Shundi пита - Page 9 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Shundi пита
magisd Дата: Вторник, 14-11-2017, 10:25 AM |Съобщение 121
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Колко дни не пиеш вече?Тези синптоми при мен минаха макс за седмица.

shundi Дата: Вторник, 14-11-2017, 10:41 AM |Съобщение 122
С опит
Постове: 435
Четвърти ден, по слабо изразени са определено, забелязвам, че се усилват по времето когато съм пил, примерно на обед след като се наобядвам и  около 18 часа вечер  усещам симптомите.Знам, че след ден два ще затихнат съвсем.

magisd Дата: Вторник, 14-11-2017, 2:45 PM |Съобщение 123
С опит
Така е shundi ще отминат.После,когато си помислиш,че трудното е минало и е лесно да пропиеш помисли,дай се време да поразсъждаваш.Запитай се ,защо си го търпял ако ще почваш пак?Искаш ли да го преживяваш отново и отново,сле всеки пробив?При мен отговорите на тези въпроси и задаването им ми помогна много.Другото,което е,че при мен с всеки опит абстиненцията ставаше все по изразена,и нормално.При мен минаха години,но още помня последната.Ама хич,не ми се изживява подобно нещо отново,може да не съм стигала до болници,но си беше голяма гадост.

shundi Дата: Вторник, 14-11-2017, 2:54 PM |Съобщение 124
С опит
magisd, много ти благодаря, да гадост е аз така пропивам точно в тези моменти, в които ми е добре всичко е минало и се започва...сега ще си задавам тези въпроси, дано помогнат и на мен!

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:10 AM |Съобщение 125
С опит
magisd, Може да си споделил/а някъде по постовете, но може ли да ми кажеш от колко време не пиеш?Извинявай ако те заниамвам излишно!

magisd Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:14 AM |Съобщение 126
С опит
Не се извинявай,скоро ще станат 5г.Но от суеверие,тъй ,като не са навършени,нека кажем повече от 4г.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 15-11-2017, 9:19 AM

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:20 AM |Съобщение 127
С опит
Това си е похвално, доста време е браво, дано и аз успея

magisd Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:33 AM |Съобщение 128
С опит
Стискам палци да успееш.За това време съм изпила една единствена глътка ,беше едва ли не насила,в смисъл нямаше как да се измъкна.Беше на 2рата година,направо за секунди позната топлина,се разля по тялото ми от тази буквално 2-3мл.вино.Почувствах ужасен,страх и вина идеше ми да се разплача.Не ми пречат пиещите вече,нито алкохола около мен,не ми се пие вече(имам от време на време и такива мисли,но рядко)но аз не ям дори бонбони с алкохол,не готвя с него и хо избягвам по всякаква форма.

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:37 AM |Съобщение 129
С опит
Това щях да попитам след колко време спира да ти се допива?

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 9:51 AM |Съобщение 130
С опит
Искам да споделя нещо:
Жена ми не ме подкрепя, спроед нея не съм алкохолик и даже като ме види, че се вартя и не мога да си намеря място ми казва я сик пий една биричка не се занимавай с глупости...как да я накарам да ме подкрепя се чудя...иначе много се обичаме разбираме се , нямаме проблеми в отношенията си, имаме и две прекрасни дечица, но явно не мисли че имам проблем...А и да отбележа, тя не близва алкохол.

magisd Дата: Сряда, 15-11-2017, 10:23 AM |Съобщение 131
С опит
Не знам кога точно спях да го мисля алкохола,беше след месеци.Просто ,постепенното запълване на празнината след алкохола ми отне време.Докъто си намерих други развлечения,изградих други навици и научих как постепенно да приемам нещата от живота.Колкото до жена ти,за мен е нормална реакция,още повече,че алкохола не е започнал да ви създава битови и соцялни проблеми,а само здравословни при теб.Трудно е за хора ,който не са запознати с етапите и развитието на болеста да разберат.Дори зависимоте,като мен и теб,който не са стигали до най крайните фази,често не искат да разберат и се самозаблуждават,че проблема им не е точно такъв.Аз също не срещнах разбиране,и в началото ми бе много трудно.Но намерих,човек,като мен,който не познавах,но ме подкрепи.И знаеш ли колко по лесно се споделя така.Човек,който не те познава,не знае кой си,не иска нищо от теб,а просто те подкрепя,разбира и помага с опит.Ти споделяш нещо с което не се гордееш,и се срамуваш,а той ти казва,и аз съм го правил,или пък при мен беше по зле и тн.Аз се почувствах разбрана,а не различна или болна,и най вече не ме кори или убеждава в нещо,помага ми просто да съм трезва.Знаеш,че е като теб,и никога не би използвал казаното,или направеното от теб след време срещу теб.Ти имаш нашата подкрепа shundi,ако се довериш на нас,почти няма шанс някой да предаде доверието ти,което не може да се каже,за приятелите и близките.Там винаги има шанс да си неразбран,или пък при първия удобен случай да ти бъде натякнато какъв си.Аз лично не занимавам близки,приятели и семейството ми с моето не пиене,затова си имам вас.

Съобщението поправено от magisd - Сряда, 15-11-2017, 10:26 AM

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 10:26 AM |Съобщение 132
С опит
Много ти благодаря отново magisd, аз и за това си споделям тук и питам най-различни неща, защото е трудно, много трудно отказването от този гаден алкохол..

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 10:29 AM |Съобщение 133
С опит
Та и аз вече си имам вас, и усещам топлина и подкрепа!

magisd Дата: Сряда, 15-11-2017, 10:55 AM |Съобщение 134
С опит
Само така,не го мисли кой те разбира,и кой не.Мисли само за собственото си развитие и за нещата който ти трябва да разбираш.Като начало защо не предприемеш нещо,което одавна си искал да направиш,а си отлагал.Например искал си да отидеш някъде,да запишеш да учиш нещо,да си купиш нещо и тн.Всеки човек има мечти ,а алкохолиците безброй не сбъднати идей.Аз започнах с изпълнение на малки такива неща,и те много ме отвличаха от мислите за алкохол.Чуствах се чудесно,че съм ги осъществила,и си повтарях,че ако пиех това никога нямаше да ми се случи.

shundi Дата: Сряда, 15-11-2017, 11:03 AM |Съобщение 135
С опит
Захванал съм спорта отново, мисля да обръщам повече внимание на децата, да прекарвам повече време с тях, защото работа-вкъщи и  налапвам бирата всяка вечер, пренепрегвам ги определено...

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz