July |
Дата: Вторник, 26-07-2011, 1:00 AM |Съобщение 2 |
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
| detenazaleza, вярвам, че ще се появят още хора във Враца. Вярвай и ти. Вяра, действия, търпение. Друга рецепта няма. Разбирам те отлично. Мина време докато осъзная, защо работата с друг алкохолик помага, когато всички други методи се провалят. Просто да поговоря с някой от градинката, просто да подам визитка на пияния на спирката, просто да отида в отделението по зависимости във Варна да поговоря с хората там. Просто да забележа треперещият от абстинанция вчера на работа, който караше огромен тир, а неможеше да се подпише на документа си, зарада това, че повече от възможното му, беше останал без алкохол. Няма по-ефективен метод самосъжалението да премине в благодарност. По-рано ме грабваха и блокираха стаха и самосъжалението. Ставах неефективна докато траеше тъй наречената емоционална криза или проявата на болестта ми. По-късно въпреки тези чувства, започнах да забелязвам, че и по време на тази некомфортност, помощ все пак има. Няма да забравя един случай /надявам се да не забравя /, когато ме гепало самосъжалението и измислените ми егоистични нужди, телефона ми звъни, а не ми се вдига. Търсеше ме жена във връзка с това да отида да поговоря с друга жена- алкохоличка. Отидох веднага. След два часа помен нямаше от моите измислени настроения. Жива сбирка е разговора с всеки страдащ човек. Дори няма значение дали той разбира ,че страда Светът е голям и спасение дебне от всякъде. И във Враца е същото , както във Варна в София или в Лондон. Въпроса е в настройката. Ще станат нещата.
|
|
|