Добре дошли! - Page 27 - Форум на АА в България
Добре дошли!
| |
jenjanik26 |
Дата: Събота, 25-08-2018, 8:33 PM |Съобщение 391 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
| Чета и ми се плаче.... Незнам защо. Никога не съм допускала, че някой ден ще призная пред себе си :аз страдам от алкохолна зависимост, звучи ми ужасно, като прокоба.....
|
|
| |
magisd |
Дата: Неделя, 26-08-2018, 1:53 PM |Съобщение 392 |
С опит
Постове: 342
| Ами поплачи си може пък да ти олекне.Истината е,че си е гадно,не само да си признаеш,а и да страдаш от нея.Гадно е да страдаш от каквато и да е друга зависимост.Но в крайна сметка,каквото е писано е станало.Не можем да променим миналото и да върнем времето,но в наши ръце е настоящето.Аз от както не пия много мисля върху живота,като цяло.Толкова е бърз,забързан,динамичен,стресиращ,напрегнат,че масово хората развиват зависимости,кой алкохолна,кой към лекарства,кой наркотици.Огледай се сега когато си трезва,колко от заобикалящите ти познати прекаляват с тези неща.Много жалко,но тази болест се разспространява със скороста на светлината,лошото е,че колкото повече болни отричат болеста,толкова повече жертви ще взима тя.Така,че вместо да се самосъжаляваме просто трябва да живеем днес .Да си зависим е ужасно,но все пак имаш някакво право на избор,имаш някакъв шанс,а колко хора болни от други болести нямат,колко хора здрави също го нямат.Така,че ние сме щастливци,живи сме,здрави сме и сме трезви днес,какво по хубаво от това.Ние имаме привилегията да решим само днес да не пием,много хора нямат тази привилегия.Така,че съвет от мен не се самосъжалявай,не мисли в посока аз съм жертва,това само ще те тегли обратно към алкохола.В началото и аз,като теб полудявах от мисълта,че съм допуснала да стана алкохоличка,чуствах се жертва,не ми се виждаше справедливо.Но с времето разбрах,аз си позволих да не обичам живота такъв какъвто е.Позволих си да притапявам чуства,емоции ,болка,радост с алкохол,позволих си да заобичам алкохола повече от себе си и така стигнах до алкохолизма.Решенивто е само едно,да се бориш да заобичаш живота отново,да си позволиш да чустваш и да се бориш.
Съобщението поправено от magisd - Неделя, 26-08-2018, 2:10 PM |
|
| |
shundi |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 7:33 AM |Съобщение 393 |
С опит
Постове: 435
| Здравейте и от мен, отново съм на линия, ден първи в трезвеност...
|
|
| |
magisd |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 7:44 AM |Съобщение 394 |
С опит
Постове: 342
| Здравей Шунди,къде се изгуби?
|
|
| |
shundi |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 8:33 AM |Съобщение 395 |
С опит
| Бях в дълга отпуска, и се отпуснах ама към лошите неща...не съм прекалявал, не съм абстинентен но от 1 август не пропусках бирите, та до вчера, днес 1ви ден....супер ми е тъпо ама адски не мога да се търпя..
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 9:56 AM |Съобщение 396 |
С опит
| Здрасти и от мен. Радвам се, че отново си тук. magisd, да ти кажа поплаках си и ми олекна малко.... Но няма смисъл да се възприемам като жертва, а по-скоро трябва да съм щастлива, че имам шанса да променя нещо, което все още мога, а за това което не мога да променя просто да приема. Засега продължавам, държа се
|
|
| |
nade11 |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 12:04 PM |Съобщение 397 |
С опит
Постове: 66
| Здравейте, продължавай Жени.И на теб, Шунди, добре дошъл отново. С всеки изминал ден става по-лесно,а животът прекрасен и изпълнен със смисъл.
Прекрасен и трезвен ден на всички!
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 9:33 PM |Съобщение 398 |
С опит
| Hey shundi, kak si? Durjish li fronta?
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Понеделник, 27-08-2018, 9:34 PM |Съобщение 399 |
С опит
| О извинявам се за латиницата
|
|
| |
shundi |
Дата: Вторник, 28-08-2018, 6:47 AM |Съобщение 400 |
С опит
| Нищо не държа, втори ден трезвен..
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Сряда, 29-08-2018, 12:50 PM |Съобщение 401 |
С опит
| Аз продължавам, ден 11.Мисля да започна да се занимавам с някакъв спорт. Да ходя да бягам например. Ще ми уплътни времето, а и ще вляза във форма. Къде се покрихте всички?
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 30-08-2018, 7:43 AM |Съобщение 402 |
С опит
| Е аз съм тук, на мен отново ми е 1ви ден....
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Четвъртък, 30-08-2018, 10:29 AM |Съобщение 403 |
С опит
| Няма да се отказваме shundi, става дума за нашето спасение. Пиши тук и ще се подкрепяме.Само вечер ми е на мен зора да не подхваща първата чаша. Иначе вчера ходих да бягам и доста добре се почувствах.
|
|
| |
shundi |
Дата: Четвъртък, 30-08-2018, 11:29 AM |Съобщение 404 |
С опит
| ДА така е, но нещо се случва напоследък...нз защо така залитам
|
|
| |
July |
Дата: Четвъртък, 30-08-2018, 12:41 PM |Съобщение 405 |
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
| Повечето от нас не искаха да признаят, че са истински алкохолици. Никoй не обича да мисли, че телесно и психически се различава от другите. Следователно не е учудващо, че кариерата ни на пиячи се характеризираше с безконечни напразни опити да докажем, че можем да пием като другите. Идеята, че по някакъв начин, някой ден ще успее да контролира и да се наслаждава на пиенето, е голямата мания на всеки абнормен пияч. Продължителността на тази илюзия е смайваща. Мнозина я преследват чак до вратите на лудостта или смъртта. Научихме, че дълбоко в себе си трябва напълно да приемем, че сме алкохолици. Това е първата стъпка към възстановяването. Заблудата, че сме като другите или можем да станем като другите, трябва да бъде разрушена. Ние алкохолиците сме мъже и жени, загърбили способноста да контролират пиенето си. Знаем, че никoй истински алкохолик никога не е в състояние да възстанови този контрол. На всички нас в даден момент ни се е струвало, че си възвръщаме контрола, но тези интервали - обикновено кратки - неизбежно бяха последвани от още по-слаба способност да се контролираме, което с времето ни водеше до жалка и необяснима деморализация. Всички до един сме убедени, че алкохолиците от нашия тип са в хватката на прогресиращо заболяване. С течение на времето състоянието ни неизбежно се влошава.
Анонимни алкохолици, Още за алкохолизма
|
|
| |
|
Боже,
дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим
и мъдростта да разбираме разликата.
|
Site created in uCoz |
|