Shundi пита - Page 32 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Shundi пита
magisd Дата: Петък, 04-05-2018, 11:47 AM |Съобщение 466
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди прекрасно те разбирам,там дето си ти аз съм била доста пъти,същото съм правила и същото съм мислила.Можеш да се контролираш временно благодарение на волята си,но сам си видял след месец,два три тя те предава.После пробваш пак,издържаш известно време и пак се объркват нещата.И резултата е ,че докъто се усетиш волята вече не върши същата работа и опитите стават все по кратки ,а глада за алкохол все по голям.След дни правя точно 5г.от спирането ми,и повярвай толкова опити и провали съм имала,че днес съм убедена,че контролирано пиене при алкохолика няма.
 
shundi Дата: Петък, 04-05-2018, 12:17 PM |Съобщение 467
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
magisd, Ооо в тва се убеждавам и аз, оставям волята си на заден план и да видим дали ще успея този път
 
magisd Дата: Петък, 04-05-2018, 2:02 PM |Съобщение 468
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди само това,че си определяш дни в който да пиеш,говори за излизане на нещата извън контрол.Само това,че предполагам чакаш дните с нетърпение,отново е показател,че нещата ме са ок хич.После освен дните в който си си определил,ще пробваш и количеството да намалиш и да регламентираш,и бас ловя,че накрая макс до месец контрол,ще си кажеш майната му и ще си почнеш от начало.За алкохолика,колкото и да не ти се вярва по лесно е да не пие изобщо,отколкото да пие контролирано.Избора е твой в какво да вярваш,но щом веднъж човек спре и свикне,посягането отново към чашата е грешка.
 
shundi Дата: Вторник, 15-05-2018, 10:57 AM |Съобщение 469
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
как сте трезвеници?
 
shundi Дата: Сряда, 16-05-2018, 6:39 AM |Съобщение 470
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
ИНтересно ми е на АА сбирките пак ли така е мъртва тишина, защо като толкова много хора имат проблем  никой няма тук във форума, трима души на кръст сме, изказахме си каквото имахме да си изкажем, някой с различна гледна точка с резлични методи идеи да се появи няма ли?
 
elica Дата: Четвъртък, 17-05-2018, 5:38 AM |Съобщение 471
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Добро утро!  Shubdi. щом ти е интересно иди и виж. smile Така сам ще можеш да прецениш дали е за теб или не. И не, на АА сбирките не е мъртва тишина. Хората споделят, смеят се, понякога плачат. Споделяме един с друг опита си по 12-те стъпки. За нас, в АА това е метода. Друг не сме открили, а всеки от нас поединично, преди да дойде в АА е търсил и опитвал какво ли не. Нищо не сработваше. Но в АА се събираме хора с общ проблем, които са открили и общо решение, с което всички сме съгласни. Аз усетих, че това е моето място. Бях приета, дадоха ми внимание, грижа и много любов. И най-важното - решение на проблема ми. Никой не ми каза - ти трябва да правиш това, тия 12 стъпки. Но когато виждах как другите живеят добре с тях, как животът им се променя, аз пожелах да имам същото. Което за мен означаваше да правя нещо различно от това, което съм правила до сега. Така реших да взема тия стъпки и да ги следвам в живота си. Благодарна съм, че успях да възприема този начин на живот.
 
shundi Дата: Четвъртък, 17-05-2018, 1:59 PM |Съобщение 472
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Не ми е интересно, дори ме е страх да отида на такава сбирка, сигурен съм, че има и други начини, дано ги отркия.
 
elica Дата: Четвъртък, 17-05-2018, 8:15 PM |Съобщение 473
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Успех!
 
shundi Дата: Петък, 18-05-2018, 8:03 AM |Съобщение 474
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
А , ако кажа, че съм ходил и без да казвам на никого нищо пред самата сграда където се провеждаше сбирката, се завъртях, ме гледаха супер странно даже...да не казвам с недоверие, и погледите на тези хора не бяха от приятните, как да влезя с тях как да говоря изобщо пред такива хора след като ме гледат всеедно съм им откраднал нещо?
 
shundi Дата: Петък, 18-05-2018, 1:30 PM |Съобщение 475
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Извън нещата интересно ми е някой от вас чел ли е Алкохол на Калин Терзийски?
 
magisd Дата: Петък, 18-05-2018, 4:12 PM |Съобщение 476
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шумди,чесно без грам да искам да те обидя брат,мрънкането до никаде няма да те отведе.Мрънкаш,бездействаш и чакаш някой от някъде да се яви и да ти даде лечебно хапче,лесен начин или не знам и аз какво чакаш,но едно ми е ясно ама изобщо не си наясно колко сериозна болест е алкохолизма.Онко болните,се молят и надяват на какъвто и да е лек,само да го има,а ние тука споделяме опит,който за сега доказано действа,а ти видиш ли хиляди оправдания намери.Ако си искал да посетиш АА,да си ги посетил,ако си искал да си чул историите им, и да си разбрал,как се лекуват те.Не си искал ,не си го направил.Гледалите били,не знам си какво,ок.Ми онлайн да беше ги намерил и да се включиш,там не те виждат,но не някой те погледнал накриво и край,няма да се лекуваме.Шунди мъж си,стегни се мрънкането и оправданията нищо добро не носят,стегни се и вземи решение,спри да чакаш варянт,който да щракнеш с пръсти и да спреш да пиеш.Напоследък дори олавям,че си и раздразнен,никой не казвал как е спрял без АА,трима човека пишели тук,пък инче други нямало и всякви такива тъпотии.Там на където си тръгнал ,от там ние се връщаме,ако имаш желание и само един да пише тук,който да сподели решение пак щеше да ти е достатъчен.Разбирам,че ти е трудно,разбирам,че се иска време за да осъзнаеш,ноо пък и от месеци мелим едно и също,което е безсмислено.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 18-05-2018, 7:59 PM
 
shundi Дата: Понеделник, 21-05-2018, 8:12 AM |Съобщение 477
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Живи и здрави бъдете
 
shundi Дата: Вторник, 22-05-2018, 8:26 AM |Съобщение 478
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
magisd, Аз дори не пия в момента, и не хленча, просто много малко хора пишат, тук интересно ми е кой какво и как , може да има хора с други методи, да са спрели, по друг начин да са извървяли пътя на трезвеността.
Аз споделям  моя - спорт, строг режим, препие ли ми се веднага падам за 10 лицеви, или излизам навън да потичам.
При силен порив на препиване, знаете за какво говоря - лягам в леглото пускам някой сериал и порива отмнинава, но най-вече спорт, спорт и пак спорт, качествена здравословна храна!Пия силамарин постоянно, при дълъг прием на билката започваш да се отвращаваш от алкохола лека полека!
Да аз накъдето съм тръгнал вие от там се връщате, а пътят какво е - "аз не пия от 5 години и тва е " а през тези 5 години а преди това, какво спираш и край, не е така! Отиди на сбирки и тва  е...Пътят е важен толкова колкото и самият резултат.НЕ се сърдя и обиждам на никого, най-малкото че ви приемах за близки.
 
magisd Дата: Вторник, 22-05-2018, 6:19 PM |Съобщение 479
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Точно така е Шунди,всеки е минал лека полека по пътя.На нас не ни било по леко от на теб.Не е станако ей така,станало е с безброй опити,някой от който пробваш и ще пробваш и ти,но истината,че начина,който е подействал е един,другите опити са били временни.Аз десетки пъти съм споделила,как е станало при мен,излишно е да споделям пак.Аз не те убеждавам ходи на сбирки,аз самата никога не съм ходила на жива.Но определено споделянето,опита и историите на тези хора могат да ти дадът ключа.Нещо,което е действало при мен,може да не действа при теб,но пък опита на друг може да ти е полезен.Така,че контакта с човек или с много хора минали по пътя действа.Важно е да не спираш да пробваш,спортувай щом помага,и прави всичко което може да те задържи трезвен,но не забравяй,за да отслабва желанието за пиене и да живееш без алкохол до края,трябва промяна на мисленето и начина на живот.Когато ние ти казваме не става с воля,не става само със спорт или не става никъде да не излизаш за да не пиеш,не е защото не искаме да става ,а защото сме пробвали и ние,и още хиляди и не ства.Това са временни решения,аз лично искам да намеря постоянно,вечно,и просто да не ми се пие изобщо.Хокам те,че мрънкаш защото болеста е такава,оправдание имаме за всичко.Болестта е и на егото,ние може да сме алкохолици,но не сме ,като онези от АА ни говори то например.Опознай болестта Шунди прочети истории в нета и ще се научиш да разпознаваш,кога болестта мисли и кога самия ти.Това трябва сам да го научиш ,ние и да ти казваме докъто не го осъзнаеш сам няма да ни вярваш.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 22-05-2018, 8:15 PM
 
elica Дата: Сряда, 23-05-2018, 6:18 AM |Съобщение 480
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Добро утро! smile

shubdi, около 200 човека от приятелите ми във Фейсбук са от АА (страната и чужбина). Те се възстановяват с програмата на АА. Получава им се, къде по-бавно, къде по-бързо. Аз повярвах, че и с мен ще стане, защото се припознах в тях. И избрах да съм част от това. Личен избор е как ще се възстановявам. Но понеже,както каза и maqisd, всичко което бях опитала преди имаше само временно решение, аз взех ново - да не съм предубедена и просто да допусна, че тази програма ще помогне и на мен. Да не търся различията, а приликите между мен и другите алкохолици. Няма как тази програма да се обясни с два три поста, няма как да опиша в детайли какво правя всеки ден, за да се възстановя. Това е нещо, което иска време, всеки ден научавам нещо ново, всеки ден опитвам да прилагам наученото. И както каза maqisd, всичко това е свързано с психическа промяна и нови действия. Няма как да правя едно и също и да очаквам различен резултат, нали. smile

Вярно е, че тук пишат малко хора. На мен също ми се иска повече хора да се включват във форума, но те предпочитат живите сбирки. Там се случва "чудото" на АА.

И последно - това е сайт на АА, нормално е пишещите тук да споделят опита, който са получили в АА. Не твърдим, че АА е панацея. Просто това е нашият начин, единственият, който е помогнал на нас.

Поздрави!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz