА Дата: Неделя, 30-11-2014, 9:39 AM |Съобщение 2
Група: Гост





:'( СПЕШНО ИМИМ НУЖДА ОТ ХОМОЩ. АЛКОХОЛИЧКА СЪМ И МИ ТЕЖИ. ОТКЪДЕ ДА ПОЧНА
 
elica Дата: Понеделник, 01-12-2014, 9:09 AM |Съобщение 3
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей!
И аз съм алкохоличка. Благодаря ти, че писа тук. Ако продължим да общуваме ще разбереш защо. smile
И на мен ми тежеше. Но това е много меко казано. Побърквах се, бях в невъзможност да живея както с алкохола, така и без него. И аз не знаех от къде да почна. Тогава и аз като теб потърсих помощ. Това беше преди близо 6 години. Намерих Анонимни алкохолици. Те знаеха - как се чувствам, какво ми се е случвало, какви каши съм забърквала, какви душевни и физически терзания съм имала....Но най-важното  - какво да правя, за да не посягам към алкохола отново. Оттогава не съм пила.
Като за начало - опитай да не пиеш само Днес. Не мисли за утре. Ако дойде желание за пиене - не се заигравай с мисълта за алкохол, а извърти филма докрай. Какво се случва накрая обикновено. При алкохолиците от моя тип първата чаша е тази, която обръща каруцата. И нямам спиране. Значи най-важното за мен в началото беше да не посягам към първата чаша. Само за днес. Ако стане трудно - пиши тук. Ще ти отговоря, ще разговаряме за това как се чувстваш. На мен това ми помагаше и продължава да ми помага. Имаме един лаф, който казва : "най-доброто лекарство за един алкохолик е разговорът с друг алкохолик". smile Това работи за мен вече шест години.
Ако искаш регистрирай се тук. Можеш да ми пишеш и на elica_mg@abv.bg .
Това е като за начало - желание да спреш да пиеш и да не посягаш към първата чаша.
После - и други неща. smile
Стискам ти палци, с теб съм.
И пиши!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Какво мога да направя днес
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz