Добре дошли!
|
|
shundi |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 9:11 AM |Съобщение 286 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
| Аз се радвам , че съживихме форума, има хора, браво споделяйте!
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 11:03 AM |Съобщение 287 |
С опит
Постове: 169
| Здравей и добре дошъл сред нас! Аз също съм на мнение, че самотата е лош съветник. Лично аз като съм сред хора, било то близките ми или приятели, по-лесно избягвам пророка. Поради тази причина реших и да пиша тук, защото мисля че споделянето на проблема е част от неговото решение
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 11:19 AM |Съобщение 288 |
С опит
| Да споделянето помага, хората също, ама не е лошо в началния период на отказване да не се срещаш с хора , които пият!
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 1:30 PM |Съобщение 289 |
С опит
| Е разбира се не с пиещи компании.
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 1:40 PM |Съобщение 290 |
С опит
| Че аз заради хората покрай мене редовно се провалям, сега доста хора са ми сърдити, ама предпочитам да не се виждам с тях, лошото е че цялото общество е пиещо
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 2:33 PM |Съобщение 291 |
С опит
| Пиещи винаги ще има около нас, няма как да ги избегнеш, а и не можеш да живееш като отшелник. Въпроса според мен е да промениш собствената си нагласа спрямо заобикалящата те среда и съответните проблеми. Разбира се в началния етап на трансформацията всеки може да решава за себе си дали да се събира с приятели или не
|
|
| |
magisd |
Дата: Вторник, 24-07-2018, 5:56 PM |Съобщение 292 |
С опит
Постове: 342
| Jenjanika е права.Като цяло няма шанс да спреш хората около теб да пият,трябва да свикнеш ,че ти не трябва да пиеш.Но ,като за начало е хубаво да не се събираш с пиещи и да не държиш алкохол в дома си.Причината е,че в началото трезвеността е следствие на воля и стискане на зъби,а не на промяна в мисленето и възприятието.Тази начална трезвост е крехка и нестабилна,и ако си в кофти компания е много лесно подхлъзването.Ако пък държиш алкохол в дома си,когато и да ти се препие има какво,което не е добре,защото понякога решението е инпулсивно и мигновено,и ако го имаш пиеш и после съжаляваш,ако нямаш винаги можеш да купиш,но до тогава има шанс порива да е минал,или да се откажеш.Та хубаво е да се избягват пиещи и алкохола като начало.Аз лично,нямаше шанс нито да избягвам пиещите ,нито да спра купуването на алкохол в къщи,трудно ми беше много ,но се справих.Но преди това пък точно тези неща много пъти ме проваляха.
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 8:07 AM |Съобщение 293 |
С опит
| Shundi, ti kak si durjish li fronta?
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 9:48 AM |Съобщение 294 |
С опит
| Извинете исках на кирилица да го напиша
|
|
| |
shundi |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 11:24 AM |Съобщение 295 |
С опит
| Е аз се държа, но съзнанието ми не е променено, рано или късно ще се проваля пак, много интересно щом съм трезвен, започват да се случват кофти неща и незгоди, все едно нарочно...
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 1:27 PM |Съобщение 296 |
С опит
| Да да и при мен така. Аз също все още не съм се променила и съм на ниво опити. Трябва ми време да се науча да живея отново. Горе главата и няма да се отказваме
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 1:28 PM |Съобщение 297 |
С опит
| Къде са другите?
|
|
| |
shundi |
Дата: Сряда, 25-07-2018, 1:40 PM |Съобщение 298 |
С опит
| Ми няма много, отвреме навреме се включват и до там
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Четвъртък, 26-07-2018, 6:53 AM |Съобщение 299 |
С опит
| Включвам се да кажа, че вчера се провалих...... Изпих бутилка и половина вино и днес се чувствам ужасно. Явно, че няма смисъл да опитвам да контролирам каквото и да било.Абсолютно въздържание и нищо друго не може да ме спаси. Започвам отново............
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 26-07-2018, 9:24 AM |Съобщение 300 |
С опит
| Е, да ясно е че не трябва да се посяга към първата чашка, много добре го знам, дръж се промени нещо вечер да не пиеш!
|
|
| |