Искам трезвен живот - Page 2 - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Искам трезвен живот
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:33 PM |Съобщение 16
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Quote
Ние вярваме -  и изказахме това предполужение преди няколко години, че действието на алкохола върху тези хронични алкохолици е проява на алергия; че непреодолимото желание за пиене е явление, което се проявява само при тази група, но никога при средностатистическия умерен пияч. Този алергичен тип пиячи никога не могат да употребяват алкохол в каквато и да е форма без опасност от реакция...
Цитата е от книгата Анонимни Алкохолици, от главата "Мнението на лекаря".

Цялата глава ти поставям, като прикачен файл, най-долу на отговора ми. Може би ще ти е интересно да я прочетеш.
--------------------------------------------------------
Относно предложението на elica, да отделим темите  - да техночески е възможно.
bababunchi, имаш ли предложение за заглавие на темата ти?
Прикачени файлове: __.docx (21.1 Kb)
 
bababunchi Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:34 PM |Съобщение 17
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте smile , след издънката онази вечер немисля да повтарям,макар че ми е много трудно.Така ми се допи снощи ,че за да немисля си легнах много рано. Yuly заглавие на темата например ,искам трезвен живот.Благодаря за файла ще чета с голямо удоволствие.Желая Ви прекрасен неделен ден smile
 
elica Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:34 PM |Съобщение 18
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Привет, bababunchi!  :) 
Хубаво заглавие - "искам трезвен живот". Ако го искаш от цялото си сърце и си готова да действаш за това, ще го имаш. 
Проверявала ли си дали там, където живееш има сбирки на АА? Ако - да, би могла да се включиш. Да опиташ нещо по-различно. Заедно с хора, които имат същия проблем е по-лесно. А щом може да е по-лесно, защо да си усложняваме излишно живота.  wink
Прегръщам те и ти желая спокоен ден!
 
July Дата: Понеделник, 27-01-2014, 3:43 PM |Съобщение 19
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
bababunchi,
имаш темата със заглавието, което пожела. smile
Как си днес?
 
bababunchi Дата: Сряда, 29-01-2014, 4:12 PM |Съобщение 20
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте, благодаря за темата flower . Продължавам да съм трезва след онази чашка която ме накара да се чувствам адски зле.Обаче проблема ми е друг,щом се появи нанъква трудност пред мен или нещо ме ядоса първата ми мисъл ,о не тази вечер си вземам една бутилка пък  каквото ще да става.Слава богу докато стане време да се прибирам ми е отминало кофтито настроение и съм забравила вече за покупки на забранени течности.Страх ме е обаче да не ми се случи точно преди завръщането в къщи защото тогава едва ли ще издържа.
Поглеждам календара и виждам че са изминали 10 дена откакто непия,освен онази проклета чашка.Мисля че мога да го направя ,мога да се справя ,но трябва повече да чета и пиша тук.Най малката изнервена ситуация блокира мозъка и ме кара да мисля само как да се напия и да стана силна и да реша проблемите.Ама всъщност не ги решавам, ами само ги задълбочавам.Elica благодаря за съвета за АА живея живея в едно отдалечено испанско селце,има такива сбирки но най близката ми е на 80 км. Малко ще ми е трудно да ги посещавам за жалост.Ще трябва да се справя без тях.Срамота самотна майка алкохоличка,що за пример давам на детето си.Добре че никога не ме е виждала пияна,но пък познава ужасната си майка на следващия ден след напиване.Ох трябва да съм силна и да се го направя заради нея.От както непия тези 10 дена се държа с нея по корено различен начин и тя го забелязва.Срам ме е как съм могла да позволя да направя това на себеси и съответно на детето ми.Благодаря че сте тук и Ви има.
 
elica Дата: Четвъртък, 30-01-2014, 12:00 PM |Съобщение 21
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
smile Привет, bababunchi!
Ами давай - чети и пиши. Литературата на АА - Голямата книга всъщност е спасителният ни пояс. Там е програмата за възстановяване. Която ме научи с времето, ден след ден как да да живея без "лекарството" алкохол без значение какви са обстоятелствата. Дали съм ядосана, тъжна, самотна, объркана, вбесена, смутена, раздразнена, негодуваща....мога да продължа списъка - хахахаха. И по скоро ме научи как да се освобождавам от негодуванието, от гнева, от страховете си, заради които също пиех. Познато ли ти е - аз ставах много по-смела, спокойна, уверена, добра, щедра...щом пия. И да, и аз решавах проблемите щом пийна, но уви само в главата си. Много си права - алкохолът не решаваше проблемите ми, даже ги правеше двойни. Алкохолът ми даваше фалшива увереност и стабилност. Започнах да разчитам на него за да мога да се справям с всички свои състояния. Но с времето дойде момента, в който той вместо да ми дава започна само да взема. Купонът беше свършил. И имаше само страх, че нещо изобщо не е наред с моето пиене, но не знам какво да направя. Имаше и много вина и срам. Включително и заради децата ми. И аз отглеждам децата си сама. Но не успях да спра заради тях. И изпитвах зверска вина. Спрях, когато пожелах повече от всичко на света да не пия повече. И да променя живота си. Тогава дойде и помощта, просто защото вече бях готова да я приема.
Ако имаш желание би могла да прочетеш от Голямата книга"Анонимни алкохолици" главите : "Мнението на лекаря", "Историята на Бил" (това е един от съоснователите на АА) и "Още за алкохолизма". Общо взето там се разглежда нашата първя стъпка ; "призмахме, че сме безпомощни към алкохола и животът ни е станал неуправляем". И след това ако имаш въпроси, или нещо те е развълнувало или е провокирало в теб мисли и усещания бихме могли да ги коментираме заедно. По-лесно е така.
А за сбирките - разбирам. Тук в БГ се провеждат и скайп сбирки. Възможно е и в Испания да е така.

И аз ти благодаря, че си тук и те има. Защото, не зная дали ще ми повярваш, но ти също ми помагаш много!
Хубав четвъртък от мен!
До скоро.
 
bababunchi Дата: Сряда, 05-02-2014, 5:11 PM |Съобщение 22
От скоро
Група: Потребител
Постове: 9
Статус: Извън линия
Здравейте на всички, несъм от редовните пишещи защото ми е малко смахната програмата и не ми остава време sad Да се похваля ,че все така продължавам да непия а и каточели вече взех и данемисля толкова често за него.Единствените подпочвени камъни за момента са петъчно-съботните дни.Нахлува мисъл в главата ми ,е петък вечер е какво толкова ако изпия едно.Обаче не,няма да се предавам.Заела съм се да се отърва от 3 опрока на един път ,и засега като че ли ми се получава.Онзи ден бях на едно събиране с нови и непознати хора.Имаше и пиене !!! започнаха да ми предлагат ,но аз най нагло излъгах че непия.Незнам себеси ли излъгах или тях ,но факт е че действа и дори непоглеждах към бутилките.Сега поне и да се събера пак с тях ще ме е срам да пия.Вече неминавам покрай щанда с алкохола,онзи ден купих само една кутийка безалкохолна бира ,че ми трябваше за една марината smile Включих се в този форум един ден след рождения ми ден,искам другата година на същата дата да се похваля тук че хем съм пораснала с една годинка хем съм направила и първата си трезва година smile Успех на всички и благодаря че Ви има. flower
 
July Дата: Вторник, 11-02-2014, 1:53 AM |Съобщение 23
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Честит рожден ден на голяма патерица.
Дай Боже наистина до година да пишеш пак тук трезва и щастлива. 
 
П.П.
добра марината се получава и с безалкохолна сода  tongue
 
Гост Дата: Вторник, 29-11-2016, 9:19 AM |Съобщение 24
Група: Гост





Здравей bababunchi, изчетох темата ти и се питам: "какво ли се е случило с тази жена?Дали е спряла да пие?
 
miradobreva89 Дата: Четвъртък, 29-12-2016, 11:25 AM |Съобщение 25
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Aз също съм алкохолик вече много години. Зная, че за хората, които не ме познават това ще прозвучи абсурдно, но е абсолютно вярно.
Имам добре платена работа и съм на относително висока позиция, но живота ми е обсебен от алкохола.
Имам син, за когото считам, или поне хората около мен така мислят се грижа добре, но когато той заспи вечер настъпва "моето време" и алкохола взема своето.
Нищо не ме интересува, тъй като имам възможност да пия даже от обяд без никой да разбере. Заблуждавам успешно всички.
Загубих доста близки хора за кратко време както и изживях предателството на други, които мислех за много близки и това ми служи за оправдание, ЗА ДА ПИЯ. Това е. Не знам болест ли е или липса на воля, но аз не мога да спра.
Когато остана сама плача и всичко ми се струва безмислено и доста често си мисля за смъртта.
 
ivayam Дата: Четвъртък, 29-12-2016, 6:31 PM |Съобщение 26
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Здравейте на всички. Регистрирах се преди два дни. На Нова година ще навърша 48. Нека поразгледам и другите теми и ще пиша повече. Аз съм на мощни запои по принцип, като периодите между тях са от месеци , до години. В момента още не мога да изляза от поредния, слава Богу, само съм на бира в момента. Но е много тежко. Принципно за дни унищожавам литри концентрат. До пълно изтощение. Като работа за себе си-висока и заплатена позиция. Но не знам докога, ако не спра.
 
elica Дата: Събота, 31-12-2016, 2:52 PM |Съобщение 27
С опит
Група: Модератор
Постове: 184
Статус: Извън линия
Здравейте и добре дошли, miradobreva89 и ivayam!

Това, за което пишете и двамата ми е познато, много познато. Така се чувствах преди осем години, когато ужаса, че не мога да се справя ме беше обхванал напълно. Бях в безизходица, като парализирана. И тогава потърсих помощ. В Анонимни алкохолици. Потърсих други като мен, които можеха да ми предложат работещо решение. Аз съм алкохолик, но оттогава не съм пила.
Можете да четете тук, има доста материал, можете да споделяте, да задавате въпроси. Можете, ако решите да посетите сбирка на АА.
Пишете, ще има кой да ви отговори.
До скоро!
 
Коцето! Дата: Четвъртък, 23-02-2017, 2:53 PM |Съобщение 28
Група: Гост





Здравейте на всички, няма да мога да ви опиша цялата моя история, но поне в най кратък вариант ще се опитам. Започвам с това, че нямам никаква представа нито как, нито защо съм още жив! На 37 години съм, не съм алкохолик а пияница. Спомням си, че започнах да пия бира когато бях на 20 г. по една две с приятели, много ми харесваше усещането на отпускане, изпушвах по една кутия цигари с две бири! Следващите 7/8 год. нямаше съществена промяна, освен че ги бях увеличил на 7/8 бирите средно, като веднъж в седмицата се напивах. Рядко пиех твърдо от дъжд на вятър. Аз бях заклет пушач, пушех по 2.5 кутий всеки ден в продължение на много години. През лятото на 2009г. желаейки да вървя в пътя на доброто и полезното, на развитието, аз направих план- реших да спра цигарите към които бях толкова пристрастен и веднага на другия ден да отида на море, като да продължа да си пия бирите. Голямо предизвикателство. Направих го и победих, не пропуших, макар че тези които знаят, всяка глътка бира иска дръпка тютюн. От тогава не запалих, а днес цигарите отдавна ме отвращават. От тогава постепенно, но прогресивно започнах да пия много, колкото повече пиех, толкова повече исках, до откат! Спрях ли да пия изтраезнявах почти веднага. През 2010г. вече пиех по пет двулитрови бири(20 бири) абсолютно всяка вечер. Загубих интерес към заведенията, започнах да пия сам в къщи, или по парковете и изпадах в нечовешки екстаз и задоволство, в мой свят. Това в заведение няма как да се случи, защото хората ми нарушават вълшебния свят. Така изминаха няколко години, може би две, като миг. Вършех си ежедневните дела а вечер се самонаграждавах. Много общителна, открита и емоционална личност съм, но още преди да започна да пия, общуването ми с хората бе изключително незадоволително, трябва ше да слизам в техния свят, да общувам на тяхното ниво, разбирах че не съм от тоя свят, те винаги си говореха някакви толкова плоски и елементарни неща, или се лигавеха и наричаха това забавление- намирах това за изключително безсмислено, затова предпочитах да пия сам в моя вълшебен свят. Преди няколко години започнах да се увличам по виното и постепенно изоставих бирата, мислех, че никога няма да пия друго. Започнах да пия големи количества още от почти самото начало. Започнах да пия от по рано, пиех отначало по 2 после по три литра (литра не бутилки) силно домашно червено вино! Но лятото виното не вървеше, пиех водка, мента, мастика зависи от периода. Последните четири години започнаха жестоки пиянства, не точно винаги сам но и с компании. Толеранса ми към алкохола е толкова голям, че миналата година седнах като никога в кварталната кръчма при стара компания, за почти три часа изпих пред очите на всички 14 водки(две бутилки) и станах и ситръгнах на ход. Никой не можа да повярва. Когато кажа, че съм брутален пиница, много по зле от доста от видимо изглеждащи такива, хората не вярват и ми се смеят, пиячите ми се подиграват, и това е заради младоликия, свеж външен вид, за който нямам никакви заслуги. Но напоследък сякаш и това опитва да се промени. Още през 2010г. пиех както казах всяка вечер жестоко, защото имах намерението да пия за последно, сутринта ставах с намерението да не пия, а вечерта всичко се повтаряше отново уж за последно, и не мога да повярвам, че изминаха шест години пиянство, което е ,,запоследно" и то всеки ден! Все не можех да си допия и си казвах; ''и тази вечер и край,, Познато нали? Колко коварно само, нали е за последно дай до нокаут, колко коварно! През всичките години това бе инванзивно самоунищожително пияство, последните две години обаче, нещата станаха жестоки, аз започнах да се израждам тотално. Когато съм пил всичко е ок, обаче на другия ден е ад, всяка сутрин ставах напълно пиян като вечерта и изтрезнявах около ранния следобяд, и веднага пак започвах, алкохола се превърна в самоцел, вършех всичко пиян от предния ден, а започнех ли да пия изоставях всичко. Още от начало не можех да пия само едно и да спра, задължително исках екстаз и омайване, което да не свършва, и което да става по силно, но без да изпадам в нокаут, но уви, това е невъможно. Днес отдавна няма помен от екстаза и красивите и леки мисли които ми даваше алкохола, той вече отдавна граби оставяйки ми корички, спомени за удоволствие, но давайки ми някакво привидно спокойствие за вечерта, въщност това е упойка, на възможно най скъпата цена която може да бъде платена! От добро и хубаво момче се превърнах в зъл демонски дух, пълен с гняв, омраза и негативизъм след като съм пил предната вечер, всичко ме дразнеше, най малкото усилие ме караше да ругая, започнах да злобея жестоко срещу тази скромна и добра, благородна жена майка ми, да и крещя неистово, да я гоня от вкъщи, да и казвам, че искам да се изнесе, дори и посягах понякога. С мен започнаха да се случват ужасни неща. Извратих се сексуално, не можех(още не мога но сега не го правя) да правя нормален секс, а само груб, жесток и унизителен с насилие- нещо толкова неприсъщо за мен. А това последното как извращава всичко човешко и колко е долно и пагубно за душата само.. Аз изначално знаех, че алкохола има по друга природа, той по начало е следствие на духовен проблем. Аз много добре знам, че алкохола отваря врати и бута прегради в невидимия свят, което дава възможност на сили невидими за нас, да нанасят жестоки пробойни в живота ни, и това бе започнало да се случва с мен! Започнах да се страхувам за здравето си, виждах как невидима ръка променя обстоятелствата и започват да ми се случват ужасни неща. Отделно от това, аз разбирах, че именно когато не съм пил, мисленето ми, разсъдъка ми са се изменили тотално, погледа за всичко също, паранои, психарии, ненормални мисли, бяс... Около 7/8 пъти бях на прага на смъртта- след денонощно пиянство докато изпадна в ,,кома", след като се събудех разбирах че умирам, 40 часа на легло, берейки  душа с последни сили лежах без ставане, без тоалетна, без храна, дори нямах сила да се протегна за бутилката с вода до леглото ми, 40 часа сърцето се опитва да ти гръмне, и главата да спука кръвоносен съд!! 21- е равноденствие, деня който символизира победата на светлината над мрака, и макар вчера да не е равноденствие, аз реших, че ще пия за последно. Днес следобяд ми стана някак мъчно, в началото не разбирах защо. Мисълта да пийна и днес нахлу в мен, започна борба като бях на ръба да се предам, някой искаше да пия само и днес, ,,за последно". Ту се предавах ту се борех и реших да отида до магазина да си купя семки и шоколад, след това да мина през кръчмата да си купя капучино и да отида в горичката в която почти всяка вечер се разхождам с вино в раницата и пия, но този път исках с капучино. По пътя към магазина жегата не закъсня, борбата стана жестока, защото и в магазина има хубаво наливно вино, от което също често си взимах. Почти се бях предал, но устоях, купих си капучино, семки и шоколад и отидох в гората. Сега силата която така методично ме бе унищожавала с алкохола бе изпаднала в бяс! Стана ми много мъчно, чувствах се виновен, опустошен вътрешно, празен сякаш нямам душа, мозъка ми се опитваше да изпадне в депресия, бях слаб, много слаб, отчаян защото си давах сметка за всичко, за всичките лоши неща, за загубата на времето в пиянство и деградация, затова колко възможности бях пропуснал, колко бях наранил майка ми, колко святи неща от себе си бях заменил за алкохол и колко благословения бяха изтекли в канала на алкохола, колко години всеки ден спирах алкохола, колко пъти бях на косъм от осакатяване, ослепяване, смърт... Стана ми много болно и мъчно, бях толкова самотен, мислех да отида в кръчмата и да изпия една две бири, след което да отида до магазина и да си купя вино. Умът лъжеше тялото ми, че то има нужда от алкохол, от поне една бира на екс. Толкова силно и ясно чувах двата гласа, този на светлината и този на мрака в главата си под формата на мисли, че щях да полудея! Докато ядях семките и пиех капучино отворих и шоколада, и трите в съвкупност свършиха работа. Когато в такъв момент в тялото попадне храна, особено ако е сладка и леко го засити, тогава веднага разбираш, че ума лъже тялото с фалшиви желания и възможността да устоиш се повишава чувствено. Поокопитих се и постепенно реших, че ще ида до магазина, ще си купя грейпфурти и лимони и ще си направя фреш. Аз вече знаех, че не съм сам, с мен има Някой и ще победя- така и стана, купих си плодовете и се прибрах, не съм пил капка, нямам желание да пия и няма да пия!! Е да, чака ме безсънна нощ, и още няколко след нея, сънуване на кошмари, но пък с добра перспектива. Имам два много силни коза, които ще използвам в тази война. Единият е, че макар години на зверско и самоунищожително пиянство, аз нямам физическа абстиненция, не съм пристрастен физически към алкохола и го знам много добре, това е доста рядко явление, но има хора които никога не се пристрастяват физически, това ми дава голямо преимущество! Вторият коз ще го напиша в послеслов. 
Плановете ми за напред са следните. Започвам задравословен, природосъобразен начин на живот, пълно очистване на тялото, както и спорт. Аз съм добър спец в това с доста добри познания, както и в алтернативната медицина, помогнал съм на много хора да променят начина си на живот, от гибелен, водещ ги през болестите в гроба, но на себе си до тук не успях. Ивадил съм много хора от гроба, отписани от официалната медицина като безнадеждни случай, но самият аз летях към него стремглаво! Не мисля, че ще бъда вечно нещастен защото повече няма да пия. Мисля че бях достатъчно нещастен докато пиех, за напред искам да се радвам на смислен, социален и пълноценен живот, който алкохола не само не може да ми даде, той ми го отне! Няма да се измъчвам и да си поставям срокове колко време няма да пия, ако ще пия, ще е винаги утре, ако няма да пия то ще е винаги днес. Алкохола ме научи на това ,,само днес" и ,,от утре", сега ще го използвам не срещу а в полза на себе си!
..............................
П. С.

Защо пиша всичко това ли?

Познавам СИЛАТА за която се говори в АА, познавам я добре и то от много отдавна. Общувал съм с Нея, вижадал съм как прави и чудеса! Поради редица обстоятелства, след поредица от конфликти между мен и СИЛАТА, когато бях на 20 год. аз и обърнах гръб! Бях и много ядосан и разочарован от Нея, макар и с годините да разбирах, че не аз съм правият. Явно не случайно от тогава е започнало всичко. Но от тогава досега не е имало ден в който да не мисля за Нея, както и една вътрешна надежда, че един ден отново ще бъдем заедно. Когато бях там в гората, ясно разбирах, че СИЛАТА бе изпратила своите войници за да ме преведат победоносно през битката, понеже бях пожелал това. Решил съм да не пия повече, да се справя тотално с алкохола от тук и завинаги, бързо ще се окопитя и живна, знам го, след което искам да дойда във АА, и да помагам на хора като мен с всичко което мога, защото само като помагаш на другите, помагаш на себе си!!

Added (23-02-2017, 2:53 PM)
---------------------------------------------
Само един ден не съм пил, а днес се чувствам пълен с енегрия, цял ден съм фурия, а преди това по цял ден нямах душа!! Нощта мина сравнитело учудващо добре, не очаквах. Почти нямах кошмари и успях малко да поспя. Dнес цял ден съм на пресни сокове, организма има невероятна жажда към тях, колкото повече пия, повече искам, а вкусът им е несравнним! Чувствам се спокоен. На няколко пъти ми се прокрадва желанието само за една бира, ама не, ще се държа докато отшуми, няма да заменям свободата си за нищо на света!!
.........
Ейй, само на мен тук никой не ми обръща внимание, не коментира постовете ми, не ме покрепя ама нищо, аз ще се оправя и сам smile
Чао!!

 
July Дата: Петък, 24-02-2017, 10:08 PM |Съобщение 29
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Коце, много ти благодаря за споделеното. Не си сам. Прочетох те на един дъх. Много ми е близко всичко, което си споделил. Ще се радвам да продължиш да го правиш. Надявам се, други хора да те подкрепят! Надявам се, да се срещнем при анонимните алкохолици smile
 
Гост Дата: Събота, 25-02-2017, 8:37 AM |Съобщение 30
Група: Гост





Продължавай наистина да не пиеш е голяма свобода и колкото се увеличават дните толкова добре. Продължавай напред споделяй с нас ние сме с теб
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Искам трезвен живот (тема на bababunchi)
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz