Добре дошли! - Page 39 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Добре дошли!
magisd Дата: Събота, 29-09-2018, 11:07 PM |Съобщение 571
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Не jenjank26,защо така реши.Просто ,като чета тези дни,повечето им е трудно и имат пробиви,и затова така се изразих,нищо друго не съм вложила.Аз лично съм имала безброй такива плаващи перйоди,спирам,почвам и знам,и чесно казано точно в тях,човек сам трябва да си вземе решението.Затова и просто попитах как сте.

Съобщението поправено от magisd - Неделя, 30-09-2018, 6:57 AM

July Дата: Неделя, 30-09-2018, 10:10 AM |Съобщение 572
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Здравейте,
аз също чета в темата. Хорааа. Има изход в Анонимни алкохолици. Няма нужда да измисляте нещо ново. То отдавна е измислено! Началото е  поставено през 1935г. От тогава до днес над 2 милиона човека са се възстановили от алкохолизма. Представяте ли си колко много народ е това?! В 150 страни по света има АА. Хората са с  най-различна раса, език, религия, без религия. Мъже, жени. Много народ. Щом действа толкова години  за всички нас, може да подейства за всеки, който  е готов и желае да опита.

nade11 Дата: Неделя, 30-09-2018, 12:03 PM |Съобщение 573
С опит
Постове: 66
Здравейте,
на мен ми помага програмата на АА.
Благодарна съм, че намерих нужната ми информация, срещнах и продължавам да срещам прекрасни хора по пътя на моето възстановяване на алкохолик.
Благодаря на основателите на АА и на духовната програма, която ми помага да виждам и разбирам себе си и другите по един нов и добър начин.
July, благодаря ти, че се включи и ми помагаш за пореден път, като ме провокира да се замисля за моето собствено желание да опитам.Никога не бих могла да забравя нито ден от пътя, по който вървя от деня, в който ви срещнах и ме докоснахте.
Благодаря  heart
Спокоен и трезвен ден !
П.П. И аз ви чета - всеки ден smile

Съобщението поправено от nade11 - Неделя, 30-09-2018, 12:05 PM

July Дата: Неделя, 30-09-2018, 3:19 PM |Съобщение 574
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
heart

a2621904 Дата: Неделя, 30-09-2018, 6:08 PM |Съобщение 575
От скоро
Постове: 10
Много интересен форум за споделяне неволите на алкохолетата. Има обаче един щекотлив нюанс, който ме притеснява.
Как е възможно един алкохолик да пише в интернет? Виждали ли сте наистина алкохолик? Знаете ли изобщо какво е това трагично това явление? Един болен човек от алкохолизъм си няма представа какво е компютър, камо ли форуми. Тук се натъквам на пикли, които са изпили една или две бири, легнали са си с приятеля на милия си съпруг и се назовават алкохолици... Бягство от себе си, завоализирано. Липса на внимание към аза. Егоизъм.

magisd Дата: Неделя, 30-09-2018, 7:05 PM |Съобщение 576
С опит
Аууу,да как не сме го прозряли по рано,какво е туй нещо алкохолика!По думите ти алкохолик се раждаш не стеваш,щото само така можеш да си обречен да не си виждал комп,и да не можеш да пишеш в форум.Освен това си прав и за друго,алкохолика е явление,не човек разболял се от болест,а явление бе.И сега ще изляза от зоната на сърказма,и ще попитам възможно ли е човек,който знае какво е форум и компютър,да дава мнение по нещо,което му е толкова чуждо и непонятно.Интернета дава възможност,да научиш всичко което незнаеш,а имаш желание.Дава възможност да прочетеш ,за да не се изказваш неподготвен в разни форуми.Съветвам те първо да се запознаеш с болестта,а после да слагаш етикети и да категоризираш.Мнението ти е доста нелепо и дори смешно за секунда се замислих ти в кой свят живееш,коя година,че ти е толкова чуждо и непознато тук.

shundi Дата: Понеделник, 01-10-2018, 6:47 AM |Съобщение 577
С опит
Постове: 435
a2621904, Никой не те кара да пишеш или четеш, че то има алкхолици гении, преподаватели в университета, програмисти....

shundi Дата: Понеделник, 01-10-2018, 8:45 AM |Съобщение 578
С опит
Иначе как сте, трезвеници...напомням че събираме групичка в скайп,вече имам един съмишленик там.

shundi Дата: Вторник, 02-10-2018, 9:35 AM |Съобщение 579
С опит
Хора бъдете активни, какво става с вас?

psyxoo Дата: Вторник, 02-10-2018, 10:18 AM |Съобщение 580
С опит
Постове: 22
Здравейте, cкоро и аз ще се включа във скaйп групата. Последната седмица 3-4 дни пия по 2 бири вечер, не ми се пие много ама навик. Cнощи чак втората бира бая време я мотах. Имам малък напредък, да споделиш със някой наистина се отразява добре, дръжте се трудно е но не е и невъзможно.

shundi Дата: Вторник, 02-10-2018, 11:01 AM |Съобщение 581
С опит
да, напоследък много зле положението..ама няма как

jenjanik26 Дата: Вторник, 02-10-2018, 7:08 PM |Съобщение 582
С опит
Постове: 169
Аз съм тук, просто съм на един курс и нямам време да пиша. Иначе какво да ви кажа, пиййвам си вечер по чашка, две вино, но имам голям проблем със съня.... Не пия много, не прекалявам, но без нещо за сън изобщо не спя или само повърхностно..... Много се притеснявам, всяка вечер си мисля как ще заспя ако изобщо..... Ако някой може да помага моля

magisd Дата: Вторник, 02-10-2018, 7:52 PM |Съобщение 583
С опит
Не знам до колко ще съм полезна,но поне при мен нещата се стабилизираха след определен перйод от време в трзвост.jenjanik26 ти си споделяла,че си с медицинско образование,затова преполагам си наясно от лъде идва проблема със съня.Дълъг перйод си пила алкохол,който действа на организма,като успокойтелно,преспивателно и тн.в зависимост от количеството.Сега определено време си спирала алкохола,организма не си получава успокйтелното и реагира,сега доколкото разбрах пиеш,но по малко количество отново,организма си иска своето.Няма как с години да си запивала с нещо,което е упойващо и сега изведнъж хоп ,да искаш всичко да е същото веднага.Аз лично имах серйозни проблеми със съня когато спрях.В същност винаги съм имала,освен в пиещия си перйод.Но когато спрях ,беше ужас.Съня ми обаче постепенно започна да се стабилизира.Не стана веднага,първо беше безсъние и всички странични ефекти от не пиенето.После минаха незгодите от абстиненцията и съня,някак и по малко да беше започнах да го усещам по качествен,по истински.Но това започна след,като отмина стреса от спирането,тревожността и депресията,която съпътсваше всичко.Но след около месец ,два нещата станаха много по добре ,а понатам проблема изчезна напълно.Дори бих казала,че както спя сега,никога преди не е било.Просто с промените,който претърпях в процеса на спиране придобих едно спокойствие,което никога до преди това не съм имала.За лекарствата съм писала вече ,това изобщо не е варянт.Опитай с чайове,билки и тн,но не и успокойтелни.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 02-10-2018, 7:56 PM

shundi Дата: Сряда, 03-10-2018, 7:44 AM |Съобщение 584
С опит
Това със съня го имам и аз...за това гледам да наваксвам, през деня по-лесно спя, през ноща не.

jenjanik26 Дата: Сряда, 03-10-2018, 12:09 PM |Съобщение 585
С опит
Постове: 169
Благодаря за отговора Маги, да знам че с приспивателни няма да си реша проблема. Мисля изцяло да спра да пия, за известно време и ще я карам ден за ден. Ще пия чайове и ще гледам да се изморявам през деня. Няма как след като толкова години съм се "упоявала" за да заспя, сега да искам да стане бързо. Ще се търпи....

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz