Искам трезвен живот - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Искам трезвен живот
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:31 PM |Съобщение 1
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
модерирана тема по молба на автора
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:31 PM |Съобщение 2
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте,и аз ще се присъединя към вас колкото и да не ми се иска да си призная съм си жива алкохоличка.На 34 вече,пия от 20 годишна ,а редовно и без спирка последните 6 години.Лошото е че го осъзнавам от много време насам,и всяка вечер след поредната чаша вино ставам смела и спирам алкохола от утре,за по сигурно изпивам всичкото вино в къщи за да неостане за утре та да нямам причина да искам да пия.На другия ден ми е зле и си казвам ето виждаш ли,точно днес е времето да спреш.Това обаче започва да отшумява към 18 ч.и нищо че живея на 14 км от най близкия магазин паля колата и отивам до магазина за вино.По пътя си мисля добре де ще си купиш но само една бутилка ще пиеш малко и край.Излизам от магазина с 3 бутилки и в 18:30 започвам с първата чаша,приключвам ноща към 03ч .с 3 празни бутилки и отново много силна и смела че от утре това няма да се повтори,просто днес исках да се настроя че утре спирам.Плаша се защото живея сама с детенцето си докато пия съм най- добрата майка на света обаче да видите на другия ден какво чудо става,адски съм изнервена и всичко си изкарвам на нея,крещя,ругая вообще неща грозни и недопустими и това към собственото ми детенце.Снощи пак се напих,изпих всичко поне днес със сигурност няма да мога да пия защото няма капка алкохол,а в неделя тук никой неработи за да ходя да купувам.Искам да се обърна за помощ към вас,как поне да започна какво да направя да спра да мисля за алкохол.Благодаря и желая на всички успех в борбата с алкохола smile
 
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:31 PM |Съобщение 3
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравей bababunchi, 
радвам се, че попадаш при нас, защото алкохолизма е коварно заболяване с общо - взето два изхода:
1. Пиеш и упорито опитваш да доказваш как не си алкохолик. Така докато подлудееш или умреш.
2. Признаваш алкохолизма си и поемаш отговорност за възстановяване от заболяването.
В АА се възстановяваме благодарение на 12-те стъпки на Анонимни Алкохолици. Наричаме ги програма, защото след определени действия имаме определени резултати.
Резултатите често са чудесни. Един от тях е спирането на мислене за алкохол и възвръщането на здравия разум.
Ако желаеш почети от книжката "Живот в трезвост". За удобство ти поставям връзка:
тук
Също помисли. Готова ли си да предприемеш действия по 12-те стпки, за да се възстановиш?
Ще се радвам да пишеш отново.
 
Гост Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:31 PM |Съобщение 4
Група: Гост





Здравей, bababunchi!
Хубаво е, че търсиш помощ и хубаво е, че си писала тук.
Като начало ще ти кажа, че пътя за отказване от алкохола е труден и дълъг. Може и 5 месеца да не пиеш и после пак да пропиеш, абе ей такива неща...Послушай Жули, тя знае за какво става въпрос. И аз, де. Няма да се плашиш, ако наистина си решила да откажеш пиенето завинаги - ще се справиш. Чети вс.за алкохолизма, мисли от къде тръгва твоя. Вгледай се в себе си, не се мрази обаче...каквото било било. Изчети вс.в този сайт, потърси група на АА. Пиши тук, тук никой няма да те порицае, защото и аз съм минала по този път и на мен хора в този сайт ми помагаха. Пиши. Не си сама!!!
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 5
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте отново,много благодаря за топлото посрещане.Онзи ден когато се регистрирах и писах Ви казах че няма да мога да пия в неделя защото всичко е затворено.Вечерта беше спокойна и безалкохолна.Вчера цял ден ми беше страхотно,чувствах се прекрасно без последиците от количествата алкохол.Весела,засмяна без крясъци и тн.в 16ч имах родителска среща за дъщерята,след като приключи на път за вкъщи мисълта за вино така се бе загнездила в главата ми че си карах директно към магазина.Неспирах да мисля как ще се прибера и ще си сипя чаша вино докато приготвям вечерята.Буквално на 100метра преди магазина нещо ми каза ,ти какво обеща заради теб и детето! Направих обратен и продължих към къщи smile Между 18 и 20 кризата беше ужасна,незнаех къде да си намеря място.2 пъти грабвах ключовете от колата и бях готова да слизам до магазина,но издържах.Тази сутрин отново се чувствам спокойна и щастлива,без главоболия и сетива притъпени от алкохол.Моля се и днес да се справя.Това което казвате за отказването и после за започването ми се е случвало,но беше преди много време.Тогава всъщност неосъзнавах че съм болна от тази отвратителна болест.Ще пиша всеки ден когато започнат кризите,най страшно е м/у 18-20ч. Желая Ви прекрасен и усмихнат ден smile
 
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 6
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Радвам се за трезвеният ти ден. Дано и днес е така.
Почете ли от книжката? 
Хайде, че ехе още какви неща съм ти приготвила..  smile
 
Сара Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 7
Група: Гост





Привет и от мен bababunchi.Радвам се че се справяш.И аз съм отскоро трезвеничка и нямам кой знае колко опит ,но забелязах ,че ако доскоро ми се присвиваше стомаха от гледката на вино, бира и уиски в магазина ,то вече излизам и се сещам ,че даже вече не съм ги забелязала на рафтовете.Свиква се явно.В името на децата трябва да се справим-няма да се червят със майки дето не изтрезняват по цели нощи я.Успех.Пиши как върви.
Преди два дни мъжо внесе 15 годишно уиски вкъщи ,а и съм сама до неделя-представяте ли си какво изкушение ме чака през уикенда.Гоблен ще се шие -ясно е то.Хайде стискайте едни палци и за мен.
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 8
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте smile , ух да се похваля направих 3 пълни денонощия трезва като водопровод както се казва хихихи.Продължавам да се боря,снощи докато приготвях спагети за вечеря бяг готова да зарежа тенджерата и пак да тръгна за винце,но се погледнах и казах НЕ!
Yuli,немога да отвор отворя книжката,както и да е ще я потърся тук.Много сте мили всички и благодаря ,че Ви намерих.Дано с ваша помощ най накрая да се справя.Довечера за кризата съм си приготвила огромен пакет слънчогледови семки,когато ям семки нищо не е в състояние да ме накара да спра за да пия или да пуша.Явно имам и към тях пристрастяване,но поне не са вредни smile Прекрасна вечер Ви желая smile
 
elica Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 9
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравей и от мен bababunchi! И добре дошла при нас. smile
Поздравявам те от сърце за трите трезви денонощия. Знам колко е трудно в началото. И понеже е трудно аз се хванах за предложението на новите си приятели от АА - "не пия само днес". И докато се обърна - хоп, беше минала седмица. После месец, и следващ, и година...и така вече пет години. smile Ден по ден. Ако се усещаш разклатена или застрашена от "пробив" (ние наричаме така пропиването) можеш да попишеш тук. Винаги има някой от нас, който се навърта наоколо. Също ако имаш въпроси относно твои състояния, мисли, усещания - задавай ги смело. Помня, че аз в началото бях доста объркана. И питах хора като мен, които бяха трезви от повече време. Как е било при тях, какво са правили те и т.н. Тук всеки с радост ще ти помогне. Поне с мен беше така - и тук и в групите на АА, където продължавам да ходя.
Успех и пиши пак! smile
 
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:32 PM |Съобщение 10
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Изтегли от този сървър 
Изтегли от този сървър
Проверих дали има технически проблем с книжката. При мен всичко е Ок.
Ако все още неможеш да я отвориш моля те пиши ми пак, за да оправим и за други.
Друго, което ти препоръчвам да прочетеш е това :
http://www.aa-bg.info/index/1_stpka/0-10
1- ва стъпка от Програмата на АА, която предлага да се предадем вместо да се борим.
Как ти се струва?
 
elica Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 11
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте Сара и bababunchi! Надявам се и днес да сте добре.

И момичета - какво ще кажете да разделим темите ви? bababunchi, да ти направим една отделна тема, в нея ще се прехвърлят всички публикации от теб и към теб. От теб се иска само заглавие на темата. А тази ще си остане на Сара. Мисля, че е възможно технически, ще говоря и с July.

Трезвен и спокоен ден от мен!
И пишете, ей.

smile
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 12
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте smile Yuly вече я отварям благодаря ти много :flower:. Elica аз нямам нищо против да се развелят двете теми,за мен е по важно да знам че Ви има и има с кой да споделя,без значение в коя тема ще е smile . Трябва да си призная нещо сега и веднага, до днес не съм близнала и капка.ОООбаче днес на път за вкъщи минах да пазарувам за събота и неделя и си купих 2 бутилки вино shy честно да Ви кажа направих го съвсем машинално,на касата когато момичето ми ги подаваше осъзнах какво съм направила,но ме хвана срам и  не и казах да ги отмаркира че не ги искам.Честно не ми се пие,обаче при вида на бутилките в шкафа и ми прималява да не се издъня.Обещала съм на детето утре да изкараме деня на плажа,а ако се напия знам че това ще е невъзможна мисия да отида където и да било.Много ме е страх,неискам да мисля че имам алкохол в къщата,а сърце не ми дава да ги изхвърля.5 денонощия без алкохол и сега ако се предам,ох много ме е страх.Какво ще кажете да взема да ги излея в мивката? Болната ми психика до преди да ги видя на касата в магазина хич не се  и беше сетила за пиене,а ето сега от 1 час съм в къщи и само за това мисля.Отварям и затварям шкафа и си мисля , а какво ще стане ако изпия само една чаша.Ама знам че няма да е само една докато неунищожа всичко до капка няма да спра.Има една много готина приказка"алкохола е враг,моля унищожавайте го" да така е ама зависи кой как е решил да го унищожава.Моля Ви кажете ми как да се абстрахирам от мисълта ,че около мен има пиене? Желая Ви страхотна вечер,а на себе си сила да успея .
 
elica Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 13
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здрасти, bababunchi!
Моята препоръка е да разкараш бутилките. На мен, като алкохоличка, ми липсваше здрав разум. Точно мисълта "какво ще ми стране от една чаша" ме вкарваше в омагьосания кръг. Защото никога не беше една. И всеки път си казвах - този път няма да е като предишния, няма да се напия така. Но беше същото, че и по-лошо. 
В началото моята трезвеност беше изключително крехка. И трябваше да съм много внимателна. По съвет на приятелите ми от АА не държах алкохол вкъщи, не ходех там, където се предлага и пие. И внимавах да не се заигравам с мисълта за алкохол. Но как да се абстрахираш от двете бутилки дето са под носа ти - идея нямам. Аз гледах под моя да няма.
До скоро!
 
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 14
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
А защо ще ги отваряш за да ги изливаш бутилките?
Неможе ли пълни да ги изхвърлиш?
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 15
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте ,да Ви кажа накратко за вчера.Не се сдържах и отворих една бутилка ,изпих половин чаша и така лошо ми стана и глава ме заболя.Излях остатъка в мивката ,а другата я хвърлих цялата.Обадих се на майка ми по телефона и и казах.А тя ми вика милата,ето виждаш ли значи имаш алергия към алкохола.Повече няма да се издънвам така,ще внимавам много.Отивам на плаж с детето ще си мисля само за хубави работи,а ако ми мине мисъл за пиене ще се сещам колко зле ми стана снощи.Прекрасен и усмихнат ден Ви желая smile
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
  • Page 1 of 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 7
  • 8
  • »
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz