| Мисъл за деня от дискусионен форум на АА - Август 2011 | 
|  | 
| 

| Mary | Дата: Вторник, 02-08-2011, 11:25 AM |Съобщение 1 |  От скоро Група: Потребител Постове: 9 Статус: Извън линия | 1 Август, 2011 
 Да простя

Отсъждането и милоста са работа на Бог, не моя. Само Бог може да отсъжда за всички хора, същевремено да бъде и справедлив, и великодушен в своята щедрост към всички нас.
 Моята работа е да постигна достатъчно смирение, за да виждам себе си в другите и да приемам и себе си, и другите като се идентифицирам в тях.
 Желанието ми да изкупя вината си нараства от този вид любов. Когато стана „ готов да изкупя вината си пред всички тях” им казвам :”Вашата болка е и моя болка; наранявайки ви, нараних и себе си. Затова ще се опитам повече да не ви наранявам”.

- Най-доброто от сп. Grapevine [Vol. 2], pp. 162-63

Още за размисъл:

„ Прошката е висша форма на любовта.”
 ” Моят всекидневен дар - Благодарен съм, че мога да прощавам и че на мен също може да ми се прощава.”

Източник:

http://aaonline.org/dailythought/
 | |  |  |  | 
| 

| Mary | Дата: Вторник, 02-08-2011, 11:29 AM |Съобщение 2 |  От скоро Група: Потребител Постове: 9 Статус: Извън линия | 2 Август, 2011 
 Заменяме старите идеи с нови

Ако имате проблеми с алкохола, вие сте на ти с мъката и самотата. Бихме искали като нас да намерите спокойствие и радост от срещата си с реалността, с възходите и паденията, които съпътстват всеки жизнен път, и то на трезва глава и с бодро сърце.
 Несъмнено това е само началото на живота ни в трезвеност. Научаваме нови и нови неща, които могат да ни помогнат.
 Ако заживеете в трезвеност, вие със сигурност ще достигнете до нови идеи. И се надяваме, че когато те ви осенят, вие ще ги споделите с останалите. (Ще си спомните, че самият акт на споделяне с другите е полезен и за самите вас!) Колкото повече опит извличаме, на толкова повече хора с проблеми в пиенето ще можем да помогнем.

- Живот в трезвеност, гл. „ Намерете вашия собствен път”

Още за размисъл:

„Ако пия сега, моето минало става мое бъдеще.”

”A A ми помага да се осъзнавам всеки ден”
 | |  |  |  | 
| 

| Guest | Дата: Сряда, 03-08-2011, 9:58 AM |Съобщение 3 |  Група: Гост 

| 3 Август, 2011 
 Отговорност

Дали съм отговорен...
 Когато някой, някъде ме потърси за помощ, трябва да се опра на ръката на АА.
 Тя е тази, която винаги трябва да бъде сигурната ръка за помощ.
 Но за да бъде, съм отговорен и аз.
 Затова: нося моята отговорност към АА.

- 'Pass It On,' p. 181

Още за размисъл:
 „ Довери се на Бог. Почисти къщата си. Помагай на другите.”
 ” Помощ = Надежда, Подкрепа, Любов, Толерантност.”

Източник:
 http://aaonline.org/dailythought/

Благодаря на всички, които споделят толкова щедро своя опит, сила и надежда и така помагат за предаване посланието на АА. Бог да благослови вашите трезвеност, любов и служене! - joanna b
 | |  |  |  |