Алкохолна Абстиненция? - Форум на АА в България

[ Ново съобщение · Потребители · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Forum moderator: elica  
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Алкохолна Абстиненция?
dseeker77 Дата: Понеделник, 12-10-2015, 6:45 PM |Съобщение 1
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Здравейте, за четвърти път ми се случва да имам алкохолна абстиненция след дълъг запой! Симпотимите са треперене,
недостиг на въздух, паника, сърцебиене! Преди години като ми се случи се
обадих на личният ми лекар и той ми каза да си купя зопиклон! Едвам
стигнах до аптеката, но си го купих и ефекта беше изключително добър
първо изпих една таблетка и след 20мин още една всичко ми се отпусна,
апетита ми се върна и така през 6часа пиех по една таблета в рамките на
2дни и всичко беше ок! След това още 2пъти се оправях така, но сега като
отидох в аптеката ми казаха, че вече зопиклона бил със зелена
рецепта.... Направо ужас.. Незнам какво да правя.. Личния ми лекар е
Пловдив, а аз съм в София! Някой знае ли някой аналог на зопиклон или
бензодиазепин без зелена рецепта! Ако някой може да ми помогне с каквото
и да е нека да ми пише на dseeker77@mail.bg ако някой има излишен
зопиклон или вид бензодиазепин за моето състояния ще му го платя само и
само да се оправя.....
 
July Дата: Петък, 16-10-2015, 9:14 PM |Съобщение 2
С опит
Група: Администратор
Постове: 328
Статус: Извън линия
Здравей dseeker77,
Дано си намерил начин.
А петия път какво ще правиш? Ще има ли пети път?
Алкохолизмът е хронично, прогресиращо и смъртоносно заболяване.
Т.е става все по-зле. Всяка следваща абстиненция ще е по-лоша от предходната. Тялото ще реагира все по-зле от алкохола. За ума и душата да не говорим.
Слава Богу има изход!
Последвай връзката и ако искаш ни пиши какво мислиш за това :
http://www.aa-bg.info/load....2-1-0-1
 
dseeker77 Дата: Неделя, 25-10-2015, 8:47 PM |Съобщение 3
От скоро
Група: Потребител
Постове: 2
Статус: Извън линия
Благодаря за отговора! Слава богу преодолях и това... без нищо друго освен приятелски съвет! Помогна ми метода с постепенно спиране на пиенето, което при мен означаваше следното: 1-ви ден- купих си бира 3литра(при положение че не бях пил алкохол от 14-16 часа) изпих 1-2чаши в рамките на 20мин и лека полека симптомите ми се облечкиха, след това пиех по чаша на 40-60мин. След 2дни без сън заспах. На другия ден продължих да пия бира през час и половина (изпил съм точно 2,5л за целия ден). На третия ден пих точно 2бири (една на обяд и една вечерта). От тогава насам не съм близвал алкохол! На мен проблема ми е следния - като почна да пия нямам стоп, след което не пия 2-3седмици, но след това сядам и 1седмица си е сигурна! Като споделих на приятел той ми каза: "Братче ти виждал ли си алкохолик и защо по дяволите се взимаш за такъв???

Съобщението поправено от dseeker77 - Неделя, 25-10-2015, 8:49 PM
 
shundi Дата: Вторник, 21-11-2017, 9:48 AM |Съобщение 4
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Гледам, че никой не пише в тази тема, а тя е изключително важна и кара доста хора в процес на отказване да се върнат към алкохола,  каня хората изпитвали алкохолна абстиненция, да споделят при кой как е протекла, при кой колко време е продължила, след прекратяване на употребата и как всеки се е справил или не с нея??
 
milenzh Дата: Сряда, 14-02-2018, 8:20 AM |Съобщение 5
От скоро
Група: Потребител
Постове: 1
Статус: Извън линия
Здравейте,накратко ще опитам да разкажа за ситуацията в която изпадна баща ми.След години употреба на алкохол,като имам съмнения последните месеци много повече ,баща ми сам реши ненадейно преди около две седмици да го спре.Промени се тотално,голяма депресия,спря да пие вода и да яде,само лежи,отпадна.Викахме спешна помощ след като съвсем зле стана,вдървява се на моменти,вливаха му система,казаха че е дехидратиран.Водихме го на гастроентолог,психиатър и невролог.Всички са на мнение че е психична причината,в главата му,изписаха хапчета които да помогнат.Баща ми отказва да пие вода и да се храни,пълна апатия и депресия.Моля за съвет как да се справим с това,трябва ли да го закараме в клиника,колко ще продължи този период...напълно се е предал.Пак да отбележа че сам е решил да спре да пие алкохол,казва че не може да го помирише вече,да го изхвърлим наличния.Моля за съвет .Благодаря
 
shundi Дата: Сряда, 14-02-2018, 9:32 AM |Съобщение 6
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Подкрепяйте го, задължителна е работата с психолог, опасни са тези депресии, доста често се явяват след спиране на алкохола, аз по същия начин 1 седмица след като спрях да пия, пълна апатия, нито ми се ядеше нито ми се говореше с хора само лежах и гледах филми, при мен отмина, но го наблюдавайте и намерете добър д-р , да ви даде насоки за лечение на тази депресия.
 
magisd Дата: Сряда, 14-02-2018, 9:35 PM |Съобщение 7
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Шунди добре ви е ориентирал,вие не можете да му помогнете,може лекар психятър и той самоя.Другото,което е той просто си пие,или има проблем с акохола,много хора пият доста,но не са алкохолици.Хубаво е да ни поразкажете нещо за него.Ако е алкохолик е хубаво един преглед на корем,дроб и тн.Ако са му изписали хапчета за депресията те не действат веднага ,а с натрупване,така че трябва време.Хубаво е и да се опитате да тазберете защо не пие,какво го е уплашило,алкохолика не спира просто така.Може да е имал халюцинации,натрапливи мисли и всякви подобни,който да го стресна,но аз гадая.Придумайте го да ви каже,за да се ориентирате защо е така,ако вие не можете психолог.
 
slavi921 Дата: Вторник, 27-02-2018, 5:41 PM |Съобщение 8
От скоро
Група: Потребител
Постове: 15
Статус: Извън линия
Здравейте! smile новичък съм ще ме извинявате ако има някъде по форума отговор на въпроса ми ... та следното от 1 седмица не съм близвал, но също така не съм излизал от вкъщи .. искам да попитам с какво мога да разсея копнежа за алкохол (някакви дейности, занимания, неща които ще са ми от полза).
 
magisd Дата: Вторник, 27-02-2018, 10:12 PM |Съобщение 9
С опит
Група: Потребител
Постове: 342
Статус: Извън линия
Здравей Слави,ами копнежа по алкохола можеш да разсееш с неща,който обичаш да правиш.Общо взето в началото е така разсейваш се за малко,после се сещаш,после пак се разсейваш и така на всеки 2-3часа.Поне при мен бе така.По лесно ще ни е обаче ако ни разкажеш нещо за теб.Защо не си излизал?Откога имаш проблем и какъв ти е проблема?Ясно е,че имаш проблем с алкохола щом си тук,но все пак при всеки по различен начин се развиват нещата.Иначе от полза ще ти е да прочетеш книгите от форума,полезно ще е да отидеш на сбирка,ако имаш как .

Съобщението поправено от magisd - Вторник, 27-02-2018, 10:15 PM
 
slavi921 Дата: Сряда, 28-02-2018, 5:42 AM |Съобщение 10
От скоро
Група: Потребител
Постове: 15
Статус: Извън линия
Здравейте отново. Ами като за начало на 25 години съм от малко градче, работя в сферата на ресторантьорството. Като цяло доста хора ми натякват че имам проблем с алкохола и то доста отдавна, но аз до преди може би 3 месеца просто не се вслушвах в нищо и никой, докато не се осъзнах че може би наистина имам проблем. И така започнах някакви опити да контролирам запоите, но малко без успех. Излизах пиех по 1-2 големи и тогава все едно нещо се отприщваше в мен и оттам нататък мазало.Но в последно време взех малко да се взимам в ръце защото виждам че просто си провалям живота и най-вече заради моята слабост виждам как страдат хората които държат на мен. А и доста отдавна имам чувството че развивам някакъв вид Агорафобия свързана с алкохола ... ако не пийна нещо да ме отпусне дори да отида до кварталния магазин е адско мъчение.
 
shundi Дата: Сряда, 28-02-2018, 7:56 AM |Съобщение 11
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
От колко време пиеш редовно, имаш ли абстиненции, пробвал ли си да спреш за седмица и после пак да си започвал със запоите?
 
slavi921 Дата: Сряда, 28-02-2018, 8:23 AM |Съобщение 12
От скоро
Група: Потребител
Постове: 15
Статус: Извън линия
Ами редовно пия грубо казано от поне 8-9 години, да доста често просто имам чувството че имам нужда от алкохол. Пробвал съм но за много по малки периоди примерно ден-два и след това пак си почвах. А и особенно тежки бяха последните 2 години защото по едно време работех едновременно на 3 места и просто имаше ужасно много моменти в които имах чувството че ако не пийна ще ми изпуши главата и това прерастна в почти ежедневна практика.
 
shundi Дата: Сряда, 28-02-2018, 8:57 AM |Съобщение 13
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Стягай се, виждам че седмица не пиеш, не пипвай първата чашка, след около месец депресията ще изчезне, ако не не е лошо да се консултираш със психолог. Млад човек си ще се възстановиш бързо, но от мен да знаеш не посягай към първата чашка и нигога не си помисляй, че можеш да се върнеш към контролирано пиене!
 
slavi921 Дата: Сряда, 28-02-2018, 9:18 AM |Съобщение 14
От скоро
Група: Потребител
Постове: 15
Статус: Извън линия
Благодаря, за съвета shundi! smile
 
shundi Дата: Сряда, 28-02-2018, 9:47 AM |Съобщение 15
С опит
Група: Потребител
Постове: 435
Статус: Извън линия
Няма проблеми, и аз отскоро съм трезвен, псотоянна борба е, все ти се върти мисълта да пийнеш една бира, че нищо няма да стане....много е гадно, при мен и безсъние имаше, не ми се ставаше от леглото 1 месец...абе гадна болест е и като си представиш че до живот трябва да си трезв...за това ден за ден е  най-добре, просто казваш днес няма да пия!
 
Форум на АА в България » AA Форум » Форум на Анонимни Алкохолици » Алкохолна Абстиненция?
Search:

Боже, дари ни смирението да приемаме нещата, които не можем да променим,
смелостта, да променяме нещата, които можем да променим и мъдростта да разбираме разликата.
Site created in uCoz