Добре дошли! - Page 35 - Форум на АА в България
Добре дошли!
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 8:31 AM |Съобщение 511 |
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
| МИ аз вина не изпитвам , по скоро яд ме е и се ядосвам....спокойно и другите се мъчат като нас, някои наистина са спрели, други с чашката в ръка четат форума...гадничко е.Почвай сериозно спорт и това е.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 8:37 AM |Съобщение 512 |
С опит
Постове: 56
| Знаеш ли, успяваш да ме разсмееш. С чашка в ръка, викаш..
Представих си себе си, как преди дни ви четях точно така. Ако започна да тренирам съвсем ще изчезна с моите 43 кг. Нал се сещаш, че алкохолиците са слаби и почти не се хранят. Така съм и аз. На 4 големи изяждам една салата и стига толкова. Само сбирките ще ми помогнат на мен, вярвам в това. Въпроса е да се присъединя най-накрая. На жива не знам, но на онлайн днес ще опитам.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 8:45 AM |Съобщение 513 |
С опит
| Добре де, мен сега и пистолет да ми сложиш на главата, не можеш да ме накараш дори и да помириша алкохол. Много ми е зле и ми е още пияно. Даже имах работа и трябваше да излизам с колата, но няма да го направя, че 100 % ако ме спрат, ще отчете. Не мога да си обясня, как на някой може да му се пие след запой вечер и на другия ден. И още повече да се правят запои поредни дни. Аз не мога да понасям алкохол на другия ден.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 8:51 AM |Съобщение 514 |
С опит
| И аз ако препия 2-3 дена не искам да видя, но ако съм си пийнал умерено ми се пие, а онези със запоите го правят заради абстиненцията, сутрин стават толкова им е зле пред умиране, че пийват 1-2 бири светва им и така пордължават...някои с месеци се наливат после лежат по болници или умират от инфраркт примерно.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 9:03 AM |Съобщение 515 |
С опит
| Това е някакъв ужас. Шунди, трябва да спрем иначе и нас ни чака същото. Добре де, грам ли не се чувстваш виновен, че си пил отново. И аз изпитвам гняв, но и огромна вина. Много зле се чувствам психически днес. Искам всичко това да е сън и да се събудя и да го няма този проблем.
Имам нужда от съвет, как да оправя нещата с мъжа ми сега. То е ясно, че трябва да спра да пия, но ми се ще да направя и още нещо. Какво бихте ме посъветвали? Сърдит ми е и има защо да е така. Да му се извиня ли, като се прибере от работа? Обещания няма да давам, защото вече ги е чувал, но искам по някакъв начин да направя нещо и да сменя тази тягостна атмосфера в къщи. Ще отмине време, докато се оправят нещата, явно. Голяма ми е каша и се чувствам много объркана.
Съобщението поправено от tanyaivanova061984 - Петък, 21-09-2018, 9:15 AM |
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 9:21 AM |Съобщение 516 |
С опит
| Не знам какво да те посъветвам аз със жена ми не съм имал проблеми, даже ме кара да пия бира, какво съм се бил лигавил да спирам...а тя самата не пие...ама дано някой ти даде съвет
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 9:37 AM |Съобщение 517 |
С опит
| Шунди, ти вярваш ли, че имаш проблем? Поне по думите ти, те усещам, че си разколебан и несигурен аджеба,дали имаш проблем с алкохола или не. Насилваш се да правиш нещо, което всъщност искаш да правиш.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 10:12 AM |Съобщение 518 |
С опит
| Имам проблем със сигурност, това желание да си пийна бирката след работа бирката не е нормално, особено че е всеки ден, осъзнал съм проблема много добре, макар че някои от тук не вярват в това, не че ме интересува, да не ми се ще да е така, но е така , алкохолик съм и трябва да се взема в ръце, един път съм железен, друг път се поддавам, борбата не е лесна...
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 10:33 AM |Съобщение 519 |
С опит
| Не ни се получава, защото се борим сами, а волята тук няма никакво значение. Затова е така. Борим се срещу нещо много сериозно и нали виждаш, кой печели битката? Ти поне на онлайн сбирка не искаш ли да се включиш? Може пък и да ни помогне. Аз вече се изморих да се провалям и честно да ти кажа друг изход от ситуацията не виждам за момента. Опитах всичко, и алкохол хвърлях, и обещания давах, и на волята си се осланях, и с по-малки количества опитвах, и с друг вид по-лек алкохол също. Ами, не става и нещата отиват все по-на зле. Не вярвам на никакви висши сили и подобни истории, звучат ми сектантски и се отдръпвам. Обаче се предавам и ще опитам с онлайн сбирка днес. Без изход съм в момента и трябва да се пречупя. Иначе си заминавам-бавно и мъчително.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 11:05 AM |Съобщение 520 |
С опит
| Не смятам че сбирките ще ми помогнат поне на мен, там се плещят глупотстите от рода висши сили 12 стъпки , 12 традиции, глупости, амеркикански, според мен Сам човек трябва да си намери начина, ако твоя е сбирките включи се, ако ти помогнат перфекно, аз предпочитам да не говоря за пиене, защото колкото повече говоря за алкохол, толкова повече ми се допива..
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 11:11 AM |Съобщение 521 |
С опит
| Ние явно сме пристрастяващи се хора, имаме нужда от някакъв вид наркотик, според мен трябва просто да се замени един с друг, например алкхол с спорт, сегашния мр олимпия е бил наркоман и алкохолик, а сега шампион.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 11:17 AM |Съобщение 522 |
С опит
| А, когато си говорим и споделяме тук, не ти ли е по-лесно? Не знам, дали е моя начин, но до сега успешен такъв не съм открила. В крайна сметка няма повече, какво да направя. Аз се чувствам добре, когато си пиша тук с теб и останалите. Просто споделяш неща, които в реалния живот няма на кого да споделя, защото няма да бъда разбрана. Ще споделя довечера след сбирката, какво точно представлява и какви са ми впечатленията. Толкова много искам да спра да пия, че съм готова да пробвам. Мога пък да остана приятно изненадана,а ако не ми допадне, ще мисля други варианти.
|
|
| |
shundi |
Дата: Петък, 21-09-2018, 11:27 AM |Съобщение 523 |
С опит
| Ми много ми е приятно даже тук с вас да си споделям, ще чакам да видя отзиви от сбирката.
|
|
| |
jenjanik26 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 1:23 PM |Съобщение 524 |
С опит
Постове: 169
| tanyaivanova061984, чувството на вина е неизбежно и гадно. На мъжа ти и да му се извиняваш той няма да ти повярва. Единственото правилно решение е да му докажеш с действия и постоянство, че си твърдо решена на промяна. И да се бориш за себе си и за семейството си.
|
|
| |
tanyaivanova061984 |
Дата: Петък, 21-09-2018, 1:35 PM |Съобщение 525 |
С опит
| jenjanik26, ти как се справяш?
|
|