Добре дошли! - Page 19 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Добре дошли!
jenjanik26 Дата: Събота, 21-07-2018, 9:02 PM |Съобщение 271
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
Да

jenjanik26 Дата: Неделя, 22-07-2018, 8:03 AM |Съобщение 272
С опит
Мисля, че ще ми отнеме доста време да се пренастроя и да повярвам в тези три неща. Много е измамна тази мисъл, за едната чаша..... Ако успея да се справя с това ще успея, знам. Мисля да насоча усилията си в друга посока, например да седна най-накрая да уча за изпита си..

magisd Дата: Неделя, 22-07-2018, 11:44 AM |Съобщение 273
С опит
Постове: 342
Не знам какво да ти кажа,когато бях на твоя етап много пробвах не успях,тогава вярата,че си алкохолик е доста нестабилна не ти се вярва баш.Но пък и тогава не знаех нищо за самия алкохолизам и как протича.Истината е,че и да знаех нямаше да успея,просто не вярвах,че ще доде момент да пия постоянно от сутринта,докъто не дойде.Много опити и провали имах и накрая просто нямаше шанс да не повярвам в тези неща.

magisd Дата: Неделя, 22-07-2018, 11:57 AM |Съобщение 274
С опит
Но чесно да ви кажа може да ви се стори глупаво,но ако не бях преминала през този ад,нямаше сега да съм човека,който съм,да имам това,което имам и да ценя нещата по тозиначин по който сега.Убедена съм,че всичко е в главите ни,и за да спрем да пием промяната трябва да започне от там.

jenjanik26 Дата: Неделя, 22-07-2018, 12:21 PM |Съобщение 275
С опит
Съгласна съм с теб. В момента и на мен ми е трудно да си представя, че ще дойде момента в който може да ми се пие постоянно, но е факт, че знам, че има нещо притеснително в моя начин на употреба на алкохол. Тези мисли не ми дават мира и не искам да стигна до дъното, за да разбера, че е време да спра. И да, всичко тръгва от мозъка, принципа на самовнушението и нагласата към заобикалящата те реалност са решаващи. Затова и мисля да си насоча мисловната дейност в посока на нещо полезно вместо да си мисля как ще дойде вечерта и ще ми се пие ит.н....или понее се опитвам

magisd Дата: Неделя, 22-07-2018, 12:48 PM |Съобщение 276
С опит
Като ,каза самовнушение мисля,че имено то ми помогна много да успея.Не знам дали си самовнуших с времето,или се самохипнотизирах ,но от всичко прочетено и чуто,за болеста някак повярвах ,че алкохола е отрова не само за алкохолика и поръженията,който нанася са страшни.Не,че преди не го вярвах,вярвах,но някак от далече,както вярвам ,че цигарите са вредни,но не ги спирам.Някак за себе си приех,че алкохола за мен е,като сода каустик,пиеш и умираш.С времето пиещите компании не ми пречат,но започнах да ги отбягвам,банални и отвратителни са ми,виждайки нагледно,как алкохола променя хората.Колкото до насиката на мислите дръж ги далеч от алкохола,а когато се сетих за тях,прочети нещо гадно случило се с алкохолик или пиши тук.

jenjanik26 Дата: Неделя, 22-07-2018, 1:25 PM |Съобщение 277
С опит
Благодаря за подкрепата. И много точно си го казала, че разбира се знам колко е вреден алкохола, но като чели, тъй като все още нямам осезаеми последствия и не го възприемам достатъчно сериозно, а именно като отрова от която ако погълна и малко количество ще ми коства много...

jenjanik26 Дата: Неделя, 22-07-2018, 1:25 PM |Съобщение 278
С опит
Със сигурност ще продължавам да пиша тук и да се информирам за ужасните последици от алкохола

magisd Дата: Неделя, 22-07-2018, 7:49 PM |Съобщение 279
С опит
Проблема с алкохола идва с загубата на контрол,веднъж изгубил го връщане няма.А когато прибавиш към това и сдобиването на навик,да пиеш редовно,всяка вечер или точно в определен ден ,момент,тогава започва всичко.Аз,като се замисля контрол много не съм имала,още от преди проблемите ми често се е случвало да го губя,да не преценявам.Тогава не ми е правело впечатление защото рядко пиех,но когато пък пиех се случваше да го губя.После започна да се случва по често,да не разбирам кога да спра.В един момент просто ми стана навик да пиивам вечер толко колкото да ме отнесе,отпусне и приспи.Търсех едно определено судтояние всяка вечер,но за да го постигна чашите вино се увеличаваха.Така открих,че съм зависима просто чаках с нетърпение да се прибера от работа и да отворя вино.Разбрах,че нещо не е ок,започнах да избягвам приятелите си предпочитах да съм сама пред телевизора .Това беше, психическата зависимост беше на лице.Просто опитвах вечер да не пия ,но стваше за броени дни и после пак почвах
.Лошото беше,че и средата в която работех беше такава,че понякога почвахме с коктейли от през деня.Ходехме на купони по цяла нощ,или пък продължавахме с афтар партита.Пиех вече количества и не се напивах,такива дето нормален мъж дето попринцип пие не може да ги понесе.Вече знаех,че имам голям проблем,но когато е само психическа зависимоста някак по стискаш зъби да не пиеш по всяко време или постоянно.Но много скоро се яви и физическата зависимост,която хич не е за подценяване особено когато вече я има психическата и загубата на контрол.И се почна след напиване абстненция,трепереш,лошо ти е ,мислиш,че умираш.Хваща те тревожност и паника,изтръпва ти главата и един глас(психическата зависимост) ти нашепва,ако изпиеш едно малко всичко ще спре,издържаш до обед, следобед и се предаваш на този глас,от там се вклюва загубата на контрол и до вечерта си отново труп.Сутринта всичко на ново,разликата е само,че абстиненцията става все по гадна и нетърпима,а действитето на едно малко все по кратко и ако не го пиеш на често отново те почва абстиненция,е това разбира се когато не губиш контрол и се сдържаш ,че си на работа например.И така видовете зависимост правят една верига от която откачане няма.Въртиш се в омагьосан кръг за да си що годе ок.И ето вече пиеш от сутринта,и не само ,щото ако си легнал в 22ч.има варянт в 2-3 да се събудиш и да трябва да пиеш,щото ти е адски зле и организма си иска дозата.Когато спрях,вече бях много уморена,зле ми беше като пия и като не пия,изморена бях да се крия,да мисля постоянно от къде да си купя ще ми стигне ли и то за какво.В началото за да свърша нещо трябваше да пия,накрая и да пиех нищо не можех да свърша ,връщаше ме в снощно положение.И така настана борба за живот,хем пия за да спра абсиненцията,хем ми става зле от пиенето.Е как да не повярваш,че алкохола е по силен от теб.Написах това,за да опитам да дам отговор на въпроса ви,как така от пиене само вечер,се стига до пиене постоянно.Аз така си го обясних,започнах с психическа зависимост,последва загубата на контрол и без да се усетиш тялото ти отвръща на удара с физическа и завъртят ли те,от само вечер те водят,към едно следобяд,после то става редовно,а накрая просто пиеш постоянно.Нищо не зависи от нас,загубиш ли контрола и звисим ли си психически не си по малко алкохолик от другите,само още нямаш абстиненций и затова пиеш по рядко.И не бъркакте абстиненцията с махмурлук,махмурлука първо е доста по поносим,и второ когато го имаш ти се гади ,като се сетиш за пиене.Абстиненцията е непоносима и в главата ти се върти само мисъл за пиене,и знаеш че това ще я спре.Махмурлука го имаш ден и всичко свършва,абстненцията може да те държи от 3до 5дни и повече,така че шанса да се бориш много с нея е малък.

Съобщението поправено от magisd - Неделя, 22-07-2018, 8:28 PM

aleksandarotolsuzov Дата: Неделя, 22-07-2018, 9:07 PM |Съобщение 280
От скоро
Постове: 1
Здравейте, 
аз съм Сашо и съм алкохолик.
Пия някъде от 10 години, само бира в началото и други екстри сега. Две седмици не съм ходил на работа (а тя е хубава), не мога да погледна хората в очите. Четох за сбирките, но ме е срам да отида!

magisd Дата: Понеделник, 23-07-2018, 5:47 AM |Съобщение 281
С опит
Здравей Сашо.Аз не съм ходила на жива сбирка,но не мисля,че има от какво да се срамуваш.Ако в началото толкова се притеснявал,защо не опиташ първи по скайп сбирки.

jenjanik26 Дата: Понеделник, 23-07-2018, 6:52 AM |Съобщение 282
С опит
magisd, как протича горе долу онлайн сбирка и колко време продължава?
Здравей Сашо, всички тук споделяме един и същи проблем и няма място за срам. Става дума за оцеляване.
Аз вчера пих около три глътки вино и после ми стана гадно, че въпреки заричанията ми цял ден, че вечерта ще пия вода..... Пак си сипах вино. Затова изхвърлих остатъка и си легнах просто. Днес сутринта се чувствам много добре. Днес пак плана е вода.... Да видим

magisd Дата: Понеделник, 23-07-2018, 7:09 PM |Съобщение 283
С опит
Ами сбирката протича по следния начин.Избираш си една група онлайн присейдинваш се към нея.Там ти си обселютно анонимен,никой не те чува и вижда,ако не решиш.Има един водещ да го кажем,който води сбирката,чете абзаци от голямата книга,като между тях всеки има думата,да разкаже как той приема прочетеното,какво му се е случило подобно ,или пък просто да се представи и разкаже нещо за себе си.Общо взето е това,четат голямата книга и разказват,кой как се е справил,какво е преживял и къде е сбъркал за да стигне до там.Разказват и, случки от ежедневието си и анализират,къде бъркат в действията и реакциите си.Там ,кой каквото и да разкаже ,никой никога не критикува,никой не изказва мнение,просто се изслушват и подкрепят.Това е,аз лично никога не съм се включвала,просто слушах,но макар и мълчаливо открих себе си в много истории.Дори и да не участваш просто да слушаш някак с разказите си хората разкриват пред теб,че не си само ти,че не си най зле,че няма нищо непоправимо,и че щом там има хора успяли ,значи можеш и ти.Дано не бъркам някъде,но аз поне така видях тези сбирки отстрани.

Съобщението поправено от magisd - Понеделник, 23-07-2018, 7:14 PM

jenjanik26 Дата: Вторник, 24-07-2018, 8:53 AM |Съобщение 284
С опит
Много благодаря. Като начало вероятно и аз ще слушам само, а после според както се чувствам. Четох доста истории на хора с подобен проблем. Приемам решението си да не пия като ново начало..... За по-добро. Днес ще опитам да спортувам, това доста помага, а после ще си намеря друго занимание.

a2621904 Дата: Вторник, 24-07-2018, 9:08 AM |Съобщение 285
От скоро
Постове: 10
Здравейте. Аз страдам от същия алкохолен проблем - пиене без спир и после страдане и срам. Проблема при мен е в първата чашка. Иначе мога да не пия доста време. Обаче сложа ли в гърлото 50 грама твърдо и се почват едни приказни безспирни денонощни безумия. Ако някой иска, може да ми пише на лични. Лечението става с приятели. Иначе като си сам скуката може да те дръпне към бездната с алкохола. Намирам с в Пловдив.

Съобщението поправено от a2621904 - Вторник, 24-07-2018, 9:10 AM

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz