Днес и моето ново начало - Форум на АА в България
Днес и моето ново начало
| |
galinailieva77 |
Дата: Вторник, 23-02-2021, 12:45 PM |Съобщение 1 |
От скоро
Група: Потребител
Постове: 11
Статус: Извън линия
| Два дни вече чета форума . Вчера се натрясках разбира се, не зависимо, че четох, не зависимо, че бях и на сбирка вечерта. Много трудно се прави крачка, след като си бил трезвен осем години. Вече две години си казвам, че мога да започна всичко от начало , че имам това право и, че никой няма да ме упрекне за провала. Но да простя на себе си това което направих е адски трудно. Сутринта се молих само днес да не пия. Вечерта ми е много далечна , затова на всеки час се моля, само и през идния час да се избавя от изкушението и да се запазя от това да посегна към бирата от която в момента наистина имам изключителна нужда. Няма да лъжа, че ако някой я остави презд мен ще си кажа, само една глътка и няма повече, но това вече се повтаря всеки ден през изминалите години. Моля се за себе си, молете се и вие за мен . Моля те господи , от цялото си сърце и душа само днес да ме държиш далеч от изкушението.
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Сряда, 24-02-2021, 7:30 AM |Съобщение 2 |
От скоро
| Благодаря ти господи, че ме запази един ден "чиста". Благодаря ти, че ме дари със спокоен сън и за първи път от много време спокойто легнах и просто заспах. Благодаря ти за спокойствието с което ме дари вечерта, за сбирката на която успях да присъствам , за хората които отново срещнах след толкова години. Трудно е и не знам от къде да започна и какво да направя. Трудно е защото на моменти в мен се прокрадва съмнението дали взех правилно решение да се завърна или мога и сама да се справя. Моля се, да се избавя от всяко съмнение което се прокрадва в ума ми. Моля се и днес да не пия. Моля те Господи дай ми смирение и ме поведи по правилния път. Дари ме със сила да устоя на изкушението.
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Сряда, 24-02-2021, 3:01 PM |Съобщение 3 |
От скоро
| ден втори Да си призная вече е късен след обед - пие ми се . Една бира само. И се моля в момента да мине това, но мозъкът си драпа в тази насока . Моля се да изкарам до довечер и да се включа на някоя сбирка за да послушам сродни души , защото хората около мен въобще не ме разбират за какво им говоря. На много хора имам телефони - събратя с които мога да поговоря, но пак страха води, какво да кажа, ще остана ли , защо да губя времето на някой с мене... и е жестоко това което ми навлиза в главата . Стискам зъби , та ме болят вече и се моля, ама хем се моля , хем не пропъждам никак мислите ми за студената Бира. И се сещам , че е болест това - на ума , тялото и душата. Ама пак някак си отказвам да се предам или така ми се струва на мен . Такива мисли се блъскат в мен сега. Представяте ли си даже се прокрадва мисълта за това, че и да пия една бира, никой няма да разбере - и се сещам, че за себе си го правя това . Не за някой друг. На никой не му е зор за мен, аз трябва да си се обичам, и аз трябва да живея със себе си и със съвестта си. Но всичко е по силно от мен, а аз вече толкова време отказвам да се предам . Така ли трябваше да е ? Нормално ли е това ?! Къде съм тръгнала и къде ще стигна .... Усмихвам се , а въобще не ми се усмихва. Казвам си обидни думи на ум - така ако мога да се самонараня и да разбера колко нищожна съм. Моля те Господи , моля те за спасение . Моля се да преживея и тази вечер без тази отрова.
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Четвъртък, 25-02-2021, 7:27 AM |Съобщение 4 |
От скоро
| Ден 3 ти
Благодаря на господ за силата и смелостта да прекрача прага на АА. Благодаря за това, че тази сутрин се събудих - без махмурлук, без да ме цепи адски главата, без вина и самосъжаление. Блатодаря за това, че вече два дни съм без алкохол в себе си.
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Понеделник, 01-03-2021, 8:28 AM |Съобщение 5 |
От скоро
| Честита Баба Марта на всички . Празник е и се събудих с усмивка на лицето си. Благодаря на Бог, че днес ме дари със сила, вяра и енергия . Благодаря на Бог, че ми даде сила да се завърна и да поискам с цялото си тяло, душа и мозък да постигна здраве и емоционална трезвост. 6 ти ден без алкохол. 6 ти ден се събуждам без да се мразя, а напротив. Обичам се в днешния ден и се моля силата да ме води само по правилния път. Бъдете благословенни всички !
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Вторник, 02-03-2021, 10:44 AM |Съобщение 6 |
От скоро
| Ден - седми
Благодаря на господ, че ме съхранява , че ми показва пътя и че имам силата да го следвам. Седми ден без алкохол. Емоциите са страхотни и последнит едни са изпълнени само с положителна енергия. Днес имам и празник - рожден ден - пожелавам си само с мисълта за днес да не губя надежда и Бог да е с мен. Ще се опитам да споделя чувствата си от изминалите дни, смирението си и емоциите си. Искаше ми се на сутрешната сбирка да споделя за това как и положителните и отрицателните емоции ни влиаят. Снощи след едномесечно отсъствие сина ми се прибра. Бях толкова щастлива, че ще го посрещна трезна, с почистена къща и сготвила. Вечерта ми се случиха и други прекрасни неща и аз крещях от щастие и не слизаше усмивката на лицето ми. Не успях да заспя. Въртях се в леглото си до един през нощта, което естествено доведе до това днес да се успя. И ужасссс . Станах и направо тръгнах веднага да се обвинявам и усещайки на къде отиват емоциите ми се спрях. Спрях се по средата на стаята , направих си кафе, сетих се да си кажа молитвата , да благодаря на Бог, че съм се събудила , да се успокоя малко и да си кажа - каквот отакова . Не мога да променя нищо, ще приема днешния си ден такъв какъвто започва . За мое чудо се успокоих. Направих предвидените неща, дори успях да се изкъпя , да се вкслюча на сутрешна сбирка, да кажа няколко думи и да отида на работа. Проведох и няколко разговора по телефона . За мое чудо смирението ми и приемането ми проработи. Благодаря ти Господи, за всеки миг който ми даваш и за всяко чувство което влиза в тялото , мозъка ми и душата ми. Благодаря, че понякога ми даваш веднага знаци да уловя това което би могло да ме събори и ми даваш надежда и сила да продължа.
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Сряда, 24-03-2021, 9:06 PM |Съобщение 7 |
От скоро
| Ден ...не знам кой но мога да ви разкажа за пробива си . ; хммм... няма да празнувам още . Хленчеща съм, сама съм , никому ненужна... Ужасно е , но това е живота !Аз . ГАЛКА .. никому ненужна .... това ми съсипва ! какк може света да не се върти около мен ?! Ужасяващо е ДА ! и в този скапан форум с никой не комуникираш ! Всяка сутрин ставам с благодарност, всяка сутрин се моля ... и после и два вечерта и всичко отива по дяволите!
|
|
| |
aavarnabg |
Дата: Вторник, 30-03-2021, 8:55 PM |Съобщение 8 |
От скоро
Постове: 3
| Здравей Галка. Не си сама! Макар, че форума наистина не е много активен, винаги можеш да ни намериш наживо в сбирките. Там има много хора, които на драго сърце ще ти споделят своя опит, сила и надежда. Ела при нас!
|
|
| |
vladivit |
Дата: Сряда, 31-03-2021, 4:35 PM |Съобщение 9 |
От скоро
Постове: 2
| Здравей, Галя. Аз започвам от днес да чистя. Какво стана с теб? Защо "всичко отива по дяволите"?
|
|
| |
galinailieva77 |
Дата: Четвъртък, 01-04-2021, 7:20 AM |Съобщение 10 |
От скоро
| Здравейте ден ... пореден Не спирам да ходя на сбирки /онлайн /. Сутрин и вечер слушам братя и сестри и се моля Бог да ме избави от този ад . Моля се, днес да нямам желание да пия.
|
|
| |
hiborisov |
Дата: Събота, 08-05-2021, 7:39 PM |Съобщение 11 |
От скоро
Постове: 19
| Никак не е лесно заради алкохола провалих прекрасен брак Имам образование и работата си провалих истината е че ти трябва подкрепа и да спреш да пиеш завинаги няма една бича няма 50 грама уиски слагаш край на всичко но ако няма кой да те подкрепя е много трудно
|
|
| |
by2103 |
Дата: Четвъртък, 26-08-2021, 10:27 AM |Съобщение 12 |
От скоро
Постове: 4
| Желанието за пиене изчезна ли? Ако да, кога?
|
|
| |
hiborisov |
Дата: Събота, 28-08-2021, 10:21 AM |Съобщение 13 |
От скоро
| А аз понеделник започвам доста отговорна рабоота която не е съвместима с това количество алкохол и ме изпращат в румъния имам два дни да истърпя абсистенцията
|
|
| |
hiborisov |
Дата: Събота, 28-08-2021, 10:28 AM |Съобщение 14 |
От скоро
| да изчезва все едно е да откажеш кафето стига да разбереш какъв е е проблема аз след развода започнах от концентрат минах на вино квалифициран и образован мъж но алкохола не прощава на никого. Затова препоръчвам нова връзка стабилна работа която да пълни умът и джоба ви а в къщи всеудайна жена. Всичко ще се оправи.
|
|
| |
cosanostra1258 |
Дата: Събота, 25-11-2023, 5:38 PM |Съобщение 15 |
От скоро
Постове: 4
| алкохола е дявол
|
|