Историята на zugor - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Историята на zugor
Историята на zugor
July Дата: Неделя, 29-05-2016, 5:41 PM |Съобщение 1
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
,,,
 
zugor Дата: Неделя, 29-05-2016, 5:41 PM |Съобщение 2
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
(НЕ МОЖАХ ДА СЛОЖА НОВА ТЕМА, НЕКА АДМИНИСТРАТОР ДА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН ЗА ДА МУ ПОМОГНА ДА ОПРАВИ 
МОДИФИКАЦИИТЕ НА ФОРУМА, ИЛИ ДА МУ ПОМОГНА ДА НАПРАВИ НОВ - АКО НЕ МОЖЕ САМ)
Ще оставя моята история тук, а вие ако искате я преместете в нова тема, да не настава хаос, както решите.
  Здравейте приятели!
    Най- сетне реших да се регистрирам и да пиша!
    Така... Не знам от къде да започна...но все от някъде ще започна.. 
Аз съм на 21 години, студент съм, но обичах да си пийвам най- вече бира. Преди също бях попадал на вашия сайт, но се страхувах, че ако продължавам да чета ще си внуша, че съм алкохолик, а да изпадна в противоречие нямаше да е много приятно.
    В момента не пия от месец и един ден. Някъде на първата седмица след спирането ми, бях започнал отново да ви чета, изчетох книгата "живот в трезвеност", изгледах всички видеа на АА, и се почувствах страшно подкрепен в един кръг от хора, на които не им е скучно и тъпо без алкохол. Това ме мотивира адски много и за това дори смених компанията ми, която се напива.. Просто явно алкохола ме е събирал с тях и нищо друго... Баща ми също беше алкохолик много време, а знам че при родител алкохолик - зависимост се развива 4 пъти по- бързо, отколкото ако родителя не е бил алкохолик.
    Опитвал съм и преди да спра за толкова време, но все нещо се появява (рожден ден, подкана на приятели), но сега бях решен твърдо, дори вече желанието ми за пиене изчезна, няма го това искане, когато ме попитат, има замисляне.. при което желанието не се засилва дори и казвам - ами не. Имам приятели и като пийнат направо ще ми вкарат патрончето си в устата ми, имат огромно желание, когато са пияни да пия с тях, но аз съм категоричен.
    Никога не съм треперел от криза и съм нямал кризи, но просто състояние на пиянството ми харесва, а в момента с този месец и ден трезвеност съм го забравил дори чувството да си пиян и да ти е гадно цял ден след пиенето снощи... 
    Свикнал съм с шишетата и сега вечер особено - пия много вода, сипвам си го в малка чашка - все едно си сипвам уиски и си я пия - навик, хахахаха. 
Никога не съм бил голям фен на твърдия алкохол, по- скоро пиех доста бира, а понякога и твърдо - можех и да ги смесвам - зависи. Но все си казвах - спирам, спирам вече да пия и на другия ден се появяваше желанието да се возя в кола, да хапвам чипс, да пия бирички, и да се отпускам. Сега като го пиша, дори не изпитвам желание. 
    Ще се радвам ако отговорите в темата ми, едва ли в моя малък град има АА, Хасково ми е близо, доколкото съм чел от тук, там има събирания. Ако може и да посещавам някоя от вашите онлайн сбирки, ще ми е много добре, да се запозная с хора, на които им е супер готино и без пиене  Много ме мотивира това, че ако се наложи да не пия до живот, няма да съм сам.

Поздрави, zugor
 
July Дата: Неделя, 29-05-2016, 5:53 PM |Съобщение 3
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравей zugor,
радвам се, че споделяш с нас.
Днес случайно или не, ми попадна видео с история за младите хора в АА.
Споделям го с теб с надеждата, че разбираш английски.:
http://www.aa.org/pages/en_US/videos-and-audios#video-player
http://www.aa.org/pages/en_US/videos-and-audios#video-player
Все още нямаме подобни видеота в бг субтитри. Надявам се някой да помогне да ги преведем. Това би помогнало на много млади хора в бъдеще.
Като администратор ще съм ти благодарна и за помощта която предлагаш във форума.
На лично съобщение ти оставям мои координати.
Остани с нас! smile
 
July Дата: Понеделник, 30-05-2016, 9:18 PM |Съобщение 4
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Благодаря,
може да отделим в отделна тема  филмите свързани с Анонимни Алкохолици.
Има такива, които са си чисто АА-ски и се разпространяват най-вече  по сбирки. Част от тях си качил ти.
Има също няколко игрални, пресъздаващи по един или друг начин живота на възстановяващи се алкохолици благодарение на АА:
My Name Is Bill W (1989) , "28 дни", "Когато един мъж обича една жена", "Дни на вино и рози", "Полет" и доста други, които с радост бих споделила с теб.
Но най-хубавото, което може да се случи на някой алкохолик, е да изиграе собствената си роля в АА smile Възстановявайки се.
Кой знае. Може твоята роля да включва и помагането в сайта.
Ще видим. Как си ти? Намерили сбирка, която е близо до теб?
 
zugor Дата: Понеделник, 30-05-2016, 11:34 PM |Съобщение 5
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
Здравей отново! :)

Сега ще си сваля "Полет", прочетох description-а и ми се струва
интересен. smile По- въпроса как съм, ами добре съм, нали знаеш как е с емоциите / ту си на върха, ту си на дъното (мозък ще)
Вчера излезнах с моя приятелка, тя си взе кенче бира и пиеше пред мен, на мен ми беше все тая, но навън излизам с бутилка
вода, задължително е за мен (обичам да пийвам нещо). И докато съм вкъщи съм си сложил вода до мен в шише и си сипвам в чашка, хахаха.. smile Странното е, че при мен никога е нямало кризи, нямало е треперене, нямало е нищо от физическата абстиненция, но просто ми е хубаво да пийвам и се оптпускам, усещам, че ако продължавам така, ще се превърне в проблем. Сега като въобще не пия, съм много добре, дори когато покрай мен пият, не пия. Чувствам се много по- добре така, не ми е гадно цял ден след като съм се напил предишната вечер, не ми се върти главата, когато се прибирам, хубаво е да си трезвеничък, докато се прибираш:)
Вие сте ми себеподобни. Не съм търсил група за сега, ще ти пиша на мейла, за да ти кажа от къде съм.

Поздрави, zugor


Съобщението поправено от zugor - Понеделник, 30-05-2016, 11:35 PM
 
July Дата: Вторник, 31-05-2016, 12:10 PM |Съобщение 6
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Хубаво е да си трезвен наистина, но сам е трудно.  Тази емоционална въртележка, понякога така ни завърта, че ....
Когато си със себеподобна компания е много по-лесно и приятно. Подобно на това, когато някой е минал и ти вървиш след него по отъпкана пътека. Не газиш през тревите да се жулиш :)
С радост ще ти отговарям. Тук и на мейла.
Хубав ден 
До скоро!
 
zugor Дата: Сряда, 01-06-2016, 9:20 PM |Съобщение 7
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
Здравей July!

Напоследък не излизам, дори не ми се излиза, когато въобще не пия, нямам какво да правя с хората. Преди малко ми се обадиха да кисна пред един магазин с един човек, с който отдавна не съм се виждал, викнаха ме:
И казах така: Какво да кисна пред магазин като някакъв алкохолик.
(какъвто може би и съм, но този магазин ме изнервя наистина, не заради алкохола, а като цяло защото отпред киснат като някакви отрепки)
Викнах ги пред моя блок и ще излезна (ако искат), казаха че и на него не му се идва тук и аз казах "тогава друг път ще се видим".
Станал съм решителен, за разлика от преди, в които щях да обсъждам със себе си, дали съм постъпил гадно, е подяволите и аз имам чувства, който иска да ми се сърди, негова си работа! Също наскоро открих, че имам ОКР, може би и това ме е подтиквало към биричката, защото спираш да мислиш като пийнеш, сега се наложи да изчета една книжка и да работя по 4-стъпкова програма за решаване на проблема.
Нов човек съм, работя постоянно по себе си, чета, взимам си изпитите, полагам и усилия да уча, не съм вярвал, че имам такава памет и толкова интелект. Има хора и които ми се възхищават!
Още един прекрасен трезвен ден, а и грам не ми се пие, може би преди съм по- често заради бирата, но сега си решавам сам, не ми се пие, не се сещам за пиене, ОКР-то може би е проблема, тревожността съм искал да подтисна и това е прераснало в любов към алкохола, за радост осъзната вече.

Поздрави, zugor


Съобщението поправено от zugor - Сряда, 01-06-2016, 9:22 PM
 
July Дата: Четвъртък, 02-06-2016, 10:40 AM |Съобщение 8
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Привет, zugor .
Радвам се, че си трезвен и днес.
Аз също. Вчера бяхме на плаж с приятеля ми. Позабавлявахме се. Извини ме, че забравих да погледна тук.
Не зная какво е ОКР. Споменаваш и някаква 4-стъпкова програма за която също нищо не ми е известно.
Може  би да помага. Но надявам се, да ти е полезно това, което ще споделя по-долу.
Искам да ти обърна внимание върху алкохолизма. Това е хронична болест. Подобно на диабета или друга хронична болест. Ако не се лекува, тя е смъртоносна. Изходите от нея са три - лудница, смърт или възстановяване. Болестта алкохолизъм е тристранна. Засяга тялото, ума и душата. Телесно и умствено  болестта може да се опише, като физическа алергия с психическа зависимост. Оставям душевната страна като обяснение на последно място, но всъщност тя е най- важната. В нашата книга пише и  това е потвърдено от опита на много хора( възстановени алкохолици), че ако се преодолее душевната страна всичко ще си дойде на мястото -  ще има възстановяване. Душевната страна в АА преодоляваме с духовна програма. Това са 12-те ни стъпки, които предприемаме като действие. Правим ги и така се спасяваме.
Ако ти е интересно ще продължа по-късно.
Поздрави и до скоро!
 
zugor Дата: Четвъртък, 02-06-2016, 12:12 PM |Съобщение 9
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
4-стъпковата програма е за ОКР,
ако ти е интересно може да се запознаеш с него в интернет,
аз го имам, поне така мисля по симптомите и смятам, че ми е в лека форма.

Вчера за да се тествам излезнах с тези хора - те пиха, разбира се, особено момчето. Случайно видяхме и баща ми и се разкарахме с него, пак се излага като каруцар, нищо че не пие, само глупости говори. Аз искам да промяна в себе си.
Та пред мен пиха до 5 сутринта, аз не съм и пил, не че не ми мина мисълта за бира, казаха ми даже, пий една чашка бе, аз не те карам да се напиваш.
Казах НЕ, пък който иска да се сърди. Забелязвам черти в характера си,
като от време на време съм доста тънко-обиден и чувствителен, опознавам постоянно себе си. Признавам, че ми е малко тъпо когато не съм пил и ме плаши мисълта, ако трябва да изкарам цял живот без грам алкохол. Та то дори в пастите за зъби го има, както пише и в книгата. Трябва да ми препоръчате паста за зъби без алкохол, защото въздържанието ми е пълно.

Да знам, че зависимостта от алкохола е хронична и един алкохолик, завинаги си е алкохолик, за след смъртта на физическото тяло, не знам :D

"Без едно мога, с едно не мога"

Наясно съм, за това до какво води, гледах един филм, в който даже почина момчето, постоянно пиещо водка. Вчера гледах и "когато един мъж обича една жена", просто не искам да стигам до тяхното ниво, на постоянно пиене, защото усещам че съм предразположен и спирам сега навреме докато не стане време, когато не мога.

Просто не пием днес, нали така? :)

Поздрави, zugor


Съобщението поправено от zugor - Четвъртък, 02-06-2016, 12:13 PM
 
July Дата: Четвъртък, 02-06-2016, 1:08 PM |Съобщение 10
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Да. Просто за днес. Тези 24 часа.
"Цял живот" не го мислим. Той не се знае колко ще е. Какво да го мисли.:) Мислим за днес. Какво можем да направим днес.Не пием днес.
 
zugor Дата: Четвъртък, 02-06-2016, 10:20 PM |Съобщение 11
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
Днес не пих отново, пред мен пиеше бира една приятелка, държах и бирата по едно време.
Желанието ми за пиене е нулево.

Поздрави. zugor
 
July Дата: Петък, 03-06-2016, 10:29 PM |Съобщение 12
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Играеш си с огъня. Признаваме безпомощност пред алкохола. Няма защо да си доказваш, че можеш да държиш бира и да не пиеш.
Признала съм, че не мога да контролирам алкохола.Също, че не съм като другите които могат. Телесно и психически се различавам от тях. Тази разлика наричам алкохолизъм. Нужно е и днес да се съобразя с моята болест. Ако съм алергична към цъфтеж на липи, дали ще е разумно да ходя да си вра носа в тях за да си доказвам или да показвам на хората как мога да ги душа въпреки алергията си? Не съм виновна, че съм се разболяла, но съм отговорна за възстановяването си.
Надявам се здравия разум да заработи при теб.

Поздрави, July
 
zugor Дата: Неделя, 05-06-2016, 2:29 AM |Съобщение 13
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
Защо да не ми е здрав разума? Държах и бирата, защото ми я подаде, че имаше някаква друга работа.
Днес бях на гости, пак другите пиха бира, аз пих вода.
Рядко някой да не пие вече, за съжаление, а на мен ми е толкова прекрасно в събота вечер трезвен :)
Идеално се чувствам  smile Сега се надявам да намеря нови хора, с които да дружа, непиещи и продуктивни.

Поздрави, zugor


Съобщението поправено от zugor - Неделя, 05-06-2016, 2:30 AM
 
July Дата: Неделя, 05-06-2016, 7:32 PM |Съобщение 14
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Трезвостта наистина може да бъде радостна :)
Радвам се , че си трезвен. 
Такива хора непиещи и продуктивни често  се откриват на сбирки на АА. Много от новите ми приятели са именно от там.
Ще ти пиша утре пак. Хубава и спокойна вечер ти желая сега.
 
zugor Дата: Понеделник, 06-06-2016, 7:10 PM |Съобщение 15
От скоро
Група: Потребител
Постове: 19
Статус: Извън линия
yes Прекрасни дни без бира! Най- естественото състояние. smile xmas
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Историята на zugor
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz