Shundi пита - Page 15 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Shundi пита
shundi Дата: Вторник, 28-11-2017, 2:59 PM |Съобщение 211
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
ДА, те прблемите все едно нарочно идват и лошия глас -пий пийй...ама няма да се даваме иначе край с нас!

lukyvanus Дата: Вторник, 28-11-2017, 3:06 PM |Съобщение 212
От скоро
Постове: 1
shundi,здравей имам същия проблем направо ужас

magisd Дата: Вторник, 28-11-2017, 3:08 PM |Съобщение 213
С опит
Постове: 342
Наде,аз разсъждавам така.Дъщеря ти има здравословни проблеми,в такъв момент ти трябва да си и опора,да си силна и адекватна,да и вдъхваш кураж и надежда,че всичко ще се нареди.Казваш,че ти идва да се напиеш и да проспиш,и какво решава това?Какво става,когато се събудиш?Става това,че ще поискаш пак да пиеш,и вместо да си опора и подкрепа,ще си пречка и допълнителен стрес за дъщеряти и близките ти.Та ти избери опора и подкрепа ли искаш да си,или още един товар и усложнение за близките и себе си.Горе главата Наде и трезво напред.Имай вяра и търпение и всичко ще се нареди.

magisd Дата: Вторник, 28-11-2017, 3:13 PM |Съобщение 214
С опит
А и Наде,питаш какъв е смисъла да си трезва,щом пак има проблеми.Ми смисъла е в това,че трезва търсиш адекватно решение,а пияна просто затъваш все повече и повече.Това,че си трезва в такъв момент за детето ти,го приеми за знак,че тя има нужда от теб и помоща ти,и ти трябва да си силна,а не пияна и мрънкаща.

nadejda_posledna Дата: Вторник, 28-11-2017, 4:09 PM |Съобщение 215
С опит
Постове: 36
Маги, права си. Просто трябваше да се оплача. Тежко ми е, но ако сега посегна, ще е окончателното падение за мен. Познавам се много добре. Кофти момент, но няма да пия, отмина ми кризата. Всеки си има своя живот и път, аз трябва да се погрижа за моя, за да бъда полезна на хората около мен. Много ми се насъбра, постоянно това напрежение ме изтощава психически, а и все пак трябва да има наказание за тези години непрекъснато пиене. Не мога веднага да очаквам награди и пълно щастие. То всъщност пълно щастие няма никъде smile Мерси че сте тук и ми вдъхвате кураж!

magisd Дата: Вторник, 28-11-2017, 4:34 PM |Съобщение 216
С опит
Наде,оплакването,споделянето,и писането с някой който те разбира е едно лекарство.Приеми,че е трябвало трезва да посрещнеш тези проблеми.Че сега си по силна,.Представи си,че на този етап беше още пиеща.Какво щеше да е сега,алкохолиците усложняват и драматизират проблемите,но пиещи или не проеблемите щяха да дойдат?Трезвенноста е дар и е дошла при теб навреме,ти само трябва да вярваш и всичко ще се нареди.Пиене и решаване на проблеми заедно е немислимо.И пиши тук,когато ти се препие,или просто имаш нужда да споделиш.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 28-11-2017, 5:01 PM

shundi Дата: Сряда, 29-11-2017, 7:31 AM |Съобщение 217
С опит
lukyvanus, абстиненции и паник атакаи след алкохол, или като цяло с алкохола са ти проблемите?

shundi Дата: Сряда, 29-11-2017, 7:45 AM |Съобщение 218
С опит
Тази сутрин получих отново паник атака,понеже не ми е за пръв път се опитах да я овладея чрез силна психика, та за 10-на минути отмина, сега съм малко като парцал, но ще пия едно фресче и ще се оправя,много е непреиятно, особено чувството,че ще получа инфаркт всеки момент, особено страха от самия страх....та аз диагностицирам тази паник атака като лека, отминаваща във времето алкохолна абстиненция, защото според мен си приличат ужасно много, дори в голяма степен се припокриват.Та оцелях, продължавам напред.

magisd Дата: Сряда, 29-11-2017, 9:20 AM |Съобщение 219
С опит
Шунди разбира се,че ще оцелееш.От абстинентните симптоми би трябвало да се са поизчистили вече при теб.Паник атаките също ако са от абстиненцията,би трябвало да са отминали.Така,че защо не порърсиш начин да се бориш и с тях.Има много матеряли за това как да се справяш сам,който едва ли ще ги излекуват,но поне биха ги намалили.Ти знаеш,че лекар е най сигуния врянт,но щом не искаш ,търси друг варянт.Има форуми,статии ,където хората описват как се справят.Опитай с хомеопатия и тн.Може да не се излекуваш ,но няма да навреди ако се информираш за какво става въпрос.

shundi Дата: Сряда, 29-11-2017, 9:26 AM |Съобщение 220
С опит
Да, аз се боря сам, доста понамаляха самите атаки и не са толкова силни, общо взето с 2 лъжици мед и валидол  се стабилизирам бързо.Но за съжаление те не са само заради алкохола, то напрежение, ядове и нервната система  не може да се справи със всичко.

magisd Дата: Сряда, 29-11-2017, 9:42 AM |Съобщение 221
С опит
Точно Шунди.Начина ни на живот и средата,която ни заобикала предразполагат към депресия,па и психически разтройства.Има доста начини обаче за овладяване.Дишането дълбоко и тн.Дано намериш своя начин.

shundi Дата: Сряда, 29-11-2017, 9:44 AM |Съобщение 222
С опит
МИ мен спорта много ми помага, също и почивката, толкова ми е опъната нервната система, че вкъщи децата като си играят и е нормално да се хилят и пишят, мен чак лошо ми става...

magisd Дата: Сряда, 29-11-2017, 10:11 AM |Съобщение 223
С опит
Именно Шунди,познато ми е как понякога всичко ме дразни,дори че някой диша,вдига шум и тн.Аз сега пробвам с чайове(който адски мразя)опитвам с релакс,медитация ,самовнушение и тн.Хич не съм по тези неща,но щом толкова хора казват,че дават резултати що пък да не птобвам.Не съм се научила още дори как става ,нооо знае ли се може пък да намеря някъде там спокойствието,което търся.Определено го предпочитам пред лекарствата.

shundi Дата: Сряда, 29-11-2017, 10:47 AM |Съобщение 224
С опит
Да аз преди време споменах за ходенето при д-р отнсотно паник атаки/абстинентни симптоми....веднага изписва психотропни лекарства за 2 минути разговор....после да се закача за тях, пък знам че е много лошо

magisd Дата: Сряда, 29-11-2017, 11:15 AM |Съобщение 225
С опит
Като цяло,аз нямам нищо против лекарствата,ако те лекуваха .Ефекта от тях е спорен и доста,често усложняват нещата и добавят разни екстри.Естествено бих стигнала и до тях,ако опитите ми за справяне без тях не проработи.Не мисля,че за най малкото неразположение трябва да се хващаме за тях,но и ако е нужно не бива да ги пренебрегваме.За мен в крайна сметка е важно да се чувствам добре,спокойна и ще направя каквото е нужно.

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz