Shundi пита - Page 30 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Shundi пита
shundi Дата: Петък, 23-03-2018, 12:35 PM |Съобщение 436
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
НЕ, не пия нищо
 
magisd Дата: Събота, 24-03-2018, 7:01 AM |Съобщение 437
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Браво.Продължавай все така.
 
shundi Дата: Понеделник, 26-03-2018, 6:46 AM |Съобщение 438
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Не мога да си обясня , защо залитам отвреме навреме.
 
magisd Дата: Понеделник, 26-03-2018, 7:49 PM |Съобщение 439
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Залиташ защото сиболен.А болестите се лекуват.Ако наистина не можеш да си обясниш защо залиташ,значи до тук сме си писали напразно.Човек,който е приел,че е болен лесно си обяснава нещата.
 
shundi Дата: Вторник, 27-03-2018, 7:01 AM |Съобщение 440
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Знам че съм , болен, просто желанието понякога да не се чувствам болен явно надделява..но като част от болестта ще го преборя
 
July Дата: Вторник, 27-03-2018, 8:10 PM |Съобщение 441
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
С борби не става. Предай се и признай, че си болен.
Ние признахме, че сме безпомощни пред алкохола и че животът ни е станал неуправляем.

Кой би признал, че е напълно победен? Практически никой, разбира се. Всеки естествен инстинкт се опълчва срещу мисълта за личната безпомощност. Действително ужасно  е да признаем, че когато сме с чаша в ръка, съзнанието ни е до такава степен деформирано от пристрастието ни към разрушително пиене, че само намесата на Провидението може да ни освободи от него.
    Никоя друга разруха не е като тази. Алкохолът, превърнал се в хищен кредитор, изсмуква от нас цялата ни независимост и цялата ни воля да се противопоставяме на изискванията му. След като веднъж приемем този и неумолим факт, нашата разруха като човешки същества е пълна.
   
След присъединяването си към АА обаче, много скоро започваме да възприемаме по друг начин това пълно унижение. Започваме да схващаме, че само по пътя на пълното си поражение сме в състояние да направим първите си стъпки към освобождението и силата. Признаването на личната ни безпомощност в крайна сметка се оказва онази здрава основа, върху която може да се изгради един щастлив и целеустремен живот.
 
shundi Дата: Сряда, 28-03-2018, 3:01 PM |Съобщение 442
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Еми предал съм се знам, че съм болен признал съм пред себе си, но отвеме навреме се подхлъзвам, направо трудно вярвям, че някои от вас не са близавали нито глътка 5-10 -15 години, излгежда ми научна фантастика.
 
July Дата: Сряда, 28-03-2018, 7:09 PM |Съобщение 443
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Не е научна фантастика. Божие чудо е smile
Да знаеш, чудеса се случват. Може да се случи и на тебе като се предадеш.
Безпомощен пред алкохола и животът е станал неуправляем. По-висша сила ще го управлява твоя живот. Какво ще кажеш? Как ти се струва това с по-висшата сила?
 
magisd Дата: Сряда, 28-03-2018, 8:00 PM |Съобщение 444
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди ти си признал,повтаряш си аз съм болен не трябва да пия.Това не е същноста на признанието.Истинското признание идва от вътре,идва тогава,когато човек осъзнае колко е сериозно положението и предприеме действия за лекуването си.Писала съм ти и преди,само със спорт или затваряне в къщи няма да стане.Няма да стане и само с борба и воля.Аз знам за два начина човек да се лекува,единя е да чете и наблюдава много.Да опознае болеста,да осъзнае какво го чака и да види нагледно(всеки има поне един близак,познат алкохолик)в какво ще се превърне.А след това да започне бавно да се променя.Да промени мисленето и навиците си,да станат такива,че да мрази алкохола ,а не да си спомня с носталгия за него.Аз поне така го спрях,помогна ми в началото желязната ми воля ,трябваше ми първите месеци докъто осъзная,че ми се живее и то различен живот от този ,който имах.Втория начин е АА,много по лесно алкохолика спира с помоща на себеподобни,там освен че му се помага да заживее нов живот,намира и подкрепа и стимул да не посяга пак.Но аз пак ти давам два варянта,защото повечето алкохолици ,който успяват да спрат са открили спасение само в АА ,сами изобщо не са успяли.А ти Шунди трябва сам да решиш колко още ще се заблуждаваш,че като стискаш зъби и едва удържаш фронта ще можеш да спреш.Знам какво е да смяташ,че можеш да спреш и сам,аз засега успявам,но определено начина не е да заравяш главата в пясъка и да буташ ден,по ден изпънлнен с желание и носталгия по пиенето.Ако очакваш,че просто,когато мине време от самосебе си ще спре да ти се пие,няма да стане.Много неща трябва да приемеш и признаеш,докъто дойде момента около теб всички да пият,а на теб да ти е все едно.Колкото по скоро започнеш да се лекуваш толкова по бързо ще дойде и този момент,ти само трябва да се предадеш и започнеш промяната.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 28-03-2018, 8:04 PM
 
shundi Дата: Петък, 13-04-2018, 9:44 AM |Съобщение 445
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Здравейте, да ви се похваля, по празниците бях на сухо, хапвах пих безалкохолна бира и така.Много изнервен ставам обаче като се пие алкохол покрай мен, в началото не ми прави впечатление ама след час...не ми се допива, просто някак си се ядосвам изнервям, нормално е със сигурност, трябва да мине доста време.
 
elica Дата: Неделя, 15-04-2018, 7:23 PM |Съобщение 446
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
В началото за мен си беше опасно да се събирам с хора, които пият. Затова на празниците стоях с хората, общувах си, хапвах и след час-два просто си тръгвах. Реших, че в годината има 365 дни, от които много малко празнични, и за мен е по-важно да съм трезва.
А това, че не ти се вярва, че не сме пили с години, не значи че не е истина. И аз не вярвах, че е възможно да остана трезва дълго време, но ето - вече девет години не съм пила нито глътка и имам хубав живот.
 
hope Дата: Понеделник, 16-04-2018, 10:09 AM |Съобщение 447
С опит
Група: Потребител
Постове: 1647
Статус: Извън линия
Напълно споделям написаното от elica, и аз постъпвах  като нея, и аз имам свободен и смислен живот какъвто не съм си представяла вече 10 години.
Може би ще ти помогне и днешният дар, поствам го и тук за тебе:

Всеки може да постигне трезвеност… Номерът е да останеш трезвен и да живееш в трезвеност.
--Living Sober

Новодошъл:
На една сбирка някой спомена, че е имал пробив. Беше се върнал към пиенето в продължение на три дни. Никой не го критикува; всъщност всички го аплодираха за честността му. За да бъда откровен, това ме накара да мисля за това какво би било да пия няколко питиета отново, само за един ден или през уикенда.

Спонсор:
През годините съм гледал как хората идват във възстановяването и си отиват от него. Бях благодарен на хората, които макар и пропили, имаха късмета да се върнат и да споделят своя опит. Те ме научиха много, говорейки за това, как болестта им продължава да напредва, дори когато не са били активни в нея, и колко по-бързо се е върнала мизерията този път.
Благодарен съм им, че ме научиха, че не бива да рискувам с трезвеността си. Има опасност да се върнем отново, за да експериментираме с контролирано пиене; малцина, които са го правили, успяват да не се върнат назад. Това е животозастрашаваща болест. Хора като нас, които зависят от употребата на пристрастяващо вещество, могат да умрат от него. Разбираме сериозността на нашите зависимости и няма нужда да тестваме възстановяването, като се опитваме да използваме "безопасно".

Днес избирам живота, затова прегръщам възстановяването си; ще се придържам към тези, които знаят как да останат трезви.
 
shundi Дата: Понеделник, 16-04-2018, 12:25 PM |Съобщение 448
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Дано и аз успея да не пипна с години, въпреки че ми се струва невъзможно, ще положа труд да направя невъзможното- възможно.
 
elica Дата: Понеделник, 16-04-2018, 7:42 PM |Съобщение 449
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Не ги мисли годините. Прави го просто - само за днес. smile
 
shundi Дата: Вторник, 17-04-2018, 7:08 AM |Съобщение 450
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Да, успешен е начина ден за ден, определено действам по него. smile
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Shundi пита
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz