Моля за помощ! Не мога да спра! - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Моля за помощ! Не мога да спра!
Моля за помощ! Не мога да спра!
ninakolevakoleva Дата: Четвъртък, 05-11-2015, 10:24 AM |Съобщение 1
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте! От няколко години чета форума на АА, търся начини да спра да пия , но нищо не се получава. Може би като при повечето алкохолици и аз си намирам причини, които са си сериозни, но положението започва да ми изглежда безнадеждно.Пия само вечер, но доста големи количества. Не правя глупости, просто си  лягам, но се хващам, че алкохола ме променя, започнах да се дистанцирам от децата, вечер като се прибера от работа се затварям   и започвам да пия и пуша.Самоубивам се. Не мога да посещавам сбирки, защото в града в който живея няма клуб. Всяка сутрин ставам с мисълта, че това трябва да спре, а вечер всичко се повтаря.Много рядко успявам сякаш да натисна някакво копче в мен и не пия по един до максимум 4-5 дена . В тези дни не ми се пие, чувствам се спокойна и дори имах случай , когато подминах рафтовете с алкохол в магазина без никакъв проблем. Но за съжаление копчето е много слабо и в повечето случаи, тоест постоянно в следобедните часове една дяволска, примамлива мисъл за алкохол вечерта бързо измива всичките ми угризения, срам, притеснения за здравето ми, за децата, за бъдещето и се започва отначало. Моля ви, помогнете ми!
 
elica Дата: Петък, 06-11-2015, 12:48 PM |Съобщение 2
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей!

Разбирам те. Знам за какво говориш. Исках да не пия, но не можех да не пия. Нямах сили срещу това. И сама не успях. А заедно с други като мен в АА. Едно е сигурно, никой не може да спре вместо теб. В началото използвах 24 часовата програма - не пия само Днес. Ако ми се допиеше не се заигравах с мисълта за алкохол и звънях на някой от АА. Живеех от сбирка до сбирка.
Това, че в твоя град няма сбирки не е добре, но има скайп сбирки, на които би могла да се включиш. Можеш да ги видиш тук :

http://www.aa-bg.info/index/grupi_na_aa_v_bulgaria/0-6

Също можеш да четеш и от книжката "Живот в трезвост", в която има доста ефективни предложения за началото. Слагам ти линк:

http://www.aa-bg.info/load....2-1-0-2

На лични съобщения ще ти оставя и моите координати. Обади се, ако решиш, че имаш нужда от разговор. На разположение съм.

Успех!
 
Гост Дата: Сряда, 14-12-2016, 9:28 AM |Съобщение 3
Група: Гост





Чете ли някой тук. Не пих 2 седмици и откачих напълно Вчера щях да умра, изпих 700 и станах човек отново, минаха ми половината оплаквания. Ако не пия ще полудея Кое е по полезно-да откача и да умра от самоубийство, или от алкохола
 
elica Дата: Четвъртък, 15-12-2016, 7:53 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здрасти! Четем те. За нелекувания, "сух" алкохолизъм, за него говориш. Това е, когато оставя алкохола настрана, но всичко, заради което съм пила, остава в мен. И тогава става страшно. Има и друг вариант - да си лекувам алкохолизма. Разбрах за него в Анонимни алкохолици. Опитал ли си това? Разговорите с други като мен, които искат да имат трезвен живот бяха безценни и продължават да ми помагат. 
Слагам ти линк към групите на АА в БГ. 

http://www.aa-bg.info/index/grupi_na_aa_v_bulgaria/0-6

Има и сбирки на скайп. Можеш да пробваш. Аз сама не успях да се справя. Бяха ми нужни други като мен, които бяха минали по този път.
И пиши тук. Ще има кой да ти отговори.
До скоро!
 
Гост Дата: Вторник, 20-12-2016, 0:31 AM |Съобщение 5
Група: Гост





Hh
 
Гост Дата: Четвъртък, 12-01-2017, 11:49 AM |Съобщение 6
Група: Гост





Здравейте,

Имам проблем с алкохола и не мога да се справя. Заради естеството на работата си нямам възможност да посетя сбирка на АА в часовия пояс, в които се провеждат, и затова потърсих онлайн възможност. Имам сериозен проблем, вероятно е да загубя съпруга си, а не мога да спра. Опитвам и се получава за няколко дни, максимално седмица. Като не пия, всичко е ок, но само една бира или чаша вино ме водят до загуба на контрол. Въпреки че успявам по някога да изпия и само 2 чаши или 2 бири. Съпругът ми иска да спра окончателно да пия, обаче не успявам. Всеки път си казвам - няма повече да близна и така... до следващия път. А пиянството ми започна да става все по-лошо, имам бели петна, правя чутовни глупости. В началото всичко беше под контрол, но нз кога излезе от рамки. Чувствам се ужасно виновна, а съпругът ми никак не ми помага, смята че го правя напук на него, че не е възможно да не мога да спра изобщо да не пия, непрекъснато се караме по този повод и с право ме обвинява за всичко. Престанах да излизам, но и това не помага, дори може би влошава проблема. Нз какво да правя.
 
July Дата: Петък, 20-01-2017, 3:41 PM |Съобщение 7
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Привет. Може би все пак ще успееш да отидеш на сбирка. Повече възможности за онлайн комуникация, ще получиш щом се регистрираш.
 
elica Дата: Събота, 21-01-2017, 10:58 AM |Съобщение 8
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Привет и от мен! Пишеш, че съпругът ти иска да спреш. А ти искаш ли? Juli ти е писала, че ако се регистрираш, ще можем да комуникираме и на "лични съобщения". А и да разменим телефони. Един разговор със себеподобен е безценен в нашия случай.
 
Гост Дата: Неделя, 22-01-2017, 10:04 PM |Съобщение 9
Група: Гост





тази "july" май е много надута.На мен също не ми е коментирала нищо, виждайки проблема ми.Заслужава да е в него.Това не може да се каже, че е добър човек. !!!!
 
elica Дата: Понеделник, 23-01-2017, 7:02 AM |Съобщение 10
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Пак здрасти. С коментиране проблема ти няма да се реши. Още по-малко с коментиране на другите. smile Искаш ли да го решиш и готова ли си да действаш? И как смяташ, че съпругът ти може да ти помогне, щом няма такъв проблем? Аз затова потърсих хора като мен. Близките ми нямаше как да ме разберат, щом не бяха в моите обувки.
 
Баш Майстора Дата: Понеделник, 23-01-2017, 7:19 PM |Съобщение 11
Група: Гост





Здравейте... да кажа честно мисля че и аз имам проблем. Та нещата стоят така.. Работя строителство а тая професия се слави с баш пияници... На работа обичам да си пийвам до 3-4 кенчета бира... Това всеки ден когато работя.. Сутрин си закусвам, пия кафе и чак към обяд с бирата... Така докато приключа работа. В къщи пия много рядко дори и не пуша. Ако си остана няколко дни в къщи и не ходя на работа нито пия нито пуша.. Не изпитвам и нужда от това. Мога да изляза из града, да ходя на кино и на бар дори и пия чай или кафе.. Ама пуста му работа почна ли и веднага ми се допива една биричка. Твърд алкохол пия рядко и не се напивам до безсъзнание, като се усетя че съм се омотал спирам и си тръгвам. Аз мисля че не е много нормално това ? Не ми пречи на работата и си я върша без проблеми. Днес също изпих 4 бири от обяд до към 17 часа и от тогава нищо.. Вечерях и си пия водичка и не ми се лизва даже.. Най-вероятно някакъв психологичен проблем имам..
 
July Дата: Понеделник, 23-01-2017, 9:53 PM |Съобщение 12
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
" Не е нужно да си пил дълго време или да си погълнал същите количества като някой от нас, за да бъдеш тежко засегнат от заболяването"
Така пише в главата" Още за алкохолизма" на нашата книга " Анонимни алкохолици".
Може би тук: http://www.aa-bg.info/index/novite_chlenove_pitat/0-38 , също ще намериш помощ, за да определиш за себе си.
 
Гост Дата: Вторник, 07-02-2017, 0:24 AM |Съобщение 13
Група: Гост





Осъзнах го просто, пие ми се.
Убеждавах се, че не съм.
Пиенето ми е дало много,
но и започна да взима.
Желанието е пълна гадост, особено първите дни.
Жули, моля те да поговорим утре, остави номер.
 
July Дата: Вторник, 07-02-2017, 4:22 PM |Съобщение 14
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
July_mf@abv.bg 
Това е имейла ми. Пиши ми там. Ще ти дам телефонния си номер.
Понеже нямаш регистрация тук не мога да ти напиша лично съобщение.

До скоро!
 
Гост Дата: Понеделник, 13-02-2017, 7:19 PM |Съобщение 15
Група: Гост





Здравейте,
не знам дали съм на правилнто масто и моля за извинении ако не е така, но имам нужда от помощ за съпруга ми.Изумително умен мъж който обаче пие по 800 мл концентрат дневно! За учудване на всички въпреки окромното количество изобщо не можеш да кажеш ,че пил!Осъзнава  и признава ,че има проблем ,но алкохола е по силен от него. през целия ден има светли периоди от по 2 часа .....
Моля за съвет и помощ , защото виждам как деградира и това ме убива.
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Моля за помощ! Не мога да спра!
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz