Мисъл за деня от дискусионен форум на АА - Август 2011
|
|
Mary |
Дата: Вторник, 02-08-2011, 11:25 AM |Съобщение 1 |
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
| 1 Август, 2011
Да простя Отсъждането и милоста са работа на Бог, не моя. Само Бог може да отсъжда за всички хора, същевремено да бъде и справедлив, и великодушен в своята щедрост към всички нас. Моята работа е да постигна достатъчно смирение, за да виждам себе си в другите и да приемам и себе си, и другите като се идентифицирам в тях. Желанието ми да изкупя вината си нараства от този вид любов. Когато стана „ готов да изкупя вината си пред всички тях” им казвам :”Вашата болка е и моя болка; наранявайки ви, нараних и себе си. Затова ще се опитам повече да не ви наранявам”.
- Най-доброто от сп. Grapevine [Vol. 2], pp. 162-63
Още за размисъл:
„ Прошката е висша форма на любовта.” ” Моят всекидневен дар - Благодарен съм, че мога да прощавам и че на мен също може да ми се прощава.”
Източник:
http://aaonline.org/dailythought/
|
|
| |
Mary |
Дата: Вторник, 02-08-2011, 11:29 AM |Съобщение 2 |
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
| 2 Август, 2011
Заменяме старите идеи с нови
Ако имате проблеми с алкохола, вие сте на ти с мъката и самотата. Бихме искали като нас да намерите спокойствие и радост от срещата си с реалността, с възходите и паденията, които съпътстват всеки жизнен път, и то на трезва глава и с бодро сърце. Несъмнено това е само началото на живота ни в трезвеност. Научаваме нови и нови неща, които могат да ни помогнат. Ако заживеете в трезвеност, вие със сигурност ще достигнете до нови идеи. И се надяваме, че когато те ви осенят, вие ще ги споделите с останалите. (Ще си спомните, че самият акт на споделяне с другите е полезен и за самите вас!) Колкото повече опит извличаме, на толкова повече хора с проблеми в пиенето ще можем да помогнем.
- Живот в трезвеност, гл. „ Намерете вашия собствен път”
Още за размисъл:
„Ако пия сега, моето минало става мое бъдеще.”
”A A ми помага да се осъзнавам всеки ден”
|
|
| |
Guest |
Дата: Сряда, 03-08-2011, 9:58 AM |Съобщение 3 |
Група: Гост
| 3 Август, 2011
Отговорност
Дали съм отговорен... Когато някой, някъде ме потърси за помощ, трябва да се опра на ръката на АА. Тя е тази, която винаги трябва да бъде сигурната ръка за помощ. Но за да бъде, съм отговорен и аз. Затова: нося моята отговорност към АА.
- 'Pass It On,' p. 181
Още за размисъл: „ Довери се на Бог. Почисти къщата си. Помагай на другите.” ” Помощ = Надежда, Подкрепа, Любов, Толерантност.”
Източник: http://aaonline.org/dailythought/
Благодаря на всички, които споделят толкова щедро своя опит, сила и надежда и така помагат за предаване посланието на АА. Бог да благослови вашите трезвеност, любов и служене! - joanna b
|
|
| |