Тема на nadejda_posledna - Page 4 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Тема на nadejda_posledna
Тема на nadejda_posledna
nadejda_posledna Дата: Вторник, 14-11-2017, 3:48 PM |Съобщение 46
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Седми ден, а в главата ми е само в алкохола. Иначе не чувствам потребност , сега се страхувам по навик да не пийна , сипвайки на мъжа ми питие. Днес една интересна случка. Сутринта тръгвах за работа, и се засякох с една жена, която живее в блока. Тя е самотна от много години и тъкмо беше ходила да изхвърля коша. Разминахме се с поздрав и..подуших алкохола...Просто установих, че е пила сутринта. Никога нямаше да предположа! Имам чувството, че обонянието ми се е изострило, не знам може и да е случайност.

Съобщението поправено от nadejda_posledna - Вторник, 14-11-2017, 3:49 PM
 
tanyaivanova1984 Дата: Вторник, 14-11-2017, 8:21 PM |Съобщение 47
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
И аз съм така.Все за него мисля,като това се случва предимно следобедните часове.Иначе нямам никакви проблеми и неразположение,за щастие.Чевствам се прекрасно.Просто до такава степен съм свикнала с пиенето,че сега ми е празно,някак си.
И днес удържах фронта.
В ума ми постоянно навлизат мисли обаче за напред,как ще е.Семейните ни приятели всичките пия.Как ще се справя не знам.Знам,че трябва да мислим за днес,но постоянно мисля за напред.
 
shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 7:47 AM |Съобщение 48
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
От всички,които ми помагат разжрах едно много важно нещо, докато не си променим психиката, няма да спрем да пием!
 
tanyaivanova1984 Дата: Сряда, 15-11-2017, 7:49 AM |Съобщение 49
С опит
Група: Потребител
Постове: 54
Статус: Извън линия
С времето предполагам и това ще стане.
Добро утро и хубав трезвен ден от мен.
 
shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 8:17 AM |Съобщение 50
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Хубав и трезвен ден на всички и от мен!
 
magisd Дата: Сряда, 15-11-2017, 8:24 AM |Съобщение 51
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Правилно си разбрал shundi.Психиката ни е основния,ангажимент.С нея обаче трябва да се работи,тя не се променя сама с времето.Да спреш да пиеш и да не работиш върху себе си,се нарича сух алкохолизъм.Ако приемаш ,ча не пиеш заради някой,или пък само защото не трябва,или го приемаш като наказание и тъгуваш постоянно за времето дето си пил,пробива е неизбежен.За мен най важно бе да приема проблема, да изуча и да поискам искрено от цялата си душа да спра да пия.А след това започнах да работя върху себе си.Замислих се кога най често ми се допива,на първо място бе когато ме изкарат от зоната ми на комфорт,ядосам се например.Като спрях и например нещо ме стресне или ядоса,започнах да се уча да не реагирам мигновено,да не посягам към чашата в този момент,да изчакам.И видях,как нищо не е било,както ми е изглеждало докато пия.Давам пример отиваш на работа и те обвиняват несправедливо,съкращават те или просто нещата не вървят .Алкохолика мисли,че това е едва ли не кфая на света,няма търпение да се напие за да го преживее.А нормалните хора,го приемат,те знаят ,че ако днес не върви ,утре нещата ще се оправят,ако си съкратен ,може да е за добро и тн.Същото е и ако мъжа ти закъснее и не ти вдигне тел..Аз алкохолика на момента посягах към чашата създала цял филм в главата си,дали,че нещо лошо се е случило или пък ,че е с друга.И в повечето случай се оказва,че това си е имало основателна безобидна причина,от която аз съм направила огромен проблем.Аз се научих на търпение,и да приемам нещата който не зависят от мен.Уча се и до днес да не реагирам прибързано,да броя до десет,да не пия в критичен момент и да се рафвам на живота без алкохол.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 15-11-2017, 8:26 AM
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Тема на nadejda_posledna
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz