Добре дошли! - Page 29 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Добре дошли!
jenjanik26 Дата: Вторник, 04-09-2018, 9:12 AM |Съобщение 421
С опит
Група: Потребител
Постове: 169
Статус: Извън линия
magisd, абсолютно съм съгласна. При мен мислите, че нещо не е наред са факт, което разбира се означава, че имам проблем. Освен това много пъти се заричам от сутринта, че на вечеря няма да пия, но като дойде време не подминавам рафта с алкохола с извинението :"е хайде нищо няма да ми стане, ако пия една чаша...." т.е извинение за пред гузната ми съвест, следователно аз знам, че върша нещо нередно и си търся оправдание.... Малко объркано стана. Но като цяло мисля, че щом съм тръгнала да търся помощ ситуацията е ясна и аз просто не мога да пия нормално

shundi Дата: Вторник, 04-09-2018, 9:29 AM |Съобщение 422
С опит
Постове: 435
Всички тук сме алкохолици това е ясно, дано се справим, заедно!

magisd Дата: Вторник, 04-09-2018, 12:17 PM |Съобщение 423
С опит
Постове: 342
Ами трябва да се справим,аз одавна признах,че съм алкохоличка и хич не го мисля повече.По пътя докъто го осъзнах минах през всички фази,дълго се заблуждавах,че имам проблем,но нямам нищо общо с алкохолизма.Когато осъзнах ,че го има проблема спирах и почвах многократно,пробвах с пиене по малко,по празници само,с намаляване ,с спиране от раз.Мъчеха ме абстиненций,но естествено аз ги наричах махмурлук,че кой не му е лошо след запой.Спирала съм за месец,за два,спирала.съм и за около година и полвина тогава реших,че съм си нормална и мога да пия едно,две.И така ,хич не разбрах,кога от пиене уж нормално,но често стана постоянно.Та сега да ви кажа,хич не ми пука дали съм алкохоличка,дали съм се излекувала след толко години или дали съм си върнала контрола,алкохола нищо хубаво не ми е дал и стоя настрана от него.По трудния начин разбрах,че пиеш ли утърване няма.Този път ,като спрях изследванията ми бяха ок,но в ада бях докато го видя,следващия път може и да нямам този късмет.Общо взето ,като гледам около мен колко хора имат проблем с алкохола и не го знаят се стимулирам да не пипам.Аз силно се надявам вие да не сте болни,и всичко да си тръгне нормално при вас ,но и тогава имайте едно наум.

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 04-09-2018, 12:21 PM

jenjanik26 Дата: Вторник, 04-09-2018, 1:07 PM |Съобщение 424
С опит
magisd, абсолютно съм съгласна. При мен мислите, че нещо не е наред са факт, което разбира се означава, че имам проблем. Освен това много пъти се заричам от сутринта, че на вечеря няма да пия, но като дойде време не подминавам рафта с алкохола с извинението :"е хайде нищо няма да ми стане, ако пия една чаша...." т.е извинение за пред гузната ми съвест, следователно аз знам, че върша нещо нередно и си търся оправдание.... Малко объркано стана. Но като цяло мисля, че щом съм тръгнала да търся помощ ситуацията е ясна и аз просто не мога да пия нормално

jenjanik26 Дата: Вторник, 04-09-2018, 1:10 PM |Съобщение 425
С опит
Оффф извинявам се, постнах погрешка същото.

jenjanik26 Дата: Четвъртък, 06-09-2018, 8:55 AM |Съобщение 426
С опит
Добро утро! Къде сте приятели? При мен нещата засега са под контрол. Чувствам се много добре и усещам как постепенно изчезва непрекъснатото вътрешно напрежение, което изпитва преди. Не е напълно още, но мисля че ще се оправи. Shundi, ти как си?

magisd Дата: Четвъртък, 06-09-2018, 9:22 PM |Съобщение 427
С опит
Постепенно изчезва всичко,и вината,и стреса ,и напрежението.Постепенно всичко си идва на мястото само време трябва това да стане.Единственното нещо,което не изчезва е желанието да пиеш едно.Намалява,по рядко се сещаш,по рядко ти се допива,но не изчезва.Затова трябва да се стараеш да не забравяш защо си спрял да пиеш и да се променяш,ако не го направиш няма да стане.Аз много пъти спирах,издържах и абстненции,и тревожност,и паник атаки,и точно когато всичко се наредеше и се върнех в нормалния живот,хоп и се провалях.Така ставаше защото докъто съм зле стисках зъби,знаех,че е за добро и на инат издържах.Но когато си добре бързо забравяш лошото и какво е било и проваляш всичко за миг.Така,че отново ви съветвам,не разчитакте само на волята,а работете върху себе си.

jenjanik26 Дата: Четвъртък, 06-09-2018, 9:48 PM |Съобщение 428
С опит
Да разбрах го след многото провали..... Аз се включих в скайп онлайн и съм потресена какви щети може да нанесе алкохола. Чак се ушлаших

jenjanik26 Дата: Четвъртък, 06-09-2018, 9:48 PM |Съобщение 429
С опит
Мисля че докато не се предадеш напълно, няма спасение

magisd Дата: Петък, 07-09-2018, 8:40 AM |Съобщение 430
С опит
Именно за това говоря.Много хора тук се включват,признават ,че са алкохолици,някой в тежко състояние дори,но отказват да посещават АА,отказват да споделят и комуникират с алкохолици,защото смятат,че не са баш ,като тях.Смятат го за унизително,разчитат на воля,на инат и вярват,че именно те ще открият топлата вода,ще намерят друго решение освен промяна в мисленето и опознаването на болестта.Но истината е,че това няма да стане.Алкохолизма е болест,болест,която е хронична,не лечима.Алкохолизма е първо психическо заболяване,психиката не може да се справи с желанието за пиене,а за това си има причина.Тази причина трябва да се открие и отстранява.После фическата зависимост,тялото е развило не толеранс към алкохола,реагира и се бори срещу него,защото алкохола му нанася непоправими щети.Но желанието за пиене е по силно от чувството за самосъхранение.И така ,за да се бориш трябва да знаеш срещу какво,трябва да си наясно,че това е единственото решение за теб,и да споделяш с хора минали по пътя,както и да се учиш от тях.Без контакта с други алкохолици,без да споделяш с тях,трудно ще откриеш защо си се разболял и кое те кара да пиеш.

Съобщението поправено от magisd - Петък, 07-09-2018, 7:39 PM

jenjanik26 Дата: Петък, 07-09-2018, 9:06 PM |Съобщение 431
С опит
shundi, къде си батко? Какво става с теб не пишеш. Надявам се да си ок

nade11 Дата: Петък, 07-09-2018, 9:35 PM |Съобщение 432
С опит
Постове: 66
Здравейте,
не съм писала отдавна,но ви чета.
Маги,прекрасно е как помагаш с всяко писане.Даваш опит,сила и надежда.Благодаря ти!
Успех на всички  за поредният трезвен ден.
Аз съм добре.Ходя на сбирки и на живо, и през Skype.
На 02.09. направих месец без алкохол.Маги, беше права, че неусетно спрях да броя дните.
Мъжът ми не спира по всевъзможни начини да ми пречи.Вменява ми чувство на вина за изцепките ми под влияние на алкохола, за финансови, общочовешки и всякакви неща.Имали сме прекрасни дни и мигове през годините, откакто сме заедно, но сега усещам толкова различно какво е обичта на хора като нас, които са болни,болни от болестта алкохолизъм.
Имам много да работя върху себе си...началото е поставено и трябва да надграждам.
Благодарна съм за поредният ми ден без алкохол.

Лека, спокойна и трезва вечер!

Съобщението поправено от nade11 - Събота, 08-09-2018, 9:25 PM

jenjanik26 Дата: Петък, 07-09-2018, 9:58 PM |Съобщение 433
С опит
nade11, респект!!!! Възхищавам ти се! Наистина

jenjanik26 Дата: Петък, 07-09-2018, 9:59 PM |Съобщение 434
С опит
А мъжът ти да си гледа работата

nade11 Дата: Събота, 08-09-2018, 12:00 PM |Съобщение 435
С опит
Постове: 66
Здравей jenjanik26
благодаря ти!
Не съм за възхищение, но може би така ти изглежда на теб.
И ти можеш!Повярвай!Влизай на сбирки, чети, мисли, променяй се.
Изисква се да бъдем честни към себе си и да си признаем, че животът ни е станал неуправляем.
Да разбираме положението си.Да проумеем, че сме болни.И тази болест е засегнала тялото, ума и душата ни.
Трудно ми е понякога, но се старая да правя своите си стъпки.Малко по малко с всеки изминал ден животът ми става по-истински, по-цветен и различен.
Благодаря на Бог, на вас, на програмата на АА.
Благодарна съм за толкова много неща, които ми се случиха през изминалите дни, а и за тези, които не ми се случиха.
Няма случайни неща!
Нужно е да се променям - към добро.

Усмихнат, спокоен и трезвен ден!

Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz