24 часа на ден м.МАРТ - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: elica  
24 часа на ден м.МАРТ
detenazaleza Дата: Четвъртък, 01-03-2012, 10:18 AM |Съобщение 1
С опит
Група: Потребител
Постове: 327
Статус: Извън линия
01 март

Мисъл
Когато започна да мисля за едно питие, си казвам: “Не протягай ръка и зарежи проблема. Ти вече го остави в ръцете на Бог и не можеш да направиш нищо повече.” Така забравям за питието.
Едно от най-важните неща в програмата на АА е да оставим проблема с нашето пиене в ръцете на Бог честно и изцяло и никога да не протягаме ръка и да се опитваме да решим проблема сами.
Ако позволим на Бог да се справи с него и му се доверим, ние ще останем трезви.
Решен ли съм да не се справям сам с проблема си с пиенето?

Медитация
Необходимо е постоянно усилие ако израствам духовно и развивам моя духовен живот.
Трябва да спазвам духовните принципи постоянно, упорито, търпеливо, с любов и с надежда.
Като ги спазвам, всяка планина, без значение колко е висока, ще бъде в краката ми, каменистите места на духовна нищета ще се изравнят, и всеки, който ме познава, ще разбере, че Бог е на пътя ми.
Да се доближа до Божия дух означава да открия живот, изцеление и сила.

Молитва
Моля се, Божият дух да бъде всичко за душата ми.
Моля се, да мога да израствам чрез Божия дух.

detenazaleza Дата: Петък, 02-03-2012, 10:17 AM |Съобщение 2
С опит
02 март

Мисъл
През време на нашите години на пиене ние доказахме на себе си и на всеки друг, че не можем да спрем да пием чрез собствената си воля. Ние доказахме, че сме безпомощни пред силата на алкохола.
Така че, единственият начин да спрем пиенето беше да опитаме със Сила, по-висша от нас самите. Ние нарекохме тази сила Бог.
Когато наистина предприемаш и живееш по тази Програма, ти падаш на колене и се предаваш на Бог така, както го разбираш. Предаването означава да оставиш живота си в ръцете на Бог.

Обещах ли на Бог, че ще живея така, както Той иска от мен да живея?

Медитация
Духовната сила идва от общуването с Бог по време на молитва и тиха медитация.
Трябва постоянно да търся духовно общуване с Бог.
Това е въпрос директно между мен и Бог.
Тези, които я търсят чрез посредничеството на църквата, не винаги помучават радост и не винаги усещат чудото от общуването с Бог.
От това общуване идва живота, радостта, покоя, изцелението.
Много хора не разбират, че силата, която идва при тях, е идва директно от духовното общуване.

Молитва
Моля се да мога да почувствам, че Божията сила е моя.
Моя се да мога да бъда способен да се изправя срещу всичко с тази сила.

detenazaleza Дата: Понеделник, 05-03-2012, 10:00 AM |Съобщение 3
С опит
03 март

Мисъл
След като се предадохме, проблемът с пиенето не е в нашите ръце, а в ръцете на Бог. Нещото, което трябва да направим, е да се подсигурим, че никога няма да стигнем дотам да си вземем проблема обратно в ръцете.
Когато и да съм изкушен да си взема едно питие, трябва да си кажа: „Не мога да направя това. Знам, че Бог не иска да пия, така че няма да го направя.”
По това време мога да отправя малка молитва до Бог за силата, от която се нуждая.

Ще изпълнявам ли волята на Бог?

Медитация
Ще се опитвам да израствам в новия си живот.
Ще мисля за духовните неща често и несъзнателно ще израствам.
Колкото по-близо съм до новия живот, толкова повече виждам моята несигурност.
Чувството за провал е сигурен знак, че израствам в новия си живот.
Това е само битка, която наранява. В мързела – физически, умствен или духовен – няма чувство за провал или дискомфорт. С борба и усилия – аз съм в съзнание не да проявя сила, а слабост, докато не заживея истински новия си живот. Но в борбата винаги мога да разчитам на силата на Бог да ми помогне.

Молитва
Моля се, да мога да видя знаците на израстване в новия ми живот.
Моля се, винаги да продължавам да опитвам да израствам.

detenazaleza Дата: Понеделник, 05-03-2012, 10:01 AM |Съобщение 4
С опит
04 март

Мисъл
Като предадохме живота си на Бог и оставихме проблема с пиенето в ръцете Му не означава, че никога няма да бъдем изкушени да пием. Така че трябва да поискаме сила за времето, когато дойде изкушението.
Във време на покой, четем и се молим, за да бъдат умовете си подготвени за този ден.
Да започнем правилно деня – това е от голяма помощ за трезвостта.
Когато денят преминава и свикваме с трезвия живот, става все по-лесно. Започваме да благодарим на Бог, че ни спасява от стария живот. Започваме да се радваме на покоя и смирението.

Опитвам ли се да живея по начина, по който Бог иска от мен да живея?

Медитация
Елиминирането на егоцентризма е ключ към щастието и може да бъде постигнато с Божията помощ.
Стартираме с проблясъци на свят дух, но с голяма доза егоцентризъм. Като израстваме и създаваме контакти с други хора можем да поемем една от двете пътеки.
Можем да ставаме все повече и повече егоистични и практически да изключим светия дух от нас, или пък можем да станем неегоистични и да израстваме духовно, докато това стане най-важното нещо в живота ни.

Молитва
Моля се, да мога да израствам все повече и повече неегоистичен, честен, чист и обичащ.
Моля се, да мога да тръгвам по вярната пътека всеки ден.

detenazaleza Дата: Понеделник, 05-03-2012, 10:02 AM |Съобщение 5
С опит
05 март

Мисъл
Понякога полагаме прекалено много усилия да се справим с програмата. По-добре е да се отпуснем и да я приемем.
Тя ще ни бъде дадена, без никакви усилия от наша страна, ако спрем да се опитваме с всички сили да се справим с нея.
Трезвостта може да бъде дар от Бог, който ни я дава чрез благодатта си, когато знае, че сме готови за нея. Но трябва да бъдем готови. Тогава трябва да се отпуснем, да приемем всичко спокойно и да приемем този дар с благодарност и смирение. Трябва да се оставим в Божиите ръце. Трябва да кажем на Бог: „Аз съм тук, с всичките ми беди. Направих каша от всичко и не мога да направя нищо - Вземи ме от всичките ми беди и направи с мен каквото желаеш.”

Вярвам ли, че благодатта на Бог може да направи за мен това, което аз не мога да направя за себе си?

Медитация

Страхът е проклятие за света. Страховете ни са много. Страхът е навсякъде.
Трябва да се боря със страха сякаш е чума. Трябва да го изтръгна от живота си.
Няма място за страх в сърцето ми, в което се е настанил Бог.
Страхът не може да съществува където има истинска любов или където има вяра. Така че трябва да нямам страх. Страхът е зло, но съвършената любов изкоренява всички страхове. Страхът разрушава надеждата, а надеждата е необходима за човечността.

Молитва
Моля се, да мога да нямам страхове.
Моля се, да мога да изкореня всички страхове от живота си

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:40 AM |Съобщение 6
С опит
6 март

Мисъл

В АА трябва да се предадем, да капитулираме, да признаем нашата безпомощност.
Предаваме живота си на Бог и го молим за помощ. Когато Той разбере, че сме готови, Той ни дава благодатта си като дар на трезвост. И ние не можем да получим никакъв кредит да това, че сме спрели да пием, защото не сме го направили със собствената си воля и собствената си сила.
Нямам място за гордост и хвалба. Можем само да бъдем благодарни на Бог, че направи за нас това, което ние никога не можехме да направим за нас самите.

Вярвам ли, че бог ми даде даром силата да остана трезвен?

Медитация

Трябва да работя за Бог, с Бог и чрез Божията помощ.
Като се опитвам да дам истинско братство на хората, аз работя за Бог.
Аз работя за Бог и защото по този начин работи Той – и Той е с мен когато върша такава работа.
Не мога да свърша добра работа без Божията помощ. В края на краищата чрез благодатта на Бог се извършва истинската промяна в хората.
Трябва да разчитам на Божията сила, да разчитам на Неговата помощ за всичко, което върша.

Молитва
Моля се да мога да работя за Бог и с Бог.
Моля се да мога да бъда използван за промяната на човека чрез Божията помощ

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:40 AM |Съобщение 7
С опит
07 март

Мисъл
Има две важни неща, които трябва да направим, ако искаме да останем трезви.
Първо – признали нашата безпомощност пред алкохола, ние трябва за оставим нашия алкохолен проблем на Бог и да му се доверим, че ще се грижи за нас.
Това означава да Му се молим всяка сутрин за сила да останем трезви през деня и да му благодарим всяка вечер. Това означава действително да оставим проблема в ръцете на Бог и да не се опитваме да разрешаваме проблема сами.
Второ – оставили проблема в ръцете на Бог, трябва да му съдействаме като действаме.

Правя ли тези две неща?

Медитация

Трябва да подготвя себе си да правя всеки ден това, чрез което мога да израствам духовно и да помогна на другите да го направят.
Бог ме тества, обучава и подчинява на волята си. Ако не съм подходящо обучен, няма да мога да издържа изпитанието, когато то дойде.
Трябва да искам Божията воля за мен над всичко друго.
Трябва да не очаквам да получавам това, за което съм подготвен.
Подготовката се състои в тихо общуване с Бог всеки ден и постепенно получаване на силата, от която се нуждая.

Молитва
Моля се да мога наистина да разчитам на Божията воля във всичките ми дела.
Моля се да мога да направя всичко, което мога, за да помогна на другите да открият Божията воля за тях.

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:41 AM |Съобщение 8
С опит
08 март

Мисъл

Трябва да ходим редовно на сбирки на АА. Трябва да се научим да мислим различно. Трябва да променим алкохолното си мислене в трезво мислене. Трябва да пренастроим умовете си. Трябва да се опитаме да помагаме на други алкохолици. Трябва да искаме съдействие от Бог като влагаме толкова време и енергия в програмата на АА, колкото влагахме и в пиенето. Трябва да следваме програмата на АА по най-добрия начин, на който сме способни.

Предадох ли алкохолния си проблем на Бог и научих ли се да искам съдействие от Него?

Медитация

Радостта от истинското братство ще бъде моя в пълна степен.
Ще се наслаждавам в радостта от истинското братство.
Ще ми се върне прекрасна радост, ако споделям в братството сега.
Братството на духовно посветени хора е въплъщение на Божия план за света.
Като разбера това ше получа нов живот на радост.
Ако споделям в радост и в болка, ще бъда благословен.
Мога истински да живея не на земята, а небесен живот – тук и сега.

Молитва

Моля се да мога да получа помощ и да бъда изцелен чрез духовното братство.
Моля се да мога да почувствам Неговото присъствие в духовното братство на всички негови деца.

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:41 AM |Съобщение 9
С опит
09 март

Мисъл

Ако имаме категорична вяра, че Бог ни пази от пиенето и ако оставим проблема си с пиенето изцяло на Бог без възражения, то ние няма какво друго да правим. Ще бъдем свободни от пиенето веднъж завинаги.
Но ако нашата вяра е слаба, ние трябва да я подсилим и изградим. Правим това по няколко начина.
Единият е да ходим на сбирки и да слушаме другите как откриват силата, от която се нуждаят, за да преодолеят пиенето.

Засилва ли се моята вяра чрез личните свидетелства на другите алкохолици?

Медитация

Качеството на живота ми определя неговата стойност. За да преценим стойността на човешкия живот, трябва да и изградим стандарт.
Най-ценният живот е животът в честност, чистота, себеотдаване и любов. Животът на всички хора обикновено се преценява според стандарта за ценностите в света.
Според този стандарт повечето така наречени “герои” не са велики хора.
“Какво ще получи човек, ако спечели целият свят, но загуби душата си?”

Молитва

Моля се да мога да бъда честен, чист, всеотдаен и обичащ.
Моля се да мога да си изградя качество на живот според тези стандарти.

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:42 AM |Съобщение 10
С опит
10 март

Мисъл

Ние засилихме и вярата си чрез работа с други алкохолици и открихме, че не можем да направим нищо друго, за да им помогнем, освен да разкажем нашата история – как отрихме изход.
Ако помогнем на другите, това е благодатта на Бог – не това което сме направили или казали.
Нашата собствена вяра е подсилена, когато открием, че и друг алкохолик намира трезвост като се обръща към Бог.
И накрая ние усилваме нашата вяра с тиха молитва всяка сутрин.

Помолих ли Бог през това спокойно време да ми даде сила да остана трезвен през деня?

Медитация

Моите пет сетива са начин за общуване с материалния свят.
Има връзка между физическия живот и материалния му израз наоколо.
Но трябва да прекъсна всички връзки с материалния свят, когато искам да общувам със Светия Дух на вселената. Трябва да насоча ума си и сетивата си към спокойствие, преди да чуя музиката от небесните флейти.

Молитва
Моля се да мога да настроя духа си с Духа на вселената.
Моля се чрез вярата и общуването с Него да получа силата, от която се нуждая.

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:42 AM |Съобщение 11
С опит
11 март

Мисъл

Като прекарваме време на уединение сутрин, започваме да разчитаме на Божията помощ през деня, особено ако сме изкушени да изпием едно.
И можем искрено да Му благодарим всяка вечер за силата, която ни е дал. Така че нашата вяра е подсилена от тези моменти на молитва.
Като слушаме другите членове, като работим с други алкохолици, чрез времето на тиха медитация, нашата вяра в Бог постепенно се засилва.
Предадох ли проблема си с пиенето на Бог без възражения?

Медитация

Изглежда, че когато Бог иска да покаже на хората какво представлява, Той показва нещо наистина хубави характери. Мисли за личността като за Божие изражение на чертите от характера.
Бъди израз на Божия характер, доколкото можеш. Когато красотата на човешкия характер се изразява чрез теб тя оставя впечатление, което се отразява в собствените ни действия.
Така че търси красотата в характера на тези около теб.

Молитва
Моля се да мога да погледна хубавите души, така че красотата на техния характер да стане част от моята душа.
Моля се да мога да отразявам такъв характер в живота си.

detenazaleza Дата: Понеделник, 12-03-2012, 9:43 AM |Съобщение 12
С опит
12 март

Мисъл
Блудният син замина надалеч и пропиля всичко с разюздан живот. Така правят и алкохолиците. Ние пропиляваме всичко с разюздан живот. А когато блудният син се завърна, си каза: „Ще отида при баща си”. Така направи и ти в АА. Дойде при себе си. Твоето алкохолишко „себе си” не си ти. Твоето разумно, трезво, уважавано „ти” – ето това си ти. Затова ние, алкохолиците, сме щастливи в АА.

Медитация
Откровението е основа на добрия живот. Избирай простите неща винаги.
Животът може да бъде сложен, стига ти да позволиш да бъде така.
Ще бъдеш заклещен от трудностите, ако им позволиш те да навлязат в живота ти.
Всяка трудност може да бъде преодоляна или пренебрегната и нещо по-добро да дойде.
Обичай смирените неща в живота. И нека твоят стандарт да не бъде стандартът на света за богатство и власт.

Молитва

Моля се да мога да обичам простичките неща в живота.
Моля се да мога да оставя животът ми да бъде неусложнен и свободен.

detenazaleza Дата: Понеделник, 09-04-2012, 12:54 PM |Съобщение 13
С опит
13 март

Мисъл
Ние се отървахме от нашето безверие, пиене и възстановихме нашата истинска, трезвеност. И ние се обръщаме към Бога, нашия Отец, за помощ, както блудния син стана и отиде при баща си. В края на историята, бащата на блудния син си казва: "Той е мъртъв и оживя, той е изгубен и е намерен." Ние алкохолиците, които сме намерили трезвеност в A.A. със сигурност сме били мъртви и сме живи отново. Ние се бяхме загубили и намеренихме себе си. Аз съм жив отново?

Медитация
Внимателно дишайте в духа на Бог, че духа, който, е избавен от егоизъм, ще ви позволи да направите добри дела. Това означава, че Бог скоро ще ми даде възможност да правя добри дела чрез вас. Можете да се превърнете в канал за Божия Дух ,да се предават чрез вас и в живота на другите. Нещата, които можете да направите, ще бъдат ограничени само от вашата духовно развитие. Нека нашият дух бъде в хармония с Божия Дух и да няма ограничение за това, което можем да направим в сферата на човешките отношения.

Молитва
Моля се, да мога да се превърна в канал за Божия Дух.
Моля се, Божият Дух и чрез мен да протича в другите.

detenazaleza Дата: Понеделник, 09-04-2012, 12:54 PM |Съобщение 14
С опит
14 март

Мисъл

Подобрявам ли се? Ако имам предвид: „Мога ли да пия отново нормално?”отговорът е „не”. Но ако имам предвид: „Мога ли да остана трезвен?” отговорът категорично е „да”. Мога да се подобря като оставя проблема си с пиенето на Сила, по-висша от мен самия., на светите принципи на вселената, наричани Бог, да моля всяка сутрин тази Сила да ми помага да остана трезвен през следващите двадесет и четири часа. Знам от опита на хиляди, че ако честно искам да се подобря, ще се подобря. Следвам ли с вяра програмата на АА?

Медитация

Упорствай във всичко, което Бог те води. Упоритото следване на това, което е правилно и добро, ще ти донесе покой където и да си. Ако се вслушаш в Божието ръководство, ще осъзнаеш, че Той те води стъпка по стъпка и само ако изпълняваш волята му, така, както я разбираш, Той ще може да те води ясно и категорично. Ти си воден от божието докосване с бърз и отзивчив ум.

Молитва

Моля се да мога да упорствам в правенето на това, което е правилно. Моля се да мога да следвам Божието ръководство така, както го разбирам.

detenazaleza Дата: Понеделник, 09-04-2012, 12:55 PM |Съобщение 15
С опит
15 март

Мисъл
Ние алкохолиците само весело се мотаехме нагоре-надолу, в някаква въртележка,без да можем да свършим нищо и без да можем да излезем от нея. Това беше като ад на земята.
В АА се научихме да останем трезви.
Моля се на Висшата сила всяка сутрин да ми помогне да остана трезвен. И аз получавам сила от Висшата сила, за да се справя с това, което не мога да постигна със собствените си възможности. Не се съмнявам св съществуването на тази сила. Не говорим във вакуум когато се молим. Тази сила е там, стига да искаме да я използваме.

Отказах ли се да се изляза от тази въртележка на пиенето завинаги?

Медитация
Трябва да помня, че съм само инструмент на духовното. Не е моя работа да решавам как и кога да действам.
Бог планира духовните въпроси. От мен зависи да свърша Божията работа.
Всички спънки в духовната ми работа трябва да бъдат елиминирани.
Мога да разчитам на Бог за цялата сила, от която се нуждая, за да преодолея спънките на пътя ми.
Трябва да бъда във форма, така че Бог да може да ме използва като път за духа си.

Молитва
Моля се моят егоизъм да не спъва духовното ми развитие.
Моля се да мога да бъда инструмент за Божията работа

• Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz