Shundi пита - Page 11 - Форум на АА в България
Shundi пита
| |
nadejda_posledna |
Дата: Четвъртък, 16-11-2017, 3:14 PM |Съобщение 151 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
| Здравейте хора! Само наминавам да ви кажа че продължавам да не пия. Светът не е по-добър, но трезвият ми поглед е чудесен. Някаква самоувереност взех да придобивам дори Поздрави!
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 16-11-2017, 3:16 PM |Съобщение 152 |
С опит
Постове: 435
| Браво надежда, хубаво е че се чувстваш добре, мен ми става криво от време на време все още ама съм с няколко дена зад теб ...така че се надявам да отминат физическите симптоми скоро.
|
|
| |
elica |
Дата: Петък, 17-11-2017, 7:08 AM |Съобщение 153 |
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
| Добро утро, приятели! Поздравявам всички ви! Знам колко е трудно началото. По-нататък става по-лесно. Трезвен и мирен ден от мен!
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 17-11-2017, 7:50 AM |Съобщение 154 |
С опит
| ДА, първите 3-4 дни бяха най-зле сега е поносимо, отвреме навреме вечер, когато преди налапвах шишето ставам нервен и ми се повишава кръвното, но ще мине и това, стискам зъби и така, поздрави на всички и само напред!
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 17-11-2017, 9:04 AM |Съобщение 155 |
С опит
Постове: 342
| Добро утро,желая ви прекрасен трезвен ден!
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 17-11-2017, 9:38 AM |Съобщение 156 |
С опит
| Да ви питам приятели, някой от вас възстановявал ли се е чрез спорт -финтес, бягане , бокс и тнт?
|
|
| |
alexander |
Дата: Петък, 17-11-2017, 9:48 AM |Съобщение 157 |
От скоро
Постове: 13
| Здравейте, аз съм Александър.
34 годишен, от София. Пия бира от 15-16 годишен. След това се започна с ученическите истории - водки, бири по градинките, бира от 7:15 сутринта и т.н. Винаги съм носил много на пиене, което беше и повод за гордост. Като студент си продължих с бирата за закуска, почнах сериозна работа във втори курс - колегите ми също пиеха на обяд, естествено бях доволен от якия колектив и им правих компания. Три години след това стартирах собствен бизнес - вече на 25 и открил уискито и разбрал,.че качеството е по-добре от количеството, но комбинацията между двете е перфектна. Можех да си позволя наистина хубави и качествени марки и видове алкохол - сингъл малц уискита, коняк, арманяк, бърбън, качествена отлежала ракия. Връщайки се назад във времето - няма ден, в който да не съм пил поне бира или комбинация бира и след това твърд алкохол. На 29 г. ме диагностицираха с подагра. Спрях бирата за няколко седмици, докато се изчисти организмът, но след това я продължих. Започнах просто да.пия много вода, разчитайки на организма си, че е силен. Няколко кризи и години по-късно осъзнах, че вече нямам толкова.силен организъм, но не спрях. Прерязвах веднага всеки опит да се говори с мен или намек,.че имам проблем с пиенето. Правех опити да намаля най-вече бирата, но всеки път си продължавах да пия, особено лятото. Дотук не е кой знае какъв проблем - обикновен алкохолик, един от многото, криейки се под маската на напрежение в работата и т.н. Истинският проблем е, че като се напия много често в мен се появява необяснима агресия - точно обратното на това, което обикновено съм. Най-неприятното е, че тази агресия най-често е насочена срещу семейството ми. По ред причини с първата ми жена ( живеехме на семейни начала, без брак), се разделихме. Две години по-късно срещнах НЕЯ - жената,.в.която се влюбих истински. Какво направих - още първите два-три месеца се напих доста сериозно на два пъти, единия път,.от които на сватбата на близък мой роднина. Направо до безпаметност. Тя каза само - случва се. Малко след това заживяхме заедно - истинска Луда обич. Половин година след началото на връзката ни вече беше бременна - първо дете за нея, второ за мен. Напих се, казах й , че детето не е от мен, обидих я жестоко, посегнах й. Просто ми. Втори път - прости ми. Започнах да осъзнавам, че имам голям проблем, толкова ме беше срам, че сам не можех да си простя защо допускам това, което аз съм виждал като дете. Продължавах да пия, мразейки се. Детето се роди, започнаха скандали - за първото ми дете, за пари (бизнеса ми беше фалирал преди да се запозная с нея), обвинения, че бившата ми се меси, кой какви родители има. Напрежение и битовизми ужасни. Още случаи на агресия - и срещу нея, и срещу себе си. Опитвах се да намаля пиенето - успях донякъде - махнах твърдия алкохол почти, но оставих бирата. Една сутрин се разхождахме, пиех бира, разбира се, скарахме се за глупости - избухнах и ударих дръжката на количката, докато бебето беше вътре. Чашата преля. Избяга в нейния си апартамент. След няколко дена се прибра, срещу обещание да намаля много алкохола, защото се ужасява от.човека,.който ставам, когато пия, а и тя се е нагледала на подобна, че и по-голяма.агресия от страна на неин близък роднина, когато е била дете. Но нещата не бяха същите - тя се затвори в себе, започна да.живее в страх за себе си и за бебето, не можеше да се пребори,.че е станала жертва на домашно насилие, при положение,.че с това.се бори често ( тя е един от водещите адвокати по семейно право в София ) Измъчвах се да я гледам така,.опитвах се да оправя нещата. Полагах усилия и да контролирам пиенето - не се напих нито.веднъж. Пиех,.но с мярка и без свинщини, опитвах се и да подтискам гнева си. Напрежението обаче си беше тук, разваляше отношенията ни. И двамата все още се обичаме, но споменът седи. Онзи ден имах делови срещи - на последната обяда продължи дълго, пийнах няколко бири, но не се чувствах пиян. Прибрах се рано в нас, минах купих й роза ( не защото съм закъснял, а просто да я зарадвам, често й купувам цветя). Прибрах се, тя видя зачервени очи, дъх на бира и т.н. реши, че съм пиян и полудя. Извика майка си,.която е тук да ни помага за детето, събраха багаж, взеха детето и се махнаха. Естествено скандала стана, аз полудях, че ме обвинява несправедливо (според мен), страха, че ще загубя нея.и детето ме побърква, скарахме се, размениха се ужасни думи и обиди. Вчера успях да я видя - поговорихме си малко. Каза, че наистина ме обича още, но не иска детето ни става свидетел на скандали, да расте в насилие, да вижда баща му как пие бира от сутринта и докато го разхожда. Каза, че си помисли дали да се върне и сега, но този път, за да ми помогне иска и сам да си помогна. Разрових се в интернет и започнах да се убеждавам, че "аз нямам проблем с алкохола, той има с мен" не е вярно, а имам огромен проблем, според мен. Ще направя всичко възможно да си върна семейството, но не знам откъде да започна. Да, ще се опитам да не пия ( няма да е лесно, но тя и детето са ми по-важни), но как да й докажа, че може да ми вярва, че ако си дойде няма да стане същото sad Обичам я, обичам и детето - те ми дават сили. Не знам дали темата е за този форум, но, колкото и да ми е неприятно да го призная, аз май съм алкохолик и имам нужда от помощ. Благодаря!
Съобщението поправено от alexander - Петък, 17-11-2017, 9:53 AM |
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 17-11-2017, 10:19 AM |Съобщение 158 |
С опит
| Ти сам прецени дали си алкохолик, но отгоре написаното според мен си.Действай бързо, зачеркни алкохола, ще ти е много трудно в началото, но аз се стреснах от прочетеното, успех!
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 17-11-2017, 10:22 AM |Съобщение 159 |
С опит
| ДОбре дошъл си, споделяй пиши, но не си мисли, само да намаляваш алкохола, защото няма да стане, спирай от раз и това е.И аз бях на бира по 10-12 някога на ден, на мен започна да ми влияе на здравето, за това спрях, вече 6ти ден не ми е добре , но не смятам да се връщам към пиенето това сигурно ми е 10тия път, вкойто се опитвам да откажа алкохола, винаги без успех.Много е трудно, но не е невъзможно!
|
|
| |
alexander |
Дата: Петък, 17-11-2017, 11:05 AM |Съобщение 160 |
От скоро
| Здравейте, благодаря за отговорите. Втори ден не съм пил, но и нямам нуждата да пия. Даже се учудвам като чета - паник атаки, абстиненция. Единственото, за което мисля е семейството ми и как да ги върна и направя щастливи. От само себе си се разбира, че трябва да спра напълно и безвъзвратно алкохола, защото нищо хубаво не ми донесе. Много ми е интересно защо се променя така като пия - какво става в мозъка ми, какви химически реакции протичат, какво провокира агресията ми
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 17-11-2017, 11:08 AM |Съобщение 161 |
С опит
| То е в двете крайности, аз съм агресивен като не съм пил, а като пийна съм агънце, обичлив, забавен готин, а иначе все на тръни и лош карам се...А отн остно абстиненциите в всичките им прояви, явно не си стигнал още до там, което е добре, защото си нямаш идея какво мъчения са и как те карат да продължаваш да пиеш, за да се чувстваш по-добре.
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 17-11-2017, 11:16 AM |Съобщение 162 |
С опит
| Добре дошъл Александър.Щом вече си разбрал,че имаш проблем,вече си направил първата крачка.Следващата е да поискаш с цялото си същество да промениш нещата и да се излекуваш.Аз не успях да спра,заради близките ми,много алкохолици също.Аз спрях,когато осъзнах напълно,че преди всичко правя всичко заради самата мен.В твоя случай загубата на женати и детето,ще са голям шок,но техния живот ще продължи и без теб.Женати би могла да продължи напред детето ще порасне въпреки теб,но с теб какво ще стане.Ти можеш да си негативен фактор за близките си и да влияеш на живота им,но не си цетър на света.Замисли се ти как се виждаш без тях.Как протича твоя живот обсебен от пиене.Ако ги загубиш,това означава ли,че ще продължиш да пиеш.Ако продължиш,винаги ще има кой да нараниш,може да мислиш ,че ти не си важен в случая,но не е така.Желанието за живот е важен фактор,поискай да си трезвен и тогава,да си добър баща,страхотен съпруг и син,ще бъде напълно постижима цел.Женати е готова да те подкрепи в борбата,значи имаш подкрепа която е голям плюс,много от нас са я няма ли,така ,че поеми протегната ръка на жена си,и вземи живота си в свий ръце.Ние също ще помагаме,успех ти желая .
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 17-11-2017, 11:26 AM |Съобщение 163 |
С опит
| Shundi ,аз спортувам много.Но съм спортувала и, докъто си попиивах преди.Спортът може много да помогне,и в никакъв случаи не вреди.Но не те разбирам,в какъв смисъл питаш дали може да се възтановиш чрез него.Съмнявам се,само защото спортуваш да можеш да спреш да пиеш.Спортът може да участва,като част от новия ти начин на живот и да помага,но заедно със още куп промени,който човек трябва да направи.Аз не съм,от групата на АА,но съм напълно съгласна с тях,че човек трябва да се научи да живее за втри път и да променя навиците,и мисленето довели го алкохола.
|
|
| |
alexander |
Дата: Петък, 17-11-2017, 11:31 AM |Съобщение 164 |
От скоро
| Маги, благодаря и на теб. Интересни въпроси ми постави, накара ме да се замисля! Никой от нас не е предполагал, че ще се стигнем дотук, но ето ни тук - в онлайн група за взаимопомощ, споделяйки лични неща с непознати, които в нормалния живот бихме подминали. Иронично, но явно необходимо.
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 17-11-2017, 12:00 PM |Съобщение 165 |
С опит
| Алрксандър по скоро бих ,казала,че представата ни за алкохолиците е подвеждаща.И ако на улицата се срещнем,може изобщо да не се досетим,че човека срещу нас е алкохолик.В днешно време,особено откакто не пия виждам,че болеста се е разпростряла навсякъде,лекари,адвокати,тинейджъри,чиновници ,бизнесмени и тн.Промъкнала се еда навсякъде ,а когато осъзнаеш проблема си и заработиш по промяната,започваш да разпознаваш,че около самия теб е имало хора с такъв проблем,а ти не си се досещал.И ако останеш,ще видиш,че споделяме тук защото,никой не може да те разбере така,както човек минал през това.Но пък те разбирам,никой от нас не си е мислил,че ще стгне до тук.
Съобщението поправено от magisd - Петък, 17-11-2017, 12:03 PM |
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|