Добре дошли! - Page 40 - Форум на АА в България
Добре дошли!
| |
shundi |
Дата: Сряда, 03-10-2018, 12:28 PM |Съобщение 586 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
| jenjanik26, Още ли пиеш?
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Сряда, 03-10-2018, 3:43 PM |Съобщение 587 |
С опит
Постове: 56
| jenjanik26, аз съм ароматерапевт и искам да ти кажа, че качествените етерични масла правят чудеса, когато има проблем със съня..:)..Дори има такива, които помагат и при зависимости и то доста успешно. На мен ми помагат на моменти, но имам провали. Самите провали идват от там, че аз някак си на инат (може би) не искам да спра да пия. Като човек, който използва магията на ароматите ежедневно и като ритуал, ще ви кажа, че те са нещо уникално. Има случаи, когато ми се припива и когато вътрешно в себе си не искам да пия, но болестта надделява, просто започвам да дифузвам успокояващи, заземяващи аромати. Когато се засили тревожността ми, те ме спасяват и ми помагат да преминавам през тези етапи по-лесно. Проблемът при мен е, че не винаги го правя. Тъпо и упорито се опитвам да си докажа, че мога да се контролирам, но това съвсем не е така. Промяната ще е дълга и ще трае вечно, само в това съм сигурна. Аз съм човек, който цял живот е близо до природата и вярвам, че тя ни е дала всичко необходимо, просто трябва да намерим пътя. Дъщеря си също отглеждам по този начин. Тя обожава ароматите и сама се маже, когато се налага..:)..Честно казано, имам един прекрасен живот, помагам на много хора и това ме прави много пълноценна и щастлива. Нямам причина да пия, правя го по-скоро по навик още от по-младите ми години. Та..., ако някой се интересува, мога да помогна и да насоча към правилните комбинации масла, които ще помагнат за сън, а и за много други неприятни преживявания покрай отказването от алкохола. Скоро започвам и детокс пак с етерични масла. Вече съм правила такъв и се чувствах страхотно..:)
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 03-10-2018, 5:18 PM |Съобщение 588 |
С опит
Постове: 169
| Ами аз ще ти бъда много благодарна ако ми дадеш насоки. Какво да комбинирам и правя. Даже не само за сън и за справянето с алкохола също. shundi, не съм спряла изцяло, както казах една две чаши вино на вечер, понякога пропускам, но не е пълно въздържание. Ти как си?
|
|
| |
magisd |
Дата: Сряда, 03-10-2018, 7:27 PM |Съобщение 589 |
С опит
Постове: 342
| jenjanik26 изход има и всичко може да се нареди.Пишеш ,че пиеш по чаша ,две вино,дори пропускаш насила ли се случва това,в смисъл с воля и инат ли спираш до там.Ако найстна си решила да спрш и мислиш,че не можеш да се справиш сама,варянт е да се консултираш с психиятър.Не от личен опит,но от споделян такъв съм чувала,че има лекарства,който помагат .Честно казано всеки сам решава,на много хора са помогнали в началото и всичко е ок,ако се пият и спират под лекарски контрол,при други обаче става по сложно,защото хем пият лекарства,хем алкохол,или пък им харесва и свикват с лекарствата и не ги спират а се закачат.Общо взето е варянт,но е нож с две остриета.Едно е сигурно ако сега посягаш към успокойтелни,по добрия варянт е да са изписани от лекар знаещ за проблема ти и да ги събрази с него,както и да ги спрете после.
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 7:01 AM |Съобщение 590 |
С опит
| magisd, пропускането незнам как да го определя :например идва вечерта и не ми се пие, но навика ме човърка и най-вече мисълта как ще заспя, после си казвам не няма да си купя и няма да пия. Вечерям си и си правя обичайните неща и си лягам. Ето сега съм на курс и вечер имаме разни дискусии до към 22ч.и след това изобщо не се сещам за алкохол. Но не мога да спя.....
|
|
| |
alindominus |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 7:09 AM |Съобщение 591 |
От скоро
Постове: 14
| a2621904
НА ЕЗИКА НА ИГЛИТЕ В ЦИМЕНТА!(4.10.2018 г) Повдигал съм темата за така наречените алкохолици,и средните пиячи които си внушават.Не се знае кой колко пие в сайта АА,но и да е под критерия му,означава че може би се усещат странични ефекти за да пише в него.Иначе поддържам подобна гледна точка,заради ''приземени компаний по масите''за халба бира ще поръчат две чиний цаца,или отишъл на бар,пил 200г,подплашил се от алкохолизиране,и щял да спира.На 2-и,за цял ден обърнах 200г,мента,300г.водка,700мл вино и един кен бира,на една разпределена вечеря,и като си лягах към 2 след полунощ,го осъзнавах,нося много на пиене!И предпочитам да пия сам,както и става на 95%,(първо нека се нашарим,а причините за които ще излизам,една по една започват да се отлагат)или с още един-двама души,отколкото да се наредя в така антипатичните ми ''коч партита'',с така грозно поставения епитет.Иначе след работа съм падал и от 500мл вино,изпито за час,ей ти напиване!Сутрин нямам махморлук,и пиенето е примирение,и нежелание да се живее в живот със всичките му обичай.Увлякох се по пиячката на 24,сега гоня 29,преди това са ме карали,но и бира отказвах,после намалих до събота и неделя,а от декември миналата година,до сега,дали има и 20 дена без да съм пил,и то от служебни съображения.И ще продължава още дълго,но,но...вече взема да заприличва на имидж който подхранваш.Друго яче е,но така смята първосигналния човек,не писах разсъждава,щото не му се отдава.Това би ме мотивирало да мина на по облекчен режим,или да сложа направо край!Не правя нещата за себе си,още по малко пък заради другите,и ''да се покажа как се прибирам с пиенето '',не пиша тук,за да чакам нещо.Дали ще се събудя утре,и ако не,светът ли ше свършви,само че ако изстина,няма кой да отвори проклетата стая,ще трябва да разбиват вратата.От друга страна,табу ли са пиенето и дрогата,е семейно проповядван морал.Сайта е за отдих и е добре че го има,иначе ще се разори,ако тръгнем да изброяваме алколиците и да ги побираме в него,и тия без компютри също(хи-хи-хи),може би прайш визия на клошарите.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 7:41 AM |Съобщение 592 |
С опит
| jenjanik26, предлагам контакт в скайп или фейсбук, за да мога да ти обясня по-подробно и да ти давам насоки, защото ще имаш нужда от тях във времето, когато започнеш да ползваш маслата..:)...След 4 дни въздържание и аз снощи се поддадох и даже се ядосвам сега. Мъжа ми вече ми е много сърдит. Положението излиза извън контрол в семейството ми и ще стане по-лошо. Трябва да се взема в ръце и наистина да не пипам повече дори и една глътка. Просто не се контролирам, а и си признавам, че не правя нищо особено.
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 7:49 AM |Съобщение 593 |
С опит
| tanyaivanova061984, Давай скайп
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 7:50 AM |Съобщение 594 |
С опит
| И аз се поддавам вече не мога и седмица да изкарам без...тази сутрин лека абстиненция имах а съм на работа...ужасно е
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:07 AM |Съобщение 595 |
С опит
| Само Надето удържа фронта. Браво на нея! Ние тук си се въртим в един омагьосан кръг и това е. Явно не искаме да спираме и да се променим.
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:12 AM |Съобщение 596 |
С опит
| ДА много неприятно, а сега ми е спуер кофти....имам нещо като абсдтиненция мамка му...
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:17 AM |Съобщение 597 |
С опит
| masonn6 пак напомням, правим си групичка, който иска да се вклюва
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:36 AM |Съобщение 598 |
С опит
| tanyaivanova061984, в момента нямам компютър. Другата седмица трябва да е готов. С удоволствие ще се включа да ме напътстваш. Иначе не се отказвай, горе главата.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:40 AM |Съобщение 599 |
С опит
| Сега малко се поразрових из учебниците и единия вариант за подтискане на желанието за пиене е масло от касия. Когато почувстваш глад за алкохол се слагат 1/2 капки под езика. Също така се комбинира с безсмъртниче, което се приема разредено в капсула. Аз ще пробвам с това! До сега не съм опитвала с маслата да предотвратявам глада за алкохол, а ги използвах по-скоро за успокоение и емоционален баланс. Още тази седмица ще си поръчам касия.
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Четвъртък, 04-10-2018, 8:40 AM |Съобщение 600 |
С опит
| Аз искам и съзнавам проблема. Май съм лигла щом не мога да си наложа да зарежа лошия навик. Незнам вече
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|