Добре дошли! - Page 14 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Добре дошли!
magisd Дата: Четвъртък, 07-06-2018, 1:50 PM |Съобщение 196
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
И все по ужасна става и все по честа.Аз бях стигнала до 5-6 часа макс без алкохол и ме почваше.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 07-06-2018, 1:51 PM

shundi Дата: Четвъртък, 07-06-2018, 2:43 PM |Съобщение 197
С опит
Постове: 435
Малеее, как си се справила , браво!

magisd Дата: Четвъртък, 07-06-2018, 5:28 PM |Съобщение 198
С опит
Шънди най вероятно чувството ми за самосъхранение и гордост ме спасиха.Срамувах се много,че пия и се криех през деня,пиех от сутринта,но по малко колкото както казват хората да закрепя ръката и така.Естествено бях в етап в който трудно се напивах и за през деня си определях например една дволитрова бира пиех по често бира уж да не ме лови,и така до следобед,чаках мъжа ми да си дойде ,но гледах да съм трезва и сядахме на по нещо твърдо,той си лягаше ,а аз докъто оправя се отрязвах.И така омагйосан кръг,често се будех в 5сутринта трепереща и с болки навякъде и пивах едно щото ще се мре.И така обаче понякога губех тотален контрол и се напивах още преди вечеря и почнаха проблеми с близките,а аз умирах от срам и вина,не исках да съм пияница но не можех да спра.Бях млада умна,красива, с положение,и прекрасно семейство,а какво станах и как стана ,как го допуснах изобщо.И така един ден станах с ужасна абстиненция погледнах се в огледалото и мен ме нямаше там,уплаших се от това,което видях,мъките,който изпитвах с постоянния глад за алкохол,трудностите с криенето,купуването и парите за тези количества ,бях в ада и поисках да умра.И реших опитвам да променя нещо преди всички да са разбрали или отивам и се мятам от някъде,ада в който се въртях неможех да го понеса психически.

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 07-06-2018, 5:31 PM

alindominus Дата: Четвъртък, 07-06-2018, 8:20 PM |Съобщение 199
От скоро
Постове: 14
Нося много на алкохол!Пия всеки ден от половин година,и писах заради количесвото.Преди се ограничавах доста.Не съм бивш алкохолик като потребител shundi,при когото със съжаление разбирам че работата  е...или пиеш,или не,поздравления за признанието че си още болен и се лекуваш.Колко сте в група?Живота по скоро ми е безразличен,неща да мисля за новия ден,новото утро и как да се променя.С шише студено наливно вино тези мисли ги няма.Алкохолизъм e трудно определимо понятие,хора които за да не паднат от литър бира,изяждат половин кило купа картофи.
Или от 100 г.всяка вечер заспиват пред телевизора,такива си въобразяват че са,но те не са алкохолици,''а щот всички си пият ракията по него време''.Да се смееш ли на подобни реклами.Тяхното за седмица мога да го надигна чисто до обяд,със едно пакетче спагети от 50 ст,и цигари,а после да ида да пия бира,и ше ме удари яко само ако съм на слънце.Но не пия рииикия.Не се храня,става ти тежко от яденето,не от пиенето,
щото ако е от пиене,ти се гади,драйфаш и ти олеква.Тежката храна затапва градусите и лека нощ.Не паля и цигара,освен в движение,цигарата те забива двойно,ако си изпил много повече от предния път.Всички пият,но повече им се яде,и искат да отслабнат.Харесвам бира,но не я пия всеки ден,иначе бих,подува ти краката като на пиле.Имам 13лв,можех да имам още 87 от 7-8 дена насам.Алкохолизирания човек вижда как хора се отказват от него,говорейки че пиел много.Какъв процент от съмненията във всичко около теб е истина?

Съобщението поправено от alindominus - Четвъртък, 07-06-2018, 8:23 PM

magisd Дата: Четвъртък, 07-06-2018, 10:26 PM |Съобщение 200
С опит
alindominus,истината е,че в един от последните етапи на алкохолизма , алкохолика носи на доста големи количества алкохол без да му личи много.Ноо лошото е че след него идва етапа дето само една две чаши вино те омотават яко и физиономията ти се променя.А почнеш ли да се омотваш от 100грама става страшно.Алкохола вече с нищо не ти помага да избягаш от реалноста,напротив .

Съобщението поправено от magisd - Четвъртък, 07-06-2018, 10:28 PM

shundi Дата: Петък, 08-06-2018, 6:35 AM |Съобщение 201
С опит
Е аз съм болен, да, но се хващам в по ранния етап, та с упоритост ще се излекувам решил съм го.

alindominus Дата: Петък, 08-06-2018, 6:00 PM |Съобщение 202
От скоро
shundi,понякога си мисля за ден в който да пропусна,но веднага се замислям за времето,всичкото това време,посветено на пиенето,не на нещо ползотворно,и как няма връщане.Колко от това което си представя че се случва пиещия,и това за което се тревожи е истина според теб.

magisd Дата: Петък, 08-06-2018, 10:03 PM |Съобщение 203
С опит
alindominus много малко от това,което си представя пиещия е истина.В смисъл,самооценката му,вижданията му и притъпените реалции,емоции,изживявания не са реални,правилни и точни.Всичко или е омаловажено или пресилено.Поне така мисля аз.

shundi Дата: Понеделник, 18-06-2018, 8:08 AM |Съобщение 204
С опит
magisd, Първите дни без алкохол, със сигурно са били ужасни , помня че каза че си се справила вкъщи , не в болницчно заведение?

magisd Дата: Понеделник, 18-06-2018, 9:38 PM |Съобщение 205
С опит
Ами да Шунди сама се справих,но си беше ужасно.Отново това,че се срамувах,че съм пияница ми помогна .Първите два ,три дни беше Ад,тресях се цялата,обливаха ме топли и студени вълни,треперех,имах адско главоболие и постоянно ми се повръщаше.Усещах глад,но хапнех ли ми стваше още по зле.Имах болки в по цялото тяло и ужасно мравучкане и сърбеж по кожата.Абе ужас си беше,и тревожност не можех да седя на едно място,но нямам идея как устисках.Не си позволих да споделя с никой какво ми е,от срам и криех колкото можех и стисках зъби.Никога няма да забравя как на вторта или третата нощ,лежах и толкова ми беше зле,че сълзите ми се стичаха по лицето и се двоумях,да събудя ли мъжа ми и да му споделя всичко и да го помоля за помощ,или да продължа да се правя,че съм зле от настинка.И така гадно си беше,но аз това съм го минавала не веднъж ,два пъти и после пак пропивах,някак знаех си,че 4-5дни стискаш зъби и минава,но колкото по затъваш толко по тежко става.

shundi Дата: Вторник, 19-06-2018, 7:59 AM |Съобщение 206
С опит
А мъжа ти знаеше ли за проблема ти, смисъл, че моята жена продължава да мисли че нямам проблем и много ме ядосва

magisd Дата: Вторник, 19-06-2018, 6:51 PM |Съобщение 207
С опит
Мъжа ми знае за проблема до толкова,колкото той сам пожела да знае.В смисъл очевадно беше,че пиенето ми често излиза извън контрол,започнахме да имаме проблеми в следствие на алкохола.Едва ли е знаел колко е серйозно,защото се криех постоянно,а и той липсваше от сутрин до вечер та миже би малка част не е знаел.Но вече бях в фаза,която трудно се крие с оправдания пиинах коктейл с приятелки,пихме по едно две малки с колежки,и тн.Но при един скандал между нас,аз просто казах,че имам проблем,а той отговори имаш не искаш да спреш пиенето.Тогава разбрах,че той няма да разбере,каквото и да кажа.Той просто мислеше,че не искам.После обещах ,че няма да пия,а той каза ,че че все обещавам,но не искам да спра и няма да спра.И това беше..Повече никога не сме говорили на тази тема.Но когато минаха няколко трезви месеца,при едно неприятно събитие той ми предложи да пия едно,отказах,а думите муна бяха ти само едно.После се е случвало веднъж ,два пъти пак да ми предлага.Та колко знае,и колко незнае ,знае само той,определено не вярва,че съм алкохолик,но знае че съм имала проблем.Знам ли,не говоря с него за това,срамувам се много от този си перйод,имам го за личен провал и някак ми е болна тема.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 19-06-2018, 6:54 PM

shundi Дата: Четвъртък, 21-06-2018, 9:50 AM |Съобщение 208
С опит
Ми и на мене ми е подобен проблеа с жена ми
направо си ме кара да си пийвам, че съм бил изнервен иначе...много е гадно така

magisd Дата: Петък, 22-06-2018, 9:34 PM |Съобщение 209
С опит
Гадно е, в началото ,ако си убеден ,че алкохола е вреден и отрова за теб обаче, става по лесно с времето.В началото никой не разбира защо не пиеш,и всички приятели ,близки те навиват за по едно.Това разколебава волята и ни кара да се съмняваме в решението си ,и в убеждението си че сме алкохолици.Но с времето всички свикват,че не пием и става по лесно.Но не трябва да се отпускаме и забравяме,че независимо какво казват и искат другите,ное сме убедени,че алкохола ще ни убие и просто не го докосваме.

alindominus Дата: Понеделник, 25-06-2018, 8:56 PM |Съобщение 210
От скоро
Не се срамувам че пия.Не на всички живота ни ще мине без онези дяволи които ще ни направят това което сме,и в един момент ще искат да ни променят за добро.Живот без баланс.Няма полза от новата промяна,точно щото е нова.Честно,има моменти в които ми е все едно дали ше се събудя,взел съм това което съм могъл от живота,а към това 'голямото' което не съм,съм изгубил интерес.Всеки се има за много важен,трябва да има и такива които не се имат.Горд и прост,това е да си нормален,и обективен човек.Незнам от пиенето ли е,но много често ми изкачат образи на хора с добро социално положение които ми се присмиват в гръб,без да ме познават!

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz