Добре дошли! - Page 11 - Форум на АА в България
Добре дошли!
| |
shundi |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 10:42 AM |Съобщение 151 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
| Как е брат ти държи ли фронта?
|
|
| |
iani4ka |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 1:27 PM |Съобщение 152 |
От скоро
Постове: 18
| Здравей, Шунди. И вчеращният ден е в графа успешен, благодаря ти. Преди малко говорихме по телефона, каза, че и днес е решил да е добре. Вече спи по цяла нощ, без да се буди, каза, че се чувства страхотно без алкохол. Не искал вече, искал веднъж за винаги да приключи с това. Знам, че звучи твърде оптимистично, но мен като цяло ме радва хъсът, който има. А и това, че вече звучи доста по-различно може само да ме радва. Бодър, стегнат изказ, бях се умопила от онова отнесено, хаотично и провлачено звучене. Дано наистина този кошмар остане само като лош спомен. Дори аз съм по-добре. Много по-концентрирана съм тези дни и в моята работа. Улавям се, че вече по цял час мисля за други неща, без само той да е в главата ми. Хубав ден желая на теб.
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 1:31 PM |Съобщение 153 |
С опит
| Всеки ден му напомняй да не пие днес, утре ще го мисли, това за съня е хубаво нещо, аз все още имам проблем с него.
|
|
| |
iani4ka |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 1:41 PM |Съобщение 154 |
От скоро
| Пръбвал ли си с безобидни методи като например чаша топло мляко с мед и канела преди сън. Може би си от хората, които попринцип спят леко и се будят от всичко. Може би не е свързано с употребата на алкохол. Все пак имаш доста повече трезви дни зад гърба си от брат ми.
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 2:52 PM |Съобщение 155 |
С опит
| Е сега по-добре спя, ама първите седмици...кошмар, иначе проблем със самото заспиване нямам, просто се стряскам по някое време и край, ама се съм по-добре върнах се към спорта и нещатата се нормализират, гледам да не посягам към първата бира, отвреме навреме се включва лошия глас : Пийни си виш можеш и без алкохол от 1-2 бири няма да умреш, в това време е най-коварно много лесно изитчваш до магазина и всичко на ново..от това трябва да се пази и брат ти!
|
|
| |
iani4ka |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 4:15 PM |Съобщение 156 |
От скоро
| Сигурно е много трудно. Аз не мога да ви разбера на 100%, защото аз самата не съм близвала алкохол от може би повече от 5 години, не защото някога съм имала проблем, а защото баща ни почина вследствие на тази болест и леля ни също е зависима, а нали уж се предавало генетично. Та така къде от страх, къде заради детето ми, просто спрях да консумирам, но никога не съм имала нужда или не ми се е обаждало това гласче в главата. Чета много за проблема, информирам се, но не мога да разбера как е възможно да е по-силно от волята и разума на човека. Спомням си, когато брат ми беше в една терапевтична общност за 3 месеца, там психиатърът каза, че алкохолната е по-страшна и от наркотичната зависимост. Много по-трудно се преборвала. Но то като се замислиш аз едни цигари не мога да спра, камо ли нещо, което действа по този начин. Да го забранят със закон тоя гаден алкохол и да се приключва :).
|
|
| |
magisd |
Дата: Вторник, 23-01-2018, 4:58 PM |Съобщение 157 |
С опит
Постове: 342
| Яничка,зависимоста не е точно,като на цигарите ,но доста по силна и упостошително.Но чуството е подобно,като някой да ти онеме любимите храни за цял живот,всички да ги ядат ,навсякъде мирише на тях,но ти не може.Естествено не естествено не е най добрия пример,но знам как се упулват някой хора,който не могат без сладко,като ги попитам можеш ли да спреш да ги ядеш,но не за месец,не за два,за цял живо и да знаеш,че ако хапнеш заминаваш набързо към я гроба,я лудница.Чесно казано да спре алкохола за цял живот е много трудно дори за здрави пиещи хора,някой не са алкохолици ,но трудно биха спряли за 2-3м.камо ли за винаги.И така.
|
|
| |
shundi |
Дата: Сряда, 24-01-2018, 8:34 AM |Съобщение 158 |
С опит
| magisd, колко си права отново, най-плашещо е да, това че доживот не трябва да се близва алкохол, а за съжаление тази болест е такава, че наистина дори да спреш за 2-3-5 години ако започнеш пак, ще се озовеш на фазата където си спрял, няма рестарт ужасно е, за това ден за ден и да бъдем силни!
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 8:30 AM |Съобщение 159 |
С опит
| iani4ka, как е при вас положението?
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 8:38 AM |Съобщение 160 |
С опит
| Как си Шунди?Нещо при теб случва ли се!
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 8:50 AM |Съобщение 161 |
С опит
| Ми само гадории, колега почина вчера, все млади хора си заминават, почнах да се плаша...
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 9:07 AM |Съобщение 162 |
С опит
| Пфф истина е ,че само гадости се случват,и по телевизията само гадости дават ужасно е просто,и около нас.....Но тва е живота сега.
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 9:14 AM |Съобщение 163 |
С опит
| Не съм тъгнал да пропивам пак...ама ужасно ми въздействат тези неща
|
|
| |
magisd |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 9:45 AM |Съобщение 164 |
С опит
| Шунди нормално е да ти въздействат тези неща,то и затова толкова болести има,толкова пропили се хора,толкова депресирани и тн.Всичко около нас е стрес и напрежение,и от година на година все по зле става.Този стрес и напрежение,няма начин да не се отразяват.Но ние се пропихме и нещата не се оправиха,получихме само временно фалшиво успокоение,а после и от там само гадости.Ако алкохола можеше да направи живота ми по хубав и лесен,хич нямаше да го спирам,бих живяла бързо по кратко но спокойно,за съжаление обаче веднъж станеш ли зависим към него и той само гадост носи,и е сто пъти по опасен ,от живота без него.Та така,сещай се за такива неща ,когато ти се допие и може и да ти се отще.
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 25-01-2018, 10:04 AM |Съобщение 165 |
С опит
| О дааа, не ми се пие само като се сетя за паник атаките и абстинентните симптоми и бързо ми минава!
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|