Добре дошли! - Page 22 - Форум на АА в България
Добре дошли!
| |
jenjanik26 |
Дата: Вторник, 31-07-2018, 11:53 AM |Съобщение 316 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
| Да това са подводните камъни, които могат да обърнат кораба. Ето защо мисленето трябва да се пренастроя. Иначе успехите са само временни
|
|
| |
magisd |
Дата: Сряда, 01-08-2018, 7:42 PM |Съобщение 317 |
С опит
Постове: 342
| Как сте хора?
|
|
| |
a2621904 |
Дата: Четвъртък, 02-08-2018, 2:26 PM |Съобщение 318 |
От скоро
Постове: 10
| Днес минах през Кауфланд и се заблеях по витрините с алкохол. Обаче съм си дал дума да не слагам в устата ( вече минава трета седмица без питие ). И виждам - водка житна с 30% намаление, т.е. 6.99 лв за 700 грама. В заведение вече под 4.00 лв на 100 гр. трудно може да се намери... Та мисълта ми е, колкото и да си железен, тия цени на алкохола във веригите магазини могат така коварно да подхлъзнат човек на кантар... Вече ще съм като кон с капаци и няма да се заглеждам по тия рафтове. Все пак си купих един пъпеш и това е.
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 02-08-2018, 8:49 PM |Съобщение 319 |
С опит
| а.. не ги гледай цените известно време,старай се дори да не минаваш покрай тези рафтове.В началото и аз бях така,гледах цените,намаленията и понякога бях на косам,заради намалено любимо пиене.По между другото,често ще се случва и да отидеш на гости да има любимо вино,уйски или каквото обичаш,изкушението е огромно,а мисли от рода офф дали само тази вечер да не пия ще са постоянно в главата ти.Но истината е,че изкушенията дебнат от всякъде и постоянно трябва да си нащрек.Не е лесно изобщо,но с времето става по леко,по спокойно и по рядко се яявяват пристъпи.
|
|
| |
a2621904 |
Дата: Петък, 03-08-2018, 12:45 PM |Съобщение 320 |
От скоро
| Изкушенията дебнат отвсякъде. Знаех, че не ми се пие и нямах никакво намерение да си купувам пиене, но все пак краката ме отведоха до рафтовете с алкохол. Това означава, че на подсъзнателно ниво не съм се освободил от желанието за алкохол.
|
|
| |
nade11 |
Дата: Събота, 04-08-2018, 1:39 PM |Съобщение 321 |
С опит
Постове: 66
| Здравейте Добри хора, чета ви от известно време.Не смеех да пиша... Вчера се регистрирах във форума.Днес се запознах с живота и нещата, през които са преминали някои от вас и започнах да плача...разпознах себе си. Трудно ми е да призная,но съм алкохолик. Помага ми,че ви има и се опитвам да дишам и да мисля трезво,докато ви чета.Благодаря ви от цялото си сърце и душа! Бог да е с вас!
|
|
| |
magisd |
Дата: Събота, 04-08-2018, 9:43 PM |Съобщение 322 |
С опит
| Здравей Наде ,има ни да и още по хубаво е,че тук има и хора и разкази на такива,отървали се от порока от десетилетия и заживяли нов живот.Точно такива хора ми дадоха надежда,че изход има,че не всичко е изгубено.А когато знаеш,че все пак надежда има е по лесно.Надявам се всички тук да намерим път към промяната и живота без алкохол.Ако можем да помогнем пиши тук,споделяй и всеки ще те подкрепи както може!
|
|
| |
elica |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 7:05 AM |Съобщение 323 |
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
| Добре дошла, nade11! Радвам се, че си с нас. Заедно е по-лесно. Тук можеш да споделяш спокойно. Задавай въпроси, питай. Всеки ще сподели с теб опита си. Това помага и на нас, да запазим трезвостта си. И най-хубавото е, че се опитваме да го правим по-просто - само за днес. И аз ти благодаря!
|
|
| |
a2621904 |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 9:54 AM |Съобщение 324 |
От скоро
| По едно време сутринта ми се стори, че лъхам на ракия... Ама не много силно. Като, отзвук от снощно по-дълго аперитивче. Което е много странно, защото вече не съм пил от месец. Не знам дали това не са обонятелни халюцинации или съм развил един вид сомнамбулизъм и ставам по нощите без да помня и ходя да си купувам от денонощния двестаграмка ( което ми е редовен номер ). И без това в нас не гледат на мен с добро око, а ако помоля майка ми да и ухна за алкохол, и и кажа, че не си спомням да съм пил, ще се притесни, че наистина съм луд... Ще видя дали този дъх ( може и да си внушавам ) няма да се повтори и утре.
|
|
| |
nade11 |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 10:46 AM |Съобщение 325 |
С опит
| Здравей а2621904, аз не съм пила алкохол от 02.08'2018г., а снощи пих чай "Алпинист", но тази сутрин се събудих със същото усещане и вкус на алкохол...даже ми се струваше ,че съм сънувала ,че съм пила.Смятам,че това е от психичната вреда,която алкохола ни е нанесъл. Бог да е с нас!
|
|
| |
a2621904 |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 1:13 PM |Съобщение 326 |
От скоро
| Здравей, nade11. Мислех, че никой няма да ми повярва. Това усещане, че дъхаш на алкохол, без да си пил е чисто психо внушение, да. От прекалявнето.
|
|
| |
magisd |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 1:45 PM |Съобщение 327 |
С опит
| Аз също съм го имала този дъх,да не кажа,че наскоро пак го усетих въпреки 5години трезвост.Ако не беше споменал нямаше да отдам значение,но като те прочетох се сетих,че наскоро разказах на мъжа ми ,че от тещо имам ужасен вкус на алкохол в устата.Освен това те разбирам и зада съмненията ти за това,че нощем ставаш да пиеш.Аз много се страхувах да не би през ноща в просъница да стана и така без да му мисля да се запия.Случвало се е и до толко да се съмнявам,че може да стана и пия на сън,че отбелязвах бутилките до къде са и сутрин ги проверявах.
Съобщението поправено от magisd - Неделя, 05-08-2018, 1:46 PM |
|
| |
a2621904 |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 2:12 PM |Съобщение 328 |
От скоро
| Е аз по разбираеми причини не държа алкохол вкъщи.
|
|
| |
magisd |
Дата: Неделя, 05-08-2018, 7:31 PM |Съобщение 329 |
С опит
| Ами нямаше как да не се държи алкохол в нас,иначе и аз нямаше да държа.Но все пак аз не живеех сама и това,че аз спирах пиенето си беше с само мой проблем,малко грубо звучи,но така беше.
Съобщението поправено от magisd - Неделя, 05-08-2018, 7:32 PM |
|
| |
nade11 |
Дата: Понеделник, 06-08-2018, 7:55 AM |Съобщение 330 |
С опит
| Добро утро, благодарна съм,че ви намерих. Събота и неделя не спрях да чета - и личните ви истории,и от Голямата книга,и "Живот в трезвеност",някои от стъпките.Това много ми помага.Надявам се скоро да имам смелост и да ви разкажа собствената си история. Боря се с желанието за алкохол...Понеделник и вторник не пих,в сряда се скарахме с мъжа ми и изтърпях известно време да го гледам как се налива,да ме вини за какво ли не в съвместния ни живот(непрекъснато се връща в миналото,най-вече свързано с неприязън към моите роднини) и не издържах.Сипах си и държах чашата,отлагах първата глътка,гледах небето и си говорех с Господ - яд ме беше,че не мога да се смиря,мразех се...Последва тежка вечер,в която чашите бяха много.Случиха се неща,за които и двамата съжаляваме.Толкова сериозна деградация.Наложи се няколко дни той да не се прибира и да отиде да нощува при роднини,поради нанесени имуществени вреди на съседи.Аз се срамувах да излизам.Имам куче,а и работя, и се наложи. В четвъртък си сипах една чаша бира.Бях сама.С ужасно чувство на вина от предходната вечер,а и от изминалите месеци и години на тотална алкохолна деградация,за която сега не ми се разказва.Пак ви четох - много ми помагате.Всеки един от вас.И отново ви благодаря! Бутилката 2-литрова бира си остана в хладилника следващите дни, без да ми се прииска да я отворя повторно.От тогава не съм пила...от четвъртък. Трудно ми е!Но благодарение на вас се справям.Харесва ми да се събудя сутрин с енергия и желание за толкова много отлагани и несвършени нещица.Харесва ми да затворя вечер очи и да съм благодарна за изминалият ден без алкохол,да си кажа една кратка молитва и да ме завладее едно забравено спокойствие. Извинете ме,че ви занимавам с такива нелепи битовизми,но имах нужда да споделя с някого. Прекрасен и трезвен ден на всички ни! П.П. Тази сутрин установих,че в клеевата тинктура,която пия от вчера сутрин по здравословни причини,има съдържание на етанол 40%/10%vol. Дали да продължавам да я взимам или съдържанието на алкохол в нея може да ми влияе по някакъв начин негативно?!?Благодаря ви още веднъж за отделеното време!
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|