Shundi пита - Page 14 - Форум на АА в България
Shundi пита
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 2:10 PM |Съобщение 196 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
| Чул те господ, бъди жива и здрава и се надявам, че си тук, за да помагаш!
|
|
| |
tanyaivanova1984 |
Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 2:46 PM |Съобщение 197 |
С опит
Постове: 54
| Честно казано с нищо не ми е помогнало награждаването.Просто само докато пия се чувствам добре,а на другия ден следват самообвиненията,вината и срама,мразя се направо.Аз много добре осъзнавам,че удоволствие от пиене няма,има само разочарование.По-точно ВеЧЕ го осъзнавам.Комуниацията тек с вас много ми помага,макар и да губя битката понякога.Поне за пръв път от доста време постоянно се опитвам.Дано този мои пореден опит успее. Благодаря ви!
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 23-11-2017, 2:59 PM |Съобщение 198 |
С опит
Постове: 342
| Значи Танче,от опит знам,че ако се пребориш с алкохола,срама и вината,ще изчезнат.Просто в началото ще ги има по много,но с всеки един ден ще се заобичваш повече и повече и те ще се изпарят.Не можем да променяме миналото(а понякога ужасно съм искала),бъдещето пък е несигурно,но днес и сега само ти решаваш,какво,как и кога.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 24-11-2017, 7:33 AM |Съобщение 199 |
С опит
| Днес е крив ден, цяла нощ кошмари, не можах да спя както трябва, но продължавам да съм трезвен, това е по-важното.
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 24-11-2017, 8:51 AM |Съобщение 200 |
С опит
| Добро утро.Шунди не я мисли ноща,нали мина.И аз напоследък не спя добре,но това са неща,който не зависят от нас така,че нека се средоточим към това да направим приятен и поносим деня,доколкото зависи от нас.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 24-11-2017, 8:54 AM |Съобщение 201 |
С опит
| Да, ще си работя кротко, след работа ще разходя кучето и ще поспортувам, макар че нещо никава енергия нямам,но движение трябва да има!
|
|
| |
magisd |
Дата: Петък, 24-11-2017, 9:12 AM |Съобщение 202 |
С опит
| Най вече е важно да сме трезви.Всичко друго ще се нареди.
|
|
| |
alexander |
Дата: Петък, 24-11-2017, 7:50 PM |Съобщение 203 |
От скоро
Постове: 13
| Аз бях свикнал да си пия.по всяко време - никога не мине било проблем да пия.бърбън около 10-11 сутринта или бира в 7-8 сутринта. Даже любимо ми е било да си отворя една биричка сутрин лятото към 9, докато още не е много топло или към 10 да си закуся с баничка с капачка. Никога не ми се е доспивало от бирата. Мисълта ми е, че няма час за алкохола, поне при мен. Аз пиенето го свързвам много с яденето и табиета - бира с пържолата (вино не пия), водка със сушито, бърбън с тортата или пурата, ракия със салатата, знаете как е. Но алкохолът, за разлика от яденето, не е необходим за оцеляването на един организъм. За съжаление сме тровили нашите организми.всеки ден с продължение на години и трябва време да се изчисти тази отрова. Но ние сме силни и ще успеем, защото бивш алкохолик да се наричам, първа радост е за мене (ако ми позволите да перафразирам)
Съобщението поправено от alexander - Петък, 24-11-2017, 7:52 PM |
|
| |
shundi |
Дата: Понеделник, 27-11-2017, 11:10 AM |Съобщение 204 |
С опит
| Изчистването от алкохол не е пробелм, организнам до 7 дена се изчиства напълна, но психиката се променя много трудно!
|
|
| |
magisd |
Дата: Понеделник, 27-11-2017, 12:45 PM |Съобщение 205 |
С опит
| Е Шунди,каква промяна претърпя само за няколко дни седмици.Помня в началото,обърканите постове,в който прозираше,не приемането,че нещата са сериозни,как въртеше сучеше и все търсеше бърз начин да се излекуваш.А ето колко бързо израсна и разбра,какво е положението.С трезвените дни все по ясно ще виждаш нещата.Само когато знаеш срещу какво се бориш можеш да победиш.А ти положи усилия и съм сигурна,че ако пробължаваш все така ще успееш.Браво за това,че толкова бързо намери правилния път.Психиката,навиците,приоритетите те трябва да се променят.Само спирането на алкохола без да се работи по другите неща е обречено.
|
|
| |
shundi |
Дата: Понеделник, 27-11-2017, 1:09 PM |Съобщение 206 |
С опит
| magisd, Абсолютно, иначе сме обречени на неуспех, но най-вярното е , че на трезво се променят нещата, иначе всичко остава желание, мираж.
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 28-11-2017, 8:31 AM |Съобщение 207 |
С опит
| Къде сте приятели, как върви трезвеността?
|
|
| |
magisd |
Дата: Вторник, 28-11-2017, 1:14 PM |Съобщение 208 |
С опит
| Как си Шунди,как върват нещата при теб.
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 28-11-2017, 1:16 PM |Съобщение 209 |
С опит
| Много ми е натопварено, не мога да си почина и много ми се пие вечер, ама стискам зъби, явно от напрежението лошия глас се обажда.
|
|
| |
nadejda_posledna |
Дата: Вторник, 28-11-2017, 2:45 PM |Съобщение 210 |
С опит
Постове: 36
| Браво Шунди, че продължаваш! При мен тези дни е такъв ад, дъщеря ми има здравословни проблеми, абе не ми се разправя. Идва ми да се напия до безпаметност и да проспя всичко случващо се. Започвам да се питам какъв е смисъла да съм трезва, като продължава всичко около мен да е хаос. Но 21 ден карам, просто знам, че това не е начина, нищо , че ми идват такива мисли. Сега просто се уповавам да вярата, че ще дойде и хубаво време, все пак не може само неприятни неща да се случват, нали така? Ужасно е, но продължавам и аз! засега..
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|