Shundi пита - Page 13 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Shundi пита
nadejda_posledna Дата: Сряда, 22-11-2017, 3:53 PM |Съобщение 181
С опит
Група: Потребител
Постове: 36
Статус: Извън линия
Здравейте, още съм трезва. Боли ме много гърба, и ребрата и си внушавам какво ли не, но съм се запънала - няма да пия. Макар че днес се улавям да мисля за няколко глътки вино доста по-често от предишните дни. Направо съм на ръба, но ще издържа и днес!

magisd Дата: Сряда, 22-11-2017, 5:00 PM |Съобщение 182
С опит
Постове: 342
Надежда ,изхвърли лошите мисли,освен това съм убедена,че си наясно,че болките не са предизвикани от това,че не пиеш,така че ако пинеш,нито ще ти мине,нито ще стане подобре,напротив най много по зле да стане.Така,че горе главата и утре да драснеш още една чертичка.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 7:23 AM |Съобщение 183
С опит
Постове: 435
Има такива дни, аз вчера за малко да изпия "първата бира" но се спрях...много е трудно сигурно с времето става по-лесно.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 7:32 AM |Съобщение 184
С опит
Кофти е, преди алкохола даваше ли даваше, в някои случаи интересни мисли, в други успокоение, в трети спокен сън, действаше против стреса...мина това време, сега алкохола само взима, взима ни мислите, взима ни времето, здравето и ако се предадем ще ни вземе и душата.

magisd Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 7:58 AM |Съобщение 185
С опит
Шунди много правилно си го разбрал,предадем ли се сме свършени.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 11:02 AM |Съобщение 186
С опит
Депресията и това чувство, че нищо не те радва е много кофти, при мен е на моменти....но е ужасно

magisd Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 11:10 AM |Съобщение 187
С опит
Шунди,когато си пиеше какво те радваше?Ако не бъркам,ти си остановил проблема си поради влошаване на здравето,а не защото ти пречи?

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:19 PM |Съобщение 188
С опит
Установих проблема си и заради здравето, но и нещо ми подксказваше за него.Та така, всичко ми беше по-приятно, филм, разговор,  книга,  като съм жулнал 4-5 бири и всичко беше готино...за това виждам голям зор със отказването.

tanyaivanova1984 Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:24 PM |Съобщение 189
С опит
Постове: 54
Като се замисля над този въпрос,отговор нямам честно казано.Вчера например се чувствах прекрасно,бях си свършила цялата домакинска работа и удовлетворена от свършеното реших да се наградя с едно питие.Явно търся някой да ме похвали и като нама кой се награждавам сама.Така си го обяснявам.Критичните моменти при мен са следобедните часове.Наближи ли 17:00-18:00 часа и по навик все едно някой натиска бутона алкохол и се почва.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:29 PM |Съобщение 190
С опит
Моите критични часове са също вечер, заради гадния навик!

magisd Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:31 PM |Съобщение 191
С опит
Шунди теб те разбирам алкохола тъкмо е започнал да си показва рогата влошавайки здравето ти,и ПА.Повярвай продължиш ли неизбежно,ще стигнеш до момента в който пиеш,но нищо вече не е по хубаво напротив.Танче, преди да започнеш опитите за отказване,когато се награждаваше постоянно какво те радваше?Дните по хубави и лесни ли бяха?Надявам се не е проблем,че питам,но е хубаво да се замисляме над такива неща.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:36 PM |Съобщение 192
С опит
Надявам се , че се хващам навреме, за да се работи докато, не е станал проблема още по-сериозен!

magisd Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:46 PM |Съобщение 193
С опит
Точно така Шунди.Едно време хората са били неинформирани.Нямали са никакво познание за болеста,и дето е речено щом не пиеш всеки ден от сутринта,и не си вечно в кръчмето пян,значи не си алкохолик.Ние обаче в 21век,имаме достъп до всякава информация,така,че да можем да се хващаме и стягаме,лекуваме още преди да е станало фатално и сложно.

shundi Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 1:53 PM |Съобщение 194
С опит
Много ми помагате тук особено magisd, благодаря ти специално!

magisd Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 2:04 PM |Съобщение 195
С опит
Аз ти Благодаря Шунди,пожелавам ти да се справиш с проблема,да се изнижат месеци години,и тогава ще видиш,как ще изпиташ остра нужда да помогнеш,на себеподони ,да им споделиш,че има изход.И ако знаеш,че с нещо си помогнал дори на един е безцено.

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz